Απόδειξη θεωρήματος μέσης τιμής μέσω του θεωρήματος Rolle.
Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
- sotsirx sakaiz
Απόδειξη θεωρήματος μέσης τιμής μέσω του θεωρήματος Rolle.
Καταρχάς καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Να διευκρηνήσω ότι είμαι φρέσκος μαθηματικός.
Λοιπόν, καθώς άρχισα να ασχολούμαι με τα μαθηματικά Γ' Λυκείου (κατεύθυνσης), έπεσε στην αντίληψη μου το εξής: (σελ.245, εισαγωγή του κεφαλαίου 2.5 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ) "Αρχικά διατυπώνουμε το Θεώρημα του Rolle , το οποίο είναι ειδική περίπτωση του θεωρήματος Μέσης Τιμής και στη συνέχεια διατυπώνουμε το θεώρημα Μέσης Τιμής, το οποίο αποδεικνύεται με τη βοήθεια του θεωρήματος του Rolle ."
Είναι δυνατόν να συμβεί το παραπάνω?
Λοιπόν, καθώς άρχισα να ασχολούμαι με τα μαθηματικά Γ' Λυκείου (κατεύθυνσης), έπεσε στην αντίληψη μου το εξής: (σελ.245, εισαγωγή του κεφαλαίου 2.5 ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ) "Αρχικά διατυπώνουμε το Θεώρημα του Rolle , το οποίο είναι ειδική περίπτωση του θεωρήματος Μέσης Τιμής και στη συνέχεια διατυπώνουμε το θεώρημα Μέσης Τιμής, το οποίο αποδεικνύεται με τη βοήθεια του θεωρήματος του Rolle ."
Είναι δυνατόν να συμβεί το παραπάνω?
Λέξεις Κλειδιά:
Re: Απόδειξη θεωρήματος μέσης τιμής μέσω του θεωρήματος Rolle.
Βεβαίως. Το γεγονός ότι το θεώρημα Rolle είναι ειδική περίπτωση του ΘΜΤ δεν σημαίνει ότι το ΘΜΤ χρησιμοποιείται στην απόδειξη του θ. Rolle (οπότε θα είχαμε φαύλο κύκλο).
Δημήτρης Σκουτέρης
Τα μαθηματικά είναι η μοναδική επιστήμη που θα μπορούσε κανείς να εξακολουθήσει να ασκεί αν κάποτε ξυπνούσε και το σύμπαν δεν υπήρχε πλέον.
Τα μαθηματικά είναι η μοναδική επιστήμη που θα μπορούσε κανείς να εξακολουθήσει να ασκεί αν κάποτε ξυπνούσε και το σύμπαν δεν υπήρχε πλέον.
- sotsirx sakaiz
Re: Απόδειξη θεωρήματος μέσης τιμής μέσω του θεωρήματος Rolle.
Έχεις δίκιο, δουλεύωντας την απόδειξη του θεωρήματος του Rolle είδα πως δεν χρησιμοποιείται πουθενά το θεώρημα μέσης τιμής.dement έγραψε:Βεβαίως. Το γεγονός ότι το θεώρημα Rolle είναι ειδική περίπτωση του ΘΜΤ δεν σημαίνει ότι το ΘΜΤ χρησιμοποιείται στην απόδειξη του θ. Rolle (οπότε θα είχαμε φαύλο κύκλο).
Κοιτώντας το επιφανειακά, μου φάνηκε παράλογο.
Ευχαριστώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες