Δίνονται παραγωγίσιμες συναρτήσεις
. Θέλουμε να δείξουμε ότι
.Έχουμε
.Αλλά,
και επειδή g συνεχής,
όταν
, άρα
. Από κανόνα γινομένου ορίων παίρνουμε το αποτέλεσμα.Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
. Θέλουμε να δείξουμε ότι
.
.
και επειδή g συνεχής,
όταν
, άρα
. Από κανόνα γινομένου ορίων παίρνουμε το αποτέλεσμα.
που ενδέχεται να μηδενίζεται οσοδήποτε κοντά στο
(αντιπαραδείγματα υπάρχουν). Το λάθος έχει κερδίσει κάτι παραπάνω από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν ακόμη και στα λάθη: Υπήρχε στην πρώτη έκδοση του A Course of Pure Mathematics (βιβλίο που δεν έχω κουραστει να συστήνω στους μαθητές μου όταν γίνονται πρωτοετείς) του Hardy. Λάθος που εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και από τον Carslaw.Δηλαδή, η απόδειξη "δουλεύει" για τους αριθμούςnsmavrogiannis έγραψε:Το λάθος έγκειται στον παρονομαστήπου ενδέχεται να μηδενίζεται οσοδήποτε κοντά στο
(αντιπαραδείγματα υπάρχουν). Το λάθος έχει κερδίσει κάτι παραπάνω από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν ακόμη και στα λάθη: Υπήρχε στην πρώτη έκδοση του A Course of Pure Mathematics (βιβλίο που δεν έχω κουραστει να συστήνω στους μαθητές μου όταν γίνονται πρωτοετείς) του Hardy. Λάθος που εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και από τον Carslaw.
Μαυρογιάννης
που
.
.Αν δεν δουλεύει η απόδειξη, τότε όπως παρατήρησε ο Νικόλας, ηk-ser έγραψε: Δηλαδή, η απόδειξη "δουλεύει" για τους αριθμούςπου
.
Αλλά δεν βλέπω κάτι "εύκολο" όταν.
μηδενίζεται για h οσοδήποτε κοντά στο 0 και άρα όπως παρατήρησε ο Κώστας
. Αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η
είναι παραγωγίσιμη τότε με το ίδιο επιχείρημα θα είχαμε
. Αλλά προς το παρών το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως αν υπάρχει η παράγωγος στο χ τότε είναι 0.
αν
και
αν
. Τότε
και
. Τώρα πάρτε
.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες