Μηδενική επί φραγμένη
Συντονιστές: Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος, Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS
Μηδενική επί φραγμένη
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση δουλεύω σε φροντιστήριο και ο καθηγητής στο σχολείο είπε στους μαθητές ότι το παίρνουν σαν θεωρία χωρίς απόδειξή.
Αν ξέρει κάποιος να μου απάντησή πάντως εγώ το έκανα με απόδειξη.
-
kostas_zervos
Re: Μηδενική επί φραγμένη
Χρειάζεται απόδειξή.nikostz έγραψε:Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση δουλεύω σε φροντιστήριο και ο καθηγητής στο σχολείο είπε στους μαθητές ότι το παίρνουν σαν θεωρία χωρίς απόδειξή.
Επιπλέον ορισμός της φραγμένης συνάρτησης δεν υπάρχει στα σχολικά βιβλία.
Κώστας Ζερβός
- parmenides51
- Επικοινωνία:
Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο σχολικό ούτε σαν θεωρία, ούτε πρόταση εντός ύλης, ούτε σαν εφαρμογή, και ούτε αναφέρεται ξεχωριστά στην εξεταστέα ύλη δεν θεωρείται γνωστό, πρέπει να αποδεικνύεται. Ας ζητάνε τότε οι μαθητές από τον καθηγητή του Σχολείου ή του Φροντιστηρίου τότε, να τους πεί που το είδε γραμμένο αυτό που τους λέει, στο σχολικό ή στην εξεταστέα ύλη, αν δεν υπάρχει σε κανένα από τα δυο δεν είναι αποδεκτό, έλεος πια 
Έχει δίκιο ο parmenides51. Γενικά τα τελευταία χρόνια το μάθημα έχει εκφυλιστεί σε βασικές γνώσεις, με όλο και περισσότερη μειωμένη ύλη-ειδικά στη Γ λυκείου. Δεν είναι τυχαίο πως όσο περνάνε τα χρόνια πέφτει το γενικό επίπεδο απόδοσης των μαθητών στο μάθημα.

-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Συνάδελφοι, προσοχή !
Τα τελευταία χρόνια τα θέματα είναι σχετικά δύσκολα σε όλα τα μαθήματα, η ύλη είναι μεγάλη και οι απαιτήσεις σκληρές .
Και το κυριότερο: οι δυσκολίες σε όλες τις οικογένειες έχουν τραγικά αυξηθεί και οι συνθήκες μελέτης για τους μαθητές έχουν αλλάξει !
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εξοντώσουμε τα Ελληνόπουλα στα εξεταστικά κέντρα, πότε με τις ξένες γλώσσες και πότε με τις πανελλήνιες.
Και να είχαμε τη μεγάλη Βιομηχανία, την ισχυρή οικονομία, τη μοντέρνα και πρωτοποριακή τεχνολογία, θα το ξανασκεφτόμουνα ! Αλλά σε μια χώρα που οι πολίτες της πετάνε τα σκουπίδια στο δρόμο, που οδηγούνε με το κινητό στο χέρι, που δεν αποδίδουν τους φόρους που τους αναλογούν και δεν ανοίγουν μια μέρα το χρόνο να διαβάσουν ένα βιβλίο, μάλλον άλλα πράγματα χρειάζονται , παρά δύσκολες εξετάσεις και μεγάλη εξεταστέα ύλη.
Σίγουρα χρειάζονται καλή παιδεία, αλλά αυτό δεν είναι παιδεία !
Μπ.
Τα τελευταία χρόνια τα θέματα είναι σχετικά δύσκολα σε όλα τα μαθήματα, η ύλη είναι μεγάλη και οι απαιτήσεις σκληρές .
Και το κυριότερο: οι δυσκολίες σε όλες τις οικογένειες έχουν τραγικά αυξηθεί και οι συνθήκες μελέτης για τους μαθητές έχουν αλλάξει !
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να εξοντώσουμε τα Ελληνόπουλα στα εξεταστικά κέντρα, πότε με τις ξένες γλώσσες και πότε με τις πανελλήνιες.
Και να είχαμε τη μεγάλη Βιομηχανία, την ισχυρή οικονομία, τη μοντέρνα και πρωτοποριακή τεχνολογία, θα το ξανασκεφτόμουνα ! Αλλά σε μια χώρα που οι πολίτες της πετάνε τα σκουπίδια στο δρόμο, που οδηγούνε με το κινητό στο χέρι, που δεν αποδίδουν τους φόρους που τους αναλογούν και δεν ανοίγουν μια μέρα το χρόνο να διαβάσουν ένα βιβλίο, μάλλον άλλα πράγματα χρειάζονται , παρά δύσκολες εξετάσεις και μεγάλη εξεταστέα ύλη.
Σίγουρα χρειάζονται καλή παιδεία, αλλά αυτό δεν είναι παιδεία !
Μπ.
- Μιχάλης Μάγκος
- Επικοινωνία:
Μόνο το όριο του παραδείγματος στη σελίδα 170 του σχολικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς απόδειξη.
Μιχάλης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης