και το 
Νδο οτι

έχω φτάσει μέχρι το σημείο που δείχνω οτι το
είναι άνω φράγμα του
. Μετά λέω έστω
άνω φράγμα τ
και προσπαθώ να βγάλω οτι το
αλλά δεν μου βγαίνει με τίποταΣυντονιστής: emouroukos
και το 

είναι άνω φράγμα του
. Μετά λέω έστω
άνω φράγμα τ
και προσπαθώ να βγάλω οτι το
αλλά δεν μου βγαίνει με τίποταΣυγνωμη δεν ηξερα για την Latex... Βασικα δεν εχω και ιδεα πως γραφουμε αλλα θα προσπαθησω να μαθω....Demetres έγραψε:Αγαπητέ giannakos94, καλωσόρισες στο![]()
Σε παρακαλώ διάβασε τον κανονισμό μας που βρίσκεται εδώ διότι τον έχεις παραβιάσει κατάφωρα.
- Πρέπει απαραίτητα τα μαθηματικά να τα γράφουμε σε LaTeX. Το διόρθωσα στην ανάρτησή σου.
- Πρέπει να γράφουμε σωστά ελληνικά. Σε παρακαλώ διόρθωσε τα στην αρχική σου ανάρτηση.
ας προσθέσω ότι τα σωστά ελληνικά απαιτούν τόνους στις λέξεις.Demetres έγραψε: - Πρέπει να γράφουμε σωστά ελληνικά. Σε παρακαλώ διόρθωσε τα στην αρχική σου ανάρτηση.
είναι ασύμβατες με τα στάνταρ του φόρουμ.giannakos94 έγραψε: δν μ βγαινει
Λάθος δρόμος. Κάτι σε μπερδεύει χωρίς λόγο. Η άσκηση είναι πολλή απλή και σε παροτρύνω να κάνεις άλλη μία προσπάθεια.giannakos94 έγραψε:Μετα λεω εστω M ανω φραγμα τκαι προσπαθω να βγαλω οτι το
Δεν ξερω γιατί εχω κολλήσει με την συγκεκριμένη..εχω λυσει αρκετά δυσκολότερα αλλα σε αυτή εχω πάθει εγκεφαλικη βλάβη απο οτι φαίνεται...προσπαθησα και με τον ε ορισμό του supremum που και λογικα ετσι βγαινει αλλά κάπου κολλησαMihalis_Lambrou έγραψε:
Λάθος δρόμος. Κάτι σε μπερδεύει χωρίς λόγο. Η άσκηση είναι πολλή απλή και σε παροτρύνω να κάνεις άλλη μία προσπάθεια.

Demetres έγραψε: - Πρέπει να γράφουμε σωστά ελληνικά. Σε παρακαλώ διόρθωσε τα στην αρχική σου ανάρτηση.
Κάνεις τα εύκολα δύσκολα. Οι ανισώσεις και οι τεχνικές που χρειάζεσαι για την άσκηση είναι ΜΟΝΟ αυτά που μπορεί και που ξέρει ένας μαθητής Α΄ Λυκείου (συν τον ορισμό του supremum ως ελάχιστο άνω φράγμα, και ανάλογα για το infimum).giannakos94 έγραψε:... προσπαθησα και με τον ε ορισμό του supremum που και λογικα ετσι βγαινει αλλά κάπου κολλησα
Δεν ξέρω ρε φίλε κάπου έχω κολλήσει .. δεν θα την ανέβαζα άν δεν είχα προσπαθήσει να τη λύσω.. και όπως σου είπα έχω λύσει δυσκολότερες άλλα λογικά κάτι έχω καταλάβει λάθος στο συγκεκριμένοMihalis_Lambrou έγραψε:
Οι ανισώσεις και οι τεχνικές που χρειάζεσαι για την άσκηση είναι ΜΟΝΟ αυτά που μπορεί και που ξέρει ένας μαθητής Α΄ Λυκείου (συν τον ορισμό του supremum ως ελάχιστο άνω φράγμα, και ανάλογα για το infimum).
Θα γράφωgiannakos94 έγραψε:Έχουμε τοκαι το
Νδο οτι![]()
για τυπογραφική ευκολία. Είναι
(άμεσο) και θέλουμε να δείξουμε
.
ισχύει
άρα
(άμεσο) , δηλαδή το
είναι άνω φράγμα του
(που όπως λες το έδειξες ήδη, αλλά το βάζω λόγω πληρότητας). Μένει να δείξουμε ότι είναι το μικρότερο που σημαίνει ότι αν
άνω φράγμα του
, τότε
.
ισχύει
, ισοδύναμα
και άρα
. Δηλαδή το
είναι κάτω φράγμα του
. Εξ ορισμού του infimum του
έπεται
, ισοδύναμα
, που είναι το αποδεικτέο.
είναι γνήσια φθίνουσα και ως συνεχής είναι
. Με τα δύο αυτά η λύση είναι άμεση. Αφήνω τις λεπτομέρειες.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες