Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητης)

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4097
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 18, 2008 12:35 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητης)

#1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Τετ Ιαν 14, 2015 11:06 pm

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω την πρώτη ανακοίνωση για το:

"1ο Διήμερο Γεωμετρίας: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω" που διοργανώνουν από κοινού τα παραρτήματα Κρήτης της ΕΜΕ (Λασιθίου, Χανίων, Ηρακλείου) με το mathematica.gr :logo: την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 (είναι τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα) στο συνεδριακό κέντρο των Ανωγείων Ρεθύμνου \bf{{\color{red}(\star)}}.

Η ιδέα ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα από το παράρτημα Ηρακλείου της ΕΜΕ αλλά και από το mathematica.gr το οποίο ήθελε να ξεκινήσει (στα πλαίσια των σκοπών του που υπάρχουν στο κανονισμό του :logo: ) τη διοργάνωση κάποιων δράσεων γύρω από τα Μαθηματικά αφού ο κόσμος που διαθέτει στα μέλη του είναι εξαιρετικός.

Έτσι, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ μαζί με το Μιχάλη Λάμπρου και εμένα (που εκπροσωπούσαμε το mathematica.gr οι συντονιστές του οποίου είχαν ήδη συζητήσει και αποφασίσει ομόφωνα για τη συνδιοργάνωση της διημερίδας), είχαμε την πρώτη συνάντηση για τη συζήτηση. Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου Ανδρέας Βαρβεράκης, οι πρόεδροι (Μιχάλης Περάκης από το Λασίθι, Κώστας Γαρεδάκης από τα Χανιά) και των υπολοίπων 2 παραρτημάτων (Λασιθίου, Χανίων) και η υπόλοιπη διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου βρεθήκαμε και πάλι στο Ηράκλειο, η ιδέα της διημερίδας αφιερωμένης στη Γεωμετρία ενθουσίασε και τα υπόλοιπα 2 παραρτήματα της Κρήτης κι έτσι η συνδιοργάνωση διευρύνθηκε.

Όλοι μας δεχτήκαμε με χαρά να συνεισφέρουμε στη διοργάνωσή της... Φυσικά η συμμετοχή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία αυτή να έχει απήχηση από τους συναδέλφους και να συνεχιστεί σε μία περίοδο δύσκολη για τη Γεωμετρία με την ευχή να τη δούμε να παίρνει τη θέση που της αξίζει στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι ομιλητές της διημερίδας θα είναι αρκετοί, γνωστοί και εξαιρετικοί στον τομέα αυτό (με αλφαβητική σειρά):

Ανδρέας Βαρβεράκης
Κώστας Βήττας
Κώστας Δόρτσιος
Γιάννης Θωμαΐδης
Μιχάλης Λάμπρου
Σωτήρης Λουρίδας
Βαγγέλης Μουρούκος
Μιχάλης Νάννος
Νίκος Φραγκάκης


Στην παρούσα δημοσίευση θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις γύρω από τη διημερίδα, για τους θεματικούς άξονες αυτής καθώς επίσης και τα μέρη διαμονής (είναι αρκετά οικονομικά τα καταλύμματα τη συγκεκριμένη περίοδο στα Ανώγεια αλλά ΠΟΛΥ περιορισμένα). Αυτές τις ημέρες θα έχουμε συνάντηση με το Δήμαρχο Ανωγείων (μαθηματικός στο επάγγελμα) για να έχουμε ακόμη χαμηλότερη τιμή για τους συμμετέχοντες στη διημερίδα. Όλα τα καταλύμματα του χωριού το συγκεκριμένο διήμερο θα είναι στη διάθεσή μας.

Προγραμματίζουμε αρκετές παράλληλες δράσεις (π.χ. τα Ανώγεια είναι στους πρόποδες του Ψηλορείτη και αμέσως παραπάνω είναι το αστεροσκοπείο του Σκίνακα το οποίο θα έχουμε κλείσει για αστροπαρατήρηση - καιρού επιτρέποντος) και στρογγυλό τραπέζι για τα θέματα της Γεωμετρίας στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Τα θέματα της διημερίδας θα απευθύνονται σε συναδέλφους μαθηματικούς της δευτεροβάθμιας αλλά και σε φίλους της Γεωμετρίας. Φυσικά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να βρεθούμε αρκετοί φίλοι συνάδελφοι από τα παραρτήματα της ΕΜΕ όλης της χώρας αλλά και μέλη του mathematica.gr.

Η αφίσα
poster.jpg
poster.jpg (167.5 KiB) Προβλήθηκε 10127 φορές
Η αφίσα της διημερίδας (κατασκευάστηκε από το Μάριο Κιοστεράκη, μαθηματικό ο οποίος φροντίζει τη σελίδα του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ) έχει στο κέντρο λεπτομέρεια από τον γνωστότατο πίνακα "Η σχολή των Αθηνών" του Ραφαήλ με τον Ευκλείδη να διδάσκει Γεωμετρία. Στο background της αφίσας θα διακρίνετε λατινικό κείμενο. Είναι η σελίδα 15 από το "De lineis rectis" του Ceva στο οποίο αναφέρεται το περίφημο θεώρημά του (θα είναι ένας από τους θεματικούς άξονες της διημερίδας) μαζί με το αντίστοιχο σχήμα (είναι το Νο 5) μαζί με σχήματα από άλλα θεωρήματα που περιέχονται στο τέλος του βιβλίου. Τις πληροφορίες μας τις μετέφερε ο Μ. Λάμπρου που θα αναλάβει στο συνέδριο να μας αναφέρει και διάφορα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία της Γεωμετρίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν σύντομα... Μπορείτε να διανείμετε την πληροφορία ελεύθερα σε οποιαδήποτε σελίδα ή μέσο...

Και κάτι τελευταίο... Θα προσπαθήσουμε ΟΣΟ περνάει από το χέρι μας να είναι μία εξαιρετική διοργάνωση! Το οφείλουμε στη Γεωμετρία, το οφείλουμε στον τόπο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακουστεί σε ολόκληρη τη χώρα!

\bf{{\color{red}(\star)}} Στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει ακόμη παράρτημα και συμβολικά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη διημερίδα από το Νομό Ρεθύμνης με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει την αρχή για τη συγκέντρωση συναδέλφων και τη δημιουργία παραρτήματος της ΕΜΕ και εκεί.


Αλέξανδρος Συγκελάκης
Άβαταρ μέλους
george visvikis
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 13277
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 01, 2013 9:35 am

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george visvikis » Τετ Ιαν 14, 2015 11:19 pm

Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία!!!


Άβαταρ μέλους
Κώστας Μαλλιάκας
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 24, 2009 9:25 am
Τοποθεσία: Ρόδος

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κώστας Μαλλιάκας » Πέμ Ιαν 15, 2015 7:17 am

Συγχαρητήρια για την ιδέα και εύχομαι επιτυχία!


Άβαταρ μέλους
Soteris
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 21, 2014 1:59 pm
Τοποθεσία: Λάρνακα, Κύπρος

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#4

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Soteris » Πέμ Ιαν 15, 2015 8:13 am

Αλέξανδρε,

Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην όλη προσπάθεια.


Σωτήρης Λοϊζιάς
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 3342
Εγγραφή: Παρ Φεβ 27, 2009 10:24 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Πέμ Ιαν 15, 2015 1:22 pm

cretanman έγραψε:Η αφίσα της διημερίδας έχει στο κέντρο λεπτομέρεια από τον γνωστότατο πίνακα "Η σχολή των Αθηνών" του Ραφαήλ με τον Ευκλείδη να διδάσκει Γεωμετρία. Στο background της αφίσας θα διακρίνετε λατινικό κείμενο. Είναι η σελίδα 15 από το "De lineis rectis" του Ceva στο οποίο αναφέρεται το περίφημο θεώρημά του (θα είναι ένας από τους θεματικούς άξονες της διημερίδας) μαζί με το αντίστοιχο σχήμα (είναι το Νο 5) μαζί με σχήματα από άλλα θεωρήματα που περιέχονται στο τέλος του βιβλίου. Τις πληροφορίες μας τις μετέφερε ο Μ. Λάμπρου που θα αναλάβει στο συνέδριο να μας αναφέρει και διάφορα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία της Γεωμετρίας.
Αλέξανδρε και λοιποί συγχαρητήρια για την Διημερίδα, θα ήθελα να πω εδώ ότι δεν γνωρίζω, ή ίσως δεν θυμάμαι, ποια η εξήγηση (;) για την κατά αρκετούς αιώνες καθυστέρηση του Θεωρήματος Ceva σε σχέση με το ανάλογο Θεώρημα Μενελάου!

Γιώργος Μπαλόγλου


Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Άβαταρ μέλους
Ηλιας Φραγκάκος
Δημοσιεύσεις: 512
Εγγραφή: Παρ Σεπ 13, 2013 11:40 pm
Τοποθεσία: Χανιά Κρήτης
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#6

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηλιας Φραγκάκος » Πέμ Ιαν 15, 2015 6:35 pm

Συγχαρητήρια! Θα είμαστε εκεί με μεγάλη χαρά!


" Ή ταν, ή τα παρατάν " Είπε ο Λεωνίδας με τα λίγα Περσικά του και ίδρυσε το σύλλογο προς διάδοση της Ελληνοτουρκικής Φιλίας με το διακριτικό τίτλο "Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"
Άβαταρ μέλους
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 4658
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 13, 2011 9:11 pm
Τοποθεσία: Βρυξέλλες

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ » Πέμ Ιαν 15, 2015 7:27 pm

cretanman έγραψε:Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω την πρώτη ανακοίνωση για το:

"1ο Διήμερο Γεωμετρίας: Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισήτω" που διοργανώνουν από κοινού τα παραρτήματα Κρήτης της ΕΜΕ (Λασιθίου, Χανίων, Ηρακλείου) με το mathematica.gr :logo: την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 (είναι τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα) στο συνεδριακό κέντρο των Ανωγείων Ρεθύμνου \bf{{\color{red}(\star)}}.
...

Ανδρέας Βαρβεράκης
Κώστας Βήττας
Κώστας Δόρτσιος
Γιάννης Θωμαΐδης
Μιχάλης Λάμπρου
Σωτήρης Λουρίδας
Μιχάλης Νάννος
Νίκος Φραγκάκης
:coolspeak:
Δεν μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη τιμή για την ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ από αυτή που της κάνει η αφρόκρεμα του είδους στον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο

Κύριοι τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!. Η επιτυχία είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Υ.Σ. αν έχει (το ξέρω ότι έχει :) ) πτήση από Βρυξέλλες ίσως (αυτό δεν το ξέρω :( ) να είμαι εκεί ;) . Δύσκολα χάνονται κάτι τέτοια... : Δίλημμα :?:

Σας ευχαριστώ και υποκλείνομαι :notworthy: ταπεινά

Στάθης


Τι περιμένετε λοιπόν ναρθεί , ποιόν καρτεράτε να σας σώσει.
Εσείς οι ίδιοι με τα χέρια σας , με το μυαλό σας με την πράξη αν δεν αλλάξετε τη μοίρα σας ποτέ της δεν θα αλλάξει
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 15763
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:04 am

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Ιαν 15, 2015 7:37 pm

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ έγραψε: Υ.Σ. αν έχει (το ξέρω ότι έχει :) ) πτήση από Βρυξέλλες ίσως (αυτό δεν το ξέρω :( ) να είμαι εκεί ;) . Δύσκολα χάνονται κάτι τέτοια... : Δίλημμα :?:
Περιττό να προσθέσω ότι ο Στάθης ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής στο Διήμερο, και λυπηθήκαμε όταν μας πληροφόρησε ότι θα λείπει στο εξωτερικό.

Όπως και να είναι, θα χαρούμε ιδιαίτερα αν τελικά καταφέρει να έλθει κοντά μας.


STOPJOHN
Δημοσιεύσεις: 2476
Εγγραφή: Τετ Οκτ 05, 2011 7:08 pm
Τοποθεσία: Δροσιά, Αττικής

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#9

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από STOPJOHN » Παρ Ιαν 16, 2015 9:45 am

Καλημέρα.
Άπειρα μπράβο στον Αλέξανδρο και στους υπόλοιπους αξιόλογους συναδέλφους για την ιδέα της Διημερίδας Γεωμετρίας στο Ρέθυμνο. Πιστεύω ότι η επιτυχία είναι το βέβαιο ενδεχόμενο και η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.
Καλή δύναμη.

Γιάννης.
τελευταία επεξεργασία από matha σε Παρ Ιαν 16, 2015 9:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μετατροπή κεφαλαίων σε πεζά.


α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
ykerasar
Δημοσιεύσεις: 489
Εγγραφή: Δευ Δεκ 22, 2008 9:37 pm

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ykerasar » Παρ Ιαν 16, 2015 7:47 pm

συγχαρητήρια, συγχαρητήρια,......................, συγχαρητήρια.
ήταν μια σοφή ιδέα

με εκτίμηση
Γιάννης Κερασαρίδης


Σταύρος Σταυρόπουλος
Δημοσιεύσεις: 551
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 9:46 pm
Τοποθεσία: Κόρινθος

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#11

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταύρος Σταυρόπουλος » Σάβ Ιαν 17, 2015 4:41 pm

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους που δούλεψαν και θα δουλέψουν για την διοργάνωση αυτής της διημερίδας.
Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται για να μπορούν να συνεχιστούν.


Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
Άβαταρ μέλους
R BORIS
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 2377
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 03, 2009 8:08 am
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#12

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από R BORIS » Κυρ Ιαν 18, 2015 6:56 pm

Ελπίζω να βρεθώ και εγώ .
Σαν παλιός εραστής της γεωμετρίας (Οι πρώτες αγάπες ποτέ δεν ξεχνιούνται)
Δεν θέλω να χάσω ένα τόσο όμορφο συμβάν από τόσο σπουδαίους ομιλητές
Θα ήθελα μόνο περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την διαμονή
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ


Mihalis_Lambrou
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 15763
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 21, 2008 2:04 am

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Ιαν 20, 2015 8:44 am

R BORIS έγραψε: Θα ήθελα μόνο περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την διαμονή
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ
Ροδόλφε, θα χαρούμε να σε έχουμε κοντά μας.

Προκαταρκτικά και ανεπίσημα βρισκόμαστε στο εξής σημείο:

Στα Ανώγεια ο Δήμαρχος μας έχει δώσει δωρεάν συνεδριακό χώρο και 20 τρίκλινα δωμάτια. Αν χωρέσουμε όλοι εκεί,
έχει καλώς και η διαμονή θα είναι δωρεάν. Αλλιώς θα χρειαστεί να μείνουμε και σε ξενοδοχεία των Ανωγείων. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους ντόπιους ξενοδόχους για καλύτερες (καλές) τιμές. Παράλληλα ψάχνουμε και για σπόνσορες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν την διαμονή για όλους. Θα σας κρατούμε ενήμερο.

Για τα γεύματα ο Δήμαρχος μας δίνει πολύ χαμηλές, συμβολικές, τιμές μέσα στον συνεδριακό χώρο που κάνει το έξοδο αυτό σχεδόν
μηδαμινό για τον καθένα μας. Αν θυμάμαι καλά, το πρωινό είναι 3 ευρώ.

Αν κάποιος συνδυάσει το ταξίδι του στην Κρήτη με λίγες διακοπές εκτός Διημερίδας, όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον φιλοξενήσει. Ο ίδιος έχω ήδη υποσχεθεί φιλοξενία στο Ηράκλειο, σε έναν επισκέπτη και έχω χώρο για άλλους. Βέβαια δεν το έχω πει ακόμα στην ... γυναίκα μου αλλά ποτέ δεν μου αρνήθηκε θερμή υποδοχή στους φίλους μου.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε τους τίτλους των εισηγήσεων.

Φιλικά,

Μιχάλης


Άβαταρ μέλους
R BORIS
Επιμελητής
Δημοσιεύσεις: 2377
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 03, 2009 8:08 am
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#14

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από R BORIS » Τρί Ιαν 20, 2015 5:45 pm

Μιχάλη η χαρά είναι αμοιβαία.Θα με συνοδεύει και η γυναίκα μου.Ενθαρρυντικά ακούγονται όλα αυτά. Σας ευχαριστώ και πάλι
Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να τα πούμε από κοντά (επιτέλους).
Ρ.Μ


fmak65
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 01, 2009 6:59 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#15

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fmak65 » Τετ Ιαν 21, 2015 12:13 am

Ήδη έκλεισα εισιτήρια αεροπορικά για Χανιά (Πέμπτη με Κυριακή), και θα ρθώ με την γυναίκα μου. Θα χαρώ να δω παλιούς γνωστούς όπως και να γνωρίσω καινούργιους.
Οι οργανωτές εγγυώνται την επιτυχία της διημερίδας.
Περιμένω βέβαια πρώτα τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη να δω παλιούς και νέους φίλους.


Μαραντιδης Φωτης
Ιωαννα Δοργιακη
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Ιουν 25, 2012 1:37 pm

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωαννα Δοργιακη » Πέμ Ιαν 22, 2015 5:57 pm

Συγχαρητήρια για την υπέροχη τούτη ιδέα!! Εύχομαι ολόψυχα: Καλή Επιτυχία!!
Ανυπομονώ ήδη από τώρα για ένα Διήμερο Γεωμετρίας, γεμάτο αρμονία, ομορφιά και κομψότητα σκέψης,όπως ακριβώς αρμόζει στην Τέχνη αυτή, που λέγεται Γεωμετρία!! :clap2:


"Ο σοφός είναι αυτάρκης γιατί του ανήκουν όλα όσα έχουν οι άλλοι." (Αντισθένης)
Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Δημοσιεύσεις: 5956
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2009 10:53 am
Τοποθεσία: Aegaleo.
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#17

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Πέμ Ιαν 29, 2015 10:13 am

Καλημέρα.
Απλά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τους συντελεστές της Μαθηματικής αυτής διοργάνωσης, όπου θα δοθεί και σε μένα η ευκαιρία να έρθω στην όμορφη Κρήτη και να συνομιλήσω για Γεωμετρικά θέματα, κοντά σε πραγματικούς φίλους και Άριστους συναδέλφους που αγαπούν τα Μαθηματικά, την Διδασκαλία τους άρα και την μεταλαμπάδευση τους. Για μία ακόμη φορά η Κρήτη μίλησε παλικαρίσια δίνοντας μία απάντηση στην πρόκληση της εποχής.


S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
mixtzo
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2010 3:15 pm

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#18

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mixtzo » Παρ Ιαν 30, 2015 10:06 am

Μπράβο! σε όλους σας, που το σκεφτήκατε και το οργανώσατε. Χιλιες ευχές για κάθε επιτυχία στην υλοποίησή του.
Πολλές φορές σκέφτομαι, πως γίνεται να δίνουμε ώρες στα Αρχαία Ελληνικά (και καλά κάνουμε) επειδή η γλώσσα μας είναι συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και να μην δίνουμε στη Γεωμετρία, λες και η σκέψη μας δεν είναι συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής σκέψης!

Μιχάλης Τζούμας


kalafatis_kon
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 19, 2009 8:49 pm

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#19

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalafatis_kon » Τρί Φεβ 03, 2015 9:21 pm

Χαιρετίζω την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία και εύχομαι ολόπλευρη επιτυχία. Κάθε προσπάθεια που γίνεται για την Γεωμετρία
είναι σίγουρο ότι βοηθάει στην αναβάθμιση της Μαθηματικής μας Παιδείας άρα και στην Πολιτιστική μας ανάταση που τόσο
πολύ έχουμε ανάγκη την δύσκολη αυτή εποχή. Στα Ανώγεια ήταν ο πρώτος διορισμός μου στο δημόσιο σχολείο το 2006.
Ιστορικό μέρος με υπέροχους ανθρώπους. Η Γεωμετρία η μεγάλη μου αγαπημένη. Οι εισηγητές, εγγύηση ότι θα είναι ένα πολύ
ενδιαφέρον διήμερο. Άρα δηλώνω και εγώ την έντονη διάθεση να συμμετέχω αλλά και να συνδράμω, με όποιο τρόπο χρειαστεί,
για την επιτυχία της διημερίδας αυτής.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κ.Καλαφάτης


Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 4097
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 18, 2008 12:35 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

#20

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Πέμ Φεβ 12, 2015 5:24 pm

Καλησπέρα και πάλι,

Η οργάνωση της διημερίδας προχωράει! Όμορφες ιδέες και σκέψεις για αυτή έχουν πάρει σάρκα και οστά και είναι ενταγμένες μέσα στο πρόγραμμα της διημερίδας (επιμορφωτικό και πολιτιστικό)!

Το επόμενο μεγάλο θέμα είναι το θέμα της διαμονής!! Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μαν. Καλλέργης σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής μας έδωσαν εξαιρετικές τιμές για τη διαμονή των συνέδρων (ξεκινούν από 15€/ημέρα για κάθε άτομο). Οι κλίνες όμως είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ περιορισμένες κι έτσι αναγκαστικά δε θα ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ή δε θα διαμείνουν εντός των Ανωγείων με τη χαμηλή τιμή που έχουμε πετύχει!) Επειδή επίσης οι τιμές αφορούν κάθε άτομο ξεχωριστά και είναι ιδιαίτερα χαμηλές, δεν υπάρχουν μονόκλινα δωμάτια. Μπορείτε να πάρετε τους φίλους ή τη σύζυγό σας και να μείνετε μαζί! Τη φιλοξενία και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς! Θα φροντίσουμε να περάσετε υπέροχα...

Διαμονή:
Εστία Νεότητας Ανωγείων / 15€*
Ξενοδοχείο «Αριστέα» / 15€*
Ξενοδοχείο «Μαρίνα» / 18€ *
Ξενοδοχείο «Κρήτη» / 15€*
Ξενοδοχείο «Ντελίνα» / 40€*
(*Οι τιμές αντιστοιχούν σε διαμονή άνευ πρωινού και γεύματος)

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://mathseminar.kapahost.eu που είναι η επίσημη σελίδα για τη Διημερίδα την οποία ετοίμασε ο συνάδελφος Μάριος Κιοστεράκης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Γίνονται ηλεκτρονικά στη σελίδα http://goo.gl/7aYzar (είτε χειρόγραφα εκτυπώνοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στη σελίδα της Διημερίδας). Είτε διαμείνετε στα Ανώγεια είτε όχι θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση ώστε να γνωρίζουμε πόσα άτομα θα περιμένουμε. Ο χώρος που θα γίνουν οι ομιλίες δε χωράει περισσότερα από 200 άτομα. Όμως το βράδυ της Παρασκευής στην ταβέρνα που θα υπάρχει Κρητικό Παραδοσιακό Γλέντι όλοι οι καλοί χωράνε! :)

Ας σημειωθεί ότι αμέσως μόλις συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής και σε περίπτωση που επιλέξετε να μείνετε στα Ανώγεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Μιχάλη Περάκη (28430-22630, 6932-561105), πρόεδρο του παραρτήματος Λασιθίου της ΕΜΕ που είναι ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος για το θέμα της διαμονής ώστε να σας δώσει το IBAN της τράπεζας για την κατάθεση του ποσού της διαμονής και την τελική επικύρωσή της. Συνεπώς η διαμονή μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με τηλεφωνική επικοινωνία με το Μιχάλη Περάκη και ΟΧΙ απευθείας με τους ξενοδόχους της περιοχής (ως Οργανωτική Επιτροπή έχουμε κλείσει ΟΛΑ τα δωμάτια ώστε να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα λόγω του περιορισμένου αριθμού).

Το πρόγραμμα της Διημερίδας:

Παρασκευή 17.04.2015
09:00 - 09:30: Χαιρετισμοί
09:30 - 11:00: Ιστορία της Ευκλείδειας Γεωμετρίας Μέρος α, (Μιχάλης Λάμπρου, Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Κρήτης)
11:00 - 11:30: Διάλειμμα
11:30 - 13:30: Θεωρήματα Mενελάου, Ceva (Μιχάλης Νάννος, Καθηγητής Μαθηματικών, 1ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας - Νίκος Φραγκάκης, Καθηγητής Μαθηματικών, 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας)
13:45 - 15:15: Γεύμα
15:30 - 17:30 Γεωμετρικές Κατασκευές (Σωτήρης Λουρίδας, Επόπτης Μαθηματικών Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά» Ζηρίδη)
17:30 - 18:00 Διάλειμμα
18:00 - 20:00 Θέματα που άπτονται της Γεωμετρίας (Αντικαταστάθηκε με το "Αντιστροφή (Βαγγέλης Μουρούκος, Καθηγητής Μαθηματικών, 6ο ΓΕΛ Αγρινίου)")
21:00 - .... Μουσικοχορευτική βραδιά στα Ανώγεια (Οι Συνάδελφοι Μαθηματικοί, Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο, τραγούδι) και Νικόλας Καράτζης (λύρα, τραγούδι) Βαγγέλης Αλεξάκης (λύρα, τραγούδι) οι οποίοι θα πλαισιώνονται από τον: Βρέντζο Γιώργη - Κάτη (μαντολίνο, τραγούδι) και άλλους νέους τοπικούς παραδοσιακούς οργανοπάικτες, παρεα με τον πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων θα μας διασκεδάσουν παραδοσιακά).

Σάββατο 18.04.2015
9:00 - 10:30: Ιστορία της Ευκλείδειας Γεωμετρίας (μέρος β΄) (Μ. Λάμπρου)
10:30 - 11:00: Διάλειμμα
11:00 - 13:00: Αναρμονικός λόγος (Α. Βαρβεράκης, Καθηγητής Μαθηματικών Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου - Κ. Βήττας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αθήνα)
13:15 - 14:45: Γεύμα
15:00 - 17:00: Στερεομετρία (Κώστας Δόρτσιος, τ. σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών, Γρεβενά)
17:00 - 17:30: Διάλειμμα
17:30 - 19:00: Η Γεωμετρία στην Ελληνική σχολική τάξη (Ι. Θωμαίδης, σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών Κιλκίς)
19:00 - 20:00: Στρογγυλό τραπέζι
20:00 - 21:30: Εκθεση Αστρολάβων & Ηλιακών Ρολογιών (Ανοικτή και στο κοινό μια σπάνια έκθεση από αντιγραφα διάσημων αστρολάβων, ηλιακών ρολογιών και αρχαίων αστρονομικών και γεωμετρικών επιγραφών)
21:30 - 23:30: Αστροπαρατήρηση στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα στον Ψηλορείτη

Φυσικά σε όσους παρακολουθήσουν το σύνολο των ομιλιών θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής με τις αναγραφόμενες συνολικές ώρες της Διημερίδας.

Τα νεότερα για τη Διημερίδα κτλ θα ανακοινώνονται στην παραπάνω επίσημη ιστοσελίδα καθώς επίσης και στην παρούσα δημοσίευση!

Σας περιμένουμε στην Κρήτη στη γενέτειρα του Νίκου Ξυλούρη, τα φιλόξενα Ανώγεια!

Αλέξανδρος Συγκελάκης


Αλέξανδρος Συγκελάκης
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες