Χαίρετε,
κάνω ανάπτυξη ένα web application και έχω το εξής. Κατά τη δημιουργία νέου χρήστη δημιουργείται από το πρόγραμμα ένα token 128 bytes και στη συνέχεια μετατρέπεται σε 32 χαρακτήρες και αποθηκεύεται στη βάση. Το token αυτό πρέπει να είναι μοναδικό για κάθε χρήστη. Ποια η πιθανότητα το πρόγραμμα να δημιουργήσει ξανά το ίδιο token και για άλλο χρήστη που θα κάνει εγγραφή;
Οι γνώσεις στις πιθανότητες δε με βοηθάνε ... οπότε όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Πιθανότητα επαναδημιουργίας ίδιου token
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
-
Λάμπρος Κατσάπας
Re: Πιθανότητα επαναδημιουργίας ίδιου token
Γειά σου Τόλη. Σύντομα θα δεις μία εργασία μου δημοσιευμένη που σχετίζεται με αυτό το πρόβλημα. Είναι ουσιαστικά το πρόβλημα των Γενεθλίων . Εδώ ζητάς το πόσο πιθανό είναι να έχεις birthday-collision. Η πιθανότητα είναιTolaso J Kos έγραψε: Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:33 am Χαίρετε,
κάνω ανάπτυξη ένα web application και έχω το εξής. Κατά τη δημιουργία νέου χρήστη δημιουργείται από το πρόγραμμα ένα token 128 bytes και στη συνέχεια μετατρέπεται σε 32 χαρακτήρες και αποθηκεύεται στη βάση. Το token αυτό πρέπει να είναι μοναδικό για κάθε χρήστη. Ποια η πιθανότητα το πρόγραμμα να δημιουργήσει ξανά το ίδιο token και για άλλο χρήστη που θα κάνει εγγραφή;
Οι γνώσεις στις πιθανότητες δε με βοηθάνε ... οπότε όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
όπου
το πλήθος των tokens που έχεις δημιουργήσει και
το πλήθος των δυνατών τιμών που μπορείς να φτιάξεις με τους
χαρακτήρες. Αυτό εξαρτάται από το αλφάβητο σου. Αν το αλφάβητο αποτελείται από
χαρακτήρες τότε
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λάμπρος Κατσάπας την Κυρ Ιούλ 06, 2025 2:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Αρα ουσιαστικά μιλάμε για αμελητέα πιθανότητα . Ήθελα να δω τι γίνεται με αυτό διότι δε θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα με επιπλέον queries στη βάση. Λάμπρο, για πες παραπάνω για το πρόβλημα των γενεθλίων .
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !

-
Λάμπρος Κατσάπας
H πιθανότητα είναι αμελητέα όντως. Αλλά αυτό που πρέπει να σε απασχολεί πάντως είναι το εξής: Πόσα tokens, κατά μέσο όρο, θα πρέπει να παραχθούν τυχαία από το πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί ένα token που ήδη προϋπάρχει; Απάντηση:Tolaso J Kos έγραψε: Κυρ Ιούλ 06, 2025 1:38 am Αρα ουσιαστικά μιλάμε για αμελητέα πιθανότητα . Ήθελα να δω τι γίνεται με αυτό διότι δε θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα με επιπλέον queries στη βάση. Λάμπρο, για πες παραπάνω για το πρόβλημα των γενεθλίων .
Περισσότερα θα δεις στην εργασία Τόλη.Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης