Και στη γενική τόσα χρόνια γιατί δεν κόβουν;chris_gatos έγραψε:Αν τον αποδείξει θα τα πάρει όλα τα μόρια!
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΛΗΣ 2010
Συντονιστής: spyros
-
ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Re: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΛΗΣ 2010
- chris_gatos
- Επιμελητής
Αυτό το ''δεν κόβουν'' είναι νομίζω στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.Δεν έχω κάνει διορθωτής
και δε μπορώ να σου απαντήσω περαιτέρω.
Εικάζω πως η ύπαρξη του Del Hospital στο βιβλίο της κατεύθυνσης να κάνει τους βαθμολογητές πιο ελαστικούς.
Αν καταργηθεί όμως;
Εικάζω πως η ύπαρξη του Del Hospital στο βιβλίο της κατεύθυνσης να κάνει τους βαθμολογητές πιο ελαστικούς.
Αν καταργηθεί όμως;
Χρήστος Κυριαζής
-
ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Δε διαφωνω μαζι σου αλλα προβλεπω πως το Μαιο που ερχεται θα ζησουμε μεγαλες στιγμες!!!!!!!!chris_gatos έγραψε:Αυτό το ''δεν κόβουν'' είναι νομίζω στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.Δεν έχω κάνει διορθωτής
Αν καταργηθεί όμως;
Μας τα πήραν όλα τελικά!
Την εργασία μας, την υγεία μας, την ηρεμία μας, τη χώρα μας, την παιδεία μας και τώρα τις γνώσεις που αποκτίσαμε με σπουδές, διάβασμα και εργασία!
Χωρίς "Hospital" όλα θα πάνε καλά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ!
Την εργασία μας, την υγεία μας, την ηρεμία μας, τη χώρα μας, την παιδεία μας και τώρα τις γνώσεις που αποκτίσαμε με σπουδές, διάβασμα και εργασία!
Χωρίς "Hospital" όλα θα πάνε καλά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ!
BgnmK
Regio εγραψες ότι "Από τη Γ΄ Γυμνασίου αφαιρείται εντελώς η Γεωμετρία" . Κατά πόσο μπορεί να ισχύει αυτό? Αν μου απαντούσες ή απαντούσε οποιοσδήποτε άλλος που μπορεί να γνωρίζει θα ήμουν ευγνώμων.
- Πρωτοπαπάς Λευτέρης
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Αναστάση, αν συνέβει κάτι τέτοιο είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο!!!Ωmega Man έγραψε:Ξέρω άνθρωπο που σε πανελλαδικές έλυσε άσκηση χρησιμοποιώντας νόρμες και δεν του έκοψαν κανένα μόριο.Αν τον αποδείξει θα τα πάρει όλα τα μόρια!
Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Εγώ πιστεύω ότι είναι αντιεπιστημονικό να κοπεί δεδομένου ότι οποιοσδήποτε επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος είναι δεκτός. Και δεν είμαι ο Αναστάσης. Αν κάποιος ή κάποια δηλαδή χρησιμοποιήσει μιγαδική ανάλυση π.χ. για να βρει ένα ολοκλήρωμα αντί να το επιβραβεύσουμε θα τον επιπλήξουμε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ωmega Man την Παρ Ιουν 18, 2010 9:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
What's wrong with a Greek in Hamburg?
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Το δημοσίευμα έχει ως εξής:chris t έγραψε:Regio εγραψες ότι "Από τη Γ΄ Γυμνασίου αφαιρείται εντελώς η Γεωμετρία" . Κατά πόσο μπορεί να ισχύει αυτό? Αν μου απαντούσες ή απαντούσε οποιοσδήποτε άλλος που μπορεί να γνωρίζει θα ήμουν ευγνώμων.
Στη Γ΄ Γυμνασίου εξαιρούνται παράγραφοι και υποπαράγραφοι του 1ου κεφαλαίου της Άλγεβρας, που θα διδαχθούν στην Α΄ Λυκείου, με ταυτόχρονη εξαίρεση εφαρμογών και ασκήσεων. Τα εξαιρούμενα είναι τεχνικά και δύσκολα τμήματα της ύλης που δεν συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο της Γ΄ Γυμνασίου, που είναι η εισαγωγή στον αλγεβρικό λογισμό. Στη Γεωμετρία εξαιρούνται από την διδασκαλία παράγραφοι του 1ου κεφαλαίου, επειδή οι σχετικές έννοιες αναπτύσσονται διεξοδικά στην Α΄ Λυκείου.
Αγαπητέ Χρήστο, από την Άλγεβρα της Γ΄ Γυμνασίου θα εξαιρεθεί (σίγουρα) η διαίρεση πολυωνύμων 1.7 και ίσως ελάχιστα άλλα στοιχεία. Διαφορετική επιλογή θα δημιουργούσε χάσματα στην ύλη.
Ο κύριος όγκος του 17% της μείωσης που έχουν αναγγείλει θα γίνει από το 1ο κεφάλαιο Γεωμετρίας. (Ίσα τρίγωνα, Λόγος τμημάτων, Θ. Θαλή, Ομοιότητα). Το 2ο κεφάλαιο είναι Τριγωνομετρία και δεν φαίνεται να το πειράζουν.
Όμως, οι ενότητες στη Γεωμετρία είναι αλληλένδετα στοιχεία, οπότε η αφαίρεση του ενός παρασύρει και τ' άλλα.
Ως ξεχωριστή ενότητα θα βλέπαμε τη σύγκριση τριγώνων απ΄τη μια και την Ομοιότητα σχημάτων απ' την άλλη.
Αν αφαιρεθεί η σύγκριση τριγώνων, πότε οι μαθητές θα συγκρίνουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη ζωή τους τρίγωνα, αν όχι στη Γ΄ Γυμνασίου;
Αν αφαιρεθεί ο Λόγος τμημάτων, Πώς δα διδαχτεί το Θ. Θαλή δίχως την έννοια του λόγου τμημάτων ή πώς θα διδάξεις Ομοιότητα ή λόγο εμβαδών ομοίων σχημάτων δίχως τα προηγούμενα.
Η διδασκαλία της Γεωμετρίας στη Γ΄ Γυμνασίου ήταν ελλιπής, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Τώρα, βλέπω ότι εξοβελίζεται εντελώς.
Αν διαβάσεις το κείμενό μου, δίνω μια εξήγηση σε σχέση με τις προτεραιότητες που θέτουν οι επιτροπές του Υπουργείου σε σχέση με τις κατευθύνσεις του PISA (*).
Είπα ότι δεν παίρνω ακόμα θέση, αλλά δεν θέλω να γίνονται στα κρυφά και αποσπασματικά οι όποιες παρεμβάσεις.
(*) Ευχαρίστως να αναλύσω περισσότερο το θέμα, αν υπάρξει ενδιαφέρον και να παραπέμψω όποιον θέλει σε σχετική βιβλιογραφία.
Φιλικά,
Γιώργος Ρίζος
Το Re με Ri παρακαλώ
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Εγώ θα συμπλήρωνα : "Αναστάσης είσαι και φαίνεσαι"Ωmega Man έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι είναι αντιεπιστημονικό να κοπεί δεδομένου ότι οποιοσδήποτε επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος είναι δεκτός. Και δεν είμαι ο Αναστάσης.
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Rigio με κάλυψες πλήρως. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για την επαλήθευση. Σ' ευχαριστώ!
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Γιώργο έδινε το παιδί σου ΠανελλήνιεςΩmega Man έγραψε:Ξέρω άνθρωπο που σε πανελλαδικές έλυσε άσκηση χρησιμοποιώντας νόρμες και δεν του έκοψαν κανένα μόριο.Αν τον αποδείξει θα τα πάρει όλα τα μόρια!
Re (από το πραγματικό μέρος μιγαδικού αριθμού) Γιώργο, μήπως αυτά με την Pisa είναι λίγο τραβηγμένα; Δεν λέω, επιχειρηματολογείς ορθά και συγκεκριμένα και στέκει όπως τα γράφεις, αλλά αν το έχουν κάνει αυτό (υπόθεση) δηλώνει μελέτη, ενδιαφέρον, ψάξιμο, ενασχόληση με τους διεθνείς διαγωνισμούς και διάθεση ενοποίησης, εσύ βλέπεις το Υπουργείο να έχει τέτοιες δάφνες; Να έχει άτομα που γνωρίζουν αυτά; Να δείχνει τέτοια διάθεση για τους διαγωνισμούς; Να θέλει να ευθυγραμμιστεί με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών;;Rigio έγραψε: Αν διαβάσεις το κείμενό μου, δίνω μια εξήγηση σε σχέση με τις προτεραιότητες που θέτουν οι επιτροπές του Υπουργείου σε σχέση με τις κατευθύνσεις του PISA (*).
Είπα ότι δεν παίρνω ακόμα θέση, αλλά δεν θέλω να γίνονται στα κρυφά και αποσπασματικά οι όποιες παρεμβάσεις.
Το Re με Ri παρακαλώ
Δεν ξέρω Γιώργο, δεν αμφισβητώ απλά διερωτώμαι και προβληματίζομαι...
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Re: ΝΕΑ ΥΛΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:...
* Η ΕΜΕ τελικά υπάρχει; Περιμένει να βγουν τα αποτελέσματα για να διαμαρτυρηθεί;
Έχεις δει πουθενά την ΕΜΕ να έχει παρέμβει σοβαρά ποτέ;
Μόνο σεμινάρια επι πληρωμή ξέρουν να κάνουν.
Άντε κανένα συνέδριο το χρόνο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αυτό σιγά το σοβαρό που είναι!@#@$#@!!!
Με μαθηματικά ΔΕΝ ασχολούνται.
Με δικαιώματα των μαθηματικών ΔΕΝ ασχολούνται.
Με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ουσιαστικά ΔΕΝ ασχολούνται (άντε να βγάλουν καμιά ανακοίνωση για τα θέματα των πανελληνίων. Α! κοιτούν μήπως βγάλουν και κανένα βιβλίο ΟΕΔΒ που και που).
Με ενημερώσεις - καταρτίσεις νέων συναδέλφων ΔΕΝ ασχολούνται.
Με προώθηση της μαθηματικής επιστήμης ΔΕΝ ασχολούνται.
Να έρθουν σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση περιμένουμε για την ύλη και τις ελάχιστες ώρες που υπάρχουν τα μαθηματικά στο σχολείο περιμένουμε να ασχοληθούν;( ποιοι; αφού προφανώς τους ενδιαφέρει περισσότερο να μη χάσουν τις καλές κομματικές τους σχέσεις και αυτοί!!! %!#@!@# την κοινοβουλευτική μου δημοκρατία που τα έχει καταστρέψει ΌΛΑ!!!)
Πείτε μου πραγματικά ποιος ο λόγος ύπαρξής τους...
Ασ το καλό έχω βαρεθεί πια με όλους τους άχρηστους και τους ανίκανους παντού!!!
Δεν ξανασχολούμαι με τίποτα και θα κάνω ό,τι νομίζω εγώ...ΤΕΛΟΣ.
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
Αν εννοείς βιολογικό παιδί στα 11 λες να το έκανα τα χρόνια δεν βγαίνουν....Γιώργο έδινε το παιδί σου Πανελλήνιες??
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Φίλε και συνονόματε Σωτήρη,
Αν η ηγεσία της Ε.Μ.Ε. δεν κατανοήσει οτι η Ε.Μ.Ε. ανήκει και μόνο στα μέλη της και ότι ο μόνος ρόλος της ηγεσίας αυτής είναι να καταλάβει ότι είναι εντολοδόχος των μελών της ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα είναι υπεύθυνη (η ηγεσία) γιά τον αργό θάνατο της Ε.Μ.Ε. (δεν θα την υπολογίζουν) και αυτό θα στερήσει αργά αλλά σταθερά από την Μαθηματική κοινότητα την ιστορική φωνή της.
S.E.Louridas
Αν η ηγεσία της Ε.Μ.Ε. δεν κατανοήσει οτι η Ε.Μ.Ε. ανήκει και μόνο στα μέλη της και ότι ο μόνος ρόλος της ηγεσίας αυτής είναι να καταλάβει ότι είναι εντολοδόχος των μελών της ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα είναι υπεύθυνη (η ηγεσία) γιά τον αργό θάνατο της Ε.Μ.Ε. (δεν θα την υπολογίζουν) και αυτό θα στερήσει αργά αλλά σταθερά από την Μαθηματική κοινότητα την ιστορική φωνή της.
S.E.Louridas
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Συνονόματε Σωτήρη,S.E.Louridas έγραψε:Φίλε και συνονόματε Σωτήρη,
S.E.Louridas
ξέρεις κάποιον τώρα που να την υπολογίζει;
Για να υπολογίζεις κάποιον πρέπει να εμφανίζεται που και που...
Δυστυχώς, έχω να το πω γράφτηκα φέτος μετά από 15 χρόνια που δεν πίστευα με αυτά που ΔΕΝ έβλεπα να γίνονται, αλλά το έχω ήδη μετανιώσει! Πρώτη φορά μετανιώνω όχι για τα 20 € (που θα μπορούσαν να γίνουν ένα καλό βιβλίο), αλλά γιατί υποστηρίζω κάτι που δεν πρέπει! Έχω δικαιολογία μόνον ότι το έκανα για την τοπική ΕΜΕ, αλλιώς...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Δυστυχώς παρατηρώ ότι κάθε χρονιά ο μέσος όρος της επίδοσής των μαθητών στα μαθηματικά είναι χειρότερος. Όλοι μας θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Θα αναφέρω δύο λύσεις που έχουν να κάνουν με την ποσότητα.
1η λύση: Να μειωθεί η ύλη, ώστε να στον ίδιο χρόνο λιγότερα πράγματα να μπορούν να γίνουν ευκολότερα κατανοητά από τους μαθητές.
2η λύση: Να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλία των μαθηματικών, ώστε σε περισσότερο χρόνο τα ίδια πράγματα να μπορούν να γίνουν ευκολότερα κατανοητά από τους μαθητές.
Άραγε αν βγει το αόριστο ολοκληρώμα θα κερδίσουμε ώρες διδασκαλίας για κάτι άλλο; Δεν θα αναγκαστούμε πάνω κάτω να πούμε τα ίδια πράγματα για το ορισμένο; Αν βγει ο κανόνας De L' Hospital θα κερδίσουμε ώρες διδασκαλίας ή θα χάσουμε;
Δεν θα αναλωθώ άλλο στην πρώτη λύση και θα προχωρήσω στην δεύτερη και μου κάνει εντύπωση γιατί κανένας δεν έχει αναφερθεί σε αυτήν.
Για το που οδηγούνται τα πράγματα φταίμε και εμείς!
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεχόμαστε σαν να είναι κάτι φυσιολογικό την μείωση της ύλης. Δεν καταλαβαίνω συνάδελφο και συγγραφέα σχολικών βιβλίων να λέει ότι θα πρέπει να βγει από την ύλη των μαθηματικών γενικής παιδείας της Γ Λυκείου οι συναρτήσεις, γιατί αδικούνται οι θεωρητικοί!
Αντί να διεκδικήσουμε την αύξηση των ωρών των Μαθηματικών στην εκπαίδευσή μας καθόμαστε και συζητάμε τι πρέπει να κοπεί!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Να αυξηθούν οι ώρες πρέπει.
Πως;
Ας κόψουν μαθήματα άχρηστα και κατά την γνώμη μου, πολλές φορές επικίνδυνα για την κοινωνία μας. Αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος: θρησκευτικά, ιστορία, αρχαία, …
Σίγουρα πρέπει να μπουν καινούργια μαθήματα και ένα από αυτά είναι η ιστορία των επιστημών, με έμφαση στα μαθηματικά και την φυσική, με σκοπό να αναδείξει την βοήθεια που πρόσφεραν οι συγκεκριμένες επιστήμες στην ανάπτυξη των κοινωνιών. Γιατί ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι μαθητές μου είναι, γιατί να μαθαίνουν μαθηματικά, μια και τα θεωρούν άχρηστα στην καθημερινότητά τους.
Συγχωρέστε αν έγινα λίγο προκλητικός, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερο τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Εμείς πρέπει να το καταλάβουμε καλύτερα και είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε για αυτό και τους υπόλοιπους.
Θοδωρής Κουρούκλης.
1η λύση: Να μειωθεί η ύλη, ώστε να στον ίδιο χρόνο λιγότερα πράγματα να μπορούν να γίνουν ευκολότερα κατανοητά από τους μαθητές.
2η λύση: Να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλία των μαθηματικών, ώστε σε περισσότερο χρόνο τα ίδια πράγματα να μπορούν να γίνουν ευκολότερα κατανοητά από τους μαθητές.
Άραγε αν βγει το αόριστο ολοκληρώμα θα κερδίσουμε ώρες διδασκαλίας για κάτι άλλο; Δεν θα αναγκαστούμε πάνω κάτω να πούμε τα ίδια πράγματα για το ορισμένο; Αν βγει ο κανόνας De L' Hospital θα κερδίσουμε ώρες διδασκαλίας ή θα χάσουμε;
Δεν θα αναλωθώ άλλο στην πρώτη λύση και θα προχωρήσω στην δεύτερη και μου κάνει εντύπωση γιατί κανένας δεν έχει αναφερθεί σε αυτήν.
Για το που οδηγούνται τα πράγματα φταίμε και εμείς!
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεχόμαστε σαν να είναι κάτι φυσιολογικό την μείωση της ύλης. Δεν καταλαβαίνω συνάδελφο και συγγραφέα σχολικών βιβλίων να λέει ότι θα πρέπει να βγει από την ύλη των μαθηματικών γενικής παιδείας της Γ Λυκείου οι συναρτήσεις, γιατί αδικούνται οι θεωρητικοί!
Αντί να διεκδικήσουμε την αύξηση των ωρών των Μαθηματικών στην εκπαίδευσή μας καθόμαστε και συζητάμε τι πρέπει να κοπεί!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Να αυξηθούν οι ώρες πρέπει.
Πως;
Ας κόψουν μαθήματα άχρηστα και κατά την γνώμη μου, πολλές φορές επικίνδυνα για την κοινωνία μας. Αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος: θρησκευτικά, ιστορία, αρχαία, …
Σίγουρα πρέπει να μπουν καινούργια μαθήματα και ένα από αυτά είναι η ιστορία των επιστημών, με έμφαση στα μαθηματικά και την φυσική, με σκοπό να αναδείξει την βοήθεια που πρόσφεραν οι συγκεκριμένες επιστήμες στην ανάπτυξη των κοινωνιών. Γιατί ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι μαθητές μου είναι, γιατί να μαθαίνουν μαθηματικά, μια και τα θεωρούν άχρηστα στην καθημερινότητά τους.
Συγχωρέστε αν έγινα λίγο προκλητικός, αλλά νομίζω ότι η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερο τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Εμείς πρέπει να το καταλάβουμε καλύτερα και είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε για αυτό και τους υπόλοιπους.
Θοδωρής Κουρούκλης.
Με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να σου πει κάποιος ότι τα μαθηματικά είναι άχρηστα αφού ο μέσος άνθρωπος δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ολοκληρώματα όρια κτλ και θα περιοριστεί σε ένα πολ/μο μια διαίρεση πρόσθεση και αφαίρεση...... όσο για τα αρχαία πιστεύω ένας λόγος που έχουμε αυτή την θλιβερή εικόνα σήμερα είναι ότι αγνοούμε την γλώσσα και την φιλοσοφία των αρχαίων. Φαντάζεσαι αρχαία μαθηματικά κείμενα να αδυνατούσαμε να τα μεταφράσουμε , διότι τα αρχαία δεν διδάσκονται ως επικίνδυνα;Ας κόψουν μαθήματα άχρηστα και κατά την γνώμη μου, πολλές φορές επικίνδυνα για την κοινωνία μας. Αν θέλετε να γίνω πιο συγκεκριμένος: θρησκευτικά, ιστορία, αρχαία, …
Φίλε Κώστα (;;) ας κάνουμε μια μεσημεριανή κουβεντούλα.
Η αύξηση ωρών που προτείνεις σε κάποιες τάξεις έχει νόημα (πχ άλγεβρα α λυκείου) αλλά σε κάποιες άλλες όχι (γ λυκείου).
Πάντα κατά την γνώμη μου...
Για παράδειγμα ένας μαθητής στην γ΄έχει 5 ώρες κατεύθυνση και 2 γενική, σύνολο 7 ώρες!!!Θεωρώ ότι οι ώρες είναι αρκετές για να διδάξουμε τα των βιβλίων αλλά τα θέματα των εξετάσεων είναι τέτοια που ακυρώνουν σε μεγάλο βαθμό την δουλειά του μαθηματικού (στο σχολείο), τον κάνουν να φαίνεται ανεπαρκής για πλήρη προετοιμασία εξετάσεων και δεν προλαβαίνει να κάνει εμβάθυνση σε κάθε ενότητα. Προσωπικά, φέτος επέλεξα να κάνω πολύ καλά τους μιγαδικούς και τις άλλες σημαντικές παραγράφους δυστυχώς μόνο σε σχολικό επίπεδο και τίποτα παραπάνω...Εν ολίγοις το παιδί που δεν κάνει φροντιστήριο με το υπάρχον σύστημα εξετάσεων φτάνει λίγο πάνω από το 10 εφόσον έχει έφεση στα μαθηματικά(δεν μιλώ για ταλαντούχους) προσέχει τον καθηγητή του και καταβάλει σοβαρή προσπάθεια όλη την χρονιά. Βέβαια πάντα υπάρχει και η λούμπα να μπει στην διαδικασία να το παίξει φροντιστής...με ολέθρια αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος της τάξης (θα τον προσέχουν οι 2-3 που θα καταλαβαίνουν). Επειδή λοιπόν είναι άλλος ο ρόλος του και πρέπει να τον σέβεται και το κράτος, βλέπω πρόβλημα στο εξεταστικό σύστημα και όχι τόσο στις ώρες διδασκαλίας.
Από την άλλη, αν τα ΑΕΙ είναι και πρέπει να παραμείνουν για λίγους τότε αυτό που μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα του έργου του δημόσιου εκπαιδευτικού είναι η μείωση της ύλης στην γ λυκείου. Το μόνο λογικό που έβλεπα ήταν το σουτάρισμα των μιγαδικών με την άμεση μεταφορά τους τους στην β κατεύθυνση αλλά...
Από την μικρή μου εμπειρία στο δημόσιο σχολείο, πρόβλημα ύλης είχα στην α γυμνασίου (δεν πρόλαβα να διδάξω το κεφάλαιο 7). Αυτό έγινε συνειδητά, έπρεπε να διαλέξω αν θα ήθελα όλη την τάξη να με παρακολουθεί και να πάω αργά και διδακτικά ή να γίνω Καρλ λιούης με τίμημα να χάσω μέρος της τάξης. Το βιβλίο της β΄γυμνασίου είναι στρωτό.
Την γ' γυμνασίου την θεωρώ φορτωμένη σαν αρκούδα- το μόνο που δεν τους λένε είναι πως να υπολογίζουν ολοκληρώματα. Θεωρώ ότι ο καθηγητής πρέπει να τρέχει αν θέλει να ολοκληρώσει την ύλη και προτείνω ανεπιφύλακτα φροντιστήριο στους μαθητές!
Αποτέλεσμα της Ίμολα γ΄γυμνασίου είναι η ανάλωση μεγάλου μέρους του ά τετραμήνου στην α΄λυκείου για να (ξανα)διδαχθούν παραγοντοποίηση ταυτότητες ιδιότητες δυνάμεων και γραμμικά συστήματα 2χ2 (το τίμημα είναι κατά κανόνα η τριγωνομετρία, η μελέτη συναρτήσεων ή και τα δύο). Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε έχουμε έναν καθηγητή που ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΙ κα τον παρακολουθούν 2-5 άτομα, ολιγομελή κατεύθυνση στην β' λυκείου ο οποίος έχει "κοντύνει" αρκετά στα μάτια των μαθητών του. Η Γεωμετρία της Α θέλει 3 ώρες όλη την χρονιά και όχι μόνο στο ά τετράμηνο.
Η β λυκείου θέλει κατά την γνώμη και αυτή αύξηση μίας ώρας στην άλγεβρα και το τρίτο κεφάλαιο να διδάσκεται κανονικά, η κατεύθυνση είναι οκ όπως και η Γεωμετρία (χωρίς στερεομετρία... αν θέλουν ας την βάλουν στην γ' λυκείου γενική παδεία)
Η γ είναι οκ.
Όσον αφορά για το ποια μαθήματα είναι σημαντικά, έχω διαφορετική γνώμη. Θεωρώ τα θρησκευτικά και την ιστορία πολύ πιο σημαντικά από ΑΟΔΕ, ΑΝΕΦ, ξένες γλώσσες κτλ Σημαντικά όσο και τα μαθηματικά είναι σίγουρα και τα αρχαία
Θέλω να γράψω και άλλα (με έπιασε λογοδιάροια...) αλλά ...Φιλικά Βασίλης
ΥΓ: Γυμνάσιο δίδαξα τα νέα βιβλία μόνο την πρώτη τους χρονιά.
Κάτι ψιλοάσχετο με το θέμα αλλά θέλω να το καταθέσω...
Γνώμη μου είναι ότι οι καλύτεροι συνάδελφοι πρέπει να διδάσκουν στο Γυμνάσιο
Επίσης οι συνάδελφοι φροντιστές είναι αναγκαίοι αλλά και ικανοί
Η αύξηση ωρών που προτείνεις σε κάποιες τάξεις έχει νόημα (πχ άλγεβρα α λυκείου) αλλά σε κάποιες άλλες όχι (γ λυκείου).
Πάντα κατά την γνώμη μου...
Για παράδειγμα ένας μαθητής στην γ΄έχει 5 ώρες κατεύθυνση και 2 γενική, σύνολο 7 ώρες!!!Θεωρώ ότι οι ώρες είναι αρκετές για να διδάξουμε τα των βιβλίων αλλά τα θέματα των εξετάσεων είναι τέτοια που ακυρώνουν σε μεγάλο βαθμό την δουλειά του μαθηματικού (στο σχολείο), τον κάνουν να φαίνεται ανεπαρκής για πλήρη προετοιμασία εξετάσεων και δεν προλαβαίνει να κάνει εμβάθυνση σε κάθε ενότητα. Προσωπικά, φέτος επέλεξα να κάνω πολύ καλά τους μιγαδικούς και τις άλλες σημαντικές παραγράφους δυστυχώς μόνο σε σχολικό επίπεδο και τίποτα παραπάνω...Εν ολίγοις το παιδί που δεν κάνει φροντιστήριο με το υπάρχον σύστημα εξετάσεων φτάνει λίγο πάνω από το 10 εφόσον έχει έφεση στα μαθηματικά(δεν μιλώ για ταλαντούχους) προσέχει τον καθηγητή του και καταβάλει σοβαρή προσπάθεια όλη την χρονιά. Βέβαια πάντα υπάρχει και η λούμπα να μπει στην διαδικασία να το παίξει φροντιστής...με ολέθρια αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος της τάξης (θα τον προσέχουν οι 2-3 που θα καταλαβαίνουν). Επειδή λοιπόν είναι άλλος ο ρόλος του και πρέπει να τον σέβεται και το κράτος, βλέπω πρόβλημα στο εξεταστικό σύστημα και όχι τόσο στις ώρες διδασκαλίας.
Από την άλλη, αν τα ΑΕΙ είναι και πρέπει να παραμείνουν για λίγους τότε αυτό που μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα του έργου του δημόσιου εκπαιδευτικού είναι η μείωση της ύλης στην γ λυκείου. Το μόνο λογικό που έβλεπα ήταν το σουτάρισμα των μιγαδικών με την άμεση μεταφορά τους τους στην β κατεύθυνση αλλά...
Από την μικρή μου εμπειρία στο δημόσιο σχολείο, πρόβλημα ύλης είχα στην α γυμνασίου (δεν πρόλαβα να διδάξω το κεφάλαιο 7). Αυτό έγινε συνειδητά, έπρεπε να διαλέξω αν θα ήθελα όλη την τάξη να με παρακολουθεί και να πάω αργά και διδακτικά ή να γίνω Καρλ λιούης με τίμημα να χάσω μέρος της τάξης. Το βιβλίο της β΄γυμνασίου είναι στρωτό.
Την γ' γυμνασίου την θεωρώ φορτωμένη σαν αρκούδα- το μόνο που δεν τους λένε είναι πως να υπολογίζουν ολοκληρώματα. Θεωρώ ότι ο καθηγητής πρέπει να τρέχει αν θέλει να ολοκληρώσει την ύλη και προτείνω ανεπιφύλακτα φροντιστήριο στους μαθητές!
Αποτέλεσμα της Ίμολα γ΄γυμνασίου είναι η ανάλωση μεγάλου μέρους του ά τετραμήνου στην α΄λυκείου για να (ξανα)διδαχθούν παραγοντοποίηση ταυτότητες ιδιότητες δυνάμεων και γραμμικά συστήματα 2χ2 (το τίμημα είναι κατά κανόνα η τριγωνομετρία, η μελέτη συναρτήσεων ή και τα δύο). Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε έχουμε έναν καθηγητή που ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΙ κα τον παρακολουθούν 2-5 άτομα, ολιγομελή κατεύθυνση στην β' λυκείου ο οποίος έχει "κοντύνει" αρκετά στα μάτια των μαθητών του. Η Γεωμετρία της Α θέλει 3 ώρες όλη την χρονιά και όχι μόνο στο ά τετράμηνο.
Η β λυκείου θέλει κατά την γνώμη και αυτή αύξηση μίας ώρας στην άλγεβρα και το τρίτο κεφάλαιο να διδάσκεται κανονικά, η κατεύθυνση είναι οκ όπως και η Γεωμετρία (χωρίς στερεομετρία... αν θέλουν ας την βάλουν στην γ' λυκείου γενική παδεία)
Η γ είναι οκ.
Όσον αφορά για το ποια μαθήματα είναι σημαντικά, έχω διαφορετική γνώμη. Θεωρώ τα θρησκευτικά και την ιστορία πολύ πιο σημαντικά από ΑΟΔΕ, ΑΝΕΦ, ξένες γλώσσες κτλ Σημαντικά όσο και τα μαθηματικά είναι σίγουρα και τα αρχαία
Θέλω να γράψω και άλλα (με έπιασε λογοδιάροια...) αλλά ...Φιλικά Βασίλης
ΥΓ: Γυμνάσιο δίδαξα τα νέα βιβλία μόνο την πρώτη τους χρονιά.
Κάτι ψιλοάσχετο με το θέμα αλλά θέλω να το καταθέσω...
Γνώμη μου είναι ότι οι καλύτεροι συνάδελφοι πρέπει να διδάσκουν στο Γυμνάσιο
Επίσης οι συνάδελφοι φροντιστές είναι αναγκαίοι αλλά και ικανοί
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Θεωρώ ότι είμαι ανίκανος να κάνω τον δάσκαλο σε δασκάλους, αλλά πνίγομαι αν δεν το πω.
Ένα από τα λίγα πράγματα που οι ανθρώπινες και όχι μόνο αισθήσεις έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν, είναι οι μεταβολές ποσοτήτων και οι ρυθμοί μεταβολής ποσοτήτων. Δηλαδή ένα από τα λίγα πράγματα που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας είναι οι παράγωγοι. Θεωρώ ότι είναι παράλογο και μελανό σημείο για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, αυτή γνώση να μην γίνεται κτήμα των μαθητών μετά από 12 χρόνια εκπαίδευσης. Μόνο αυτό το επιχείρημα μου είναι αρκετό για συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ανέφερα και παραπάνω.
Δεν διδάσκω σε σχολείο. Αν δίδασκα θα θεωρούσα τον εαυτό μου αποτυχημένο, αν το 75% των μαθητών μου έγραφαν στις εξετάσεις κάτω από 10, όσο προβληματικές και αν ήταν οι εξετάσεις. Και για να μην θεωρηθεί μομφή προς τους καθηγητές του σχολείου αυτή η πρόταση, έχω να πω ότι έχουμε τους ίδιους μαθητές τα ίδια ποσοστά αποτυχίας, άρα θεωρώ ήδη τον εαυτό που αποτυχημένο. Αλλά προσπαθώ με όλο μου το είναι να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Για αυτό υποστηρίζω την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Μαθηματικών. Από τα λεγόμενα του Βασίλη (mathxl), βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν του φτάνουν οι 5 ώρες στην γ λυκείου για να κάνει την δουλειά που θέλει, έστω και αν ο ίδιος φτάνει σε διαφορετικό συμπέρασμα.
Επειδή δυσκολεύομαι να καταλάβω τι είναι καλό και τι είναι κακό, αλλά τα καταφέρνω λίγο καλύτερα, όταν αναγκάζομαι να πάρω μία απόφαση πιο είναι καλύτερο ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και θα περιμένω απάντηση.
Αν είχαμε έναν μαθητή και έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα μάθημα το οποίο θα διδάσκονταν, ποια θα ήταν η επιλογή μας;
Η δική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη!!! ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
Σίγουρα όλα τα μαθήματα μπορεί να είναι χρήσιμα. Μήπως όμως κάποια είναι πιο χρήσιμα από κάποια άλλα;
Δυστυχώς είμαστε πεπερασμένοι και ο χρόνος που έχουμε για πιο γόνιμη εκπαίδευση είναι περιορισμένος. Πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές. Μαθηματικά ή αρχαία;
Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι μαθηματικοί και όχι οι άλλοι που κάνουν πράγματα που τα θεωρούμε παράλογα και βλακώδη;
Θοδωρής Κουρούκλης.
Ένα από τα λίγα πράγματα που οι ανθρώπινες και όχι μόνο αισθήσεις έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν, είναι οι μεταβολές ποσοτήτων και οι ρυθμοί μεταβολής ποσοτήτων. Δηλαδή ένα από τα λίγα πράγματα που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας είναι οι παράγωγοι. Θεωρώ ότι είναι παράλογο και μελανό σημείο για ένα εκπαιδευτικό σύστημα, αυτή γνώση να μην γίνεται κτήμα των μαθητών μετά από 12 χρόνια εκπαίδευσης. Μόνο αυτό το επιχείρημα μου είναι αρκετό για συνεχίζω να υποστηρίζω ότι ανέφερα και παραπάνω.
Δεν διδάσκω σε σχολείο. Αν δίδασκα θα θεωρούσα τον εαυτό μου αποτυχημένο, αν το 75% των μαθητών μου έγραφαν στις εξετάσεις κάτω από 10, όσο προβληματικές και αν ήταν οι εξετάσεις. Και για να μην θεωρηθεί μομφή προς τους καθηγητές του σχολείου αυτή η πρόταση, έχω να πω ότι έχουμε τους ίδιους μαθητές τα ίδια ποσοστά αποτυχίας, άρα θεωρώ ήδη τον εαυτό που αποτυχημένο. Αλλά προσπαθώ με όλο μου το είναι να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Για αυτό υποστηρίζω την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Μαθηματικών. Από τα λεγόμενα του Βασίλη (mathxl), βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν του φτάνουν οι 5 ώρες στην γ λυκείου για να κάνει την δουλειά που θέλει, έστω και αν ο ίδιος φτάνει σε διαφορετικό συμπέρασμα.
Επειδή δυσκολεύομαι να καταλάβω τι είναι καλό και τι είναι κακό, αλλά τα καταφέρνω λίγο καλύτερα, όταν αναγκάζομαι να πάρω μία απόφαση πιο είναι καλύτερο ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα και θα περιμένω απάντηση.
Αν είχαμε έναν μαθητή και έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα μάθημα το οποίο θα διδάσκονταν, ποια θα ήταν η επιλογή μας;
Η δική μου επιλογή είναι ξεκάθαρη!!! ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
Σίγουρα όλα τα μαθήματα μπορεί να είναι χρήσιμα. Μήπως όμως κάποια είναι πιο χρήσιμα από κάποια άλλα;
Δυστυχώς είμαστε πεπερασμένοι και ο χρόνος που έχουμε για πιο γόνιμη εκπαίδευση είναι περιορισμένος. Πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές. Μαθηματικά ή αρχαία;
Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι μαθηματικοί και όχι οι άλλοι που κάνουν πράγματα που τα θεωρούμε παράλογα και βλακώδη;
Θοδωρής Κουρούκλης.
tkmath πολύ εξτρεμιστικές οι απόψεις σου και απόλυτες. Η ζωή όμως δεν είναι μόνο μαθηματικά και η ευφυΐα δεν έχει να κάνει μόνο με τα μαθηματικά. Με τον εξτρεμισμό σου θα είχες καταδικάσει ένα Πικάσο έναν Μπαχ και πόσους άλλους σε μια μη δημιουργική ζωή. Δεν διεκδηκούμε σαν μαθηματικοί επίγεια πρωτεία σαν κάποια επίγεια θρησκευτικά κέντρα (να μην λέω ονόματα).
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης