Διαίρεση
Συντονιστής: spyros
-
jeterion85
Διαίρεση
Γεία σας παίδια έχω μια απορία μου έτυχε πρόσφατα να λύσω την πράξη 1234/123
κατέληξα ότι έκανα 1, κάτι αλλά όταν πήγα να την ξανακάνω στο κομπιουτεράκι μου έβγαλε 10,03 και , ακόμα το έκανα και σε άλλα κομπιουτεράκια και πάλι τα ίδια.Όποιος είναι να απαντήση να κάνει μια την πράξη χώρις κομπιουτεράκι και μετά με κομπιουτεράκι και αν μπορεί να μου πει που είναι το θέμα και βγάζω λάθος αποτελέσματα
κατέληξα ότι έκανα 1, κάτι αλλά όταν πήγα να την ξανακάνω στο κομπιουτεράκι μου έβγαλε 10,03 και , ακόμα το έκανα και σε άλλα κομπιουτεράκια και πάλι τα ίδια.Όποιος είναι να απαντήση να κάνει μια την πράξη χώρις κομπιουτεράκι και μετά με κομπιουτεράκι και αν μπορεί να μου πει που είναι το θέμα και βγάζω λάθος αποτελέσματα
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Re: Διαίρεση
Καλημέρα. Προφανώς κάπου κάνεις λάθος στη διαίρεση. Σκέψου "ανάποδα" : αν το πηλίκο ήτανjeterion85 έγραψε:Γεία σας παίδια έχω μια απορία μου έτυχε πρόσφατα να λύσω την πράξη 1234/123
, δεν θα έπρεπε το γινόμενοτου διαιρέτη με το πηλίκο να δίνει τον διαιρετέο; Δοκίμασέ το...
Επίσης, ο διαιρετέος είναι περίπου δεκαπλάσιος του διαιρέτη άρα το πηλίκο είναι αναμενόμενο να είναι περίπου
.Γιώργος
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Να λες ευτυχώς. Για φαντάσου το κάθε κομπιουτεράκι να έδινε άλλη απάντηση.jeterion85 έγραψε: το έκανα και σε άλλα κομπιουτεράκια και πάλι τα ίδια.
Τώρα, όσο για την διαίρεση, το καλύτερο είναι να (ξανα)διαβάσεις τα βιβλία του Δημοτικού όπου αναφέρεται
εκτενώς η μέθοδος διαίρεσης χωρίς κομπιουτεράκι. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε εδώ όσα καλύπτονται επαρκέστατα
στα βιβλία, και μάλιστα στα παρεχόμενα δωρεάν από την πολιτεία.
Για να μας πείσεις ότι έκανες την διαίρεση σωστά, πες μας το τελευταίο ψηφίο του αποτελέσματός σου. Υπόψη τα κομπιουτεράκια δίνουν μόνο καμιά δεκαριά ψηφία, το πολύ, αλλά ζητώ να μας πεις το τελευταίο.
- george visvikis
- Επιμελητής
To λάθος έχει γίνει όταν κατεβάζεις τοjeterion85 έγραψε:Γεία σας παίδια έχω μια απορία μου έτυχε πρόσφατα να λύσω την πράξη 1234/123
. Επειδή το
δεν χωράει στο
θα πρέπει να βάλεις δίπλα ένα μηδενικό,
στο πηλίκο και υποδιαστολή. Πάλι δεν γίνεται τίποτα. Άλλο ένα μηδενικό να γίνει
, ξανά
στο πηλίκο και συνεχίζεις.Πόσα χρόνια έχεις να κάνεις διαίρεση με χαρτί και μολύβι;
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Mihalis_Lambrou έγραψε:Να λες ευτυχώς. Για φαντάσου το κάθε κομπιουτεράκι να έδινε άλλη απάντηση.jeterion85 έγραψε: το έκανα και σε άλλα κομπιουτεράκια και πάλι τα ίδια.
Γιώργος
- george visvikis
- Επιμελητής
Τι θέλει να πει ο ποιητής;jeterion85 έγραψε: το έκανα και σε άλλα κομπιουτεράκια και πάλι τα ίδια.
Καλό!!!Mihalis_Lambrou έγραψε: Να λες ευτυχώς. Για φαντάσου το κάθε κομπιουτεράκι να έδινε άλλη απάντηση.
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Δες εδώ αυτό που εξηγεί παραπάνω ο Γιώργος
- Συνημμένα
-
- 1234.jpg (12.49 KiB) Προβλήθηκε 832 φορές
Γιώργος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες