Αν ζητείται η
να γραφτεί ως σύνθεση 2 ή περισσοτέρων συναρτήσεων, δεκτή είναι τόσο η απάντηση
με
όσο και η
με
;Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
Βεβαίως.ann79 έγραψε:Καλησπέρα.
Αν ζητείται ηνα γραφτεί ως σύνθεση 2 ή περισσοτέρων συναρτήσεων, δεκτή είναι τόσο η απάντηση
με
όσο και η
με
;
δεν είναι απλές αφού είναι συνθέσεις άλλων.
) με μεταβλητή το 
δεν θεωρείται απλή συνάρτηση, καθώς είναι η
μετατοπισμένη μία μονάδα προς τα πάνω;
δεν είναι τώρα απλή συνάρτηση, ως εκθετική με μεταβλητή το
και βάση το
;Γιώργη τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω τον όρο ''απλή συνάρτηση'' για αυτές που εννοείς.exdx έγραψε:Υπάρχουν πολλοί τρόποι γενικά.
Συνήθως όμως ζητείται να γραφτεί ως σύνθεση απλών συναρτήσεων .
Οι συναρτήσειςδεν είναι απλές αφού είναι συνθέσεις άλλων.
Απλές είναι οι πολυωνυμικές , οι ρητές και οι βασικές () με μεταβλητή το
είναι βασική;
ως σύνθεση 2 συναρτήσεων , εκ των οποίων η μία δεν είναι "βασική" ή ένας καθηγητής δώσει ένα τέτοιο παράδειγμα, έχουν λάθος κατά τη γ λυκείου;Αν το ερώτημα είναι : Βρείτε δύο συναρτήσειςann79 έγραψε:Μετά την παραπάνω συζήτηση , αν ένας μαθητής έγραφε τηνως σύνθεση 2 συναρτήσεων , εκ των οποίων η μία δεν είναι "βασική" ή ένας καθηγητής δώσει ένα τέτοιο παράδειγμα, έχουν λάθος κατά τη γ λυκείου;
ώστε
τότε όλες οι κατάλληλες απαντήσεις είναι αποδεκτές .
και
δεν υπάρχουν στέρεα πράγματα.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε από το "Γενικά..." και μετά.Christos.N έγραψε:Όχι κατηγορηματικά είναι σωστό._
Διδακτικά ο Γιώργος το προσεγγίζει (και αυτό κάνω και εγώ) με μια φιλοσοφία που είναι συνεπής με το πνεύμα του σχολικού και εξυπηρετεί κάποιον στόχο, όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να γράψουμε οποιαδήποτε σωστή απάντηση. Το συγκεκριμένο κομμάτι της θεωρίας και όλο το βιβλίο γράφτηκε πριν 30 χρόνια περίπου έχει βάση άλλους σκοπούς και άλλη φιλοσοφία συσχετισμένη με την εποχή που προηγήθηκε απο αυτό και σύγχρονα με αυτό, εξυπηρετεί πια διαφορετικούς στόχους για διάφορους λόγους (κόψε ράψε κ.τ.λ.συστήματα [Αρσένης ......Γιαβρόγλου]) .
Γενικά στο γεωγραφικό πλαίσιο με συντεταγμένεςκαι
δεν υπάρχουν στέρεα πράγματα.
Ας τα βάλω και εγώ να γίνουμε δύο.
https://www.google.gr/maps/search/S(34. ... .85,19.33)ann79 έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε από το "Γενικά..." και μετά.Christos.N έγραψε:Όχι κατηγορηματικά είναι σωστό._
Διδακτικά ο Γιώργος το προσεγγίζει (και αυτό κάνω και εγώ) με μια φιλοσοφία που είναι συνεπής με το πνεύμα του σχολικού και εξυπηρετεί κάποιον στόχο, όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να γράψουμε οποιαδήποτε σωστή απάντηση. Το συγκεκριμένο κομμάτι της θεωρίας και όλο το βιβλίο γράφτηκε πριν 30 χρόνια περίπου έχει βάση άλλους σκοπούς και άλλη φιλοσοφία συσχετισμένη με την εποχή που προηγήθηκε απο αυτό και σύγχρονα με αυτό, εξυπηρετεί πια διαφορετικούς στόχους για διάφορους λόγους (κόψε ράψε κ.τ.λ.συστήματα [Αρσένης ......Γιαβρόγλου]) .
Γενικά στο γεωγραφικό πλαίσιο με συντεταγμένεςκαι
δεν υπάρχουν στέρεα πράγματα.
Ας τα βάλω και εγώ να γίνουμε δύο.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες