Η σφαιρα και η αλλη σφαιρα
Συντονιστής: chris_gatos
Η σφαιρα και η αλλη σφαιρα
Στο σχημα εχουμε μια μεγαλη σφαιρα ακτινας R που εφαπτεται στις πλευρες του κυβου και μια μικρη σφαιρα ακτινας r που εφαπτεται στις τρεις πλευρες του κυβου και στην μεγαλη σφαιρα.Να βρειτε την ακτινα της μικρης σφαιρας συναρτησει της R.
(Για τον ΑΣΕΠ ας πουμε για ασφαλεια του 2014...)
- Συνημμένα
-
- sph.png (3 KiB) Προβλήθηκε 933 φορές
"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Jeremy Bentham
- Ανδρέας Πούλος
Re: Η σφαιρα και η αλλη σφαιρα
Καταθέτω σε αρχείο την επίλυση του προβλήματος.
Παρακαλώ μία βοήθεια (δώστε μου οδηγίες) γιατί δεν μπορώ να επισυνάψω το αρχείο που έχω γράψει σε Word.
Ανδρέας Πούλος
Παρακαλώ μία βοήθεια (δώστε μου οδηγίες) γιατί δεν μπορώ να επισυνάψω το αρχείο που έχω γράψει σε Word.
Ανδρέας Πούλος
- Συνημμένα
-
- Επίλυση το προβλήματος του λόγου των ακτινών των δύο σφαιρών.docx
- (21.63 KiB) Μεταφορτώθηκε 66 φορές
- Ανδρέας Πούλος
Δεν ξέρω αν βρήκα τη σωστή λύση, πάντως ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια στην επισύναψη του αρχείου μου.
Φιλικά,
Ανδρέας
Φιλικά,
Ανδρέας
Επισυναπτω την σωστη απαντηση του κ.Πουλου και σε pdf
- Συνημμένα
-
- epilisi.pdf
- (115.24 KiB) Μεταφορτώθηκε 61 φορές
"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Jeremy Bentham
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Ενδιαφέρον θέμα, αλλά για να μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα χωρίς λόγο, είναι απλούστερο να σκεφτούμε στις δύο διαστάσεις:papel έγραψε:Στο σχημα εχουμε μια μεγαλη σφαιρα ακτινας R που εφαπτεται στις πλευρες του κυβου και μια μικρη σφαιρα ακτινας r που εφαπτεται στις τρεις πλευρες του κυβου και στην μεγαλη σφαιρα.Να βρειτε την ακτινα της μικρης σφαιρας συναρτησει της R.
Το ορθογώνιο που ορίζεται από δύο απέναντι ακμές του κύβου (πλευρών a και
) αποκόπτει από τις σφαίρες μέγιστους κύκλους, όπως δείχνει το συνημμένο σχήμα. Τώρα ο υπολογισμός των ακτίνων είναι απλός.Παραλλαγή αυτής της άσκησης, στις δύο διαστάσεις, είχε πέσει στον Καγκουρό 2007 (για μαθητές Γ' Γυμνασίου) και άλλη παραλλαγή στον Καγκουρό 2009 (πάλι για μαθητές Γ' Γυμνασίου).
Φιλικά,
Μιχάλης Λάμπρου
Edit: διόρθωση στο σχήμα.
- Συνημμένα
-
- sfaires.JPG (13.6 KiB) Προβλήθηκε 847 φορές
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες