ισχύει
με
να δείξετε ότι 
Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
ισχύει
με
να δείξετε ότι 
Καλή χρονιά!!gabriel έγραψε:Αν για κάθεισχύει
με f(0)=0, να δείξετε ότι f(x)=x.

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω στείλει προσωπικό μήνυμα στο μέλος gabriel εδώ και ώρα για να τη γράψει καλύτερα.Grosrouvre έγραψε: Μήπως υπάρχουν τυπογραφικά; Έχω την αίσθηση ότι η δοθείσα πρέπει να είναι

Καλησπέρα!chris_gatos έγραψε:Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω στείλει προσωπικό μήνυμα στο μέλος gabriel εδώ και ώρα για να τη γράψει καλύτερα.Grosrouvre έγραψε: Μήπως υπάρχουν τυπογραφικά; Έχω την αίσθηση ότι η δοθείσα πρέπει να είναι
Εγώ εικάζω πως θέλει να γράψει:
Για να δούμε ποιός θα...κερδίσει!
Πάντως να σημειώσω πως πρέπει να φροντίζουμε οι δημοσιεύσεις μας να είναι αν μη τι άλλο ευανάγνωστες αφού απυεθυνόμαστε σε κόσμο.
Υπάρχει η επιλογή "Προεπισκόπηση" ακριβώς διπλα από την υποβολή η οποία μας δείχνει ακριβώς τι θα δημοσιεύσουμε. Γιατί λοιπόν να μην
την εκμεταλλευτούμε; Ένα δευτερόλεπτο παραπάνω είναι.
Καλό βράδυ.
chris_gatos έγραψε: Εγώ εικάζω πως θέλει να γράψει:![]()
Θα κάνω μία προσπάθεια να αντιμετωπίσω αυτή την εκδοχή της άσκησης και θα ήθελα τη γνώμη σας.
(1) και
(2) θεωρώ τα εξής (με πρόσθεση των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα):
, είναι γνησίως αύξουσα για κάθε
, άρα και "1-1". Επομένως, η (1) γίνεται
, καθώς
Οπότε, λόγω και της (2), προκύπτει ότι
για κάθε 
Για ξαναδές το αυτό, γιατί είναι προβληματικό. Για να φανεί γιατί ο συλλογισμός είναι εσφαλμένος ας κάνω ένα παράδειγμα.Grosrouvre έγραψε: Βλέποντας τη δοθείσα ως το παρακάτω σύστημα των εξισώσεων
(1) και
(2) θεωρώ τα εξείς (με πρόσθεση των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα):
με
και έλεγες (με την ίδια λογική)
(1) και
(2) θεωρώ τα εξής (με πρόσθεση των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα)....και λοιπά
είναι λύση, που δεν τη βρήκες.Ευχαριστώ πολύ για το παράδειγμα. Δεν μου φαινόταν ούτε κι εμένα σωστό και γενικό, απλώς ήταν μια ιδέα που ήθελα να σχολιαστεί.Mihalis_Lambrou έγραψε:Για ξαναδές το αυτό, γιατί είναι προβληματικό. Για να φανεί γιατί ο συλλογισμός είναι εσφαλμένος ας κάνω ένα παράδειγμα.Grosrouvre έγραψε: Βλέποντας τη δοθείσα ως το παρακάτω σύστημα των εξισώσεων
(1) και
(2) θεωρώ τα εξείς (με πρόσθεση των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα):
Πες ότι είχαμε να βρούμε τηνμε
και έλεγες (με την ίδια λογική)
Βλέποντας τη δοθείσα ως το παρακάτω σύστημα των εξισώσεων
(1) και
(2) θεωρώ τα εξής (με πρόσθεση των (1) και (2) προκύπτει η δοθείσα)....και λοιπά
θα βρεις
Να όμως που και ηείναι λύση, που δεν τη βρήκες.
ισχύει
με
, να δείξετε ότι
.Ωραία! Αφού το δέσαμε ας πούμε και δύο λόγια για τη λύση η οποία δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από την αντίστοιχη που είχε θέσει το μέλος gabriel εδώgabriel έγραψε:Αρχικά ζητώ συγνώμη αν σας <<κούρασε>> η εκφώνηση, αν και είχα κάνει προεπισκόπηση και δεν μου έδειχνε πρόβλημα!!! Πάμε άλλη μία φορά......
Αν για κάθεισχύει
με
, να δείξετε ότι
.
. Τότε
και η δοθείσα γράφεται ισοδύναμα: 

είναι παραγωγίσιμη και συνεχής με 

έχω (εύκολα) πως είναι γνησίως αύξουσα επομένως η
δίνει ισοδύναμα:
είναι αύξουσα επομένως 
, λαμβάνω
Δηλαδή