Νήματα στο επίπεδο
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
Νήματα στο επίπεδο
Μπορείτε να ενώστε με συνεχόμενες γραμμές το Ο με το Ο΄ , το Π με το Π΄ ,το Ρ με το Ρ΄, και το Ξ με το Ξ΄ ; Οι γραμμές δεν πρέπει να τέμνονται αλλά ούτε και να τέμνουν τα δύο ορθογώνια . (Περιττό να πώ ότι τα πάντα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο.)
- Συνημμένα
-
- Στιγμιότυπο οθόνης 2026-07-02 223122.png (9.45 KiB) Προβλήθηκε 181 φορές
Παράρτημα Λευκάδας
Ετικέτες:
Re: Νήματα στο επίπεδο
Για να καταφέρουμε το ζητούμενο πρέπει να τσαλακώσουμε το δεύτερο ορθογώνιο, διαφορετικά νομίζω πως είναι αδύνατο αλλα δεν ξέρω πως να το αποδείξω.
- Συνημμένα
-
- nimata.png (24.05 KiB) Προβλήθηκε 107 φορές
Τα τσαλακωμένα ορθογώνια δεν είναι ορθογώνια παραλληλόγραμμα!Τα τραβηγμένα από την άλλη κάποιες φορες .duamba έγραψε: Τετ Ιούλ 22, 2026 5:35 pm Για να καταφέρουμε το ζητούμενο πρέπει να τσαλακώσουμε το δεύτερο ορθογώνιο, διαφορετικά νομίζω πως είναι αδύνατο αλλα δεν ξέρω πως να το αποδείξω.
Παράρτημα Λευκάδας
Δεν κατάλαβα καλά το hint "τραβηγμένα απο την άλλη", θα με ενδιέφερε να δω την προτεινόμενη λύση.
Τα τραβηγμένα ορθογώνια μπορεί να είναι ορθογώνια , τα τσαλακωμένα όχι.(Για παράδειγμα το ορθογώνιο 3 επί 5 μπορεί να γίνει ορθογώνιο 4 επί 5 με 'τράβηγμα' κατά πλάτος.)'Ηταν μια χιουμοριστική τοποθέτηση στη χαριτωμένη 'ζαβολιά' σας.duamba έγραψε: Τετ Ιούλ 22, 2026 6:49 pm Δεν κατάλαβα καλά το hint "τραβηγμένα απο την άλλη", θα με ενδιέφερε να δω την προτεινόμενη λύση.
Παράρτημα Λευκάδας
Στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το αδύνατο είναι να φανταστείτε τα ορθογώνια ως δισδιάστατα απλά σχήματα από λάστιχο .(όχι αυτοτεμνόμενα που έχετε εσείς).Φανταστείτε λοιπόν ότι κάποιος κάθεται στο σημείο Π και τραβάει το νήμα που το συνδέει με το Π΄ μέχρι να συμπέσουν τα Π,Π΄.Το ίδιο κάνει και κάποιος που κάθεται στο Ξ και τραβάει το Ξ΄ μέχρι τα Ξ,Ξ΄ να συμπέσουν.Το Ρ έτσι εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του τριπλεύρου Π
Π΄ ,Ρ , Ξ
Ξ΄.Έτσι θα γενικεύσετε για δύο απλά (μη αυτοτεμνόμενα) πολύγωνα γενικότερα .Τι θα πρέπει να ισχύει για να τα ενώσουμε κορυφή προς κορυφή;
Π΄ ,Ρ , Ξ
Ξ΄.Έτσι θα γενικεύσετε για δύο απλά (μη αυτοτεμνόμενα) πολύγωνα γενικότερα .Τι θα πρέπει να ισχύει για να τα ενώσουμε κορυφή προς κορυφή;Παράρτημα Λευκάδας
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες