.έως και 14/6/20
Συντονιστής: Demetres

, προσεγγίσεις Stirling κ.τ.λ. είναι πολύ ισχυρότερα εργαλεία που κάνουν το ζητούμενο τετριμμένο. Υπόδειξη αν και νομίζω ότι είναι περιττή για τόσο απλή άσκηση,Demetres έγραψε: Σάβ Ιουν 13, 2020 5:52 pm Το ζητούμενο όμως μπορεί να αποδειχθεί με απλούστερους τρόπους. Ακόμη και με σχολικό τρόπο.
Κλασικό λάθος. Το άθροισμα των προσθετέων δεν είναι σταθερό αλλά μεταβαλλόμενο.llenny έγραψε: Σάβ Ιουν 13, 2020 5:25 pm Δεν ξέρω αν χάνω κάτι αλλά άμα πάμε με τον ορισμό του παραγοντικού και γράψουμε το λογάριθμο ως άθροισμα λογαρίθμων και έπειτα εφαρμόσουμε DLH σε κάθε κλάσμα, δε μηδενίζουν όλα;
Όχι δεν είναι σωστό. Κάτι άλλο εννοείς.
αποκλίνει για θετικά
. Να όμως που συγκλίνει καθώς ο γενικός όρος ικανοποιεί
και η σειρά
συγκλίνει. Άρα συγκλίνει και η αρχική από το κριτήριο σύγκρισης.Δίνω μια υπόδειξη. Έχει κάνει μια αναφορά και ο Μιχάλης πιο πάνω σε παρόμοιο μήκος κύματος.stamas1 έγραψε: Σάβ Ιουν 13, 2020 9:10 pm Οπως ειπα και πριν ειμαι μαθητης της γ λυκειου και απλα εχω διαβασει μερικα πραγματα για πολυ γνωστες συναρτησεις και ο μονος τροπος που θα μπορουσα να το ελυνα με τις γνωσεις που εχω ειναι αυτος.Αμα υπαρχει τροπος να λυθει και με γνωσεις γ λυκειου ας κοινοποιηση καποιος μια λυση
.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες