δείξτε ότι:
Την βρήκα σε ένα βιβλίο, δε ξέρω αν ειναι σωστή και δεν την έχω λύσει ακόμα, με έχει παιδέψει αρκετά!
Συντονιστής: Τηλέγραφος Κώστας
δείξτε ότι:
Ναι τη διόρθωσα ! ΕυχαριστώΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε:Σωστή είναι .΄
Αλλά είναι τετριμμένη όπως έχει γραφεί.

συμβολίζω το
κ.τ.λ.
το οποίο εν γένει είναι λανθασμένο.
για να δηλώσω το μέτρο του διανύσματος
.]
Η σχέση αυτή είναι ισοδύναμη με την υποδειχθείσα .Συνεπώς θα είναι 

Ο μόνος τρόπος που βλέπω για την απόδειξη της αρχικής ανισότητας είναι η παραπάνω υπόδειξη, και ο μόνος τρόπος που βλέπω για την απόδειξη της υπόδειξης είναι καθαρά υπολογιστικός, για τρισδιάστατα (πχ) διανύσματαDemetres έγραψε:Όπως με ενημέρωση ο Σταύρος Παπαδόπουλος υπάρχει πρόβλημα με την πιο πάνω υπόδειξη. Για να δουλέψει θα ήθελα μετά που θα πάρω μέτρα διανυσμάτων να χρησιμοποιήσω ότιτο οποίο εν γένει είναι λανθασμένο.
Δίνω λοιπόν μια διαφορετική υπόδειξη: Για μη μηδενικά διανύσματα δείξτε ότι
Ακολούθως χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη τριγωνική ανισότητα.
[Χρησιμοποιώ τογια να δηλώσω το μέτρο του διανύσματος
.]
προκύπτει από την ταυτότητα

), η προταθείσα ανισότητα μας δίνει -- στην παραπάνω ισοδύναμη μορφή της -- μία πολύ ενδιαφέρουσα μετρική στον
, ενώ στον
μας δίνει ένα θεώρημα που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί: σε κάθε τετράεδρο
ισχύει η ανισότητα
.]Ύψωσε στο τετράγωνο.gbaloglou έγραψε: και ο μόνος τρόπος που βλέπω για την απόδειξη της υπόδειξης είναι καθαρά υπολογιστικός
Υπάρχει και στο βιβλίο Recent advances in geometric inequalities, Dragoslav S. Mitrinovic, J. Pecaric, V. Volenec, στο κεφάλαιο με τα τετράεδρα.gbaloglou έγραψε: [Πέρα από το Θεώρημα/Ανισότητα Πτολεμαίου (άμεση εφαρμογή για), η προταθείσα ανισότητα μας δίνει -- στην παραπάνω ισοδύναμη μορφή της -- μία πολύ ενδιαφέρουσα μετρική στον
, ενώ στον
μας δίνει ένα θεώρημα που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί: σε κάθε τετράεδρο
ισχύει η ανισότητα
.]
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης