Δεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:

Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
Η σειρά που προκύπτει είναι ηargiris95 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 15, 2018 8:46 pmΝα βρεθεί το μερικό άθροισμα της σειράςτο οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίων
Δεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:και μετά λύνεις ως προς
για να βρεις πόσους όρους χρειάζεσαι για τα τρία δεκαδικά.
Καταρχάς παρατήρησε ότι η σειρά σου έχει προκύψει από το ανάπτυγμα Taylor τηςargiris95 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 15, 2018 8:46 pmΝα βρεθεί το μερικό άθροισμα της σειράςτο οποίο να προσεγγίζει την τιμή του ολοκληρώματος
με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίων
Δεν έχω ξανά αναντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Η σκέψη μου:και μετά λύνεις ως προς
για να βρεις πόσους όρους χρειάζεσαι για τα τρία δεκαδικά.
μετά την απάντηση του Λάμπρου, κατάλαβα ότι στην εκφώνηση υπήρχε το τυπογραφικό λάθος
Πως ακριβώς θα λύσουμε ως προςgrigkost έγραψε: ↑Κυρ Απρ 15, 2018 9:22 pmΟι προσεγγίσεις δεν είναι το forte μου, αλλά το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες-ιδέες:
1) πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι
2) H σειρά είναι υπεργεωμετρική και το μερικό άθροισμα δεν έχει κλειστό τύπο. Επομένως χρειάζεται να επιλυθεί, ως προς. η ανισότητα
![]()
Αργύρη,argiris95 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 15, 2018 10:20 pmΠως ακριβώς θα λύσουμε ως προςgrigkost έγραψε: ↑Κυρ Απρ 15, 2018 9:22 pmΟι προσεγγίσεις δεν είναι το forte μου, αλλά το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες-ιδέες:
1) πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι
2) H σειρά είναι υπεργεωμετρική και το μερικό άθροισμα δεν έχει κλειστό τύπο. Επομένως χρειάζεται να επιλυθεί, ως προς. η ανισότητα
![]()
αυτή την ανισότητα εφόσον δεν έχουμε κλειστό τύπο για το άθροισμα?
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες