Mihalis_Lambrou έγραψε:Ratio έγραψε:
έχετε δίκιο αλλά προτίμησα πιο διεξοδική προσέγγιση αν και ολίγον "φλύαρη" για το διδακτικό τμήμα της άσκησης
Ίσως δεν έγινα κατανοητός: Το αν μία απόδειξη είναι "ολίγον φλύαρη" δεν έναι μεπτό. Είναι θέμα ύφους. Όμως το παραπάνω βήμα είναι περιττό, με την έννοια ότι έκανες έναν "δύσκολο τρόπο" (χρησιμοποιώντας όρια) για να καταλήξεις σε συμπέρασμα (το

) το οποίο είναι υπόθεση της άσκησης! Δηλαδή έκανες κάτι άσκοπο. Πολύ φασαρία για να "αποδείξεις" το δοθέν.
Επί της ουσίας τώρα.
Άσκηση για σένα: Πού στον συλλογισμό για να αποδείξεις την υπόθεση έκανες χρήση του αποδεικτέου; Με άλλα λόγια, που έκανες το λογικό σφάλμα του κυκλικού συλλογισμού;
Ελπίζω να σκεφτείς πριν απαντήσεις για να μην έχουμε επανάληψη των αμετροπιών στα ποστ σου
εδώ.
Για την αμετροέπειά μου στο συγκεκριμενο ποστ, έχω τοποθετηθεί. Τον χρόνο t=0 τον θέτει η άκηση εξ' αρχής στην εκφώνηση και στην τελική τί εκφράζουν τα

και ως προς τί μεταβάλλονται θα περιμένω τον θεματοδότη.
Εξάλλου , δεν βρίσκω το λόγο να απολογούμαι εγώ που έκανα προσπάθεια να την προσεγγίσω σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ευχέρειες που μου έδινε η άσκηση, ούτε όσοι διόρθωσαν όπως εσείς ή συμμετείχαν ενεργά - αυτό το θεωρώ απόλυτα δημιουργικό παρόλες τις διαφωνίες - από τη στιγμή που ο θεματοδότης δεν μας έχει δώσει εξηγήσεις και μας έχει αφήσει να 'πελαγοδρομούμε' αποσαφηνίζοντας την άσκηση μόνοι μας.
Αναγνωρίζω ότι υπάρχει κυκλικό σφάλμα , και θα σας πω, πώς το σκέφτηκα.
Χρησιμοποίησα τη συνέχεια , χρησιμοποιώντας ένα τυχαίο συμμετρικό διάστημα
![[-x_{0},x_{0}] [-x_{0},x_{0}]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b885887a892988181baa2e3c39029fb1.png)
έτσι ώστε να δώσω γενική λύση πως

και αυτό γιατί ήθελα να αποφύγω τις αλλαγές μεταβλητής στο όριο, στη χρήση του ότι η f είναι περιττή
Ήθελα να φαίνεται πιο ξεκάθαρα