προετοιμασία για γ λυκείου
Συντονιστές: Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS, Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος
προετοιμασία για γ λυκείου
Θα ήθελα συμβουλές ή ασκήσεις για το τι πρέπει γνωρίζω από τις προηγούμενες τάξεις προκειμένου να ξεκινήσω καλά την τρίτη.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Re: προετοιμασία για γ λυκείου
ευχαριστώ πολύ
Να σας κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιο βιβλίο στην Ελληνική αγορά ή και στη ξένη ας είναι στα Αγγλικά, που να το πάρει κάποιος που διαθέτει πολύ βασικές γνώσεις να μάθει μαθηματικά.Να μπορεί ο συγγραφέας να προβλέψει τις τυχόν απορίες του αναγνώστη, να τις εξηγεί, να το διαβάσει ένα χρόνο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις πανελλήνιες του χρόνου;
Γνωρίζετε ένα τέτοιο βιβλίο να το πάρω να μάθω ότι χρειάζεται; Για παράδειγμα δεν θέλω ένα βιβλίο το οποίο θα θεωρεί δεδομένο στο κεφάλαιο των μιγαδικών ότι ο αναγνώστης γνωρίζει απόλυτα τις γεωμετρικές προόδους ή να πάρω ένα άλλο βιβλίο που θα περιέχει τις γεωμετρικές προόδους αλλά να θεωρεί κάποια άλλα πράγματα δεδομένα.
Θέλω ένα βιβλίο που ο συγγραφέας να θεωρεί ότι απευθύνεται σε βλάκες. Γνωρίζετε ένα τέτοιο βιβλίο;
Έχω την ενέργεια τη διάθεση την όρεξη να διαβάζω 7 ώρες την ημέρα μαθηματικά και δεν ξέρω ένα βιβλίο που να μου δώσει την ώθηση να κάνω το μπαμ. Εσείς γνωρίζετε κάποιο;
Θέλω να τα σκίσω στις πανελλήνιες του χρόνου και δεν μπορώ να βρω την άκρη! Είναι κρίμα να έχω τη διάθεση και να μην μπορώ να το καταφέρω! Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε!
Γνωρίζετε ένα τέτοιο βιβλίο να το πάρω να μάθω ότι χρειάζεται; Για παράδειγμα δεν θέλω ένα βιβλίο το οποίο θα θεωρεί δεδομένο στο κεφάλαιο των μιγαδικών ότι ο αναγνώστης γνωρίζει απόλυτα τις γεωμετρικές προόδους ή να πάρω ένα άλλο βιβλίο που θα περιέχει τις γεωμετρικές προόδους αλλά να θεωρεί κάποια άλλα πράγματα δεδομένα.
Θέλω ένα βιβλίο που ο συγγραφέας να θεωρεί ότι απευθύνεται σε βλάκες. Γνωρίζετε ένα τέτοιο βιβλίο;
Έχω την ενέργεια τη διάθεση την όρεξη να διαβάζω 7 ώρες την ημέρα μαθηματικά και δεν ξέρω ένα βιβλίο που να μου δώσει την ώθηση να κάνω το μπαμ. Εσείς γνωρίζετε κάποιο;
Θέλω να τα σκίσω στις πανελλήνιες του χρόνου και δεν μπορώ να βρω την άκρη! Είναι κρίμα να έχω τη διάθεση και να μην μπορώ να το καταφέρω! Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε!
- Χρήστος Λαζαρίδης
- Επικοινωνία:
Φίλε Propro έγραψε:Να σας κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει κάποιο βιβλίο στην Ελληνική αγορά ή και στη ξένη ας είναι στα Αγγλικά, που να το πάρει κάποιος που διαθέτει πολύ βασικές γνώσεις να μάθει μαθηματικά.Να μπορεί ο συγγραφέας να προβλέψει τις τυχόν απορίες του αναγνώστη, να τις εξηγεί, να το διαβάσει ένα χρόνο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις πανελλήνιες του χρόνου;
Τέτοιο βιβλίο δεν υπάρχει!
Θα μπορούσες μόνος σου να αρχίσεις από την Άλγεβρα Α΄Λυκείου να συνεχίσεις με την Άλγεβρα Β Λυκείου και με συγκεριμένες ενότητες από τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β΄Λυκείου.
Μετά από αυτά είσαι έτοιμος για την ύλη της Γ΄Λυκείου.
Η προσπάθεια βέβαια δεν είναι εύκολη,ειδικά αν δεν έχεις δουλέψει αρκετά τις προηγούμενες τάξεις.
Αν όμως διατηρήσεις την ορμή που έχεις τώρα, με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρεις!
Φιλικά Χρήστος
Ο ηλίθιος είναι αήττητος
Έχω διαβάσει άλγεβρα α λυκείου σε υπερβολικά καλό επίπεδο. Ποιές ενότητες χρειάζεται να ξέρω από τα μαθηματικά κατεύθυνσης της Β; και από το βιβλίο της άλγεβρας μπορείτε να μου πείτε; άμα είναι θα πάω να πάρω τα βοηθήματα του γνωστού οίκου. Κάνω και θερινή παράλληλα τρομάρα μου... και βλέπω τους πιτσιρικάδες προχθές πρώτο μάθημα να πετάνε και λέω ωπ πρέπει να τους φτάσω μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσω πάλι...
Είναι ωραίο μάθημα τα μαθηματικά για αυτό δεν χάνω την ορμή είναι πρόκληση... σε προκαλούνε με το τρόπο τους....
Είναι ωραίο μάθημα τα μαθηματικά για αυτό δεν χάνω την ορμή είναι πρόκληση... σε προκαλούνε με το τρόπο τους....
- Χρήστος Λαζαρίδης
- Επικοινωνία:
Propro έγραψε:Έχω διαβάσει άλγεβρα α λυκείου σε υπερβολικά καλό επίπεδο. Ποιές ενότητες χρειάζεται να ξέρω από τα μαθηματικά κατεύθυνσης της Β; και από το βιβλίο της άλγεβρας μπορείτε να μου πείτε; άμα είναι θα πάω να πάρω τα βοηθήματα του γνωστού οίκου. Κάνω και θερινή παράλληλα τρομάρα μου... και βλέπω τους πιτσιρικάδες προχθές πρώτο μάθημα να πετάνε και λέω ωπ πρέπει να τους φτάσω μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσω πάλι...
Τα βοηθήματα είναι χρήσιμα μόνο όταν έχει εξαντληθεί το σχολικό Βιβλίο.
Άλγεβρα Β΄ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ,ΕΚΘΕΤΙΚΕΣ-ΛΟΓΑΡΙΘΜΙΚΕΣ
Κατεύθυνση ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΑ,ΕΥΘΕΙΑ,ΚΩΝΙΚΕΣ Εδώ χρείάζεται "έξυπνο" διάβασμα,κυρίως οι τύποι που είναι αρκετοί.
Βοηθάνε και ορισμένα τυπολόγια που κυκλοφορούν.
Οι πιτσιρικάδες που πετάνε (εσύ είσαι μεγάλος;) δεν πρέπει να σε ανησυχούν γιατί τελικά κερδίζει αυτός που ολοκληρώνει την πτήση.
Φιλικά Χρήστος
Ο ηλίθιος είναι αήττητος
Είμαι αρκετά μεγάλος κύριε Λαζαρίδη. Διανύω τη 3η δεκαετία της ζωής μου.Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Χρήστος Λαζαρίδης έγραψε:Propro έγραψε:Έχω διαβάσει άλγεβρα α λυκείου σε υπερβολικά καλό επίπεδο. Ποιές ενότητες χρειάζεται να ξέρω από τα μαθηματικά κατεύθυνσης της Β; και από το βιβλίο της άλγεβρας μπορείτε να μου πείτε; άμα είναι θα πάω να πάρω τα βοηθήματα του γνωστού οίκου. Κάνω και θερινή παράλληλα τρομάρα μου... και βλέπω τους πιτσιρικάδες προχθές πρώτο μάθημα να πετάνε και λέω ωπ πρέπει να τους φτάσω μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσω πάλι...
Κατεύθυνση ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΑ,ΕΥΘΕΙΑ,ΚΩΝΙΚΕΣ Εδώ χρείάζεται "έξυπνο" διάβασμα,κυρίως οι τύποι που είναι αρκετοί.
Οι πιτσιρικάδες που πετάνε (εσύ είσαι μεγάλος;) δεν πρέπει να σε ανησυχούν γιατί τελικά κερδίζει αυτός που ολοκληρώνει την πτήση.
Φιλικά Χρήστος
- Christos75
- Επικοινωνία:
Ακόμα καλλίτερα. Είσαι ώριμος να δεις και να αφομοιώσεις πράγματα σε μεγαλύτερο ενδεχομένως βάθος. Ο συνδυασμός της εν λόγω ωριμότητας μαζί με την όρεξη που έχεις, θα είναι οι πιλότοι σου έτσι ώστε να στεφθεί η πτήση προς τον στόχο σου, με απόλυτη επιτυχία! Στο forum υπάρχει επίσης πολύ υλικό που θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις με ακρίβεια και πληρότητα την προσπάθειά σου. Καλή αρχή από εμένα...pro έγραψε:Είμαι αρκετά μεγάλος κύριε Λαζαρίδη. Διανύω τη 3η δεκαετία της ζωής μου.Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Χρήστος Λαζαρίδης έγραψε:Propro έγραψε:Έχω διαβάσει άλγεβρα α λυκείου σε υπερβολικά καλό επίπεδο. Ποιές ενότητες χρειάζεται να ξέρω από τα μαθηματικά κατεύθυνσης της Β; και από το βιβλίο της άλγεβρας μπορείτε να μου πείτε; άμα είναι θα πάω να πάρω τα βοηθήματα του γνωστού οίκου. Κάνω και θερινή παράλληλα τρομάρα μου... και βλέπω τους πιτσιρικάδες προχθές πρώτο μάθημα να πετάνε και λέω ωπ πρέπει να τους φτάσω μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσω πάλι...
Φιλικά Χρήστος
Χρήστος
Χρήστος Λοΐζος
- parmenides51
- Επικοινωνία:
- Christos75
- Επικοινωνία:
-
christinasak
δεν με αφήνει να ανοίξω τα αρχεία
Μέλη σε σύνδεση