Βοήθεια παρακαλώ.

Συντονιστής: spyros

socrateYourNightmare

Βοήθεια παρακαλώ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Δευ Αύγ 15, 2016 10:43 pm

Καλησπέρα σας,σήμερα βρήκα αυτό το φόρουμ και είπα να κάνω εγγραφή μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε .

θα πάω δευτέρα λυκείου , και γενικά δεν τα πάω καθόλου καλά με τα θετικά μαθήματα , είμαι κυρίως της θεωρητικής .

στην Α λυκείου στα μαθηματικά είχα 11 στο πρώτο και 13 στο δεύτερο , ας μην σχολιάσω τα τεστ κτλ σχεδόν άσπρες κόλες ...

και αυτό οφείλεται στο ότι από το γυμνάσιο ήδη δεν είχαμε καλούς καθηγητές στα θετικά μαθήματα , αλλά επίσης ούτε εγώ ενδιαφερόμουν πολύ...

θέλω όμως να επιμείνω στους καθηγητές , στέκομαι περισσότερο σε αυτούς , γιατί τα 16 από τα 18 παιδία του τμήματος μου στα μαθηματικα βγάζουν από 8-15 , και τα άλλα δυο, από 16-17 . αυτό το γενικό πρόβλημα με κάνει να υποψιαστώ ότι φταίνε και έφταιγαν καθηγητές .

αλλού είναι το πρόβλημα όμως , σε γενικές γραμμές , δεν διαβάζω, άντε ένα τέταρτο , αυτό το ένα τέταρτο όμως είναι αρκετό για να μάθω ιστορία , Ε.Π,πολιτική παιδία , αρχαία μετάφραση (γραμματική χάλια) , βιολογία (σχετικά) κτλ. στα μαθηματίκα όμως (και στα άλλα θετικα μαθήματα) λόγο του ότι είχα (και έχω) πολλά κενά , έβρισκα άσκοπο και χάσιμο χρόνου να κάτσω να διαβάσω , τα κενα μου εκτείνονται εως την τρίτη γυμνασίου .

όταν λοιπόν μου έδωσαν το χαρτί να σημειώσω τι κατεφθνηση θα πάω , επέλεξα θεωρητική , αλλά έχω μετανιώσει λιγο,διοτι έχει τα αρχαία , και από τι ξέρω δεν βρίσκεις και εύκολα δουλειά,και ετσι, λεω να πάω τεχνολογική , το θέμα λοιπόν είναι τα μαθηματικα,μπορώ να βγάλω αν διαβάσω,ενα 17 , με τα κενά που έχω??

να πω επίσης ότι μέσω όρο βγάζω σχεδόν πάντα , 17, χωρις σχεδόν καθόλου διάβασμα.
ευχαριστω πολύ.
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Τρί Αύγ 16, 2016 11:25 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Επαναφορά μηνύματος.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Re: Βοήθεια παρακαλώ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Αύγ 16, 2016 12:47 am

Νομίζω ότι με πολλή επιπολαιότητα αποδίδεις στους Καθηγητές σου το φταίξιμο. Θα πρότεινα να κάνεις πρώτα αυτοκριτική. Μόνο για να καταλάβεις, ίσως, αυτό που θέλω να πω, σημειώνω από κάτω (με κόκκινο) τα πάμπολλα ορθογραφικά σου λάθη. Για λόγους οικονομίας αφήνω τα πάμπολλα συντακτικά σφάλματα γιατί είναι δυσκολότερο να εξηγήσω που ακριβώς βρίσκεται το εκάστοτε αμαρτημένο.

Με τόσο πολλά λάθη προχειρότητας (μετρώ σχεδόν 40), νομίζω ότι και ο πιο φωτισμένος Δάσκαλος δύσκολα θα μπορέσει να σου μεταδώσει τις γνώσεις του. 'Ασε λοιπόν την επίρριψη ευθυνών στους Δασκάλους σου και ξεκίνα πιο σοβαρή μελέτη. Όταν και άμα αποκτήσεις τις βάσεις, θα σου πούμε το επόμενο βήμα.
socrateYourNightmare έγραψε:Καλησπέρα σας,σήμερα βρήκα αυτό το φόρουμ και είπα να κάνω εγγραφή μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε .

θα πάω δευτέρα λυκείου , και γενικά δεν τα πάω καθόλου καλά με τα θετικά μαθήματα , είμαι κυρίως της θεωρητικής .

στην Α λυκείου στα μαθηματικά είχα 11 στο πρώτο και 13 στο δεύτερο , ας μην σχολιάσω τα τεστ κτλ σχεδόν άσπρες κόλες ...

και αυτό οφείλεται στο ότι από το γυμνάσιο ήδη δεν είχαμε καλούς καθηγητές στα θετικά μαθήματα , αλλά επίσης ούτε εγώ ενδιαφερόμουν πολύ...

θέλω όμως να επιμείνω στους καθηγητές , στέκομαι περισσότερο σε αυτούς , γιατί τα 16 από τα 18 παιδία του τμήματος μου στα μαθηματικα βγάζουν από 8-15 , και τα άλλα δυο, από 16-17 . αυτό το γενικό πρόβλημα με κάνει να υποψιαστώ ότι φταίνε και έφταιγαν καθηγητές .

αλλού είναι το πρόβλημα όμως , σε γενικές γραμμές , δεν διαβάζω, άντε ένα τέταρτο , αυτό το ένα τέταρτο όμως είναι αρκετό για να μάθω ιστορία , Ε.Π,πολιτική παιδία , αρχαία μετάφραση (γραμματική χάλια) , βιολογία (σχετικά) κτλ. στα μαθηματίκα όμως (και στα άλλα θετικα μαθήματα) λόγο του ότι είχα (και έχω) πολλά κενά , έβρισκα άσκοπο και χάσιμο χρόνου να κάτσω να διαβάσω , τα κενα μου εκτείνονται εως την τρίτη γυμνασίου .

όταν λοιπόν μου έδωσαν το χαρτί να σημειώσω τι κατεφθνηση θα πάω , επέλεξα θεωρητική , αλλά έχω μετανιώσει λιγο,διοτι έχει τα αρχαία , και από τι ξέρω δεν βρίσκεις και εύκολα δουλειά,και ετσι, λεω να πάω τεχνολογική , το θέμα λοιπόν είναι τα μαθηματικα,μπορώ να βγάλω αν διαβάσω,ενα 17 , με τα κενά που έχω??

να πω επίσης ότι μέσω όρο βγάζω σχεδόν πάντα , 17, χωρις σχεδόν καθόλου διάβασμα.

ευχαριστω πολύ.

socrateYourNightmare

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Τρί Αύγ 16, 2016 10:32 am

ευχαριστω πολύ για την βοηθεια :lol:

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Αύγ 16, 2016 10:36 am

socrateYourNightmare έγραψε:ευχαριστω πολύ για την βοηθεια :lol:
Ίσως κάποτε κατανοήσεις την αξία της. Τώρα απλά ειρωνεύεσαι, που δεν είναι δείγμα συμπεριφοράς στην σωστή κατεύθυνση. Εμείς ως Δάσκαλοι θα συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθειά μας να μεταδώσουμε Παιδεία (με Π κεφαλαίο), όσο και αν μας βάλλουν οι αδαείς.

Άβαταρ μέλους
george visvikis
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george visvikis » Τρί Αύγ 16, 2016 11:38 am

socrateYourNightmare έγραψε:ευχαριστω πολύ.
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, στη θέση του "ευχαριστω πολύ", υπήρχε ένα κείμενο που διεγράφη. Αυτό, βέβαια, πολύ λίγη σημασία έχει, αφού το κείμενό σου εξακολουθεί να υπάρχει αυτούσιο στην αμέσως επόμενη ανάρτηση του κ. Λάμπρου. Δεν θα σταθώ όμως στο κείμενό σου και στην απαξίωση των καθηγητών σου, (αυτά απαντήθηκαν δεόντως από τον κ. Λάμπρου). Ωστόσο, θα σταθώ στην μετέπειτα αντίδρασή σου.

Ίσως και να ένιωσες αδικημένος, επειδή άλλα περίμενες και άλλα εισέπραξες. Είναι αυτό που πολύ εύστοχα λέει ο λαός: "Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!" Και επειδή υπάρχει η παρορμητικότητα του νεαρού της ηλικίας σου, αντέδρασες σπασμωδικά με φτηνό όπλο την ειρωνεία. Είμαι σίγουρος πως, όταν καταλαγιάσει ο θυμός σου, θα καταλάβεις το λάθος σου. Το να διαγράφεις μία ανάρτηση η οποία έχει ήδη απαντηθεί, δείχνει τουλάχιστον αγένεια και αδιαφορία προς τους συνομιλητές σου.
Θέλω ακόμα να σου επισημάνω ότι εμείς οι "μεγάλοι" (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν φυτρώσαμε ξαφνικά μεγάλοι, αλλά κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά), δεν έχουμε σκοπό να ταπεινώσουμε ούτε να προσβάλουμε κανέναν. Ό,τι λέμε το λέμε με καλή πρόθεση και αγάπη.

Καλή σου μέρα
Γιώργος Βισβίκης

Επεξεργασία: Όταν ξεκίνησα να πληκτρολογώ, η αρχική ανάρτηση είχε σβηστεί.

Άβαταρ μέλους
Λάμπρος Μπαλός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Μπαλός » Τρί Αύγ 16, 2016 12:03 pm

Στο μεταξύ, επειδή αναρωτιέσαι,
socrateYourNightmare έγραψε:μπορώ να βγάλω αν διαβάσω,ενα 17 , με τα κενά που έχω??
δεν ξέρω αν εννοείς τον βαθμό του Σχολείου στη Β Λυκείου ή τον βαθμό στις Πανελλαδικές. Ας υποθέσω εννοείς τον βαθμό των Πανελλαδικών ο οποίος περισσότερο συνδέεται με την εύρεση εργασίας (να 'χαμε να λέγαμε). Το 17 μεταφράζεται ως 85. Ρίξε αν θες μια ματιά στα ποσοστά μαθητών που γράψανε βαθμό από 85 και πάνω ή εκεί τριγύρω, δες επίσης τους μαθητές του δικού σου Σχολείου που τους γνωρίζεις, μαθητές που κατάφεραν κάτι τέτοιο, ζήτησέ τους μια άποψη-κρίση, μάθε πώς τα καταφέρανε(;), διαβάσανε άραγε πολύ(;), έπαιξαν ρόλο οι γνώσεις της Γ Γυμνασίου και της Α Λυκείου όπου εσύ υστερείς(;). Νομίζω θα πάρεις πιο σαφείς απαντήσεις από τα παιδιά που κουβαλούν ακόμη νωπή την εμπειρία.

Σου εύχομαι, αν το πάρεις απόφαση, να δουλέψεις σκληρά και να πετύχεις τους στόχους σου. Θα είναι μια επιτυχία που ΕΣΥ πρωτίστως θα πιστωθείς και έπειτα οι καθηγητές σου.

Λάμπρος Μπαλός
lamprosbalos81@gmail.com
Άβαταρ μέλους
Κώστας Παππέλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κώστας Παππέλης » Τρί Αύγ 16, 2016 1:17 pm

Η δική μου άποψη κρίνοντας από το γραπτό σου λόγο (ο οποίος έχει μεν κάποια δυνατά σημεία, αλλά όπως προαναφέρθηκε έχει και πολλά σοβαρά λάθη) και από τα όσα αναφέρεις σχετικά με το προσωπικό σου διάβασμα, θα πρότεινα τη θεωρητική κατεύθυνση διότι είναι ευκολότερο να καλύψεις τέτοιου είδους κενά (εάν φυσικά αποφασίσεις να διαβάσεις ουσιαστικά). Τα κενά των Μαθηματικών θέλουν βάθος χρόνου που δε διαθέτεις αυτή τη στιγμή. Τα 'αρχαία' φαίνονται πιο βαρετά αλλά είναι ασφαλέστερα.

Όσον αφορά το γιατί έχεις κενά δεν το γνωρίζω αλλά για μια επιτυχία ή αποτυχία αναζητούμε τη ρίζα στο τρίπτυχο μαθητής-οικογένεια-δάσκαλοι. Δεν μπορώ να γνωρίζω τη στήριξή σου, τις συνθήκες και το κλίμα στο σπίτι και στο σχολείο, αλλά θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς στο 'μαθητής' και για αρχή να αφιερώνεις 3 ώρες τη μέρα σπαστά σε προσωπικό σου διάβασμα. Να πω επίσης πως έκανες ήδη ένα θετικό βήμα μπαίνοντας στη διαδικασία να ρωτήσεις κάποια πράγματα. Μίλα με τους γονείς σου, στο βαθμό που γνωρίζουν, με κάποιο δάσκαλο που εμπιστεύεσαι, αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις και θα βρεις το δρόμο σου. Καλή επιτυχία.

socrateYourNightmare

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Τρί Αύγ 16, 2016 1:50 pm

Καλή σας ημέρα,
Συγνώμη για τη συμπεριφορά μου,απλά όντος περίμενα μια άλλη απάντηση , και όχι να με κράξετε για του τόνους και τα κεφαλαία ,δεν είμαι εξοικειωμένος στην πληκτρολόγηση, και έχω και δισλεκτικά προβλήματα (μισή ώρα κάνω να γράψω) Μάλλον μερικοί αντέδρασαν έτσι,λόγο του ότι έβαλα και του δασκάλους στο θέμα του προβλήματος της μάθησης,αυτο δεν αλλάζει όμως , έχουν ΚΑΙ αυτοί μερίδιο στο όποιο αρνητικό αποτέλεσμα (και στο θετικό) , εννοείται όμως ότι , πρώτος από όλους,φταίει ο μαθητής .

Από κει και ύστερα , δεν έχει νόημα να κάτσω να συζητήσω με έναν ΄΄ μπαμπούλα ΄΄ πάνω από το κεφάλι μου,που να ψάχνει να βρεί το παραμικρό ορθογραφικό λάθος μου για να με εκθέσει δημόσια μόνο και μόνο επειδή είναι καθηγητής , αν λοιπόν το δικό μου σχόλιο είναι μια φορά ειρωνικό , το δικό του , που έσπευσε αμέσως να σχολιάσει της ορθογραφία μου, είναι δυο φορές ειρωνικό , και αυτό το έκανε , όπως είπα πριν επειδή θίχτηκε που κατηγόρησα τους δασκάλους/καθηγητές , αν όμως , θέλησε καλοπροαίρετα να με διορθώσει , δεν έλαβε υπόψιν ότι ομιλεί με ένα δισλεκτικό άτομο , που προσπαθεί να βελτιωθεί από τάξη σε τάξη , τοσο ορθογραφικά (εχω βελτιωθεί πιστεύω) όσο και συνταχτικά , και συνεχίζω να πηγαίνω σε κέντρο.

Γράφω -θέλω όμως να επιμείνω στους καθηγητές , στέκομαι περισσότερο σε αυτούς , γιατί τα 16 από τα 18 παιδία του τμήματος μου στα μαθηματικα βγάζουν από 8-15 , και τα άλλα δυο, από 16-17 . αυτό το γενικό πρόβλημα με κάνει να υποψιαστώ ότι φταίνε και έφταιγαν καθηγητές -

που είδατε την απαξίωση ! αυτό είναι μια αντικειμενική αλήθεια!

Αυτά τα λίγα , δεν θα ξανα ασχοληθώ με καθηγητές θετικών μαθημάτων , οι οποίοι κριτικάρουν την ορθογραφία μου και ο,τι άλλο βρουν , αγνοώντας ότι οι γονείς μου πληρώνουν για να γίνω καλός σε αυτό.(ορθογραφικά , συνταχτικά κτλ)

Λάμπρο φίλε μου και Κώστα ,σας ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή , θα το κάνω.

Άβαταρ μέλους
Λάμπρος Μπαλός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Μπαλός » Τρί Αύγ 16, 2016 2:53 pm

Φίλε μαθητή,
δεν είμαι από τους ανθρώπους που αρέσκονται στο να δίνουν συμβουλές για τρόπους συμπεριφοράς αλλά όταν βλέπω κάτι το οποίο εξελίσσεται σε αδικία, πώς να μη μιλήσω; Αυτή εδώ η λέξη
socrateYourNightmare έγραψε:΄΄ μπαμπούλα ΄΄
πωπω στον λαιμό μου κάθισε! Φευ, είναι πολύ άδικο να χαρακτηρίζεται έτσι ο Μιχάλης Λάμπρου, το απρόσωπο του διαδικτύου καμιά φορά δημιουργεί παρεξηγήσεις.

Διέγραψα έναν σύνδεσμο αφού πλέον δεν είναι χρήσιμος και κάτι ψιλά
τελευταία επεξεργασία από Λάμπρος Μπαλός σε Τρί Αύγ 16, 2016 8:00 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Λάμπρος Μπαλός
lamprosbalos81@gmail.com
Άβαταρ μέλους
Κώστας Παππέλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κώστας Παππέλης » Τρί Αύγ 16, 2016 3:04 pm

Φίλε μου προτείνω να επιτρέπεις στους καθηγητές σου να είναι πιο αυστηροί μαζί σου από ό,τι εσύ μαζί τους. Εν προκειμένω δε χρειάζεται να θυμώνεις ούτε να απογοητεύεσαι επειδή ο καθηγητής κύριος Λάμπρου σου είπε κάποια πράγματα με αυστηρό τόνο. Εάν δεν ήθελε να προκύψει κάτι καλό για σένα από αυτά που σου είπε δε θα έμπαινε στον κόπο να σου απαντήσει. Για ποιο λόγο να θέλει να σε εκθέσει δημόσια?

Ως προς τη δυσλεξία (η οποία κακώς στην Ελλάδα πολλές φορές συγχέεται ίσως και συνειδητά από τους ψυχολόγους με την ανορθογραφία για διάφορους λόγους) καλό θα ήταν να το αναφέρεις πριν κάνεις μια δημόσια ανάρτηση σε επιστημονικό φόρουμ, γιατί τα φόρουμ δεν είναι μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά θα δεις επιστήμονες να γράφουν, και πολύ σοβαρά γενικά θέματα όπως το δικό σου να τίθενται προς συζήτηση. Συνεπώς διέπονται από κανόνες ας το πούμε 'ευγένειας' μεταξύ των οποίων και η ορθογραφία. Είναι θέμα σεβασμού προς το συνομιλητή, δείχνεις δηλαδή με ένα σωστά δομημένο και ορθρογραφημένο κείμενο ότι ενδιαφέρεσαι για την άποψή του και για τις σκέψεις του. Μπορούσες παραδείγματος χάριν να συνοδεύσεις το γραπτό σου λόγο εφόσον δεν είσαι σίγουρος για την ορθότητά του με ένα σχόλιο του τύπου 'συγχωρέστε και αν γίνετε όπως παραβλέψετε τα ορθρογραφικά μου λάθη γιατί...'.

Εγώ προσωπικά διακρίνω στο κείμενό σου παρά τα ορθογραφικά λάθη την προσπάθεια αυτή! Λάθος σου θεωρώ όμως το γεγονός ότι θυμώνεις και απαντάς με άσχημο τρόπο όταν δέχεσαι έντονη παρατήρηση. Σου ξαναλέω πως σε αυτή την περίοδο της ζωής σου καλό θα ήταν να επιτρέπεις στους άλλους να είναι αυστηρότεροι μαζί σου από ό,τι εσύ με αυτούς, έστω κι αν πολλές φορές νιώσεις αδικημένος!

socrateYourNightmare

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Τρί Αύγ 16, 2016 3:16 pm

Τον κύριο Λάμπρου,δεν τον ξέρω προσωπικά , πρέπει να είναι πολύ καλός στην δουλειά του, και σίγουρα αμα μου απάνταγε επί της ουσίας , αντί να μου κάνει μάθημα ορθογραφίας , θα το επιβεβαίωνα.

Απλά μου φαίνεται τρελό και άνευ νοήματος , να κάθετε κάποιος να μου λέει ότι το Λύκειο γράφεται Λύκειο και όχι λύκειο...οκ, το έμαθα και αυτό. Αυτή η διόρθωση (που δεν έχει καν νοημα) με κάνει να αισθάνομαι τον άλλον σαν ΄΄μπαμπούλα΄΄ , και ότι το κάνει αυτό για εγωιστικούς λόγους.

Πρέπει να ξέρετε όμως ότι (όπως λανθασμένα,μου έβαλε ταμπελάκι ο κυρ.Λάμπρου,που δεν με γνωρίζει προσωπικά) ούτε αντιδραστικός είμαι ούτε έχω δημιουργήσει το παραμικρό , και κατά των καταλήψεων είμαι και κράζω πάντα τους μαθητές οι οποίοι κατηγορούν αποκλειστικά τους καθηγητές.

Άβαταρ μέλους
Κώστας Παππέλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κώστας Παππέλης » Τρί Αύγ 16, 2016 3:30 pm

Η ορθογραφία είναι σημαντική γιατί από αυτή κρινόμαστε σε μεγάλο βαθμό! Σκέψου να χρειαστεί να καταθέσεις ένα βιογραφικό για εργασία στο μέλλον! Σκέψου επίσης πως ζούμε στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό (σκέψου πως μπήκε στον κόπο να σου κοκκινίσει όλα σου τα ορθογραφικά λάθη, πώς μπορείς να βλέπεις ότι κάτι τέτοιο προέκυψε εγωιστικά?), ωστόσο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να παλέψεις να διορθώσεις!! Θυμήσου πως θα εξεταστείς σε μαθήματα στα οποία ένα γραπτό όμορφο, ορθογραφημένο, δομημένο θα προκαταλάβει το βαθμολογητή ελαφρώς υπέρ σου, ενώ αντίθετα ένα κακό γραπτό θα τον προκαταλάβει πολύ σοβαρά κατά σου! Η ορθογραφία βοηθάει υποσυνείδητα και το συνομιλητή σου να σε πάρει πιο σοβαρά υπόψιν του, διότι εμφανίζεσαι πιο συγκροτημένος και μορφωμένος και θεωρεί πως η οποιαδήποτε πρότασή του θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε σένα! Τουτέστιν ότι δε μιλάει σε άτομο επιπόλαιο με κίνδυνο όσα λέει να πάνε στο βρόντο!

Για να επανέλθω: ξεκίνα να διαβάζεις με στόχο τις Πανελλήνιες ήδη από φέτος χωρίς να αμελείς τα καθημερινά σου καθήκοντα στο σχολείο βέβαια. Πρέπει να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και να πιεστείς, διότι αυτό συμβαίνει στην εργασία στο μέλλον: όλοι μας, κι εγώ κι εσύ κουραζόμαστε καθημερινά. Μακάρι να ήμαστε χαλαροί! Δε γίνεται όμως! Συζήτα τα πάντα επί προσωπικού με δασκάλους σου και με τους γονείς σου. Από το διαδίκτυο δεν είναι εύκολο χωρίς να σε γνωρίζει κάποιος να σου προτείνει πράγματα.

socrateYourNightmare

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Τρί Αύγ 16, 2016 3:36 pm

Σαφώς κυρ.Κώστα , έπρεπε να το αναφέρω εξ αρχής το πρόβλημά μου.

Αλλά όταν κάποιος λέει -Με τόσο πολλά λάθη προχειρότητας (μετρώ σχεδόν 40), νομίζω ότι και ο πιο φωτισμένος Δάσκαλος δύσκολα θα μπορέσει να σου μεταδώσει τις γνώσεις του-

Από καθηγητής , καταντάει , σαν τον νταή του σχολείου που προσπαθεί να σε γελιοποιήσει μπροστά στα παιδιά .

Δεν με ενδιαφέρει καν ποιος είναι πίσω από το προφίλ που γράφει αυτά , εγώ βλέπω μια τάση ειρωνίας , και άνευ νοήματος απάντηση.

Μα είναι δυνατόν να λέει κατι τέτοιο επιστήμονας άνθρωπος ?

Που ξέρει αυτός πόσο κλάμα έχω ρίξει από το δούλεμα που έχω φάει?
τελευταία επεξεργασία από socrateYourNightmare σε Τρί Αύγ 16, 2016 3:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Κώστας Παππέλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κώστας Παππέλης » Τρί Αύγ 16, 2016 3:46 pm

Φίλε μου βλέποντας ότι δεν μπορώ να σε πείσω για τις προθέσεις των απαντήσεων που έλαβες, θα σου συνιστούσα τουλάχιστον να μην απογοητεύεσαι και να μη θυμώνεις τόσο ώστε να αποπροσανατολίζεσαι από το στόχο σου. Διότι κατέληξες να ασχολείσαι λιγότερο με αυτά που ρώτησες στην αρχή, τα οποία είναι αυτά που έπρεπε να σε απασχολούν τη δεδομένη στιγμή! Ηθικόν ακμαιότατον λοιπόν ακόμη και όταν είσαι ή νιώθεις αδικημένος και κυρίως διάβασμα!!!!

ΥΓ: δεν ξέρω σε τι αναφέρεται το κλάμα που αναφέρεις ότι έχεις ρίξει. πάντως αν:
α) έκλαψες λόγω πίεση συνομηλίκων, κι εγώ έκλαψα κάποτε για τον ίδιο λόγο. ξέχνα το και δε θα σε επηρεάσει πουθενά.
β) έκλαψες από καλοπροαίρετη πίεση και αυστηρότητα των γονιών, κι εγώ έκλαψα κάποτε για τον ίδιο λόγο. μόνο σε καλό βγαίνει αν το πάρεις όσο ελαφρά και ταυτόχρονα όσο βαριά πρέπει.
γ) έκλαψες από το άγχος σου για κάποια αποτυχία, κι εγώ και όλοι μας ακόμα 'κλαίμε' και 'θα κλαίμε' για τον ίδιο λόγο.
τελευταία επεξεργασία από Κώστας Παππέλης σε Τρί Αύγ 16, 2016 3:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

socrateYourNightmare

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από socrateYourNightmare » Τρί Αύγ 16, 2016 3:49 pm

Σας ευχαριστώ πολύ κυριε Κώστα,θα προσπαθήσω.

Phantom paradox

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Phantom paradox » Πέμ Αύγ 18, 2016 8:28 pm

Θα σου δώσω και εγώ μια πιο γενική απάντηση ως συνομίληκος που αντιμετώπισε επίσης μεγάλο πρόβλημα να διαλέξει κατεύθυνση αλλά για άλλους λόγους.
1)Σκέφτεσαι εντελώς λάθος όσον αφορά τον τρόπο σκέψης σου για να διαλέξεις κατεύθυνση. Το δεν θα βρίσκω δουλεία δυστυχώς πλέον ισχύει για παντού οπότε πρώτα απ'όλα σκέψου τι σου αρέσει να κάνεις στην ζωή σου γιατί αλλιώς ότι και να επιλέξεις... Σου αρέσει να γινεις δικηγόρος πχ? Τότε στρώσου στα αρχαία και προσπάθησε όσο μπορείς. Θες να γίνεις προγραμματιστής? Τότε διάβασε μαθηματικά και ούτω καθεξής. Δουλειά θα βρείς αν κάνεις αυτό που σου αρέσει γιατί μόνο τότε θα προσπαθείς πραγματικά.
2) Τα κενά μπορούν να καλυφθούν my friend socrates αλλά αυτό εξαρτάται από εσένα κυρίως πχ εγώ μέχρι πέρυσι με τα αρχαία είχα μια άθλια σχέση αλλά φέτος έκατσα να καλύψω όλα τα κενά μου και μάλιστα να φτάσω και σε πολύ καλό επίπεδο (εξετάσεις έγραψα 20) γιατί μου άρεσε η νομική και ακόμα μου αρέσει αλλά τελικά αποφάσισα να πάω θετική για πολλούς δικούς μου λόγους.Όπως επίσης και φυσική ενώ μέχρι πέρυσι δεν είχα ιδέα φέτος έφτασα στο σημείο να διακριθώ σε πανελλήνιο διαγωνισμό που σημαίνει ότι αν κάτι σε αρέσει τότε θα τα καταφέρεις εάν προσπαθείς.
3) Μην είσαι επιπόλαιος στο διάβασμα γιατί μην ξεχνάς ότι στις πανελλήνιες ανταγωνίζεσαι τους συνομίληκούς σου για τις βάσεις και αυτές δεν είναι προκαθορισμένες

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες