Πιθανότητα επαναδημιουργίας ίδιου token

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Πιθανότητα επαναδημιουργίας ίδιου token

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos »

Χαίρετε,

κάνω ανάπτυξη ένα web application και έχω το εξής. Κατά τη δημιουργία νέου χρήστη δημιουργείται από το πρόγραμμα ένα token 128 bytes και στη συνέχεια μετατρέπεται σε 32 χαρακτήρες και αποθηκεύεται στη βάση. Το token αυτό πρέπει να είναι μοναδικό για κάθε χρήστη. Ποια η πιθανότητα το πρόγραμμα να δημιουργήσει ξανά το ίδιο token και για άλλο χρήστη που θα κάνει εγγραφή;

Οι γνώσεις στις πιθανότητες δε με βοηθάνε ... οπότε όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}

Ετικέτες:
Λάμπρος Κατσάπας

Re: Πιθανότητα επαναδημιουργίας ίδιου token

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Κατσάπας »

Tolaso J Kos έγραψε: Κυρ Ιούλ 06, 2025 12:33 am Χαίρετε,

κάνω ανάπτυξη ένα web application και έχω το εξής. Κατά τη δημιουργία νέου χρήστη δημιουργείται από το πρόγραμμα ένα token 128 bytes και στη συνέχεια μετατρέπεται σε 32 χαρακτήρες και αποθηκεύεται στη βάση. Το token αυτό πρέπει να είναι μοναδικό για κάθε χρήστη. Ποια η πιθανότητα το πρόγραμμα να δημιουργήσει ξανά το ίδιο token και για άλλο χρήστη που θα κάνει εγγραφή;

Οι γνώσεις στις πιθανότητες δε με βοηθάνε ... οπότε όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Γειά σου Τόλη. Σύντομα θα δεις μία εργασία μου δημοσιευμένη που σχετίζεται με αυτό το πρόβλημα. Είναι ουσιαστικά το πρόβλημα των Γενεθλίων . Εδώ ζητάς το πόσο πιθανό είναι να έχεις birthday-collision. Η πιθανότητα είναι  1-exp\left ( -\frac{n^2}{2N}  \right ) όπου n το πλήθος των tokens που έχεις δημιουργήσει και N το πλήθος των δυνατών τιμών που μπορείς να φτιάξεις με τους 32 χαρακτήρες. Αυτό εξαρτάται από το αλφάβητο σου. Αν το αλφάβητο αποτελείται από k χαρακτήρες τότε N=k^{32}.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λάμπρος Κατσάπας την Κυρ Ιούλ 06, 2025 2:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos »

Αρα ουσιαστικά μιλάμε για αμελητέα πιθανότητα . Ήθελα να δω τι γίνεται με αυτό διότι δε θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα με επιπλέον queries στη βάση. Λάμπρο, για πες παραπάνω για το πρόβλημα των γενεθλίων .
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Λάμπρος Κατσάπας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Κατσάπας »

Tolaso J Kos έγραψε: Κυρ Ιούλ 06, 2025 1:38 am Αρα ουσιαστικά μιλάμε για αμελητέα πιθανότητα . Ήθελα να δω τι γίνεται με αυτό διότι δε θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα με επιπλέον queries στη βάση. Λάμπρο, για πες παραπάνω για το πρόβλημα των γενεθλίων .
H πιθανότητα είναι αμελητέα όντως. Αλλά αυτό που πρέπει να σε απασχολεί πάντως είναι το εξής: Πόσα tokens, κατά μέσο όρο, θα πρέπει να παραχθούν τυχαία από το πρόγραμμα ώστε να δημιουργηθεί ένα token που ήδη προϋπάρχει; Απάντηση: 1,25k^{16}. Περισσότερα θα δεις στην εργασία Τόλη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ-ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης