ma128 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 07, 2022 10:54 pm
... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αυτά που δεν ξέρω, και για αυτό ρωτώ. Νομίζω πως αυτο δεν είναι αθέμιτο.
Τιμή μας και χαρά μας να σου δείξουμε έναν νέο κόσμο γεμάτο ενδιαφέρον. Όμως πριν ρωτήσεις κάτι εδώ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το έχεις σκεφτεί επαρκώς και να έχεις διαβάσει τα βιβλία σου. Από ότι τεκμαίρεται, δεν έχεις κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
.
Με Del Hospital έχω:
.
Σε αυτό το βήμα υπάρχει ένας κακός συλλογισμός, αλλά ευτυχώς διορθώνεται εύκολα (θα το βρεις μόνος σου). Το σφάλμα είναι ότι παραγωγίζεις ως προς

. Να όπως που για να ορίσεις παράγωγο μιας συνάρτησης σε ένα

πρέπει αυτή να ορίζεται τουλάχιστον σε ένα διάστημα δεξιά ή αριστερά του

. Όμως εδώ το

παίρνει διακριτές τιμές και άρα ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η απαίτηση παραγωγισιμότητας.
Αν το έβλεπα σε διαγώνισμα αυτό, χωρίς περαιτέρω εξήγηση, υα σταματούσα να διορθώνω το υπόλοιπο γραπτό! Απλά θα σκεπτόμουν την ιστορία με τον Θανάση Σκορδαλό που έγραψε ο Νίκος (Doloros) παραπάνω.
.
να μου υποδείξετε αυτά τα (4;) λάθη στο επίμαχο σημείο, όπως αναφέρεται, καθώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται πράγματι η "αγκύλωση".
.
Για ψάξε τα βιβλία σου και πες μου αν είδες πουθενά ορισμό του

. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιεί κανείς θεώρημα που λέει ότι αν

τότε

. Είτε θα μου δείξεις ένα βιβλίο που το περιέχει, είτε θα το αποδείξεις.
Υπόδειξη:
Μην ματαιοπονείς. Δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να καταλάβεις γιατί. ΑΚΟΜΑ δεν μας έχεις πει. Απλά έβαλες έναν άλλο τρόπο να βρεις το επίμαχο όριο. Αν όμως κάπιος άλλος ισχυριζόταν ότι η αρχική σου απόδειξη ήταν η σωστή, τι θα απαντούσες; Ότι και οι δύο είναι σωστές αλλά δίνουν άλλη απάντηση; Αμάν.