Γιατί το τόξο
είναι μεγαλύτερο του
;Συντονιστής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
είναι μεγαλύτερο του
;
. Μια πρόχειρη προγέγγιση μας παραπέμπει στη γνωστή Θεωρούμε ευθείαChristos.N έγραψε:Έχω προβληματιστεί με το παρακάτω :
τόξα.PNG
Γιατί το τόξοείναι μεγαλύτερο του
;
και σημείο
σταθερό .Από
φέρουμε
κάθετη σε
με 
επί της
και 
αύξουσα
αύξουσα για (0<χ<=π/2)
; Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο Χρήστο.Γιώργο καλησπέρα,george visvikis έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει. Αφού το μέτρο του τόξου είναι ίσο με το μέτρο της αντίστοιχης επίκεντρης
γωνίας δεν είναι προφανές ότι; Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο Χρήστο.
Καλησπέρα Χρήστο!Christos.N έγραψε:Γιώργο καλησπέρα,george visvikis έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει. Αφού το μέτρο του τόξου είναι ίσο με το μέτρο της αντίστοιχης επίκεντρης
η πρόταση που αναφέρεις δεν εννοεί όμως σύγκριση τόξων σε ίσους κύκλους; Εδώ οι κύκλοι διαφέρουν μπορούμε να ανάγουμε το πρόβλημα σε αυτήν την πρόταση;
Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.
αντιστοιχεί πάντα σε επίκεντρη γωνία
σε όποιον κύκλο κι αν βρίσκεται.Επομένως το πρόβλημα σταθερής χορδής και μεταβαλλόμενων κύκλων μπορεί να αναχθεί σε σταθερό κύκλο και μεταβαλλόμενων χορδών (παράλληλων μεταξύ τους);george visvikis έγραψε:Καλησπέρα Χρήστο!Christos.N έγραψε:Γιώργο καλησπέρα,george visvikis έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει. Αφού το μέτρο του τόξου είναι ίσο με το μέτρο της αντίστοιχης επίκεντρης
η πρόταση που αναφέρεις δεν εννοεί όμως σύγκριση τόξων σε ίσους κύκλους; Εδώ οι κύκλοι διαφέρουν μπορούμε να ανάγουμε το πρόβλημα σε αυτήν την πρόταση;
Αφού μιλάμε για μέτρο τόξου και όχι μήκος, νομίζω ότι είναι ανεξάρτητο από τον κύκλο. Για παράδειγμα ένα τόξοαντιστοιχεί πάντα σε επίκεντρη γωνία
σε όποιον κύκλο κι αν βρίσκεται.
Έστω 2 συμβάντα το 1ο) σταθερής χορδής και μεταβαλλόμενων κύκλων και το 2ο) σταθερού κύκλου και μεταβαλλόμενων χορδώνmikemoke έγραψε:Επομένως το πρόβλημα σταθερής χορδής και μεταβαλλόμενων κύκλων μπορεί να αναχθεί σε σταθερό κύκλο και μεταβαλλόμενων χορδών (παράλληλων μεταξύ τους);george visvikis έγραψε:Καλησπέρα Χρήστο!Christos.N έγραψε:Γιώργο καλησπέρα,george visvikis έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει. Αφού το μέτρο του τόξου είναι ίσο με το μέτρο της αντίστοιχης επίκεντρης
Αφού μιλάμε για μέτρο τόξου και όχι μήκος, νομίζω ότι είναι ανεξάρτητο από τον κύκλο. Για παράδειγμα ένα τόξοαντιστοιχεί πάντα σε επίκεντρη γωνία
σε όποιον κύκλο κι αν βρίσκεται.
τότε: 
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης