Ο διαγωνισμός του Μικρού Ευκλείδη 2010

Συντονιστής: spyros

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Ο διαγωνισμός του Μικρού Ευκλείδη 2010

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Ιαν 31, 2010 12:40 pm

Αγαπητοί φίλοι, ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού της ΕΜΕ και του Μικρού Ευκλείδη για παιδιά της Ε και ΣΤ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις :

19 Μαρτίου 2010

Να υπενθυμίσω ότι στις 20 Μαρτίου 2010 έχει ορισθεί και ο διαγωνισμός Καγκουρό .

Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της ΕΜΕ ορίσθηκε από το Υπουργείο πάνω σχεδόν στον διαγωνισμό Καγκουρό σας ομολογώ ότι με πείραξε αλλά και με εξόργισε αφάνταστα.Μια τέτοια αντιπαιδαγωγική ενέργεια υποβιβάζει το ρόλο των μαθηματικών στη χώρα μας και εμάς μας μειώνει στα μάτια μαθητών και γονέων .

Ελπίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος του ''ΥΠΕΠΘ'' κλπ θα μεταθέσει τον διαγωνισμό του Δημοτικού για μετά το Πάσχα .Προφανώς χρειάζεται και μια παρέμβαση της ΕΜΕ .Αλλιώς δίκαια όλοι μας θα αναφωνήσουμε :

Πρέπει να βουλιάξουμε, διότι μας αξίζει !

Μπάμπης

Σταύρος Σταυρόπουλος

Re: Ο διαγωνισμός του Μικρού Ευκλείδη 2010

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταύρος Σταυρόπουλος » Κυρ Ιαν 31, 2010 1:56 pm

Μπάμπη

Έχεις απόλυτο δίκιο. Θα ήθελα να πιστεύω ότι έχει γίνει τυχαία και αυτοί που όρισαν (υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ, ΕΜΕ;) το διαγωνισμό για το μικρό Ευκλείδη στις 19 Μαρτίου δεν γνώριζαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού καγκουρό στις 20.
Πιστεύω να μετατεθεί η ημερομηνία άμεσα.

Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Ιαν 31, 2010 6:11 pm

Πολύ καλή σημείωση και ενημέρωση Μπάμπη και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει θέμα, αν δεν υπάρχει ήδη, όχι από εμάς, αλλά από αυτούς που φοβούνται την άνοδο του διαγωνισμού Καγκουρό, αφού τοποθετούν τον έναν διαγωνισμό μια μέρα πριν, για να αποδυναμώσουν τον άλλο…

Αυτό πάντως που με προκαλεί είναι η πρόθεσή τους, η πρόθεσή της κόντρας, της προστριβής, της πρόκλησης, της αναμέτρησης του αναστήματος και τελικά την δημιουργία έντασης (είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα).

Αν τελικά όλα αυτά είναι υπερβολές, τότε μιλάμε απλά για ανευθυνότητα και απερισκεψία, που νομίζω ότι είναι εξίσου σοβαρό αδίκημα, όταν κιόλας γίνονται από άτομα που κατέχουν υψηλόβαθμες ή καίριες θέσεις που καθορίζουν και κρίνουν την μοίρα της εκπαίδευσης και των διαγωνισμών στην χώρα μας, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί σε όλα γιατί προπαντός έχουν να κάνουν με παιδιά-μαθητές και μετέπειτα με τους γονείς και τους καθηγητές…

Πάντως αν θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, εγώ θα είμαι υπέρ των νέων προσπαθειών που γίνονται στην χώρα μας. Από το μετερίζι μου θα ενισχύσω και παροτρύνω τους μαθητές να διαγωνιστούν στον διαγωνισμό του Καγκουρό…

Φιλικά,
Χατζόπουλος Μάκης
Καθηγητής Μαθηματικών

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Δευ Φεβ 01, 2010 12:30 am

Αναμφίβολα καλό είναι να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όσες περισσότερες περιπτώσεις προσέγγισης των παιδιών.
Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας μας νομίζω ότι είναι εμφανές αυτό και θα πρέπει σίγουρα να μετατεθεί ο διαγωνισμός κατά μία εβδομάδα.

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Δευ Φεβ 01, 2010 2:28 am

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Νομίζω ότι ως λαός έχουμε μία τάση για υπερβολές σε λόγια και έργα.
Θυμίζω πέρισυ τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους υπεύθυνους του διαγωνισμού Καγκουρό, ότι πρόκειται για σκοτεινά πρόσωπα που θέλουν να τα κονομίσουν, ανθρώπους των μονοπωλίων και διάφορες σαχλαμάρες που λένε οι κάθε λογής τραπεζορήτορες στις αποκαλούμενες "συνελεύσεις" του τρεις κι ο κούκος.
Φέτος θα έχουμε δύο μάλλον πραγματικά γεγονότα (αν όλα πάνε καλά) και ένα φανταστικό (προφανώς κατά τη γνώμη μου).
Τα πραγματικά γεγονότα θα είναι α) ο διαγωνισμός"μικρός Ευκλείδης" για μαθητές Δημοτικού την Παρασκευή 19/3/2010 κατά τις ώρες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και β) το διαγωνισμός Καγκουρό το Σάββατο στις 20/3/2010 σε διάφορα εκπαιδευτήρια για μαθητές από την γ' Δημοτικού έως και την Γ Λυκείου.
Το φανταστικό γεγονός είναι ότι ο ένας διαγωνισμός θα επηρεάσει και μάλιστα αρνητικά τη διεξαγωγή του άλλου.
Από που προκύπτουν τα συμπεράσματα και οι αξιολογικές κρίσεις όπως αυτές που γράφετε;
1. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας μας νομίζω ότι είναι εμφανές αυτό και θα πρέπει σίγουρα να μετατεθεί ο διαγωνισμός κατά μία εβδομάδα.
2. από αυτούς που φοβούνται την άνοδο του διαγωνισμού Καγκουρό, αφού τοποθετούν τον έναν διαγωνισμό μια μέρα πριν, για να αποδυναμώσουν τον άλλο
3. Αυτό πάντως που με προκαλεί είναι η πρόθεσή τους, η πρόθεσή της κόντρας, της προστριβής, της πρόκλησης, της αναμέτρησης του αναστήματος και τελικά την δημιουργία έντασης (είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα).
4. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της ΕΜΕ ορίσθηκε από το Υπουργείο πάνω σχεδόν στον διαγωνισμό Καγκουρό σας ομολογώ ότι με πείραξε αλλά και με εξόργισε αφάνταστα.Μια τέτοια αντιπαιδαγωγική ενέργεια υποβιβάζει το ρόλο των μαθηματικών στη χώρα μας και εμάς μας μειώνει στα μάτια μαθητών και γονέων .
5. Ελπίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος του ''ΥΠΕΠΘ'' κλπ θα μεταθέσει τον διαγωνισμό του Δημοτικού για μετά το Πάσχα .

Νομίζω ότι τέτοιου είδους υπερβολές έχουν κάποια συγγένεια με τις περσινές, (όσο και αν αυτό σας στενοχωρεί και σας ενοχλεί) ανεξάρτητα από τις προθέσεις που έχουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην ομαλή και - σίγουρα επιτυχή - διεξαγωγή του διαγωνισμού Καγκουρό και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον αγαπητό φίλο Μιχάλη και τον ακούραστο συνεργάτη του Νίκο Σπανουδάκη.
Κάνω έκκληση για την παύση της συζήτησης και ας αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν ομαλά. Προσωπικά, στη "συζήτηση" με αυτό το θέμα αυτό δεν θα ξανασυμμετέχω.
Παράλληλα, είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι, ανεξάρτητα από τη ριζική μου διαφωνία για θέματα "πολιτικής", το επίπεδο του φόρουμ σε θέματα Μαθηματικών είναι εξαιρετικό και πραγματικά παράγει έργο παιδαγωγικό και επιστημονικό στο πλαίσιο της μικρής μας χώρας.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Δευ Φεβ 01, 2010 11:25 am

Ανδρέας Πούλος έγραψε: Νομίζω ότι τέτοιου είδους υπερβολές έχουν κάποια συγγένεια με τις περσινές, (όσο και αν αυτό σας στενοχωρεί και σας ενοχλεί) ανεξάρτητα από τις προθέσεις που έχουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην ομαλή και - σίγουρα επιτυχή - διεξαγωγή του διαγωνισμού Καγκουρό και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον αγαπητό φίλο Μιχάλη και τον ακούραστο συνεργάτη του Νίκο Σπανουδάκη.
Κάνω έκκληση για την παύση της συζήτησης και ας αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν ομαλά. Προσωπικά, στη "συζήτηση" με αυτό το θέμα αυτό δεν θα ξανασυμμετέχω.

Μάλιστα ακούσαμε και αυτό ότι έχουμε συγγένεια και με τις περσινές διαμαρτυρίες!! Επειδή η σιωπή είναι ενοχή ή φόβος, εγώ θα εκφραστώ και δεν θα επιτρέψω να μου δίνουν κατευθύνσεις για το τι λέω και γράφω.

Αν είναι υπερβολές είναι η άποψη σου και δεν θα διαφωνήσω, σε αντίθεση με σένα που το πράττεις, αν τώρα με συμβουλεύεις, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω, ούτε σε γνωρίζω ούτε σε ξέρω για να ασπαστώ τις απόψεις και τις προθέσεις σου.

Όσο για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού δεν φταίμε εμείς, αλλά αυτοί που έκριναν ότι είναι σωστό δύο διαγωνισμοί, που απευθύνονται στο ίδιο κοινό, να γίνουν δύο συνεχόμενες ημέρες... Γιατί δεν απευθύνεσαι σε αυτούς τους κύριους (που προσωπικά δεν τους γνωρίζω) και ζητάς από εμάς την σιωπή;

Οι απόψεις και ιδέες που εκφέρω, εκφράζουν εμένα και δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον, να τονίσω ότι τα ίδια θα έλεγα αν γινόταν και το αντίστροφο ή συνέβαινε για οποιονδήποτε άλλο διαγωνισμό, έτσι για να μην θεωρείς ότι φέρνω σε αμηχανία κάποιους.

Φιλικά
Μάκης

Εικόνα
hsiodos
Διευθύνον Μέλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hsiodos » Δευ Φεβ 01, 2010 11:57 am

Καλημέρα

Νομίζω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να προσπαθήσουμε-ιδιαιτέρως οι συνάδελφοι που ο λόγος τους περνάει κάπως παραπάνω- , έτσι ώστε , οι δύο διαγωνισμοί να διεξαχθούν ομαλά και με επιτυχία.

Γιώργος

Γιώργος Ροδόπουλος
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Τρί Φεβ 02, 2010 3:27 pm

Μάκης Χατζόπουλος έγραψε: Αν είναι υπερβολές είναι η άποψη σου και δεν θα διαφωνήσω, σε αντίθεση με σένα που το πράττεις, αν τώρα με συμβουλεύεις, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω, ούτε σε γνωρίζω ούτε σε ξέρω για να ασπαστώ τις απόψεις και τις προθέσεις σου.
Εἰρήνη ἡμὶν!

Μάκη στο θέμα viewtopic.php?f=28&t=5284&p=29814#p29814 , προτείνω να γνωρίσεις τον αγαπητό φίλο Ανδρέα Πούλο από την Θεσσαλονίκη και είμαι βέβαιος ότι θα ασπαστείς πολλές από τις απόψεις του.
Σου προτείνω, επίσης το βιβλίο του Ανδρέα, που συνυπογράφει με τον Γιάννη Θωμαΐδη:
"Η διδακτική της Ευκλείδιας Γεωμετρίας", από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ. Χρησιμότατο εργαλείο (όχι απλά βοήθημα) στον ανήσυχο διδάσκοντα, όπως εσύ!

Ανδρέα, ομολογώ ότι με παραξένεψε (σε βαθμό καχυποψίας) η σύμπτωση των ημερομηνιών, ειδικά μετά την περσινή επιτυχία του Καγκουρό. Επιτυχία που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσαν οι αδικαιολόγητες παρεμβάσεις κάποιων ΕΛΜΕ και η έκταση που έδωσε το mathematica στο θέμα. Πλην, όμως, η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ των θεμάτων και στο ότι ο διαγωνισμός ακουμπά στην αγνή αγάπη των συμμετεχόντων στα ενδιαφέροντα Μαθηματικά, που περιέχει.

Φοβάμαι ότι κάποιοι μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού (και γονείς) θα δυσανασχετήσουν από το διήμερο μπαράζ διαγωνισμών.

Χαίρομαι για το ότι στην ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται η προαιρετικότητα του Διαγωνισμού! Νομίζω ότι αρχικά δεν διασαφηνιζόταν αυτό.
Ο Μαρκ Τουέν στον Τομ Σώγιερ έλεγε ότι: "Δουλειά είναι αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, ενώ, παιχνίδι είναι αυτό που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε".
Προτείνω την αλλαγή της ημερομηνίας του Μικρού Ευκλείδη και τη απόλυτη διασφάλιση της προαιρετικότητάς του.

Γιώργος Ρίζος

Άβαταρ μέλους
Πρωτοπαπάς Λευτέρης
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρωτοπαπάς Λευτέρης » Παρ Φεβ 12, 2010 10:05 am

Τελικά έχει γίνει κάτι με την ημερομηνία για τον Μικρό Ευκλείδη;

Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Παρ Φεβ 12, 2010 3:18 pm

lepro έγραψε:Τελικά έχει γίνει κάτι με την ημερομηνία για τον Μικρό Ευκλείδη;
Παρέμεινε Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Καλή τύχη στα παιδιά που θα διαγωνισθούν.

Φιλικά,

Μ.

Άβαταρ μέλους
Πρωτοπαπάς Λευτέρης
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρωτοπαπάς Λευτέρης » Παρ Φεβ 12, 2010 3:49 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
lepro έγραψε:Τελικά έχει γίνει κάτι με την ημερομηνία για τον Μικρό Ευκλείδη;
Παρέμεινε Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Καλή τύχη στα παιδιά που θα διαγωνισθούν.

Φιλικά,

Μ.

Ευχαριστώ πολύ.

Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Μαρ 14, 2010 12:30 pm

Θα επιστρέψω στο θέμα μιας και έγινε επίσημο ότι ο διαγωνισμός του Καγκουρό δεν πήρε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή δεν επιτρέπει να διεξαχθεί σε σχολικές αίθουσες*.
Δεν κόπηκε μόνο ο διαγωνισμός του Καγκουρό αλλά και όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται ή θέλουν να γίνουν στα δημόσια σχολεία, εκτός φυσικά από τον διαγωνισμό της ΕΜΕ.
Επειδή έτυχε και είδα κάποια πράγματα από κοντινή απόσταση, έχω την εντύπωση ότι τελικά υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο να φιμώσουν τις προσπάθειες των συναδέλφων (κύριου Λάμπρου και Σπανουδάκη), γενικά να πνίξουν κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην εκγύμναση και προετοιμασία των παιδιών στους μαθητικούς διαγωνισμούς, να βάλουν φρένο στην αγάπη και το ενδιαφέρον των μαθητών για περισσότερη γνώση – μελέτη – ανακάλυψη των Μαθηματικών και να τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά λες και είναι ύποπτα και πονηρά, λες και είναι επικίνδυνο να έχουμε 2 ή 3 ή 4 διαγωνισμούς στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι έτσι δεν δίνουν το χρίσμα σε ιδιωτικά συμφέροντα και τα αποτρέπουν να εισέλθουν στο δημόσιο σχολείο, ενώ έξω από αυτό έχουν στηθεί χιλιάδες επιχειρήσεις που πλουτίζουν στο όνομα της δημόσιας εκπαίδευσης και η πολιτεία τα τροφοδοτεί όλα αυτά όταν υποβαθμίζει με τον τρόπο με τις κινήσεις και τις αποφάσεις της την μοίρα του δημόσιου σχολείου…
Δεν σκέφτηκαν ότι είναι ευχή σε έργο οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο τους μαθητές, να περνάνε επίσημα μέσα από το δημόσιο σχολείο γιατί έτσι η Πολιτεία έχει την δυνατότητα να τις ελέγχει, να τις τσεκάρει και εν τέλει να παραδειγματίζεται; Και αν τελικά υπάρχει κέρδος από όλη αυτήν την διαδικασία, δεν θα ήταν καλύτερο να προσπαθήσει το κράτος να κινηθεί ανάλογα; Γιατί το κέρδος πρέπει πάντα να ενοχοποιείται; Όταν είναι σε μορφή φόρων δεν μας ενοχλεί;;;
Όταν το Υπουργείο Παιδείας στράφηκε σε ιδιωτικές εταιρείες πριν λίγο καιρό για να συντάξουν τους γενικούς καταλόγους καθηγητών για τις μεταθέσεις τους, με το αζημίωτο φυσικά, δεν ήταν τότε κακό; Δεν ήταν συναφή με την λογικής τους;

Πρέπει να υπενθυμίσω στον συνάδελφο Ανδρέα, που τώρα τον γνωρίσαμε καλύτερα (τουλάχιστον εγώ) σε σχέση με την πρώτη φορά που είχε επέμβει, ότι οι φόβοι μας τελικά δεν ήταν αδικαιολόγητοι… Ίσως δεν γνώριζες, ίσως δεν είχες μιλήσει με την ΕΜΕ (με κάποια συγκεκριμένα άτομα), για να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος και να διαπιστώσεις με πόσο απαξίωση αντιμετώπιζαν το θέμα… ίσως δεν γνώριζες και εμάς, που δεν έχουμε κανένα όφελος από καμία πλευρά, όπως και να το δεις το θέμα, περισσότερο ζημιά μπορεί να έχω από αυτήν την κριτική παρά όφελος…
Νιώθω την ανάγκη να πω το αυτονόητο, ότι οι απόψεις που διατυπώνω είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν κανένα άλλον πλην του εαυτού μου! Δεν κατηγορώ καθολικά την ΕΜΕ (αφού γνωρίζω ότι μερικά παραρτήματά της, όπως και άτομα έδωσαν μάχη ή διαφώνησαν με την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού μια μέρα πριν), ή την Πολιτεία, ή το Υπουργείο Παιδείας αλλά περιορίζομαι σε πρόσωπα και καταστάσεις…

Αν όντως η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει σκοπό να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, είμαι ο πρώτος που θα την στηρίξω, αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις πρόσθεση, μην κάνεις αφαίρεσεις…

Φιλικά,
Χατζόπουλος Μάκης
Καθηγητής Μαθηματικών Δ.Ε

*Υ.Γ:
Προσοχή δεν λέω ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός του Καγκουρό, απλά δεν θα γίνει σε δημόσια σχολεία, από ότι γνωρίζω, θα πραγματοποιηθεί σε πολιτιστικά κέντρα των Δήμων και σε ιδιωτικά σχολεία, όσο για τους μαθητές κάποιων ακριτικών νησιών που δεν έχουν τίποτα από αυτά, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό…
Αν θέλει ο Μιχάλης, μπορεί να μας ενημερώσει πολύ καλύτερα για την τύχη και την διεξαγωγή του διαγωνισμού…

Εικόνα
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Κυρ Μαρ 14, 2010 8:25 pm

Μάκης Χατζόπουλος έγραψε: Προσοχή δεν λέω ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός του Καγκουρό, απλά δεν θα γίνει σε δημόσια σχολεία, από ότι γνωρίζω, θα πραγματοποιηθεί σε πολιτιστικά κέντρα των Δήμων και σε ιδιωτικά σχολεία, όσο για τους μαθητές κάποιων ακριτικών νησιών που δεν έχουν τίποτα από αυτά, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό…
Αν θέλει ο Μιχάλης, μπορεί να μας ενημερώσει πολύ καλύτερα για την τύχη και την διεξαγωγή του διαγωνισμού…
Πραγματικά, το Υπουργείο ακόμα δεν έδωσε έγκριση στα Δημόσια Σχολεία να οργανώσουν τον διαγωνισμό.

Για λόγους υπευθυνότητας από μέρους μου, μη τύχει και βρεί κανείς Διευθυντής τον μπελά του, και επειδή τώρα δεν προλαβαίνει να φτάσει το υλικό στα Σχολεία, πήρα την οδυνηρή απόφαση να ακυρώσω τον διαγωνισμό από όλα τα Δημόσια Σχολεία της χώρας.

Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο διαγωνισμός Καγκουρό γίνεται στα Σκόπια και στο Καζακστάν, στη Γερμανία μετέχουν 800 χιλιάδες μαθητές, στη Ρωσία 1,5 εκατομμύριο, στη Ρουμανία 270 χιλιάδες, ενώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να τον πνίξουμε.

Κάπου 3000 ελληνόπουλα Δημοσίων Σχολείων που έκαναν προ-εγγραφή για τον διαγωνισμό την είδαν να ακυρώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάπου 500 από αυτά πήγαν να κάνουν νέα εγγραφή σε ιδιωτικά σχολεία (εννοείται, μόνο τα αστικά κέντρα έχουν ιδιωτικά σχολεία. Η επαρχία μένει μετέωρη).

Ας όψονται οι ιθύνοντες. Εγώ έδωσα την μάχη μου και έχασα.

Τους συγχωρώ αλλά δεν το βάζω κάτω γιατί ο δικός μου σκοπός παραμένει αταλάντευτος: να βάλω το λιθαράκι μου για βελτίωση της μαθηματικής παιδείας στον τόπο μας. Δεν υπάρχει αρκετό εμπόδιο να με αποτρέψει από αυτό.

Ευχαριστώ θερμά όσους γνώριζαν τι τραβάω, και έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την κατάσταση.

Προχωράμε με αισιοδοξία προς τα μπρος.

Μιχάλης.

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Κυρ Μαρ 14, 2010 8:50 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε: Πραγματικά, το Υπουργείο ακόμα δεν έδωσε έγκριση στα Δημόσια Σχολεία να οργανώσουν τον διαγωνισμό.
ΝΤΡΟΠΗ!!
Mihalis_Lambrou έγραψε:
Απίστευτο αλλά αληθινό. Ο διαγωνισμός Καγκουρό γίνεται στα Σκόπια και στο Καζακστάν, στη Γερμανία μετέχουν 800 χιλιάδες μαθητές, στη Ρωσία 1,5 εκατομμύριο, στη Ρουμανία 270 χιλιάδες, ενώ στην Ελλάδα προσπαθούμε να τον πνίξουμε.
ΝΤΡΟΠΗ!!
Mihalis_Lambrou έγραψε:Κάπου 3000 ελληνόπουλα Δημοσίων Σχολείων που έκαναν προ-εγγραφή για τον διαγωνισμό την είδαν να ακυρώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάπου 500 από αυτά πήγαν να κάνουν νέα εγγραφή σε ιδιωτικά σχολεία (εννοείται, μόνο τα αστικά κέντρα έχουν ιδιωτικά σχολεία. Η επαρχία μένει μετέωρη).
ΝΤΡΟΠΗ!!

Ένα είναι το συμπέρασμα:

ΝΤΡΟΠΗ σε όλους όσους ευθύνονται για την κατάσταση αυτή που αντί για να πηγαίνει μπροστά την Ελλάδα, την πηγαίνει πίσω...

Αλέξανδρος Συγκελάκης

Αλέξανδρος Συγκελάκης
m.pαpαgrigorakis
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από m.pαpαgrigorakis » Κυρ Μαρ 14, 2010 9:11 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε: Πραγματικά, το Υπουργείο ακόμα δεν έδωσε έγκριση στα Δημόσια Σχολεία να οργανώσουν τον διαγωνισμό.
...
Μιχάλης.
Κρίμα. Κρίμα.
Μιχάλη έχεις την συμπαράστασή μας.
Μίλτος

Σταύρος Σταυρόπουλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταύρος Σταυρόπουλος » Κυρ Μαρ 14, 2010 10:07 pm

Αγαπητέ κ. Λάμπρου

Έχεις και τη δική μου συμπαράσταση σε αυτό που έγινε. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο το ΥΠΕΠΘ δεν έδωσε έγκριση να γίνει ο διαγωνισμός σε Δημόσια σχολεία.
Πιστεύω ότι και ως mathematica πρέπει να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στέλνοντας στο ΥΠΕΠΘ ένα κείμενο διαμαρτυρίας γι' αυτή την απαγόρευση (ή μη έγκριση).

Με εκτίμηση

Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
kalafatis_kon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kalafatis_kon » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:07 pm

Να προσθέσω και γω το ΝΤΡΟΠΗ για την ελέλιξη που είχε ο διαγωνισμός του Κογκουρό στην χώρα μας. Το σίγουρο είναι οτι κάποιοι που έχουν αναφερθεί παραπάνω έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή. Νομίζω ότι η αρνητική ενέργεια αυτή έρχετε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που υποβαθμίζουν τη μαθηματική παιδεία της χώρας μας. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του για την κατάσταση αυτή ...
Μιχάλη εγω θέλω να μου στείλεις τα θέματα και έστω εκτός διαγωνισμού θα προσπαθήσω να τα γράψουν τα παιδιά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:08 pm

ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ !!!

Αγαπητοί φίλοι, δεν βρίσκω λόγια για να εκφράσω την οργή μου !Τέτοια αρνητική εξέλιξη δεν την περίμενα.

Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να φτάσει μέχρι τον Πρωθυπουργό. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πιθανόν αυτός να έχει τελείως διαφορετική άποψη από την Υπουργό του.

Το παρασκήνιο δούλεψε περίτεχνα και για άλλη μια φορά φάνηκε ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να πάει με τίποτα μπροστά. Το πρόβλημα πια είναι οι άνθρωποι που έχουν διαβρωθεί και όχι οι θεσμοί.

Μιχάλη , ψηλά το κεφάλι ! Το δίκιο θα επικρατήσει ! Ο διαγωνισμός πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μάλιστα

κάτω από τη δική σου εποπτεία και φροντίδα .

Μπάμπης

( Και να σκεφτείτε ότι σήμερα ήμουνα 5 ώρες στο δρόμο για την Κάρυστο μαζί με τρεις άλλους συναδέλφους , όπου κάναμε τις απονομές του δικού μας διαγωνισμού - εννοώ του παραρτήματος της ΕΜΕ στην Εύβοια - για τα παιδιά του Δημοτικού της Ε και ΣΤ. Είναι τόση η χαρά που νοιώθουν τα παιδιά , οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτές τις γιορτούλες, που σε κάνουν να ξεχνάς κάθε κόπο και θυσία . Ρωτάω όμως : μήπως οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι μόνοι ρομαντικοί σ'αυτή τη χώρα , ενώ πίσω από τις πλάτες μας γίνονται τόσα και τόσα ; Ρωτάω δηλαδή ....!)

Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:11 pm

Αγαπητοί φίλοι,
θυμηθείτε το κείμενο του Μιχάλη εδώ.
Τότε με είχε παραξενέψει, δεν μπορούσα να φανταστώ τι συνέβη (η φαντασία μου, δόξα τῷ Θεῷ, δεν είναι τόσο διεστραμμένη). Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία έμαθα τα γεγονότα, αλλά ο Μιχάλης, θέλοντας να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους, με απέτρεψε από τη δημοσιοποίησή του.
Το μόνο που κάναμε, είναι να αναζητήσουμε φιλόξενη στέγη για τα παιδιά στην Κέρκυρα, που θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Ευτυχώς ο ασυγκράτητος Μάκης μάς έβγαλε από τη δύσκολη θέση της σιωπής. Όταν σου πατάν τον κάλο, θες τουλάχιστον να μπορείς να φωνάζεις!

Συνδυάζοντας την αυθαιρεσία (καλύτερα: ανοησία) αυτή με την αδιαφάνεια που απλώνεται σιγά-σιγά στις παρεμβάσεις του Υπ. Παιδείας κ.λπ. στην εκπαίδευση, ΑΝΗΣΥΧΩ ΒΑΘΙΑ!
Π.χ. διαβάζουμε σήμερα στην Καθημερινή: "ομάδες εργασίας για κάθε βασικό μάθημα ήδη μελετούν βελτιωτικές παρεμβάσεις στην ύλη βασικών μαθημάτων. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν συνδυαστικά στα συναφή μαθήματα (π. χ. τα Μαθηματικά με τη Φυσική) και θα περιλαμβάνουν αφαίρεση κεφαλαίων και αναδιάταξη άλλων κεφαλαίων. Οι ομάδες εργασίας θα παραδώσουν τα πορίσματά τους έως τον Μάιο".
Ακούσατε κάπου κάποια ανακοίνωση; Που πήγαν η Διαφάνεια και ο Διάλογος; Ζήτησε κανείς τη γνώμη όσων μπαίνουν σε τάξη και θέλουν να πουν κάτι από την εμπειρία τους;
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ή μάλλον ΠΡΟΚΑΛΩ όποιον ξέρει ποιοι είναι οι Μαθηματικοί που απαρτίζουν την ομάδα εργασίας και θα αποφασίσει τι θα διδάξουμε του χρόνου να τους παρουσιάσει, ώστε να συζητήσουμε (αν θέλουν... ) μαζί τους.

Τα ξαναείπαμε και εδώ και μάλλον θα βαρεθούμε να τα συζητάμε το προσεχές μέλλον.

Μέσα σ' όλα αυτά απέρριψαν το διαγωνισμό Καγκουρό. Ευτυχώς φέτος δεν θα μας καγκουρέψουνε τα παιδιά μας...
Άραγε αυτός που πέταξε στο καλάθι την αίτηση ήξερε τι περιλαμβάνει ο Διαγωνισμός;
Θα ήταν πολύ όμορφο να πούμε ότι δεν ήξερε, δεν ρώτησε, είπε: "ωχ αδελφέ τι 'ναι τούτοι οι Αυστραλοί με τα καγκουρά τους. Don't do it Anna...".

Δυστυχώς, ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρανε και αυτό είναι εγκληματικό. Πάτησαν τη σκανδάλη, δίχως δεύτερη σκέψη, ενάντια σε κάτι που δεν ελέγχουν, άρα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρχει. Γιατί;
Δεν υπάρχει "διότι". Απλά έτσι. Εμείς κάνουμε κουμάντο. Εμείς θα αποφασίσουμε για τα Αναλυτικά Προγράμματα, για τις "Καινοτόμες Δραστηριότητες", για τους Διαγωνισμούς, για τα πάντα...
Εκπαίδευση ερήμην (ή, πόσο μάλλον, εναντίον) των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών και της ΛΟΓΙΚΗΣ γίνεται; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Έστω και τώρα, να δραστηριοποιηθούμε ώστε να πετύχει ο διαγωνισμός και να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Με θυμό και πείσμα,
Γιώργος Ρίζος
τελευταία επεξεργασία από Γιώργος Ρίζος σε Κυρ Μαρ 14, 2010 11:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

s.kap
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από s.kap » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:48 pm

Προσθέτω και τη δική μου φωνή συμπαράστασης στις δικές σας, φίλοι του :logo: , για τον διαγωνισμό Καγκουρό. Ο Μιχάλης Λάμπρου και ο Νίκος Σπανουδάκης ξοδεύουν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για να πραγματοποιήσουν ένα διαγωνισμό που συμβάλλει στην αναβάθμιση της Μαθηματικής μας εκπαίδευσης. Ελπίζω να μην τους καταβάλει η Ελληνική "δικτατορία της μετριότητας " που μας έφτασε στο σημερινό χάλι. Μιχάλη-Νίκο σας στηρίζουμε, συνεχίστε!!

Σπύρος Καπελλίδης
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες