Πρόγραμμα για πινάκα πρόσημου
Συντονιστής: polysot
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Πρόγραμμα για πινάκα πρόσημου
Υπάρχει κανένα πρόγραμμα ή φόρμα να φτιάχνουμε ένα πινάκα πρόσημου μονοτονίας κ.τ.λ
Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας

Τηλέγραφος Κώστας

Re: Πρόγραμμα για πινάκα πρόσημου
Και για γεωμετρικές κατασκευές ξέρετε κανένα καλό πρόγραμμα; 
Στραγάλης Χρήστος
Για γεωμετρικές κατασκευές πιστεύω το Geogebra είναι εξαιρετικό. Τώρα, για την μονοτονία, τι ακριβώς ψάχνεις;
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Απλο πινακα με τα βελακια,που κανουμε στο word .
Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας

Τηλέγραφος Κώστας

- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Κώστα γράφω 4 επιλογές που έχω υπ'όψιν
1) Στο Word: Χρησιμοποιούμε το εργαλείο του πίνακα σε συνδυασμό με την ζωγραφική για τα βελάκια και το MathΤype για τις συναρτήσεις. Μπορούν όμως να αναζητηθούν και κατάλληλες γραμματοσειρές ttf για τα βελάκια.
2) Στο Corel Draw: Ο πίνακας γίνεται με ορθογώνια, τα βελάκια από το ίδιο το Corel και οι εξισώσεις από το MathType
3) Στο Geogebra: Ο πίνακας γίνεται με ορθογώνια, τα βελάκια με τα διανύσματα και οι εξισώσεις με το ενσωματωμένο \LaTeX
4) Στο ίδιο το
: Οι πίνακες με την σχετική εντολή τα βέλη με τα ενσωματωμένα βέλη σε συνδυασμό με το πακέτο MnSymbol που δίνει και βελάκια με ουρά.
Μέχρι στιγμής αισθητικά βρίσκω καλλίτερα τα αποτελέσματα της λύσης 3). Η λύση 4) δίνει πολύ βελτιωμένα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με τα PSTricks.
Μαυρογιάννης
1) Στο Word: Χρησιμοποιούμε το εργαλείο του πίνακα σε συνδυασμό με την ζωγραφική για τα βελάκια και το MathΤype για τις συναρτήσεις. Μπορούν όμως να αναζητηθούν και κατάλληλες γραμματοσειρές ttf για τα βελάκια.
2) Στο Corel Draw: Ο πίνακας γίνεται με ορθογώνια, τα βελάκια από το ίδιο το Corel και οι εξισώσεις από το MathType
3) Στο Geogebra: Ο πίνακας γίνεται με ορθογώνια, τα βελάκια με τα διανύσματα και οι εξισώσεις με το ενσωματωμένο \LaTeX
4) Στο ίδιο το
: Οι πίνακες με την σχετική εντολή τα βέλη με τα ενσωματωμένα βέλη σε συνδυασμό με το πακέτο MnSymbol που δίνει και βελάκια με ουρά.Μέχρι στιγμής αισθητικά βρίσκω καλλίτερα τα αποτελέσματα της λύσης 3). Η λύση 4) δίνει πολύ βελτιωμένα αποτελέσματα αν συνδυαστεί με τα PSTricks.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Κώστα καλησπέρα,Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Υπάρχει κανένα πρόγραμμα ή φόρμα να φτιάχνουμε ένα πινάκα πρόσημου μονοτονίας κ.τ.λ
πρόγραμμα ειδικό για πίνακες προσήμων, μονοτονίας δεν νομίζω να υπάρχει.
Η πιο απλή τεχνική, που χρόνια χρησιμοποιώ στις σημειώσεις και στα βιβλία που επιμελούμουν είναι η εξής: Φτιάχνω ένα πρότυπο σε πρόγραμμα σχεδίασης. Π.χ. στο Corel Draw ή και σε απλούστερο όπως το Microsoft Drawing (ένα παμπάλαιο αλλά απλό και ευέλικτο πρόγραμμα που υπάρχει στο Microsoft Works και κάποτε ... στο Word 2 (οι νεότεροι φίλοι μας δεν είχαν γεννηθεί ακόμη...).
Τροποποιούμε το πρότυπο κατά περίπτωση και με Paste-Copy μεταφέρουμε στο Word το κατάλληλο σχήμα.
Με την ευκαιρία, επειδή τα σύμβολα γνήσια αύξουσα και γνήσια φθίνουσα (με τις ουρίτσες) και με κοίλα άνω-κάτω δεν υπάρχουν σε γραμματοσειρές, τα έχω σχεδιάσει σε μια δική μου γραμματοσειρά Zsymbol. Επίσης τα σύνολα πραγματικών, φανταστικών κ.α.
Όποιος θέλει ας στείλει π.μ. να τη στείλω. Γιώργος Ρίζος
Υ.Γ. Στη γνωστή γραμματοσειρά Symbol σε μερικές θέσεις έχω προσαρτήσει τα παραπάνω σύμβολα. Χρησιμοποιείται π.χ. στο Word, όπως οι γνωστές γραμματοσειρές Συμβόλων με "Εισαγωγή Συμβόλου".
για openoffice μόνο στη διεύθυνση www.dmaths.org/
το Dmaths 3.3 , το έχω δοκιμάσει και είναι καλό
Σπύρος
το Dmaths 3.3 , το έχω δοκιμάσει και είναι καλό
Σπύρος
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
-
Christos59
Ένα τρόπο κατασκευής πίνακα με το Excel και τη χρήση του στο word περιγράφω στο αρχείο zip που επισυνάπτω. Μέσα στο αρχείο περιχεται αρχείο Excel με παραδείγματα και αρχεία γραμματοσειρών με τα απαιτούμενα σύμβολα.
Χρήστος
Χρήστος
- Συνημμένα
-
- Pinakes.zip
- (151.61 KiB) Μεταφορτώθηκε 899 φορές
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης