δωρεάν online μαθήματα από Φυσικό Κρήτης

Συντονιστής: swsto

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

δωρεάν online μαθήματα από Φυσικό Κρήτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Πέμ Ιούλ 18, 2013 3:58 pm

ήρθε ο καιρός να μάθουμε Φυσική :)

τα 3 μαθήματα για αρχή θα είναι τα εξής:
«Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική», Διδάσκων: Σ. Τραχανάς
«Εισαγωγή στη Σχετικιστική Φυσική, τα Στοιχειώδη Σωμάτια και την Κοσμολογία», Διδάσκων: Θ. Τομαράς
«Από τα Κουάρκ μέχρι το Σύμπαν», Διδάσκων: Ε.Ν. Οικονόμου

Κύκλος και των τριων μαθημάτων: 1η Οκτωβρίου 2013 - 31 Μαρτίου 2014
Εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου 2013

Όσοι παρακολουθήσουν τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις ενός, ή και των τριών μαθημάτων, αφού μελετήσουν την αντίστοιχη ύλη και έχοντας αλληλεπιδράσει με τους διδάσκοντες και τους συμφοιτητές τους στο αντίστοιχο online-forum, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να πιστοποιήσουν τη γνώση που αποκόμισαν. Το Τμήμα Φυσικής έχει προγραμματίσει να δοθεί η δυνατότητα γραπτής εξέτασης σε κάθε μάθημα με τη μορφή μίας προόδου και ενός τελικού διαγωνίσματος σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας. Στους επιτυχόντες θα δοθεί η σχετική βεβαίωση υπογεγραμμένη από το διδάσκοντα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής. Στους διακριθέντες στις εξετάσεις θα δοθούν, εάν το επιθυμούν, συστατικές επιστολές από τους διδάσκοντες.

για περισσότερα δείτε εδώ

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Re: δωρεάν online μαθήματα από Φυσικό Κρήτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Πέμ Αύγ 29, 2013 6:14 pm

επαναφορά για την ενημέρωση

ψήνομαι για Σχετικότητα :)

fdns

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fdns » Πέμ Αύγ 29, 2013 6:30 pm

Πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία από το πανεπιστήμιο Κρήτης! Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση :coolspeak:

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Πέμ Σεπ 26, 2013 9:00 pm

επαναφορά για την ενημέρωση

από βδομάδα ξεκινάμε :)

kostas.zig

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostas.zig » Κυρ Σεπ 29, 2013 11:19 pm

Προσπάθησα και εγώ χθες να κάνω εγγραφή στη Σχετικότητα αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν προς το παρόν η εγγραφή σε αυτό το μάθημα...

Αύριο θα προσπαθήσω να μιλήσω με τον διδάσκοντα.
Δεν βλέπω να υπάρχει περιορισμός με τον αριθμό των συμμετεχόντων (σε ένα μήνυμα που μου ήρθε γράφει ότι τα τμήματα δεν κλείνουν). Αλλά πάλι αν είναι πάρα πολλοί αυτοί που το δήλωσαν..
Μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημα.

Αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει.

Ευχαριστώ!

Ζυγούρης Κώστας
Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Κυρ Σεπ 29, 2013 11:26 pm

χθες Σάββατο βράδυ, έγραψα έναν φίλο μου, οπότε μπορεί να έτυχες στην κακιά στιγμή, δοκίμασε πάλι

σήμερα έλαβα την εξής ανακοίνωση στο email
Αγαπητοί φοιτητές

Εκ μέρους της ομάδας που οργανώνει τα πρώτα διαδικτυακά μαθήματα φυσικής στην Ελλάδα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στο «πείραμα» αυτό του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ευελπιστούμε ότι τόσο οι καθηγητές με την πολυετή εμπειρία τους, όσο και το τεχνικό προσωπικό του Τμήματος Φυσικής με τις γνώσεις που διαθέτει, θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας και θα σας προσφέρουν, έστω και από απόσταση, την ποιότητα εκπαίδευσης που επιθυμούμε να χαρακτηρίζει το Τμήμα μας.
Κατανοούμε ότι υπάρχουν ακόμη μερικές τεχνικές δυσκολίες στο σύστημα διαχείρισης. Αυτές όμως θα ξεπεραστούν σύντομα και είμαι σίγουρος ότι η γνώση που θα αποκομίσετε από τα μαθήματα για τη λειτουργία του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει θα σας ικανοποιήσει.

Επομένως θα ήθελα να σας προτείνω να επικεντρωθείτε προς το παρόν στα ακόλουθα τρία θέματα:
1. Να επιλέξετε μέχρι την 1η Οκτωβρίου τα μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Το γεγονός ότι έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό δε σημαίνει ότι έχετε επιλέξει και μαθήματα. Αυτό πρέπει να το κάνετε ξεχωριστά για κάθε μάθημα. Οι εγγραφές στα μαθήματα δεν «κλείνουν» αλλά πιθανόν να χάσετε μηνύματα που οι διδάσκοντες θα στείλουν μόνο στους εγγεγραμμένους φοιτητές.
2. Να εξοικειωθείτε με την παρακολούθηση των video και να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα των ανακοινώσεων του μαθήματος, μια που στο χώρο αυτό ο καθηγητής θα αναρτά διάφορες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τη ροή της ύλης.
3. Να εξοικειωθείτε με το «forum» του κάθε μαθήματος που θα ενεργοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2013. Η ενεργός συμμετοχή σας σε αυτό θα σας βοηθήσει στο να λύσετε με τη βοήθεια των συμφοιτητών σας απορίες σχετικά με το μάθημα αλλά και να κατανοήσετε έννοιες που πιθανόν να σας ήταν κάπως ασαφείς. Τη συμμετοχή σας στο «forum» θα παρακολουθεί ο καθηγητής σας και βοηθοί του μαθήματος οι οποίοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν και να συμμετέχουν και οι ίδιοι σε συζητήσεις σχετικά με το μάθημα.

Πληροφορίες για τη ροή των μαθημάτων θα λαμβάνετε μέσω e-mail. Οι καθηγητές σας θα σας στέλνουν ανακοινώσεις σχετικά με το μάθημά τους και εγώ θα σας ενημερώνω για τεχνικά και εκπαιδευτικά θέματα.
Θα λάβετε το πρώτο e-mail από τους καθηγητές σας την 1η Οκτωβρίου 2013.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διαδικτυακή αυτή εκπαιδευτική εμπειρία θα είναι ευχάριστη και εποικοδομητική για όλους μας.

Φιλικά,

Βασίλης Χαρμανδάρης
Αναπληρωτής Καθηγητής Αστροφυσικής
Συντονιστής της "e-Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης"
Υ.Γ. Τελικά δήλωσα και Σχετικότητα (λόγω ενδιαφέροντος, το είχαμε στο Μαθηματικό) και Κβάντο (λόγω του καθηγητή Τραχανά, γνωστός συγγραφέας),
δήλωσε κανένας άλλο τίποτα;

kostas.zig

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostas.zig » Κυρ Σεπ 29, 2013 11:35 pm

Το ίδιο email πήρα και εγώ. Νόμιζα αρχικά ότι κάνοντας εγγραφή ως χρήστης φαίνονται και τα μαθήματα που επιλέγεις. Στην πορεία το διόρθωσα και έκανα εγγραφή στην Κβαντομηχανική θα ήθελα όμως και στη Σχετικότητα.

Μου βγάζει αυτό το μήνυμα που έγραψα παραπάνω. Αλλά διαβάζοντας και εγώ το email βλέπω ότι δεν υπάρχει θέμα "κλεισίματος" του τμήματος.
Ποιός ξέρει...

Θα δω και αύριο!
Ευχαριστώ για την ΑΜΕΣΗ απάντηση! :D

Ζυγούρης Κώστας
nick41

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick41 » Δευ Σεπ 30, 2013 4:31 am

Και σε μένα κατά την εγγραφή βγάζει το ίδιο μήνυμα!

fdns

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fdns » Δευ Σεπ 30, 2013 11:10 am

Έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματα που υπήρχαν διορθώθηκαν, αφού κ εγώ είχα κάνει το ίδιο λάθος με τον kostas.zig αλλά κατάφερα να εγγραφώ στην εισαγωγή στην κβαντική φυσική πριν από λίγο.

kostas.zig

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostas.zig » Δευ Σεπ 30, 2013 11:28 am

Ναι, τουλάχιστον με εμένα, όλα εντάξει. Λύθηκε το πρόβλημα και έκανα εγγραφή και σε αυτό το μάθημα.

Ζυγούρης Κώστας
nick41

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick41 » Δευ Σεπ 30, 2013 3:14 pm

Ok λύθηκε το πρόβλημα ! :)

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Κυρ Νοέμ 10, 2013 9:06 pm

έγινε παράταση εγγραφών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2013 :)

σχετικά εδώ

και πιο επίσημα εδώ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Χρήσιμες Μαθηματικές Ιστοσελίδες”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες