Από την ηλικία των 6 άρχισα να έχω αρκετές απορίες και πολλές φορές αναρωτιόμουν
γιατί οι άνθρωποι διαφωνούν ; Mα είναι προφανές πιο είναι το σωστό. Γιατί λοιπόν μερικοί
αναλαμβάνουν την υπεράσπιση δήθεν ανυπεράσπιστων και αθώων και κάνουν φιλότιμες
προσπάθειες για να διαφωνήσουν μόνο και μόνο για να διαφωνήσουν και να προστατέψουν τάχα τα παιδιά από τους λύκους !!
Γράφω για ένα θέμα από τα απομνημονεύματα του πατέρα μου για να δηλώσω
γιατί προέτρεψα τα παιδιά να κάνουν σωστά μαθηματικά και να μην είναι στο ΛΑΘΟΣ.
«Όταν ήμουν 4 χρονών ο μπαμπάς μου μού έφερε ένα σετ μαρκαδόρων.
Μου είπε «Θανασάκη πάρτους και αυτοσχεδίασε, ζωγράφισε δείξε τι ξέρεις να κάνεις»
Άρχισα λοιπόν να διευρευνώ και να ετοιμάζω το μεγάλο μου έργο.
Στην αρχή ζωγράφισα όλα τα τετράδια αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος ήθελα κάτι πιο εντυπωσιακό .
Σκέφτηκα να η ευκαιρία πήγα στην τραπεζαρία και έκανα το τραπεζομάντηλο όνειρο !
Του έβαλα μερικές πάπιες μια θάλασσα, ήταν τέλειο !
Αλλά και πάλι δεν ένοιωθα πλήρης, ήθελα κάτι πιο εντυπωσιακό.
Και τότε ήρθε η μεγάλη ιδέα. Τον τοίχο γιατί όχι. Όρμησα πάνω σε μία καρέκλα και άρχισα σαν τον Μιχαήλ Άγγελο να φτιάχνω την Καπέλα Σιξτίνα μου.
Μέσα σε 2 ώρες είχα μετατρέψει όλους τους τοίχους του σαλονιού σε πινακοθήκη !!
Κάποια στιγμή έρχεται ο πατέρας με τη μάνα μου για να δουν τι έχω κάνει.
Και φυσικά τρελάθηκαν. Ο πατέρας μου είναι από τότε με εγκεφαλικό και η μάνα μου
έπαθε πάρεση προσωπικού (στράβωσε η αριστερά πλευρά του προσώπου της). »
Και ρωτώ εγώ ο Ορέστης, δεν θα πρέπει οι γονείς του μικρού Θανασάκη να του πουν ότι είναι ΛΑΘΟΣ και θα πρέπει να ζωγραφίζει σε πιο κατάλληλους χώρους.
Θα πρέπει για να μην τον πληγώσουν να τον αφήσουν τα ζωγραφίζει όλο το σπίτι;
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ. Όταν κάποιος είναι λάθος πρέπει να μάθει να στρίβει
για το καλό του , δεν είναι υποτιμητικό να παραδέχεσαι ότι είσαι λάθος όταν
μάλιστα τα επιχειρήματα είναι ορατά και κατανοητά από όλους.
Δεν θέλω να το αναλύσω άλλο και να γράφω για πράγματα που δεν είναι μαθηματικά.
Αλλά με πνίγει το δίκιο μου και αν και δεν ήθελα να το πω θα το κάνω για να δείξω πόσο
άδικος είναι ο ΚΥΡΙΟΣ! που μιλάει για προσωπικά μηνύματα και περί δημοκρατίας…
Εγώ ΚΥΡΙΕ! καλωσόρισα τον Νικόλα με το που γράφτηκε στο mathematica.
Tου έστειλα μαθηματικό υλικό και τον παρότρινα να με «ενοχλεί» όταν χρειάζεται βοήθεια.
Δημοσίευσα μια άσκηση «μαγειρεύουμε με εξισώσεις» την έβαλα μόνο και μόνο για αυτόν.
Δημοσίευσα δεύτερη άσκηση «τέλεια τετράγωνα» πάλι για εκείνον για να του φύγει το
τρακ ,να λυθεί να πάρει θάρρος.
Μετά από αυτά και αφού έβλεπα ότι είναι λάθος του επεσήμανα ποιος είναι ο σωστός δρόμος !
Eγώ λοιπόν ΚΥΡΙΕ ! έχω στείλει τα προσωπικά μου μηνύματα και σκοπός μου δεν είναι πότε να προσβάλω τον οποιονδήποτε ούτε να το αποθαρρύνω.
Ως εδώ όμως ας γυρίσουμε τώρα στα μαθηματικά !!
Με οργή Ορέστης
Υ.Γ. Αν θέλει ο Νικόλας για τους κακόπιστους ας βγει να με επιβεβαιώσει.