Καλησπέρα,γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος να μην χαλάει η ανάλυση των σχημάτων (που είναι φτιαγμένα με Geogebra)
όταν μετατρέπουμε αρχείο .doc σε pdf;Ευχαριστώ
Σχήματα σε pdf
Συντονιστής: polysot
Αρχεία εικόνων και μετατροπή doc σε pdf
Καλησπέρα.Έχω μία απορία.Φτιάχνω σχήματα γεωμετρικά,γραφικές παραστάσεις κτλ στο Geogebra και τα εξάγω σε μορφή png.
Τα περνάω στο Word και είναι μια χαρά.Αλλά όταν μετατρέπω το αρχείο doc σε pdf χαλάει η ποιότητα αρκετά και δεν φαίνονται όμορφα.
Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;Δοκίμασα μετατροπή από png σε gif ή bmp και κατά τη μετατροπή σε pdf έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Κάποια άλλη ιδέα για να γλιτώνω και τη μετατροπή της εικόνας;Μήπως πρέπει να φτιάχνουμε εικόνες και να αποθηκεύουμε σε
κάποιο vector αρχείο εικόνας;
Τα περνάω στο Word και είναι μια χαρά.Αλλά όταν μετατρέπω το αρχείο doc σε pdf χαλάει η ποιότητα αρκετά και δεν φαίνονται όμορφα.
Έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;Δοκίμασα μετατροπή από png σε gif ή bmp και κατά τη μετατροπή σε pdf έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Κάποια άλλη ιδέα για να γλιτώνω και τη μετατροπή της εικόνας;Μήπως πρέπει να φτιάχνουμε εικόνες και να αποθηκεύουμε σε
-
Νίκος Ζαφειρόπουλος
- Επικοινωνία:
Re: Σχήματα σε pdf
Το πρόβλημα πρέπει να βρίσκεται στην ανάλυση.Boogie έγραψε:Καλησπέρα.Έχω μία απορία.Φτιάχνω σχήματα γεωμετρικά,γραφικές παραστάσεις κτλ στο Geogebra και τα εξάγω σε μορφή png.
Όταν κάνεις εξαγωγή του αρχείου σε μορφή png, μπορείς να επιλέξεις την ανάλυση (resolution) της εικόνας που θα προκύψει.
Πιθανώς, δημιουργείς εικόνα με μικρή ανάλυση (72 ή 96 dpi). Διάλεξε μια μεγαλύτερη π.χ. 300 dpi ή και 600 dpi.
- bilstef
- Επικοινωνία:
Κάνε copy.......> paste το σχέδιο από το geogebra απευθείας στο word ,
μικραίνοντας την εικόνα στο word από την δεξιά κάτω γωνία
μικραίνοντας την εικόνα στο word από την δεξιά κάτω γωνία
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά,ευχαριστώ πολύ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες