Διαγωνίσματα Γυμνασίου
Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Διαγωνίσματα Γυμνασίου
Στα ωριαία διαγωνίσματα τριμήνου συνηθίζεται να χωρίζουμε τους μαθητές σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα;
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
Re: Διαγωνίσματα Γυμνασίου
οχι πάντα
- Καρδαμίτσης Σπύρος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Kαλό είναι οι μαθητές να χωρίζονται σε ομάδες εκτός αν υπάρχει οι δυνατότητα οι μαθητές να είναι ένας ανα θρανίο.
Καρδαμίτσης Σπύρος
- Α.Κυριακόπουλος
Αν τα θέματα δεν είναι διαφορετικά, τότε τι νόημα έχει να τους χωρίσετε σε δύο ομάδες Α και Β;polysot έγραψε:Στα ωριαία διαγωνίσματα τριμήνου συνηθίζεται να χωρίζουμε τους μαθητές σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα;
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
Aν δεν υπάρχει κίνδυνος αντιγραφής, δεν υφίσταται λόγος διαφορετικών θεμάτων. Διαφορετικά, κάνω μικροαλλαγές στις δυο ομάδες ώστε να μην παραπονεθεί κανείς ότι "τα άλλα ήταν εύκολα ενώ τα δικά μας δύσκολα".
Όταν ήμουν στο ΤΕΕ Καστοριάς, τη χρονιά 2000-2001, είχα βγάλει πέντε διαφορετικές σειρές θεμάτων για το διαγώνισμα τετραμήνου σε ένα τμήμα 30 μαθητών. Βέβαια, τα θέματα ήταν απλά στην κατασκευή τους, όρια, υπολογισμός παραγώγων, μελέτη μονοτονίας κλπ. οπότε δεν χρειαστηκα πολύ χρόνο να τα φτιάξω.
Επειδή όμως ούτε με τα πέντε διαφορετικά διαγωνίσματα ήμουν σίγουρος ότι δε θα αντέγραφε κανείς, πρόσθεσα σε κάθε πρωτότυπο κι ένα κουτάκι που έγραφε "Κωδικός Διαγωνίσματος". Αφού φωτοτύπησα έξι φορές καθένα από τα πέντε διαφορετικά διαγωνίσματα, έγραψα στο άδειο κουτάκι διάσπαρτους αριθμούς 5, 22, 37 μέχρι και 72 είχα βάλει, θυμάμαι! Με λίγο επιπλέον παραμύθι ότι αυτά τα διαγωνίσματα είναι μια ολόκληρη σειρά 100 ολότελα διαφορετικών , τα πράγματα κύλησαν ομαλότατα (στο πρώτο δεκάλεπτο έφυγαν όμως οι μισοί...)
Λεωνίδας
EDIT: Μόλις είδα ότι το θέμα βρίσκεται στο φάκελο του γυμνασίου. Αν αυτό είναι ουσιαστικό στοιχείο της συζήτησης, αγνοήστε το μήνυμά μου.
Όταν ήμουν στο ΤΕΕ Καστοριάς, τη χρονιά 2000-2001, είχα βγάλει πέντε διαφορετικές σειρές θεμάτων για το διαγώνισμα τετραμήνου σε ένα τμήμα 30 μαθητών. Βέβαια, τα θέματα ήταν απλά στην κατασκευή τους, όρια, υπολογισμός παραγώγων, μελέτη μονοτονίας κλπ. οπότε δεν χρειαστηκα πολύ χρόνο να τα φτιάξω.
Επειδή όμως ούτε με τα πέντε διαφορετικά διαγωνίσματα ήμουν σίγουρος ότι δε θα αντέγραφε κανείς, πρόσθεσα σε κάθε πρωτότυπο κι ένα κουτάκι που έγραφε "Κωδικός Διαγωνίσματος". Αφού φωτοτύπησα έξι φορές καθένα από τα πέντε διαφορετικά διαγωνίσματα, έγραψα στο άδειο κουτάκι διάσπαρτους αριθμούς 5, 22, 37 μέχρι και 72 είχα βάλει, θυμάμαι! Με λίγο επιπλέον παραμύθι ότι αυτά τα διαγωνίσματα είναι μια ολόκληρη σειρά 100 ολότελα διαφορετικών , τα πράγματα κύλησαν ομαλότατα (στο πρώτο δεκάλεπτο έφυγαν όμως οι μισοί...)
Λεωνίδας
EDIT: Μόλις είδα ότι το θέμα βρίσκεται στο φάκελο του γυμνασίου. Αν αυτό είναι ουσιαστικό στοιχείο της συζήτησης, αγνοήστε το μήνυμά μου.
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Πολλοί χωρίζουν ομάδες και βάζουν τα ίδια θέματα με άλλη σειρά!Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αν τα θέματα δεν είναι διαφορετικά, τότε τι νόημα έχει να τους χωρίσετε σε δύο ομάδες Α και Β;polysot έγραψε:Στα ωριαία διαγωνίσματα τριμήνου συνηθίζεται να χωρίζουμε τους μαθητές σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα;
Το ερώτημά μου είναι αν προβλέπεται στο διαγώνισμα τριμήνου να υπάρχουν διαφορετικά θέματα για ομάδες μαθητών.
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
lonis έγραψε:Aν δεν υπάρχει κίνδυνος αντιγραφής, δεν υφίσταται λόγος διαφορετικών θεμάτων. Διαφορετικά, κάνω μικροαλλαγές στις δυο ομάδες ώστε να μην παραπονεθεί κανείς ότι "τα άλλα ήταν εύκολα ενώ τα δικά μας δύσκολα".
Λεωνίδας
Λεωνίδα πολύ καλό
Χρήστος
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
Εγω καποια φορα εβαλα Α , Β , Γ , Δ τα φωτοτυπισα και τα αναμειξα σε τετραδες. οταν τους τα εδεινα προσεχα πως τα δινω ωστε να μην πεσουν σε διπλανα θρανια ιδια θεματα. ειχε κουραση και στη διορθωση αλλα πιστευω οτι δεν αντεγραψαν μεταξυ τους. Ακουσα οτι καποια εβαλε τις ιδιες ερωτησεις (15 ) με διαφορετικες σειρες και οι μαθητες παλι δεν αντεγραψαν. Νομιζω δεν υπαρχει συγκεκριμενη οδηγια.
Μαραντιδης Φωτης
- tsif...tis
Εγώ πάω Α' Γυμνασίου,και στα διαγωνίσματα τριμήνου μας χωρίζουν,όπως και σε κάθε άλλο διαγώνισμα,σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα... 
Η Ζωή είναι ωραία,αλλά τα έχει με άλλον...
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Όταν ήμουν στο λύκειο, τα διαγωνίσματα της φυσικής τα γράφαμε στο θρυλικό ... Γουέμπλεϋ. Έτσι λέγαμε το εργαστήριο φυσικής το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο (εξ' ου και το όνομα) ώστε να καθόμαστε ο ένας μακριά απ' τον άλλο.
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Demetres έγραψε:Όταν ήμουν στο λύκειο, τα διαγωνίσματα της φυσικής τα γράφαμε στο θρυλικό ... Γουέμπλεϋ. Έτσι λέγαμε το εργαστήριο φυσικής το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο (εξ' ου και το όνομα) ώστε να καθόμαστε ο ένας μακριά απ' τον άλλο.
Ναι ναι σκέφτηκα και γω να τους σκορπίσω σε διαφορετικές τάξεις
Έπειτα σκέφτηκα να τους βάζω να γράφουν ο καθένας μόνος του σε διαφορετικές ημέρες
Πλάκα κάνω...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Κι εγώ πάω στην Α' Γυμνασίου και συνήθως στα διαγωνίσματα (αλλά καμιά φορά και στα τέστ) μας χωρίζουν σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα η κάθε ομάδα φυσικά ...Βέβαια αν ο κάθε μαθητής καταλαμβάνει μόνος του ένα θρανίο,τότε αυτό είναι περιττό...tsif...tis έγραψε:Εγώ πάω Α' Γυμνασίου,και στα διαγωνίσματα τριμήνου μας χωρίζουν,όπως και σε κάθε άλλο διαγώνισμα,σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα...
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις ότι δεν πρέπει να κλέβεις και να είσαι έντιμος, καταρχήν απέναντι στον εαυτό σου αλλά και τους άλλους, διότι δε θα υπάρχουν πάντα οι καθηγητές σου να σε προστατεύουν από τον πειρασμό...στην υπόλοιπη ζωή σου εννοώ.ifaigios έγραψε:Κι εγώ πάω στην Α' Γυμνασίου και συνήθως στα διαγωνίσματα (αλλά καμιά φορά και στα τέστ) μας χωρίζουν σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα η κάθε ομάδα φυσικά ...Βέβαια αν ο κάθε μαθητής καταλαμβάνει μόνος του ένα θρανίο,τότε αυτό είναι περιττό...tsif...tis έγραψε:Εγώ πάω Α' Γυμνασίου,και στα διαγωνίσματα τριμήνου μας χωρίζουν,όπως και σε κάθε άλλο διαγώνισμα,σε ομάδες Α και Β με διαφορετικά θέματα...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-
theodora pap
πάω δευτέρα γυμνασίου και μας χωρίζουν σε 2 ομάδες!
δεν μπορείται να φανταστείτε την απογοήτευση των παιδιών όταν βλέπουν πάνω στην κόλα τους τα γράμματα Αή Β
το μόνο πράγμα που με ενοχλεί έίναι πως με αυτό τον τρόπο οι καθηγητές μας δείχνουνε πωσ δεν μας εμπιστεύονται...
( μία καθηγήτρια μας είχε βάλει 4 ομάδες!!!! αυτό το θεωρώ υπερβολή...)
δεν μπορείται να φανταστείτε την απογοήτευση των παιδιών όταν βλέπουν πάνω στην κόλα τους τα γράμματα Αή Β
το μόνο πράγμα που με ενοχλεί έίναι πως με αυτό τον τρόπο οι καθηγητές μας δείχνουνε πωσ δεν μας εμπιστεύονται...
( μία καθηγήτρια μας είχε βάλει 4 ομάδες!!!! αυτό το θεωρώ υπερβολή...)
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
theodora δεν είναι γενικό αυτό!!! Ακόμα και ένας να είναι μη εμπιστοσύνης είναι άδικο.
Με τις ομάδες μπορείς να βγάλεις από το μυαλό κάποιου τον πειρασμό να κλέψει. Βέβαια, είναι ορθότερο να μάθει κάποιος να είναι υπεύθυνος και δίκαιος. Τελικά, δεν τρέχει και τίποτα αν δε γράψεις σε ένα διαγώνισμα...
Με τις ομάδες μπορείς να βγάλεις από το μυαλό κάποιου τον πειρασμό να κλέψει. Βέβαια, είναι ορθότερο να μάθει κάποιος να είναι υπεύθυνος και δίκαιος. Τελικά, δεν τρέχει και τίποτα αν δε γράψεις σε ένα διαγώνισμα...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Συνήθως απ'ότι ξέρω αυτό ισχύει για να μην γίνει αντίγραφη από τον διπλανό κτλ
Καλοκαίρι..
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες