ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Συντονιστής: spyros
ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Ως γονιός παιδιών του δημοτικού αγόρασα μία χρονιά τα τεύχη του μικρού Ευκλείδη ευελπιστώντας ότι θα τα βρούν τα παιδιά μου ενδιαφέροντα .Δυστυχώς πέραν μιας δυο ασκήσεων (το πέρασαν για βιβλίο ασκήσεων προφανώς )τους άφησε αδιάφορους .Να σημειωθεί ότι είναι πολύ καλοί στα μαθηματικά .Ψάχνοντας το γιατί και σκαλίζοντας τα τεύχη όπως μου αρέσει να κάνω κατέληξα στο ότι αντικειμενικά το περιοδικό πάσχει. Οχι απλά γιατί ανακατεύει ύλη όλων των τάξεων αλλά γιατί δεν έχει σαφή προσανατολισμό ανά τεύχος .Μοιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ένα συνοθύλευμα εργασιών διαφόρων κατά άλλα άξιων πιθανώς μαθηματικών .Εγώ ξέρω κι ας μην είμαι μαθηματικός ότι όταν φτιάχνει κάποιος ένα βιβλίο ή περιοδικό πρέπει αυτό να έχει τη προσωπική του σφραγίδα .Οταν αισθάνεται κάποιος ανεπαρκής φωνάζει και τους συνάδερφους του να συμπληρώσουν την ημιμάθειά του ,αλλά στο τέλος δε φτιάχνεται βιβλίο ή περιοδικό αλλά κάτι άλλο. Οποιος θέλει να φτιάξει περιοδικό για τα μαθηματικά για παιδιά του Δημοτικού ας αγοράσει το ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ του ΜΠΟΛ Τ.(ΣΑΒΒΑΛΑΣ 2006) να πάρει ιδέες .......Δεν είναι και τόσο τυχαίο ότι τα παιδιά μου βρήκαν το βιβλίο αυτό ενδιαφέρον όταν ήταν μονο στη Γ δημοτικού
Χ.Φ.ΓΙΑΣΕΜΗΣ
Χ.Φ.ΓΙΑΣΕΜΗΣ
-
k-ser
- Επικοινωνία:
Re: ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Αγαπητέ κ. Γιασεμή.goneosfun έγραψε:Οχι απλά γιατί ανακατεύει ύλη όλων των τάξεων αλλά γιατί δεν έχει σαφή προσανατολισμό ανά τεύχος .Μοιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ένα συνοθύλευμα εργασιών διαφόρων κατά άλλα άξιων πιθανώς μαθηματικών .Εγώ ξέρω κι ας μην είμαι μαθηματικός ότι όταν φτιάχνει κάποιος ένα βιβλίο ή περιοδικό πρέπει αυτό να έχει τη προσωπική του σφραγίδα .Οταν αισθάνεται κάποιος ανεπαρκής φωνάζει και τους συνάδερφους του να συμπληρώσουν την ημιμάθειά του ,αλλά στο τέλος δε φτιάχνεται βιβλίο ή περιοδικό αλλά κάτι άλλο.
Από τα λεγόμενά σας -δεν έχω ιδία άποψη- θα πρέπει ο "Μικρός Ευκλείδης" να είναι ένα πολύ κακό περιοδικό που αφήνει αδιάφορα τα μικρά παιδιά στα οποία απευθύνεται.
Να προτείνουμε, συνεπώς, την ΕΜΕ να σταματήσει την έκδοσή του, και να της επισημάνουμε ότι είναι ανεπαρκής και ημιμαθής - κατά τα λεγόμενά σας- στο να εκδίδει ενδιαφέροντα περιοδικά!
Φιλικά
Κώστας Σερίφης
Αγαπητή μας ΕΜΕ θα επαναλάβω μια φράση κλισέ
προσπάθησε ξανά !
προσπάθησε ξανά !
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ κε Γιασεμή,
ένα περιοδικό τέτοιου είδους δεν μπορεί να έχει ποτέ τη σφραγίδα του εκδότη.
Κάθε άρθρο του όμως έχει τη σφραγίδα του γράφοντος (και στο mathematica κάθε post έχει τις απόψεις των συμμετοχόντων και όχι τις απόψεις των δημιουργών του).
Τώρα αν κάποια παιδιά δεν βρήκαν ενδιαφέρον το περιεχόμενο του περιοδικού, αυτό δεν σημαίνει ότι το περιοδικό γενικά είναι ανεπαρκές (ίσως αν ρωτούσαμε κάποια άλλα μπορεί να το βρουν επαρκές).
Οι γράφοντες τα άρθρα στο περιοδικό είναι αξιόλογοι συνάδελφοι και κατά την άποψή μου με τέτοια μυνήματα μάλλον τους θίγουμε και αυτό δεν θεωρώ ότι τους πρέπει.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
ένα περιοδικό τέτοιου είδους δεν μπορεί να έχει ποτέ τη σφραγίδα του εκδότη.
Κάθε άρθρο του όμως έχει τη σφραγίδα του γράφοντος (και στο mathematica κάθε post έχει τις απόψεις των συμμετοχόντων και όχι τις απόψεις των δημιουργών του).
Τώρα αν κάποια παιδιά δεν βρήκαν ενδιαφέρον το περιεχόμενο του περιοδικού, αυτό δεν σημαίνει ότι το περιοδικό γενικά είναι ανεπαρκές (ίσως αν ρωτούσαμε κάποια άλλα μπορεί να το βρουν επαρκές).
Οι γράφοντες τα άρθρα στο περιοδικό είναι αξιόλογοι συνάδελφοι και κατά την άποψή μου με τέτοια μυνήματα μάλλον τους θίγουμε και αυτό δεν θεωρώ ότι τους πρέπει.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
- Χρήστος Λαζαρίδης
- Επικοινωνία:
Κύριε Γιασεμή
Τα περιοδικά της ΕΜΕ εκδίδονται με κόπο και με εθελοντική προσφορά. Η ΕΜΕ δεν είναι δημοσιογραφικός οργανισμός. Οι άνθρωποι, που γράφουν, δεν αμείβονται. Αν μάλιστα δεν γράφουν καλά εκτίθενται.
Η έκφραση ότι "Αντικειμενικά το περιοδικό πάσχει" δεν τεκμηριώνεται και μάλιστα από κάποιον που δεν είναι μαθηματικός. Κάνετε το λάθος να κρίνετε το περιοδικό με δημοσιογραφική ματιά.
Κάθε τεύχος της ΕΜΕ δεν είναι πάντα πετυχημένο. Υπάρχουν τεύχη όμως, τα οποία θεωρούνται κλασσικά. Το μύνημά σας ασφαλώς θίγει συναδέλφους, οι οποίοι στην μαθηματικη κοινότητα θεωρούνται αξιόλογοι.
Χρήστος Λαζαρίδης
Τα περιοδικά της ΕΜΕ εκδίδονται με κόπο και με εθελοντική προσφορά. Η ΕΜΕ δεν είναι δημοσιογραφικός οργανισμός. Οι άνθρωποι, που γράφουν, δεν αμείβονται. Αν μάλιστα δεν γράφουν καλά εκτίθενται.
Η έκφραση ότι "Αντικειμενικά το περιοδικό πάσχει" δεν τεκμηριώνεται και μάλιστα από κάποιον που δεν είναι μαθηματικός. Κάνετε το λάθος να κρίνετε το περιοδικό με δημοσιογραφική ματιά.
Κάθε τεύχος της ΕΜΕ δεν είναι πάντα πετυχημένο. Υπάρχουν τεύχη όμως, τα οποία θεωρούνται κλασσικά. Το μύνημά σας ασφαλώς θίγει συναδέλφους, οι οποίοι στην μαθηματικη κοινότητα θεωρούνται αξιόλογοι.
Χρήστος Λαζαρίδης
Ο ηλίθιος είναι αήττητος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης