:
,δηλαδή
και άρα 
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
προκύπτει ότι
. Η συνέχεια απλή.Αν κάποιος δεν αποδείξει αυτό που αναφέρατε και έχει δώσει λύση σαν του Παναγιώτη, πόσες μονάδες πρόκειται να χάσει ; Σας ευχαριστώachilleas έγραψε: Τρί Ιαν 23, 2018 12:50 amPanagiotis11 έγραψε: Τρί Ιαν 23, 2018 12:28 am Η λύση μου για το 2ο θέμα Β Λυκείου
Αρκεί να αποδείξουμε πως
Δηλαδή αρκεί
Ισχύει ότι
άρα
Επίσης
Από
Άρα καικαι
αφού
και η απόδειξη ολοκληρώθηκε.
Δεν βλέπω γιατί.
Νομίζω χρειάζεται απόδειξη.
(Προσθήκη: Για παράδειγμα: η εξίσωσηδεν έχει λύση ακέραιο.)
Φιλικά,
Αχιλλέας
Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πολύ προφανές,αλλά εσείς ξέρετε καλύτεραachilleas έγραψε: Τρί Ιαν 23, 2018 12:50 amPanagiotis11 έγραψε: Τρί Ιαν 23, 2018 12:28 am Η λύση μου για το 2ο θέμα Β Λυκείου
Αρκεί να αποδείξουμε πως
Δηλαδή αρκεί
Ισχύει ότι
άρα
Επίσης
Από
Άρα καικαι
αφού
και η απόδειξη ολοκληρώθηκε.
Δεν βλέπω γιατί.
Νομίζω χρειάζεται απόδειξη.
(Προσθήκη: Για παράδειγμα: η εξίσωσηδεν έχει λύση ακέραιο.)
Φιλικά,
Αχιλλέας
Και η ΕΜΕ στα δύο στοιχεία καταλήγει αγνοώντας την περίπτωση αυτά να είναι το 14 και το 18.achilleas έγραψε: Σάβ Ιαν 20, 2018 12:07 pm ΘΕΜΑ 2/Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Το γινόμενο όλων των δοθέντων αριθμών είναι.
Ο αριθμός 14 πρέπει να αφαιρεθεί οπωσδήποτε, διότι το 7 εμφανίζεται μόνο στην ανάλυση του 14. Το νέο γινόμενο θα είναι. Έτσι, θα πρέπει να αφαιρέσουμε άλλο ένα στοιχείο στο οποίο το 2 εμφανίζεται σε περιττό εκθέτη.
Αφαιρώντας, τον αριθμό 2 παίρνουμε γινόμενο
δηλ. τέλειο τετράγωνο.
Συνεπώς, ο ελάχιστος αριθμός στοιχείων που μπορούμε να αφαιρέσουμε είναι 2.
Να σημειώσω το εξήςmelasjumper έγραψε: Σάβ Ιαν 20, 2018 1:30 pm ΘΕΜΑ 2 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Θα αποδείξουμε κατι περισσότερο.Εστω
Αν ταείναι ανα δύο διαφορετικα και η
ειναι περιοδική με περίοδο Τ τοτε ολοι οι οροι
ειναι περιοδικοι με περιοδο Τ.
Παραγωγίζουμε τηνφορες για k=0,1,2,...,n-1.Αυτοι οι παραγωγοι ειναι περιοδικοι με περιοδο Τ.
Aυτο που βγαινει ειναιχωρις τα προσημα.Καθε γραμμικος
συνδυασμος αυτων ειναι περιοδικος με περιοδο Τ.Θελουμε για να φτιαξουμε τους ορουςετσι ,να ειναι η οριζουσα
Vandermonde διαφορη του 0.Ομως αυτο ισουται μετο οποιο οντως ειναι διαφορο του 0.
Απο εδω η λυση ειναι προφανης.

να είναι διαφορετικά ανά δύο.

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες