Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η συγγραφή ενός βιβλίου με μαθηματικό περιεχόμενο και όποιος έχει προσπαθήσει να γράψει έστω και ένα μικρό φυλλάδιο, γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολο γίνεται όταν σέβεσαι πρώτα απ' όλα τον αναγνώστη και προσδοκάς να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του.
Αν την φροντίδα της έκδοσης του βιβλίου σου αναλάβει ένας διεθνής εκδοτικός οίκος, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, γιατί είναι καθορισμένες πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Είναι όμως ιδιαίτερα τιμητικό για όλους μας, όταν το έργο συμπατριωτών μας αποκτά διεθνή προβολή.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο δικός μας Σωτήρης Λουρίδας σε συνεργασία με τον ταλαντούχο όπως διαβάζω Μιχάλη Ρασσιά, υπογράφουν ένα βιβλίο Γεωμετρίας που εκδόθηκε πρόσφατα από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Springer και τους εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία. Ανυπομονώ να φτάσει στα χέρια μου ένα αντίτυπο και είμαι περήφανος που ο ένας συγγραφέας του με τιμά με την φιλία του.
http://www.springer.com/mathematics/geo ... 614-7272-8
Για τον Σωτήρη είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά ενδιαφέροντα να δώσει στην Γεωμετρία, με διδακτικές προεκτάσεις. Μακάρι να τα καταγράψει κάποια στιγμή σε έντυπη μορφή, ώστε να είναι προσιτά σε όλους.
Με όλη μου την εκτίμηση και τον σεβασμό, Κώστας Βήττας.