της συνάρτησης
που ικανοποιεί τη συναρτησιακή εξίσωση:
.Συντονιστές: Πρωτοπαπάς Λευτέρης, R BORIS, KAKABASBASILEIOS, Μπάμπης Στεργίου, m.pαpαgrigorakis, Καρδαμίτσης Σπύρος
της συνάρτησης
που ικανοποιεί τη συναρτησιακή εξίσωση:
.ναι Λάμπρο ακριβώς έτσι!Λάμπρος Μπαλός έγραψε:Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι δοσμένη η συναρτησιακή σχέση;

, 
.
, 

ως συνάρτηση της f ;Έτσι πήγα να το γράψω και γω το πρωί, ως υπόδειξη αλλά μετά λέω άστο.MarKo έγραψε:
Υ.Γ.:Μήπως λέει να εκφραστεί ηως συνάρτηση της f ;
; Αν ναι , ποια είναι ;
είναι συνεχής θα είναι γνησίως μονότονη.
θα είναι γνησίως αύξουσα. Πώς να ισούται με
;Αν δεν υπάρχει τέτοια f , έχουμε ψευδή υπόθεση.Tolaso J Kos έγραψε: Ερώτηση: Υπάρχει τέτοια; Αν ναι , ποια είναι ;
Αληθής.Μάριε συμφωνώ... δεν αντιλέγω.MarKo έγραψε: Αν δεν υπάρχει τέτοια f , έχουμε ψευδή υπόθεση.
Αν δεν υπάρχει τέτοια συνάρτηση τότε δεν υπάρχει και η αντίστροφη ,
όμως οι ισοδυναμία για να βρούμε την αντίστροφη είναι αληθής .
Αν έχουμε p:Ψευδής και q:Ψευδής τότεΑληθής.
Οπότε δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα.

Ναι, αν ψάχνουμε για κλειστή φόρμα στην αντίστροφη μάλλον δεν έχει.Tolaso J Kos έγραψε: Αν δεν υπάρχει τέτοια f , έχουμε ψευδή υπόθεση.
Απλά ρωτάω αν όντως υπάρχει τέτοια συνάρτηση.
Νομίζω πως δεν υπάρχει όπως πολύ σωστά τόνισε ο Λάμπρος στο προηγούμενο μήνυμα του.
Επίσης δε βλέπω κλειστή φόρμα για την αντίστροφη , παρά μόνο αυτό που έγραψες εσύ.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σαφώς και δεν πρόκειται για συνεχή συνάρτηση.Tolaso J Kos έγραψε:viewtopic.php?f=61&t=4930&p=27764#p27764
Προφανώς ή συναρτηση δεν είναι συνεχής, αφού δε θα έχει τέτοια ιδιότητα... όπως είπε ο Λαμπρός.
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Κι εγώ ακριβώς μέχρι το ίδιο σημείο με τον MarKo έφτασα, απλά σκέφτηκα ότι δεν αρκεί αφού δεν απαντάει στο ζητούμενο.. Όπως και να'χει ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!MarKo έγραψε:Η f είναι 1-1 κατά τα γνωστά , άρα f αντιστρέψιμη.
Έχει σύνολο τιμών το
αφού για,
είναι.
Για τον τύπο της αντίστροφης είναι
,
άρα
Υ.Γ.:Μήπως λέει να εκφραστεί ηως συνάρτηση της f ;
όπου
είναι συνάρτηση τέτοια ώστε 

(οκ) , 2) να λυθεί η εξίσωση
(οκ) και
με την ευθεία
Η ίδια απορία εδώalcamus06 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη αν χαλάω τη ροή των σχολίων , απλά δεν θέλω να ανοίγω καινούργιο θέμα. Είναι και εμένα μια απορία σε άσκηση Γ λυκείου.
Δίνεται συνάρτηση :![]()
Ζητείται να βρεθεί 1)η αντίστροφη της(οκ) , 2) να λυθεί η εξίσωση
(οκ) και
η απορία μου είναι 3) πως γίνεται να βρω κοινά σημεία τηςμε την ευθεία
![]()
Γίνεται να λυθεί το 3 αν κάποιος γνωρίζει μόνο μονοτονία , 1-1 και αντίστροφη ;Ευχαριστώ
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 1 επισκέπτης