Που είστε στην ύλη;
Συντονιστής: stranton
Που είστε στην ύλη;
Καλημέρα σας!
Σε συνέχεια του θέματος εδώ και λόγω του μεγάλου όγκου της εξεταστέας ύλης (δείτε εδώ) έχω αγχωθεί για το αν μπορεί να βγει η ύλη στα μαθηματικά της Α Λυκείου.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω σε ποιο σημείο της ύλης των μαθηματικών της Α' λυκείου βρίσκεστε. Πιο πολύ με απασχολεί η ύλη της γεωμετρίας.
Στην Άλγεβρα θα ξεκινήσω αύριο την 4.1 Ανισώσεις 1ου βαθμού και στη Γεωμετρία είμαι στη μέση της 4.2 Αίτημα Παραλληλίας-Ιδιότητες Παράλληλων ευθειών.
Ευχαριστώ πολύ!
Αχιλλέας
Υ.Γ. Δεν είμαι σίγουρος αν επέλεξα το σωστό φάκελο.
Σε συνέχεια του θέματος εδώ και λόγω του μεγάλου όγκου της εξεταστέας ύλης (δείτε εδώ) έχω αγχωθεί για το αν μπορεί να βγει η ύλη στα μαθηματικά της Α Λυκείου.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω σε ποιο σημείο της ύλης των μαθηματικών της Α' λυκείου βρίσκεστε. Πιο πολύ με απασχολεί η ύλη της γεωμετρίας.
Στην Άλγεβρα θα ξεκινήσω αύριο την 4.1 Ανισώσεις 1ου βαθμού και στη Γεωμετρία είμαι στη μέση της 4.2 Αίτημα Παραλληλίας-Ιδιότητες Παράλληλων ευθειών.
Ευχαριστώ πολύ!
Αχιλλέας
- chris_gatos
- Επιμελητής
Re: Που είστε στην ύλη;
Αχιλλέα καλημέρα! Κι εγώ έχω αγχωθεί όσον αφορά το αξιοπρεπές του εγχειρήματος. Αξιοπρεπές εννοώ να γίνονται οι παράγραφοι και τα παιδιά να καταλαβαίνουν.
Εγώ μόλις τελείωσα τις ανισώσεις δευτέρου βαθμού και ετοιμάζομαι να μπω στις προόδους. Όπου θα ήθελα να δώσω κάτι παραπάνω αλλά...δεν ξέρω πως θα πάει.
Χρήστος
Χρήστος Κυριαζής
-
mathfinder
- Διευθύνον Μέλος
Καλημέρα Αχιλλέα.
Στο σχολείο μου στη Γεωμετρία της Α΄ , τελειώνουμε το 4ο κεφάλαιο ( άθροισμα γωνιών πολυγώνου) και μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται, πάμε στο 5ο , ενώ στην Άλγεβρα είμαστε στις δευτεροβάθμιες ανισώσεις . Υπάρχει πάντως ένα σχετικό άγχος για τις ώρες που μπορεί να χαθούν για τη γεωμετρία κυρίως .
Αθ. Μπεληγιάννης
Στο σχολείο μου στη Γεωμετρία της Α΄ , τελειώνουμε το 4ο κεφάλαιο ( άθροισμα γωνιών πολυγώνου) και μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται, πάμε στο 5ο , ενώ στην Άλγεβρα είμαστε στις δευτεροβάθμιες ανισώσεις . Υπάρχει πάντως ένα σχετικό άγχος για τις ώρες που μπορεί να χαθούν για τη γεωμετρία κυρίως .
Αθ. Μπεληγιάννης
Never stop learning , because life never stops teaching.
-
Νίκος Ζαφειρόπουλος
- Επικοινωνία:
Καλημέρα.
Στην Άλγεβρα θα μπω ανισώσεις.
Στην Γεωμετρία είμαι στο άθροισμα γωνιών τριγώνου.
Μάλλον λόγω της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στο υπουργείο, δεν βλέπουν κανένα λόγο να ανησυχούν
για το πώς πάει η κάλυψη της ύλης πανελλαδικά. Βλέποντας και κάνοντας, ως συνήθως.
Στην Άλγεβρα θα μπω ανισώσεις.
Στην Γεωμετρία είμαι στο άθροισμα γωνιών τριγώνου.
Μάλλον λόγω της οργανωμένης δουλειάς που γίνεται στο υπουργείο, δεν βλέπουν κανένα λόγο να ανησυχούν
για το πώς πάει η κάλυψη της ύλης πανελλαδικά. Βλέποντας και κάνοντας, ως συνήθως.
-
Σταύρος Σταυρόπουλος
Στην Άλγεβρα τελειώνω τις προόδους και αυτή την εβδομάδα θα μπω στο 6ο Κεφάλαιο και στη Γεωμετρία αύριο μπαίνω στις εφαρμογές παραλληλογράμμων. Πρέπει να προσθέσω μόνο ότι δεν έχει χαθεί καμία διδακτική ώρα.
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
- nkatsipis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αχιλλέα καλησπέρα!achilleas έγραψε:Καλημέρα σας!
Ευχαριστώ πολύ!
Αχιλλέας
Και έμενα το θέμα της ύλης με έχει αγχώσει!
Γεωμετρία τελείωσα κεφάλαιο 4, θα ασχοληθούμε άλλη μια ώρα με ασκήσεις
και στο τέλος της εβδομάδας μπαίνω κεφάλαιο 5.
Φιλικά,
Νίκος Κατσίπης
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα.
Στην Άλγεβρα θα μπω αύριο ανισώσεις 1ου βαθμού και στη Γεωμετρία την Πέμπτη στα παραλληλόγραμμα.
Στην Άλγεβρα θα μπω αύριο ανισώσεις 1ου βαθμού και στη Γεωμετρία την Πέμπτη στα παραλληλόγραμμα.
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
-
Andreas Panteris
Αγαπητοί Συνάδελφοι Καλησπέρα και καλή δύναμη.
Τελειώνω ανισώσεις 2ου βαθμού και στο επόμενο μάθημα θα μπώ Παραλλόγραμμα.
Τελειώνω ανισώσεις 2ου βαθμού και στο επόμενο μάθημα θα μπώ Παραλλόγραμμα.
Kαλησπέρα σε δυο τμήματα της Α Λυκείου στην ΑΛΓΕΒΡΑ είμαι αριθμητικη πρόοδος και στη Γεωμετρια κριτήρια Παραλληλογράμμων
Με απασχολεί η Γεωμετρία περισσότερο από την Αλγεβρα . Σήμερα διάβασα στις εφημερίδες ότι η Τράπεζα θεμάτων θα ανοίξει για όλους μια εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις και θα περιέχει 300 θέματα για κάθε μάθημα . Θα γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση και τα θέματα θα είναι διαφορετικά για κάθε σχολείο
Γιάννης
Με απασχολεί η Γεωμετρία περισσότερο από την Αλγεβρα . Σήμερα διάβασα στις εφημερίδες ότι η Τράπεζα θεμάτων θα ανοίξει για όλους μια εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις και θα περιέχει 300 θέματα για κάθε μάθημα . Θα γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση και τα θέματα θα είναι διαφορετικά για κάθε σχολείο
Γιάννης
α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Πρώτο μάθημα στις ανισώσεις β΄βαθμού και πρώτο στα παραλληλόγραμμα !
Αλλά τι λέει αυτό ; Αν δεν μπορούμε να έχουμε και δύο ώρες στο τέλος κάθε βασικής ενότητας για να δέσουμε την ύλη, είναι σίγουρο ότι ο μαθητής δεν έμαθε και πολλά(αν και μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα κατάλαβε όλα !!!).
Θα βγάλουμε τις προόδους κάπως παράλληλα, με δυο εφαρμογές στον κάθε τύπο και μετά προχωράμε.
Η τράπεζα θα έχει όλα τα θέματα (Α-Δ) ή μερικά ; Πρέπει αυτό επιτέλους να ξεκαθαριστεί.
Προφανώς σκόπιμα δεν ανακοινώνεται τίποτα : Όσο πιο πολύ σύγχιση, τόσο πιο πολύς φόβος, τόσο πιο πολύ εξάρτηση !Η μέση εκπαίδευση και ειδικά το Λύκειο βάλεται από χίλιες μεριές
. Δεν καταλαβαίνω το γιατί όμως.
Μπ.
Αλλά τι λέει αυτό ; Αν δεν μπορούμε να έχουμε και δύο ώρες στο τέλος κάθε βασικής ενότητας για να δέσουμε την ύλη, είναι σίγουρο ότι ο μαθητής δεν έμαθε και πολλά(αν και μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα κατάλαβε όλα !!!).
Θα βγάλουμε τις προόδους κάπως παράλληλα, με δυο εφαρμογές στον κάθε τύπο και μετά προχωράμε.
Η τράπεζα θα έχει όλα τα θέματα (Α-Δ) ή μερικά ; Πρέπει αυτό επιτέλους να ξεκαθαριστεί.
Προφανώς σκόπιμα δεν ανακοινώνεται τίποτα : Όσο πιο πολύ σύγχιση, τόσο πιο πολύς φόβος, τόσο πιο πολύ εξάρτηση !Η μέση εκπαίδευση και ειδικά το Λύκειο βάλεται από χίλιες μεριές
Μπ.
τελευταία επεξεργασία από Μπάμπης Στεργίου σε Κυρ Φεβ 23, 2014 7:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
nikolaos p.
Σε Α' ΕΠΑΛ:
Άλγεβρα: αύριο μπαίνω στις ανισώσεις Β βαθμού
Γεωμετρία: αυτή την εβδομάδα μπαίνω στα Παραλληλόγραμμα - Τραπέζια.
Βέβαια στα ΕΠΑΛ η Γεωμετρία είναι μονόωρο μάθημα όπου πολλά κεφάλαια διδάσκονται περιληπτικά και χωρίς αποδείξεις. Η Άλγεβρα είναι τρίωρο μάθημα εβδομαδιαία.
Άλγεβρα: αύριο μπαίνω στις ανισώσεις Β βαθμού
Γεωμετρία: αυτή την εβδομάδα μπαίνω στα Παραλληλόγραμμα - Τραπέζια.
Βέβαια στα ΕΠΑΛ η Γεωμετρία είναι μονόωρο μάθημα όπου πολλά κεφάλαια διδάσκονται περιληπτικά και χωρίς αποδείξεις. Η Άλγεβρα είναι τρίωρο μάθημα εβδομαδιαία.
Εκεί ακριβώς βρίσκομαι κι εγώ ...Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Πρώτο μάθημα στις ανισώσεις β΄βαθμού και πρώτο στα παραλληλόγραμμα !
Μπάμπης Στεργίου έγραψε:
Και εγώ ακριβώς εκεί βρίσκομαι αλλά δεν έκανα όσα θα ήθελα (στα προηγούμενα ) .
Και εγώ ακριβώς εκεί βρίσκομαι αλλά δεν έκανα όσα θα ήθελα (στα προηγούμενα ) .
Σωτήρης Στόγιας
- Christos.N
Και εγώ, ακριβώς εκεί.KARKAR έγραψε:Εκεί ακριβώς βρίσκομαι κι εγώ ...Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Πρώτο μάθημα στις ανισώσεις β΄βαθμού και πρώτο στα παραλληλόγραμμα !
Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
- Christos.N
Μπορούμε να δούμε ξανά που βρισκόμαστε;
Άλγεβρα: 6.2
Γεωμετρία: Επόμενο μάθημα εισαγωγή στο 6ο.
Άλγεβρα: 6.2
Γεωμετρία: Επόμενο μάθημα εισαγωγή στο 6ο.
Χρήστος Ντάβας
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Άλγεβρα μπαίνω στην Ευθεία.Έχουμε ακόμα 6 ώρες διαθέσιμες. Στη Γεωμετρία έκανα ένα μάθημα στο τραπέζιο αλλά και στα προηγούμενα έτρεξα .
Τι θα κάνουμε με τον κύκλο ; Εϊναι όντως 3 ώρες αυτές που προτείνονται στο κεφάλαιο αυτό ή έχει γίνει τυπογραφικό ;
Μεταξύ μας τώρα, θα είναι τουλάχιστον ανοησία να τεθούν στην τράπεζα , τουλάχιστον για φέτος, θέματα από τον κύκλο. Φανταστείτε πχ 4ο θέμα από τα εγγράψιμα.
Ελπίζω αυτή την παρατήρηση να την κάνουν και οι συνάδελφοι στην επιτροπή.
Πάντως, με την ταχύτητα που πάμε,ειδικά στη γεωμετρία, δεν μπορούμε να πούμε διδασκαλία και μάθηση αυτό που παρέχουμε στα παιδιά μας.Είναι σαν να τους χλευάζουμε απροκάλυπτα και κρίμα που δεν καταλαβαίνουν για να μας πάρουν .... με τις πέτρες. Λυπάμαι ειλικρινά και ντρέπομαι συγχρόνως που τους καταδικάζουμε στην αμάθεια .
Τι θα κάνουμε με τον κύκλο ; Εϊναι όντως 3 ώρες αυτές που προτείνονται στο κεφάλαιο αυτό ή έχει γίνει τυπογραφικό ;
Μεταξύ μας τώρα, θα είναι τουλάχιστον ανοησία να τεθούν στην τράπεζα , τουλάχιστον για φέτος, θέματα από τον κύκλο. Φανταστείτε πχ 4ο θέμα από τα εγγράψιμα.
Ελπίζω αυτή την παρατήρηση να την κάνουν και οι συνάδελφοι στην επιτροπή.
Πάντως, με την ταχύτητα που πάμε,ειδικά στη γεωμετρία, δεν μπορούμε να πούμε διδασκαλία και μάθηση αυτό που παρέχουμε στα παιδιά μας.Είναι σαν να τους χλευάζουμε απροκάλυπτα και κρίμα που δεν καταλαβαίνουν για να μας πάρουν .... με τις πέτρες. Λυπάμαι ειλικρινά και ντρέπομαι συγχρόνως που τους καταδικάζουμε στην αμάθεια .
- nkatsipis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Γεωμετρία: Επόμενο μάθημα τραπέζιο.
Πραγματικά με 3 μόνο ώρες στο 6ο οι μαθητές
θα δυσκολευτούν αρκετά...
Νίκος Κατσίπης
Πραγματικά με 3 μόνο ώρες στο 6ο οι μαθητές
θα δυσκολευτούν αρκετά...
Νίκος Κατσίπης
Μέλη σε σύνδεση