, όπου ο αριθμός
εμφανίζεται
φορές, διαιρείται με το
.Φιλικά,
Μάριος
Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
, όπου ο αριθμός
εμφανίζεται
φορές, διαιρείται με το
.To το άθροισμα των ψηφίων του είναιM.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 12:39 pm Να εξετάσετε αν ο αριθμός, όπου ο αριθμός
εμφανίζεται
φορές, διαιρείται με το
.
, άρα ο αριθμός είναι πολλαπλάσιο (όχι μόνο του
αλλά και) του
.Αλλιώς: Ο αριθμός γράφεται ωςM.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 12:39 pm Να εξετάσετε αν ο αριθμός, όπου ο αριθμός
εμφανίζεται
φορές, διαιρείται με το
.
και άρα πολλαπλάσιο του
, αφού ο
είναι πολλαπλάσιο του
.
είναι πολλαπλάσιο των
, οπότε και ο δοθείς είναι πολλαπλάσιό τους.K. Μιχάλη θεωρείτε ότι σαν άσκηση είναι σωστό να την εξετάζω. Το λέω αυτό γιατί την έβαλα σε διαγώνισμα και δεν την έλυσε κανείς από τα 5 άτομα του τμήματος.Mihalis_Lambrou έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 1:30 pmTo το άθροισμα των ψηφίων του είναιM.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 12:39 pm Να εξετάσετε αν ο αριθμός, όπου ο αριθμός
εμφανίζεται
φορές, διαιρείται με το
.
, άρα ο αριθμός είναι πολλαπλάσιο (όχι μόνο του
αλλά και) του
.
Μάριε, νομίζω ότι είναι ωραία άσκηση.M.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 2:59 pm K. Μιχάλη θεωρείτε ότι σαν άσκηση είναι σωστό να την εξετάζω. Το λέω αυτό γιατί την έβαλα σε διαγώνισμα και δεν την έλυσε κανείς από τα 5 άτομα του τμήματος.
ή τον
. Πιστεύω ότι τώρα θα απαντήσουν οι περισσότεροι.Μάριε καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Αν και η ερώτηση απευθύνεται στον Μιχάλη, ελπίζω ότι θα σε ενδιαφέρει και μια άλλη άποψη.M.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 2:59 pm K. Μιχάλη θεωρείτε ότι σαν άσκηση είναι σωστό να την εξετάζω. Το λέω αυτό γιατί την έβαλα σε διαγώνισμα και δεν την έλυσε κανείς από τα 5 άτομα του τμήματος.
Το σκέφτηκα αλλά προκύπτει το θέμα ότι θα πάνε να μου κάνουν την διαίρεση κανονικά με τις πράξεις. Το αποτέλεσμα θα είναι σωστό αλλά ο τρόπος σκέψης καθόλου γρήγορος και οικονομικός. Θα φερθούν σα λογιστές.Mihalis_Lambrou έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 3:31 pmΜάριε, νομίζω ότι είναι ωραία άσκηση.M.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 2:59 pm K. Μιχάλη θεωρείτε ότι σαν άσκηση είναι σωστό να την εξετάζω. Το λέω αυτό γιατί την έβαλα σε διαγώνισμα και δεν την έλυσε κανείς από τα 5 άτομα του τμήματος.
Ίσως τρομάζει το γεγονός ότι ο αριθμός δεν έχει γραφτεί πλήρως (επειδή έχει τελίτσες στο ενδιάμεσο) οπότε ίσως έχει νόημα να ερωτηθούν την ίδια ερώτηση π.χ. για τονή τον
. Πιστεύω ότι τώρα θα απαντήσουν οι περισσότεροι.
Κ. Γιώργο καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η ερώτηση φυσικά απευθύνεται σε όλους αφού παντα θέλω να ακούω διάφορες απόψεις.Γιώργος Ρίζος έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 6:26 pmΜάριε καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Αν και η ερώτηση απευθύνεται στον Μιχάλη, ελπίζω ότι θα σε ενδιαφέρει και μια άλλη άποψη.M.S.Vovos έγραψε: Τετ Δεκ 27, 2017 2:59 pm K. Μιχάλη θεωρείτε ότι σαν άσκηση είναι σωστό να την εξετάζω. Το λέω αυτό γιατί την έβαλα σε διαγώνισμα και δεν την έλυσε κανείς από τα 5 άτομα του τμήματος.
Το τι εξετάζουμε (πρέπει να) είναι συνάρτηση του τι διδάσκουμε και σε ποιον, δηλαδή εξαρτάται από τους στόχους που θέτουμε για τους συγκεκριμένους μαθητές.
Οπότε σε ένα τμήμα που έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, έχει στόχους υψηλούς και η εκτίμησή μας είναι ότι ανταποκρίνεται, είναι καλό θέμα.
Απ' την άλλη, θυμάμαι στα χρόνια που εργαζόμουν στην φροντιστηριακή εκπαίδευση, να διδάσκουν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) συνάδελφοι στην τάξη στο επίπεδο των ασκήσεων της Α΄ ομάδας και την άλλη μέρα να ζητάνε σε tests οι μαθητές να λύσουν θέματα επιπέδου μαθηματικής ολυμπιάδας, απορώντας για το χάλι των μαθητών που "δεν το έχουν".
Ομολογώ ότι την άσκηση αυτή θα την προτιμούσα ως θέμα για διαπραγμάτευση μέσα στην τάξη, και μάλιστα κλιμακωτά, όπως αναφέρει ο Μιχάλης παραπάνω.
.
θέματα ασκήσεων ώστε να μπορούν να επιλέξουν και να μην λύσουν αυτό όσοι δε θέλουν.
, όπου το ψηφίο
είναι γραμμένο
φορές.
διαιρείται με το
, αν καθένα από τα ψηφία
εμφανίζεται
φορές.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες