comengdr έγραψε:Όντως δεν έχω εντρυφήσει σε ολυμπιάδες, ακόμα ψάχνομαι αν θέλω να εντρυφήσω, αλλά τη συγκεκριμένη άσκηση τη βρήκα σε βιβλίο το οποίο την προλόγιζε "Από μαθηματική ολυμπιάδα Αγγλίας"...
Χρήστος Κυριαζής (chris_gatos)
Χρήστο, και στις εθνικές Ολυμπιάδες βάζουν ανάλυση !!! Στη Ρουμανία πχ βάζουν σε όλους τους γύρους, διότι τα θέματα μπαίνουν σε ύλη της κάθε τάξης χωριστά . Το ίδιο και σε πολλές άλλες χώρες . Στην ΙΜΟ βέβαια σπάνια έχει τεθεί με παράγωγο ή ολοκλήρωμα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ανάλυση. Πολλά θέματα ακροτάτων και ανισοτήτων γενικότερα λύνονται και με ανάλυση. Εδώ μερικοι να σκεφτείς ότι χρησιμοποιούν πολλαπλασιαστές Lagrange !
Η γνώμη μου είναι να ασχοληθείς με τις ολυμπιάδες , σιγά -σιγά βέβαια , διότι είσαι καλός μαθηματικός και θα πρισφέρεις και σε αυτό τον χώρο . Ειδικά αν μπεις στο Δημόσιο σχολείο και έχεις λίγο περισσότερο χώρο , στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και γω έχω μετανοιώσει που τις ολυμπιάδες τις ανακάλυψα τόσο αργά !
Οι ολυμπιάδες μπορεί να μην έχουν ...ψωμί(σήμερα έχουν !) , αλλά σου προσφέρουν ωραίες στιγμές και σε ολοκληρώνουν ως μαθηματικό.Δεν είναι τυχαίο ότι με αυτές ασχολούνται και κορυφαίοι μαθηματικοί - ερευνητές !
Μπάμπης
( Το προηγούμενο μήνυμα ήταν καθαρά πληροφοριακό - το τόνισα - και δεν υποδείκνυε τίποτα σε κανένα ,πόσο μάλλον σε σένα !. Μπορείς , όπως και όλοι , να βάζεις όποιο θέμα θέλεις σε όποιο χώρο εσύ νομίζεις κατάλληλο.)