Αναβάθμιση LaTeX

Εδώ μπορούν να γίνουν δοκιμές γραφής μαθηματικού περιεχομένου με τη βοήθεια του TeX
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Αναβάθμιση LaTeX

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos »

Άλλαξε το LaTeX system που κάνει render τις εξισώσεις και πλέον δουλεύει άψογα και το align* και το equation, δηλ.

χωρίς να χρειάζεται να βάλω το αντίστοιχο bbcode για το κέντρο. Επίσης,

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}

Ετικέτες:
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Re: Αναβάθμιση LaTeX

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi »

Δοκιμή εν παραλλήλοις με μουντιάλ. , όμως για κάθε είναι από το λήμμα Riemmann-Lebesque κι αφού έπεται ότι Επομένως,

Τόλη, δεν συγχωνεύεται η γραφή LATEX ενιαία με το κείμενο του πληκτρολογίου, δηλαδή είναι ανέφικτο μέχρι τώρα να γίνει συνεχές κείμενο. Α

Αυτό μου δένει τα χέρια αφάνταστα.

Όπως είχα πει και σε άλλη ανάρτηση, το βιώνω στο πετσί μου περισσότερο από τον καθένα γιατί ενοποιώ πεδία και γράφω

μακροσκεκλείς λύσεις και δεν θέλω να διασπάται η ροή του κειμένου.

Με τρελαίνει αυτό το πράγμα :furious: :)

Τόλη, στο ως τώρα διαμορφωμένο LaTeX, πρέπει να προσθέσεις στους οριοθέτες (delimiters) τα μονά δολάρια για inline rendering αν δεν κάνω λάθος, γιατί αυτή τη στιγμή το σύστημα συμπεριφέρεται ως έχον μόνο display οριοθέτες (όπως ή \begin{equation}) και εκχωρεί κάθε τύπο σε καινούργια γραμμή στο κέντρο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνέχειες η ροή του κειμένου. Πρέπει στο configuration να οριστεί ότι το δολάριο θα κρατάει τα μαθηματικά μέσα στην ίδια σειρά με το κείμενο.

Τόλη, παρόλο που γράφω με μονά δολάρια $, το σύστημα εξακολουθεί να κάνει force display mode (αντί για inline) και διαχωρίζει τις γραμμές. Στο configuration ή το CSS, πιθανώς να γίνεται override η ρύθμιση για τα inline μαθηματικά.

Δεν ξέρω πραγματικά τι θα συμβεί και ομολογώ ότι έχω μια διαίσθηση πως είναι μάταιη η δαιδαλώδης προσπάθεια που

καταβάλλω για να το διορθώσω.

Μόνο εγώ επαναλαμβάνω το βιώνω τόσο έντονα για τους προαναφερθέντες λόγους.

Κανένας άλλος δεν το νιώθει τόσο έντονα για αυτό κανένας δεν με καταλαβαίνει.

Πιστεύω ότι εσύ, ως νεότερος , είσαι πιο συνεργατικός και το έχεις αποδείξει.

Δεν έχεις τη δυσκαμψία της παλαιάς γενιάς και θεωρώ ότι θα είσαι πιο δεκτικός στις προτάσεις μου.

Δεν είναι κάποιου είδους καυστική μομφή αυτό για την παλαιά γενιά, ωστόσο , κατά κανόνα, είναι μια πραγματικότητα πως

παραμένει αμετακίνητη στις νοοτροπίες της και πως επαφίεται συχνά σε ήδη δοκιμασμένες μεθόδους , καθώς διακατέχεται από

μια ισχυρογνωμοσύνη αρκετές φορές, που την οδηγεί στην απόρριψη , συνειδητή ή ενστικτώδη (ως μηχανισμός άμυνας απέναντι

στο άγνωστο) , καινοτόμων ιδεών, χαρακτηριστικά βέβαια που ποικίλουν ανάλογα με την εκάστοτε προσωπικότητα, αλλά δεν

παύει να ισχύει η πρόταση αυτή ως γενική αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Η f είναι παραγωγίσιμη στο x_0. Αυτό σημαίνει ότι

... δεν συγχωνεύεται η γραφή LATEX ενιαία με το κείμενο του πληκτρολογίου, δηλαδή είναι ανέφικτο μέχρι τώρα να γίνει συνεχές κείμενο.
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό ούτε και με αυτό.
Τόλη, στο ως τώρα διαμορφωμένο LaTeX, πρέπει να προσθέσεις στους οριοθέτες (delimiters) τα μονά δολάρια για inline rendering αν δεν κάνω λάθος, γιατί αυτή τη στιγμή το σύστημα συμπεριφέρεται ως έχον μόνο display οριοθέτες (όπως ή \begin{equation}) και εκχωρεί κάθε τύπο σε καινούργια γραμμή στο κέντρο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνέχειες η ροή του κειμένου. Πρέπει στο configuration να οριστεί ότι το δολάριο θα κρατάει τα μαθηματικά μέσα στην ίδια σειρά με το κείμενο.
Αυτό είναι το σωστό. Το μονό δολλάριο κάνει inline display και ανέκαθεν έτσι έγραφα και τις λύσεις,. τουλάχιστον τις δικές μου. Το διπλό δολάριο κάνει displaystyle και στοίχιση στο κέντρο. Βέβαια για κάποιο λόγο στο κανονικό {\rm \LaTeX} προκρίνεται η γραφή με τις παρενθέσεις, ήτοι \[ που δε τη καταλαβαίνω, αλλά ΟΚ.

Υ.Σ: Με το νέο σύστημα {\rm \LaTeX} έχει χαθεί το hover, δηλ. η δυνατότητα να βλέπεις κάποιος το κώδικο {\rm \LaTeX} περνώντας το ποντίκι από πάνω.
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Τόλη, αυτό που εννοώ είναι ότι μετά την αναβάθμιση, όταν γράφω μια πρόταση στα ελληνικά και γράψω αμέσως μετά σε LATEX ακριβώς δίπλα , μου εμφανίζει το LATEX ως αποκομμένη γραφή από κάτω στο κέντρο, ενώ πριν την αναβάθμιση είχε ροή κανονική το κείμενο χωρίς να διασπάται. Όπως είδες και με τη ριμάδα τη λύση που ανέβασα για να γίνει κατανοητό μέσω ενός παραδείγματος. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω ελληνικά. Νιώθω εξαντλημένος. Ναι, στη θεωρία η λειτουργία του μονού δολαρίου είναι αυτή.....κλπ κλπ κλπ, όμως στην πράξη υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα από την περιγραφή αυτή.
Δες τη στοίχιση στη λύση μου που χωλαίνει ανάθεμά τη.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά ειλικρινά έχω εξαντλήσει κάθε απλή εξήγηση κι έχω εξαντληθεί κι ο ίδιος γιατί κανείς δεν με καταλαβαίνει.
Δεν θέλω να πληκτρολογήσω κάτι άλλο για να φανεί ακόμα πιο έντονα το πρόβλημα που περιγράφω.
Ημικυκλικοεπαφική ομοκυκλικότητα !png.png
Ημικυκλικοεπαφική ομοκυκλικότητα !png.png (199.74 KiB) Προβλήθηκε 458 φορές
Δες π.χ αν γράψω εδώ
\bullet Είναι Επομένως και

Να τος μεγάλε .... σε έπιασα! Κοίταξε ,εδώ γιατί πήγε από κάτω το LATEX από τη λέξη ''και'' και δεν πήγε ακριβώς δίπλα;

Αυτό είναι εξωπραγματικά εκνευριστικό !!! Ανάθεμά το πραγματικά .

Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το εκφράσω νομίζω ξέρω πολύ καλά ελληνικά.
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Κοίταξα το κώδικά σου και για κάποιο λόγο το \displaystyle πάει και κάνει στοίχιση στο κέντρο, ενώ δε θα έπρεπε να το κάνει . Δε μπορώ να κάνω κάνω κάτι. Ίσως να το δουν οι διαχειριστές, και να επέμβουν στο source code του {\rm \LaTeX}.
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Σε ευχαριστώ Τόλη.

Τουλάχιστον αποδείχθηκε μετά από πάρα πολύ καιρό ότι είχα δίκιο εξ' αρχής σε όλα τα συμπεράσματά μου και πως δεν περιείχαν ψήγμα ανακρίβειας ή αβάσιμης διαμαρτυρίας όλα όσα ισχυρίστηκα.

Επί της ουσίας , ο μοναδικός γνώμονας της εγκατάστασης αυτού του είδους Latex στο φόρουμ , ήταν η ταχύτητα, η ευχρηστία και η αποφυγή ιών ή επιθέσεων από bots , αψηφώντας πλήρως την μαθηματική ουσία , που είναι το configuration και η λογική αλληλουχία των εντολών .

Αυτό που αγνοήθηκε είναι το δύσκολο κομμάτι.

Σε ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.
Άβαταρ μέλους
silouan
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από silouan »

Δοκίμασε αντί να γράφεις \displaystyle να γράψεις \dfrac. Τότε παραμένει inline, όπως το θέλεις.
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Ευχαριστώ για την ιδέα προσωπικά δεν εκχωρω ποτέ \dfrac , οπότε ευκαιρία είναι να το συνηθίσω από ο,τι φαίνεται. Στην αρχή θα πηγαίνει αβίαστα το χέρι μου στο \displaystyle βέβαια , αλλά θα εξοικειωθω και με αυτό τον τρόπο τι να κάνουμε με ο,τι εφόδια διαθέτουμε ....
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

silouan έγραψε: Σάβ Ιουν 20, 2026 11:59 pm Δοκίμασε αντί να γράφεις \displaystyle να γράψεις \dfrac. Τότε παραμένει inline, όπως το θέλεις.
Δε βλέπω πώς βοηθάει το παραπάνω σε εξισώσεις πέρα από κλάσματα. :( :(
Άβαταρ μέλους
silouan
Επιμελητής

Το θέμα είναι το εξής. Οι αυστηροί τυπογραφικοί κανόνες "απαγορεύουν" το displaystyle σε inline καταστάσεις.
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Τόλη με γείωσες τώρα με το ασυμμόρφωτο το \dfrac.

Ας το δοκιμάσω να δούμε , η κατάσταση αυτή είναι ό,τι πρέπει για ψυχοθεραπεία πάντως.

Ο τεχνητός καθησυχασμός πυροδοτεί τη μέγιστη δυνατή ματαίωση απέναντι στην ελπίδα.

Το \dfrac πράγματι δεν βοηθάει καθόλου με εξαίρεση τα κλάσματα.

Δεν ξέρω πάντως τη μέθοδο με την οποία θα λυθεί το πρόβλημα, γιατί δεν έχω πρόσβαση στο διακομιστή του φόρουμ.

Ας βάλει το χέρι του ο μεγαλοδύναμος γιατί δε βλέπω φως.
Άβαταρ μέλους
silouan
Επιμελητής

Γράφω το παρακάτω χωρίς displaystyle. Ποιο είναι το πρόβλημα;
Έχουμε και .
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Άβαταρ μέλους
Dimessi

Έχουμε και συνεπώς για την παραγωγίσιμη συνάρτηση

Με \dfrac βγαίνει ένα κόκκινο πράγμα.

Χωρίς displaystyle.

Έχουμε και συνεπώς για την παραγωγίσιμη συνάρτηση
Άβαταρ μέλους
Dimessi

silouan έγραψε: Κυρ Ιουν 21, 2026 1:41 pm Γράφω το παρακάτω χωρίς displaystyle. Ποιο είναι το πρόβλημα;
Έχουμε και .
Αυτή η έκφραση (επιτηδευμένα ασυνάρτητη /καθόλου κατακριτέο) περιέχει μονάχα απλούς συμβολισμούς και ένα κλάσμα .

Δεν αναδεικνύεται έτσι το πρόβλημα που παρουσιάζει το Latex.

Αν γράψω δηλαδή και σημαίνει ότι το Latex δεν παρουσιάζει πρόβλημα;

Προφανώς και παρουσιάζει, απλώς εδώ είναι επιχρυσωμένο με το μανδύα της απλούστευσης.
Άβαταρ μέλους
Γενικοί Συντονιστές
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενικοί Συντονιστές »

Ευχαρίστως μπορούμε να απαντησουμε σε (καλοπροαίρετες) ερωτήσεις που αφορούν το \LaTeX και τη λειτουργία του αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού του mathematica:

Τα μη διευθύνοντα μέλη και οι επισκέπτες του mathematica χρησιμοποιούν τον ιστότοπο «ως έχει» και είναι αναρμόδιοι για θέματα λειτουργίας του mathematica.
Οι Γενικοί Συντονιστές του mathematica
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δοκιμές γραφής με TeX”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης