ΣΕΜΦΕ

Συντονιστής: spyros

Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ

Re: ΣΕΜΦΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ » Πέμ Ιούλ 31, 2014 1:12 pm

Εδώ μπορείτε να δείτε Απόκομμα της Λίστας Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ που ανέφερα. Σε λίγο θα διεξάγουμε στατιστική μελέτη με περισσότερα στοιχεία για του Αποφοίτους μας. Χρειαζόμαστε επαρκές δείγμα για να το κάνουμε αυτό, με κάποια "ακρίβεια". Παρακαλώ επισκευτείτε τη σελίδα μας στο σύντομο μέλλον.

batmsup1 έγραψε:Απόφοιτε είναι καλύτερη η σέμφε απ το μαθηματικό;
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε έτσι γενικά τις Σχολές. Ποιό Μαθηματικό τμήμα συγκεκριμένα? Για ποιόν φοιτητή? Για έναν που θέλει να κάνει έρευνα σε "Συναρτησιακή Ανάλυση"/ Καθαρά Μαθηματικά εννοείς? Πρέπει να μου πεις συγκεκριμένο πεδίο και θα σου απαντήσω με την προσωπική, υποκειμενική μου άποψη.

batmsup1 έγραψε:Εφόσον είναι πιο δύσκολη με τοσα μαθήματα επιπλέον, αυτο πώς θα το αξιοποιήσω;
Δεν είπα ότι είναι "πιο δύσκολη", αλλά ότι είναι "δύσκολη" Σχολή. Για να κρίνω θα έπρεπε να είχα τελειώσει και τις δύο Σχολές. Το ΕΜΠ είναι αρκετά καλό ίδρυμα και αρκετά γνωστό στο εξωτερικό (στα πανεπιστήμια), αλλά και στην αγορά της Ελλάδος, και το πτυχίο ΣΕΜΦΕ ισοδύναμο με Μάστερ.

batmsup1 έγραψε:Mπορεί να πάει κάποιος σεμφίτης κάπου που δεν μπορεί ο μαθηματικός;
Ένας απόφοιτος ΣΕΜΦΕ μπορεί για παράδειγμα να έχει πάρει Ροή εξειδίκευσης "Λέιζερ" για παράδειγμα. Προφανώς, ένας απόφοιτος Μαθηματικού Τμήματος μπορεί να δοκιμάσει να σπουδάσει Λέιζερ επίσης. Όμως από ΣΕΜΦΕ θα τα έχεις ήδη διδαχθεί στο Προπτυχιακό σχετικά μαθήματα και προφανώς θα έχεις κάποιο πλεονέκτημα στις γνώσεις σου. Γενικά, επιτρέψτε μου να πω ότι η ΣΕΜΦΕ είναι υπερσύνολο ενός Μαθηματικού ΚΑΙ ενός Φυσικού Τμήματος. Θέλετε καθαρά, θεωρητικά μαθηματικά? Δεν σε περιορίζει (δείτε τις Διπλωματικές που γράφονται στη ΣΕΜΦΕ και το που έχουν πάει Απόφοιτοί μας μετά, για να καταλάβετε). Θέλετε Φυσική, υπάρχουν τόσες επιλογές. Θέλετε Εφαρμογές σε Πληροφορική, κβαντικούς υπολογιστές, χρηματοοικονομικά, ανάλυση κωδίκων, επιχειρησιακή έρευνα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έρευνα και δημιουργία νέων υλικών, εμβιομηχανική? Σε όλα αυτά θα έχετε ήδη τις βάσεις για μετέπειτα σπουδές, μέσα από τη ΣΕΜΦΕ ακόμα. Ναι, μπορεί να πάει και ο Μαθηματικός στην Εμβιομηχανική, μετά από 2-3 χρόνια extra σπουδών θα έλεγα.

batmsup1 έγραψε:Που βρίσκουν δουλειά οι σεμφίτες εκτος απο μαθήματα στην Ελλάδα;
Πρώτον, η ΣΕΜΦΕ είναι ακόμα μια νέα Σχολή, μιας και ιδρύθηκε το 1999. Συνεπώς, είναι λίγο νωρίς να την κρίνουμε αυστηρά. Δεύτερον, στη σελίδα που ανέφερα και στο απόκομμα της Λίστας Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ μπορείς να δείς μερικά συγκεκριμένα στοιχεία για το που εργάζονται ή όχι Απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ. Τρίτον, μερικά παραδείγματα άμεσης απορρόφησης αποφοίτων ΣΕΜΦΕ περιλαμβάνει το consulting (συμβουλευτική) σε εταιρείες όπως Accenture, McKinsey, BCG, IBM που κάνουν ανάλυση αγοράς και στατιστικές μελέτες και μοντέλα μεταξύ άλλων. Επίσης, η κατεύθυνση του Αναλογιστή (actuary) αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή μετά τη ΣΕΜΦΕ στην Ελλάδα, με τα γνωστά πάγια προβλήματα του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού που έχουμε. Αυτές ήδη αποτελούν επιλογές δεκάδων Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ ως τώρα, μεταξύ άλλων (δείτε το αρχείο που ανέφερα).

Τέλος, δεν υποστήριξα ότι η ΣΕΜΦΕ είναι η Σχολή-Μεσσίας που θα λύσει την ανεργία στην Ελλάδα. Είναι μια πάρα πολύ καλή Σχολή, χρήσιμη και στην Ελλάδα και η βάση και θέση της σαφώς υποτιμημένη. Υπάρχει άγνοια, το καταλαβαίνω. Ωστόσο, η ΣΕΜΦΕ προσφέρει ένα αρκετά ευρύ φάσμα επιλογών, και τη δυνατότητα να επιλέξεις "Μαθηματικό ή Φυσικό" μετά από 2 χρόνια πανεπιστημιακού επιπέδου Μαθηματικών και Φυσικής (μεταξύ άλλων). Πολλοί μπαίνουν ΣΕΜΦΕ γιατί τους αρέσουν τα Μαθηματικά και επιλέγουν "Φυσικό Εφαρμογών" στο 3ο έτος. Διαπιστώνουν ότι η Φυσική είναι πολύ πιο όμορφη από ότι τη διδάχτηκαν στο Λύκειο.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 1:31 pm

Υπάρχει δυνατότητα ενασχόλησης με θεωρητική φυσική απο ΣΕΜΦΕ?

“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 1:43 pm

Υπαρχει, αλλα ειναι μπλεξιμο και θα ταλαιπωρηθείς απεριόριστα. Μακριά απο σεμφε σε κάθε περίπτωση, ειδικά για σενα, για το αντικείμενο που λες. Αν ενδιαφερθεί κάποιος μαθητής να αναλύσω το σκεπτικό μου.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 1:53 pm

θα το ήθελα...ενοοω και απο φυσικό πάλι δυσκολο είναι να βγει κάποιος θεωρητικός φυσικός...γιατί απ ότι ξέρω θες πολύ δυνατό background στα μαθηματικά...και αν όχι θεωρητική φυσική γενικά έρευνα...αλλά για να έιμαι και ρεαλιστής δεν είμαι απο αυτούς που λένε δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά...με ενδιαφέρουν κατά ένα ποσοστό...όσο εγωιστικό και αν ακούγεται

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 2:55 pm

Koιταξε καλό είναι κατα τη γνώμη μου εφοσον ξερουμε τι θέλουμε και δεν είμαστε ανερμάτιστοι και ανενημέρωτοι, να ακολουθούμε τη σχολή εκείνη που έχει τα περισσότερα μαθήματα σχετικά με αυτό που θέλουμε. Πολλοί ρωτάνε ας πουμε μπορώ να βγω μαθηματικός απ το σημμυ? μπορώ να βγω πληροφορικάριος απ το μαθηματικό? βγαίνω οικονομολόγος απ το μαθηματικο? Αυτά θέλουν πολύ προσοχή. Βεβαίως υπάρχουν άτομα που έχουν προχωρήσει σε ένα αντικείμενο έχοντας διαφορετικό πρώτο πτυχίο, ειτε σχετικό ειτε και άσχετο, αλλα αυτοι είναι η εξαίρεση και το χουν πληρώσει με πολύ προσωπικό διάβασμα ενω ταυτόχρονα αφήνουν πλειάδα μαθημάτων που ασχολήθηκαν να μην αξιοποιούνται.

Οταν θα πας λοιπόν στο μάστερ για κοσμολογία ας πουμε, οχι οτι απαγορεύεται ή δε θα σε πάρουν αν είσαι απο μηχανικός ή αλλη σχολή, αλλα θα δυσκολευτείς παρα πολύ να τα παρακολουθήσεις. Ενω αν έχεις κάνει πολλά σχετικά μαθήματα στο πρώτο πτυχίο θα πας αέρα πατέρα. Και μην ξεχνάς οτι ο ρυθμός με τον οποιο σε πάνε στα μάστερ είναι πολυβόλο και αν κοπείς σε ένα μάθημα παίρνεις πόδι ακόμα και να εργάζεσαι ή να είσαι ασθενής κλπ. Βεβαίως κι εγώ ξέρω μεγάλους επιστήμονες που κάνουν συμβολές σε αλλο αντικείμενο απ αυτο που σπούδασαν, αλλα δεν είναι ο κανόνας. Βεβαίως και θα δεις πχ στο μάστερ κοσμολογία μπορεί να ναι και παιδί απ την ασσοέ και να είναι 100 φορες καλύτερος απ τον φυσικό, αλλα σκέψου πόσο δύσκολη είναι αυτή η πορεία και πόσο ιδρώτα έχυσε. Για τη σεμφε μη τη βάζεις καθόλου στο παιχνίδι, είναι μεγάλο μπλέξιμο χωρίς αποτέλεσμα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχει να ζηλέψει κατι ακαδημαικά αλλα έχει πολλά προβληματικά σημεία και προκλήσεις που στο τέλος ξεγελάνε το σπουδαστή και τον παρασύρουν σε δύσβατες ατραπούς. Γιατι να δυσκολεύεις κι αλλο τη ζωή σου ενω δεν κερδίζεις και κατι;

Εν κατακλείδι, διαλέγεις νωρίς τι θες να κάνεις και πας εκει με τα περισσότερα σχετικά μαθήματα για να ρολάρεις άνετα. Αλλιώς θα πρέπει να στρωθείς διπλά. Ηδη απο μόνη της μια σχολή να τη βγάλεις σωστά είναι παλούκι, που να κάνεις και διπλό κόπο. Βέβαια είναι αλλο πράγμα να πεις οτι συνειδητά πχ πάω σημμυ ενω μ αρεσουν τα μαθηματικά, αλλα το κάνω για να βρω εύκολα δουλειά και βλέπω μετα. Εκει ναι, συμφωνώ.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:09 pm

η σημμυ γενικά πιστεύω είναι περισσότερο πρακτική...δεν εμβαθύνεις στη φιλοσοφία των μαθηματικών και της φυσικής...απλά στην ελλάδα δεν ξέρω καμια αξιόλογη σχολή για θεωρητική φυσική...εκτός από το να βγει κάποιος απο μαθηματικό

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:12 pm

Φυσικό θα πας φίλε μου και θα προσέξεις να επιλέξεις τα σωστά μαθήματα. Η σημμυ δεν εμβαθύνει στη φιλοσοφία της φυσικής και των μαθηματικών γιατι δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Αλλα αντικείμενα θεραπεύει. Μπορείς ομως να πας για να βρει εύκολα δουλειά και μετα να κάνεις μαστερ. Απλα θα διαβάσεις πολύ μόνος σου, που μεταξύ μας οπου και να πας αν θες να ξεχωρίσεις δε το γλυτώνεις.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:14 pm

ενοείται αυτό για το διάβασμα...απο την άλλη η σημμυ έχει το ωραίο του ότι σε μαθαίνει διαφορα πράγματα αλλά μου φαίνεται λίγο μπάχαλο η σκέψη ότι ασχολείσαι και με μαθηματικά και με φυσική και με πληροφορική

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:17 pm

Πρέπει να διαλέξεις, δεν κάνουμε 10 δουλειές σ αυτή τη ζωή. Ξέρεις πόσα πράγματα μ αρέσουν εμένα; και οχι μόνο επιστημονικά. Μέχρι οικοδόμος έχω δουλέψει. Δε μπορώ να τα σπουδάσω ολα ουτε να τα κάνω επαγγελμα ολα.
τελευταία επεξεργασία από batmsup1 σε Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:20 pm

Kostas Tzimoulias έγραψε:Υπάρχει δυνατότητα ενασχόλησης με θεωρητική φυσική απο ΣΕΜΦΕ?
Ναι! Όπως προείπα, η ΣΕΜΦΕ θα μπορούσε να απεικονιστεί ως υπερσύνολο του "αθροίσματος" Μαθηματικό συν Φυσικό Τμήμα. Μετά από τη ΣΕΜΦΕ μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θα έκανες από ένα πτυχίο Φυσικού ή Μαθηματικού. Δε σε περιορίζει κάτι.

Δύο παρατηρήσεις ακόμα. Πρώτον, η λέξη "Εφαρμοσμένα" στον τίτλο της ΣΕΜΦΕ, είναι όρος και δε σημαίνει "εφαρμογές" κατ' ανάγκιν. Ο μαθηματικός κλάδος των "Εφαρμοσμένων Μαθηματικών" (Applied Mathematics) ξεκίνησε από εφαρμογές και εξελίχθηκε ως αυτόνομος κλάδος με την ανάπτυξης της Ρευστομηχανικής, Θεωρίας Χάους, Θεωρίας Ελέγχου, Βελτιστοποίηση, Αριθμητική Ανάλυση, και άλλων. Όλα αυτά είναι μαθήματα που μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε στη ΣΕΜΦΕ, παρεπιπτόντως. Δεύτερον, αν θέλεις 100 στα 100 θεωρητική φυσική, αστρονομία και τίποτα άλλο, ψάξε το καλά, στείλε emails σε καθηγητές, μαθητές ΣΕΜΦΕ και Φυσικών τμημάτων που γνωρίζεις, ρώτησε σε διάφορα forums, διάβασε τους Οδηγούς Σπουδών κάθε Σχολής, ενημερώσου καλά.

Η προσωπική, υποκειμενική μου άποψη είναι ότι το Μαθηματικό Αθηνών έχει πολύ καλή ομάδα καθηγητών και διδακτορικών σε Άλγεβρα και Γεωμετρία. Δεν θα βρείτε τέτοιες πολλές επιλογές μαθηματικών σε αυτούς τους δύο κλάδους στη ΣΕΜΦΕ (υπάρχει έλλειψη διδασκόντων με τέτοια αντικείμενα). Αλλά σε υπόλοιπους κλάδους
μαθηματικών όπως Μαθηματική Ανάλυση, Διαφορικές Εξισώσεις, Στοχαστικά Μαθηματικά, Αριθμητική Ανάλυση, Επιστήμη Υπολογιστών, θεωρώ ότι ΣΕΜΦΕ θα σας δώσει πολύ καλές βάσεις. Όμοια, στο Φυσικό Εφαρμογών της ΣΕΜΦΕ θα πάρετε καλές γνώσεις στις αντίστοιχες Ροές (και έχοντας πολλαπλάσιες επιλογές μαθημάτων να πάρετε και να "εξερευνήσετε"), αλλά αν θέλετε θεωρία και μόνο, είναι ένας δύσκολος δρόμος, πρέπει να το ψάξετε καλά. Ρωτήστε όμως και σε άλλα forums (της ΣΕΜΦΕ, του Φυσικού του Πανεπιστημίου και αλλού). Ίσως πάρετε πιο εξειδικευμένες απαντήσεις, από παιδιά που ακολουθούν αυτό το δρόμο.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:27 pm

σε ευχαριστώ...ναι η αλήθεια με τη θεωρητική φυσική είναι οτι θέλει σοβαρό ψάξιμο...έχω χρόνο ακόμα ευτυχώς

Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:35 pm

Kostas Tzimoulias έγραψε:η σημμυ έχει το ωραίο του ότι σε μαθαίνει διαφορα πράγματα αλλά μου φαίνεται λίγο μπάχαλο η σκέψη ότι ασχολείσαι και με μαθηματικά και με φυσική και με πληροφορική
Το πάμε λίγο αλλού τώρα. Για τη ΣΗΜΜΥ έχω απλά να πω ότι αν ο πιο "χαζός" εκεί μπήκε με 19, καταλαβαίνετε ότι από ένα τέτοιο περιβάλλον θα μάθετε πάρα πολλά από τις απορίες των φοιτητών στο μάθημα, το επίπεδο των εργασιών, θα συναντήσετε άτομα με υπέροχα μυαλά και διαίσθηση, και γενικότερα άλλο επίπεδο. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα συνιστούσα προσωπικά αν κάποιος θέλει Θεωρητική Φυσική να πάει ΣΗΜΜΥ.

Αν κάποιος "δεν ξέρει τι θέλει 100% ακόμα", είναι Θεωρητικά Μαθηματικά, είναι Φυσική, είναι Εφαρμογές (σε κλάδους που προανέφερα) πάει ΣΕΜΦΕ, και έχει επιλογή να το εξειδικευτεί στο 3ο έτος, έχοντας 2 χρόνια ισχυρής βάσης σε Μαθηματικά και Φυσική. Στη ΣΕΜΦΕ θα ξεκινήσεις έρευνα ήδη από το Προπτυχιακό (αν το θέλεις), δες πχ το επίπεδο των Διπλωματικών Εργασιών που γράφονται κάθε χρόνο. Αν δεν το θέλεις, μπορείς να πάρεις πιο "εύκολες" κατευθύνσεις και μαθήματα και να τελειώσεις επίσης.

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:37 pm

Κατ’ αρχήν στη ζωή χρειαζόμαστε δύο πράγματα το 1ο Υγεία και το 2ο Αξιοπρεπές Μεροκάματο. Για να βγάλουμε αξιοπρεπές και πάνω Μεροκάματο θα πρέπει να είμαστε από τους καλύτερους στο επάγγελμα που τα έφερε η ζωή να κάνουμε. Για να είμαστε από τους καλύτερους στο επάγγελμα που τα έφερε η ζωή να κάνουμε θα πρέπει να έχουμε επιλέξει αυτό που μας «πάει»- αρέσει περισσότερο ώστε όχι μόνο να εργαζόμαστε σωστά και χωρίς αναστεναγμούς, αλλά να χαιρόμαστε για την παραγωγικότητα μας και να συμβάλουμε στην εξέλιξη των μεθόδων που αφορούν στην επιπλέον πρόοδο, αλλά και να διορθώνουμε άμεσα και σωστά τα πιθανά λάθη που έχουμε κάνει. Αρχική σημασία λοιπόν έχει να επιλέξουμε την δική μας επιστήμη ή εργασία και να επιμείνουμε στην ανέλιξη του ταλέντου μας κατά την ενασχόληση μας με αυτή. Αν η επιλογή του στόχου είναι με βάση τα "θέλω", τα "μπορώ" θα έλθουν έτσι ή αλλιώς.

(*) "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"

edit: Τοποθέτηση του (*)
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
PanosG

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PanosG » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:43 pm

S.E.Louridas έγραψε:... Για να βγάλουμε αξιοπρεπές και πάνω Μεροκάματο θα πρέπει να είμαστε από τους καλύτερους στο επάγγελμα που τα έφερε η ζωή να κάνουμε...
Μακάρι να ίσχυε πάντα αυτό αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει τουλάχιστον αυτό δείχνει η πραγματικότητα

Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης
Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:49 pm

Kostas Tzimoulias έγραψε:σε ευχαριστώ...ναι η αλήθεια με τη θεωρητική φυσική είναι οτι θέλει σοβαρό ψάξιμο...έχω χρόνο ακόμα ευτυχώς
Ρίξε μια ματιά στη σελίδα του Καθηγητή Μιχάλη Δαφέρμου, και στις δημοσιεύσεις του, για το πως είναι η Θεωρητική Φυσική από τη ματιά του Μαθηματικού. Έχει δύο Έλληνες Διδακτορικούς φοιτητές ένας από Μαθηματικό Πάτρας και ένας από ΣΕΜΦΕ με κατεύθυνση Μαθηματικού (που την έβγαλλε σε 4 χρόνια παρεπιπτόντως και καπάκι Princeton για PhD).

Σε λίγο που θα έχουμε πλήρη εικόνα και πραγματικά στοιχεία του που πάνε οι Απόφοιτοι ΣΕΜΦΕ, θα σταματήσει αυτή η online "διαμάχη" επιχειρημάτων για ΣΕΜΦΕ vs. Μαθηματικό ή Φυσικό. Επισκευτείτε μας στο μέλλον και πάλι, και ψάξτε καλά στο internet. Ερευνάτε, μη μένετε σε αυτά που σας λένε καθηγητές, γονείς, φίλοι, κτλ, ψάξτε το καλά πριν μπείτε σε κάποια Σχολή, αλλά να πιστεύετε στον εαυτό σας και σε αυτό που λέει η καρδιά σας. Θα ανταμοιφθείτε για τις επιλογές σας.

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:54 pm

Aποφοιτε πιάνεις να φέρεις ως παράδειγμα την εξαίρεση του παιδιού που πήγε πρινστον? αυτός είναι φοβερό μυαλό και ολυμπιονίκης, δε μιλάμε για τέτοια άτομα. Ακούει ο αλλος οτι τελειωσε σε 4 χρόνια και θα νομίσει οτι είναι περίπατος. Η σεμφε έχει ξεγελάσει πολλά ατομα και είναι κρίμα. το μέσο απόφοιτο ρωτάμε, οχι τον ολυμπιονίκη των μαθηματικών. Εσύ πόσα λεφτά παίρνεις και πόσες ώρες δουλεύεις?

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Πέμ Ιούλ 31, 2014 3:56 pm

Απλά επανέρχομαι για να καταθέσω τη δική μου άποψη:
Θεωρώ την ΣΕΜΦΕ πολύ καλή σχολή ως αναφορά το επίπεδο σπουδών εκεί. Από ότι δε με έχουν πληροφορήσει ανοίγει δρόμους για καλά μεταπτυχιακά κάτι που στην εποχή μας Δεν είναι πολυτέλεια.

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:04 pm

απο καθαρη περιέργεια πως γίνεται κάποιος να τελείωσει σχολή πιο γρήγορα? του δίνεται πτυχίο απλά η περνάει απο εξετάσεις?...τον ξερω τον κυριο αυτό και τον έχω σαν πρότυπο πραγματικά μαζι με τον Κ.Δασκαλάκη...εγω διαφωνώ στην άποψη του οτι ήταν ολυμπιονίκης...πολλοι ολυμπιονίκες μαθηματικών απ όσο έχω διαβάσει σε άρθρα ήταν...τρομερά έξυπνοι αλλά μονοδιάστατοι...δεν το λέω από τη μερια μου ως έκφραση ζήλιας..αλλά πιστεύω ότι η φαντασία και το πάθος για κάτι μαζί με τα απαραίτητα εφόδια είναι αυτά που αυτός ο άνθρωπος έφτασε εκεί που έφτασε...

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:12 pm

Δε μπορούμε οταν μιλάμε για δυσκολία και προοπτικές μιας σχολής να φέρνουμε παράδειγμα τους ολυμπινίκες. Πήγαινε σεμφε να κάνεις μάθημα απ το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε μέρα, να πήξεις στα εργαστήρια απο java μέχρι οτι τους κατέβει, να δώσεις 50 φορες Γεωμετρία του Χώρου και να μην προλαβαίνεις να παρεις ανάσα στα οικονομικά στα θεωρητικά μαθήματα κλπ και τα λέμε μετά πόσο φυσιολογικός θα βγεις. Και ολα αυτα για το τίποτα. Είναι μεγάλο παλούκι η σέμφε και απο λεφτά μηδέν.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 31, 2014 4:17 pm

...ναι ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό..δεν έχω άποψη εγώ πάνω σε αυτό

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης