Ύλη Άλγεβρας 2014-2015
Συντονιστής: exdx
-
Παπαμικρούλης Δημήτρης
Ύλη Άλγεβρας 2014-2015
Γνωρίζει μήπως καποιος πως θα κινηθεί η διδακτέα και η εξεταστέα ύλη για τους μαθητές που θα πανε του χρόνου β λυκειου στην άλγβερα και στα μαθηματικά κατεύθνσης?
Re: Ύλη Άλγεβρας 2014-2015
Υπάρχει μια μικρή αύξηση ωρών στη γενική παιδεία και επίσης υπάρχει αύξηση ωρών στη γ λυκείου και αρα στη γ τα παιδιά θα έχουν μαλλον μεγαλύτερη ύλη. Πολλοί λένε οτι θα αλλάξουν τα βιβλία αλλα δε το νομίζω γιατι το κράτος δεν έχει λεφτά για τέτοια θέματα. Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα πάει για τα πληροφοριακά συστήματα και τις επιτροπές που θα φτιάξουν την τράπεζα οπως λέει στην προκήρυξη. Αν μείνουν ιδια τα βιβλία λοιπόν πιστεύω οτι γυρνάμε σε ύλη δεσμών και θα είναι μέσα οι παράγραφοι που δε διδάσκονται τώρα. Για τη β δε νομίζω να αλλάξει κατι, μην περιμένεις νέες παραγράφους δηλαδή. Μπορεί ομως να ναι μέσα κάποιες ενότητες που τώρα δε διδάσκονται οπως τριγωνομετρία. Για τη γ πιστεύω η ύλη θα γίνει οπως της πρώτης δέσμης, δηλαδή μέσα συνδυαστική, άλγεβρα πίνακες κλπ, και φυσικά ακόμα πιο αυξημένο επίπεδο ερωτημάτων στην ανάλυση και οχι μόνο. Θα ψάχνουμε την ανθυπολεπτομέρεια δηλαδή σε μεγαλύτερο βαθμό απ οτι τώρα.
Υπάρχει κάποιο νέο αν αλλάξουν τα βιβλία ή η ύλη της Άλγεβρας ΄Β Λυκείου?
-
Παπαμικρούλης Δημήτρης
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
τα βιβλία είναι ακριβώς τα ίδια. Σίγουρα θα υπάρξει αύξηση της ύλης. Έχω μάθει για τριγωνομετρία μέχρι το 2α.
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Αγόρασε κανείς καινούργιο βοήθημα στην άλγεβρα το 2013 ή 2014? Υπάρχει κάποιο εύκολο ή να περιέχει απαντήσεις των λύσεων?
Εντάξει απο τη στιγμή που το μάθημα έγινε 3ωρο αν είναι μόνο αυτή η αύξηση στην ύλη καλά είναι. Ας περιμένουμε να δούμε και την οριστική ύλη στην κατευθυνση η οποία με 2 ώρες δεν βγαίνει με τίποτα...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες