απορία (??)
Συντονιστής: spyros
-
petros r
Re: απορία (??)
κυριε Στεργιου συγχωρεστε με αλλα διαφωνω. Ο τριτος βαθμολογητης παντα μα παντα βαζει κατι ενδιαμεσο των δυο πρωτων βαθμων. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!? Αυτο μαλλον γινεται για να μην θιξει τον συναδελφο του (που εβαλε τον μικρο βαθμο) Βεβαια υπαρχει και η εκθεση
ετσι ωστε το γραπτο ο ενας μπορει να βαλει 18 και ο αλλος 11 και μετα αντε να μας πουνε αμα νιωθουμε αδικημενοι! Καλα ο τριτος δεν το συζηταω κατι ενδιαμεσο 
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Ιδιώς αν έχει και δεκαδικούς ή συμμιγείς; Παλούκι, αντιsos!!Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Γιατί, η πρόσθεση είναι εύκολο πράγμα....;Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Κάτι ανάλογο είδαμε και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από αξιόλογα μέλη να μην γράφουν όσο αξίζουν... στα μαθηματικά δεν πρέπει να πτοείσαι και ποτέ δεν είναι σίγουρος ότι έχεις το εικοσάρι στην τσέπη και ας σε εξετάσουν στην πρόσθεση!!!![]()
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- KapioPulsar
συμφωνω απολυταpetros r έγραψε:κυριε Στεργιου συγχωρεστε με αλλα διαφωνω. Ο τριτος βαθμολογητης παντα μα παντα βαζει κατι ενδιαμεσο των δυο πρωτων βαθμων. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!? Αυτο μαλλον γινεται για να μην θιξει τον συναδελφο του (που εβαλε τον μικρο βαθμο) Βεβαια υπαρχει και η εκθεσηετσι ωστε το γραπτο ο ενας μπορει να βαλει 18 και ο αλλος 11 και μετα αντε να μας πουνε αμα νιωθουμε αδικημενοι! Καλα ο τριτος δεν το συζηταω κατι ενδιαμεσο
---------------------------------------------

Νίκος.

Νίκος.
-
Κώστας Χαροκόπος
Καλησπέρα, μήπως έγινε χρήση εννοιών ή θεωρημάτων που ήταν εκτός διδακτέας-εξεταστέας ύλης; 
- KapioPulsar
Oχι ειλικρινα!Κώστας Χαροκόπος έγραψε:Καλησπέρα, μήπως έγινε χρήση εννοιών ή θεωρημάτων που ήταν εκτός διδακτέας-εξεταστέας ύλης;

Νίκος.

Νίκος.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Νομίζω όταν θα αποφασίσεις να δεις το γραπτό σου, όλες αυτές οι απορίες θα λυθούν!!
Και μια παράκληση, όταν πείτε την επόμενη φορά σε κάποιον συνάδελφο ότι έχει κάνει λάθος, τουλάχιστον σκεφτείτε το 2 λεπτά πριν το πράξετε, κάποιοι από δω μέσα, που ζητάτε και την γνώμη τους, είναι ενεργοί και διακεκριμένοι σε αυτούς τους χώρους, ενώ εμείς (βάζω και τον εαυτό μου για να μην νομίζετε ότι κάνω κήρυγμα) βρισκόμαστε ενεργοί κάποια λίγα χρονάκια στα τεκταινόμενα των εξετάσεων, πόσο μάλλον οι μαθητές που το αντιμετωπίζουν φέτος τις εξετάσεις για πρώτη φορά...
Οπότε σεμνά και ταπεινά παιδιά, για να μην περάσουμε και τα εσκαμμένα, αν και αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες στιγμές μιλάει η απογοήτευση των αποτελεσμάτων και μου θυμίζει μια περίπτωση σχετικά πρόσφατη...
Μια περίπτωση που την σκέφτομαι και γελάω ενώ είχε πολύ ένταση!
Προσπαθούσα να εξηγήσω σ' ένα μαθητή ότι έχει κάνει λάθος κατά την επίλυση ανίσωσης β βαθμού σύμφωνα με αυτά που μου είπε ότι έγραψε στις εξετάσεις……
αυτός αντιδρούσε, δεν με άκουγε και φώναζε ότι δεν καταλαβαίνω τι έκανε και ότι πολύ απλά δεν έχω αντιληφθεί τι θέμα μπήκε στις εξετάσεις……
και όσο επέμενα ότι καταλαβαίνω τι έβαλαν και ότι αυτό που έδωσε ως απάντηση ήταν λάθος, τόσο αυτός να εξεγείρεται και να μην τα δέχεται!!
Απλά δεν ήθελε να δεχτεί ότι είχε κάνει λάθος και θεωρούσε πιο απλό να πιστεύει ότι εγώ σφάλω και τον αδικώ!!
Καθημερινά φαινόμενα που τώρα πια δεν μας ξενίζουν...
Και μια παράκληση, όταν πείτε την επόμενη φορά σε κάποιον συνάδελφο ότι έχει κάνει λάθος, τουλάχιστον σκεφτείτε το 2 λεπτά πριν το πράξετε, κάποιοι από δω μέσα, που ζητάτε και την γνώμη τους, είναι ενεργοί και διακεκριμένοι σε αυτούς τους χώρους, ενώ εμείς (βάζω και τον εαυτό μου για να μην νομίζετε ότι κάνω κήρυγμα) βρισκόμαστε ενεργοί κάποια λίγα χρονάκια στα τεκταινόμενα των εξετάσεων, πόσο μάλλον οι μαθητές που το αντιμετωπίζουν φέτος τις εξετάσεις για πρώτη φορά...
Οπότε σεμνά και ταπεινά παιδιά, για να μην περάσουμε και τα εσκαμμένα, αν και αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες στιγμές μιλάει η απογοήτευση των αποτελεσμάτων και μου θυμίζει μια περίπτωση σχετικά πρόσφατη...
Μια περίπτωση που την σκέφτομαι και γελάω ενώ είχε πολύ ένταση!
Προσπαθούσα να εξηγήσω σ' ένα μαθητή ότι έχει κάνει λάθος κατά την επίλυση ανίσωσης β βαθμού σύμφωνα με αυτά που μου είπε ότι έγραψε στις εξετάσεις……
αυτός αντιδρούσε, δεν με άκουγε και φώναζε ότι δεν καταλαβαίνω τι έκανε και ότι πολύ απλά δεν έχω αντιληφθεί τι θέμα μπήκε στις εξετάσεις……
και όσο επέμενα ότι καταλαβαίνω τι έβαλαν και ότι αυτό που έδωσε ως απάντηση ήταν λάθος, τόσο αυτός να εξεγείρεται και να μην τα δέχεται!!
Απλά δεν ήθελε να δεχτεί ότι είχε κάνει λάθος και θεωρούσε πιο απλό να πιστεύει ότι εγώ σφάλω και τον αδικώ!!
Καθημερινά φαινόμενα που τώρα πια δεν μας ξενίζουν...
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

-
petros r
Μια στιγμη αυτο παλι δεν μπορω να το καταλαβω. Κατω στο τελος λεει ξεκαθαραΚώστας Χαροκόπος έγραψε:Καλησπέρα, μήπως έγινε χρήση εννοιών ή θεωρημάτων που ήταν εκτός διδακτέας-εξεταστέας ύλης;
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΕΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ! Αυτο μας ελειπε ενας μαθητης να εκφραζει μια απαντηση με διαφορετικο μεν αλλα οχι σχολικο δε τροπο και να του το παιρνουμε λαθος. ΟΧΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ!ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!1
Με δεδομένο το βαθμό 16,6 ο τρίτος (και πιο έμπειρος) βαθμολογητής έβαλε 77 ή βαθμό μικρότερο από το 77
Μάλλον υπάρχουν κάποια λάθη που σου έχουν διαφύγει
Γιάννης
- KapioPulsar
αν και οχι..γιατι ξερω πολυ καλα το γραπτο μου (προφανος!) .. δεν πειραζειGiannisL έγραψε:Με δεδομένο το βαθμό 16,6 ο τρίτος (και πιο έμπειρος) βαθμολογητής έβαλε 77 ή βαθμό μικρότερο από το 77

Νίκος.

Νίκος.
Γιάννη, πως προκύπτει ότι ο τρίτος βαθμολογητής έβαλε βαθμό μικρότερο ή ίσο του 77; Μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;GiannisL έγραψε:Με δεδομένο το βαθμό 16,6 ο τρίτος (και πιο έμπειρος) βαθμολογητής έβαλε 77 ή βαθμό μικρότερο από το 77
ΠΑΥΛΟΣ
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Αγαπητά παιδιά , δεν είναι σωστό να προβαίνετε σε πρόχειρες εκτιμήσεις. Διορθώνω γραπτά πάνω από 10 χρόνια και ως συντονιστής τα τελευταία 5 χρόνια έχω κάνει όλες τις αναβαθμολογήσεις και στην κατεύθυνση και στην γενική. Για να γνωρίζετε λοιπόν τη διαδικασία :petros r έγραψε:κυριε Στεργιου συγχωρεστε με αλλα διαφωνω. Ο τριτος βαθμολογητης παντα μα παντα βαζει κατι ενδιαμεσο των δυο πρωτων βαθμων. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!? Αυτο μαλλον γινεται για να μην θιξει τον συναδελφο του (που εβαλε τον μικρο βαθμο) Βεβαια υπαρχει και η εκθεσηετσι ωστε το γραπτο ο ενας μπορει να βαλει 18 και ο αλλος 11 και μετα αντε να μας πουνε αμα νιωθουμε αδικημενοι! Καλα ο τριτος δεν το συζηταω κατι ενδιαμεσο
α) Τα γραπτά που έχουν διαφορά 13 μονάδων και πάνω καλύπτονται ξανά , συγκεντρώνονται και δίνονται ξανά για βαθμολόγηση. Ο τρίτος βαθμολογητής δεν βλέπει τους άλλους βαθμούς.
β) Ο τρίτος βαθμολογητής έχει εκτός των άλλων που σας περιέγραψα και το πλεονέκτημα να βλέπει τα σημάδια του δεύτερου βαθμολογητή(παλαιότερα και του πρώτου που έβαζε κόκκινο). Βλέπει λοιπόν αμέσως που διαφώνησαν οι δυο προηγούμενοι βαθμολογητές(αν έχει ξεφύγει δηλαδή ερώτημα) και βαθμολογεί πιο εύκολα.
Αυτή είναι η διαδικασία και δεν ξέρω ποιος σας είπε ότι ο γ' βαθμ/τής μπαίνει ενδιάμεσα ! Ως προς όλα τα άλλα, λυπάμαι και γω για την αναστάτωση που επέφερε το λάθος των συναδέλφων, αλλά είπαμε : τέλος καλό όλα καλά. Συνεχίστε με πίστη και αισιοδοξία και να χαρείτε την επιτυχία σας, διότι την αξίζετε και την έχετε κερδίσει με πολύ κόπο.
Καλές διακοπές - Μπάμπης
Μια Διευκρίνηση :
Στο προηγούμενο μήνυμα δεν είπα πουθενά ότι στο συγκεκριμένο γραπτό ο τρίτος βαβμολογητής είναι ο σωστός, αλλά περιέγραψα ότι αυτός ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να είναι ο σωστός, για τους λόγους που εξήγησα. Κανείς δεν ξέρει που ακριβώς έχει γίνει το λάθος, αν δεν δει ο φίλος μας μαθητής το γραπτό του. Το μόνο σίγουρο είναι οι βαθμολογητές έκαναν λάθος, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί.Μακάρι στο μέλλον να γίνουμε και μεις οι δάσκαλοι πιο καλοί , ώστε να μην πικραίνουμε τους μαθητές μας με τέτοια λάθη,ειδικά όταν κρίνουν το μέλλον τους.
- Ανδρέας Πούλος
Μπάμπη θα σε μαλώσω,Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Είναι σίγουρα μια πολύ άσκημη εικόνα για ένα βαθμολογικό αλλά και για τη διόρθωση γενικότερα μια τόσο μεγάλη απόκλιση και μάλιστα σε καλό γραπτό . Ευτυχώς που αυτή η διαφορά δεν σου στερεί την επιτυχία. Αλλά ας δούμε μερικά σημεία, όχι για να δικαιολογήσουμε κάτι- δεν έχει καν νόημα -, αλλά για εξηγήσουμε πώς μπορεί να συνέβη αυτό.KapioPulsar έγραψε:μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται στα μαθηματικα και ο ένας βαθμολογητ'ης να βαζει 95 και ο αλλος 77 ?!?!?!??!?!?! (σορρυ κιολας για τον εκνευρισμο ... )
α) Πόσο ακριβώς έχει βάλει ο τρίτος βαθμολογητής ; Αυτό έχει σημασία , διότι ο τρίτος βαθμολογητής έχει δει πολλά γραπτά και έχει εμπειρία , μια και έχει συναντήσει όλα τα περίεγα και τα δύσκολα σημεία της διόρθωσης.Επομένως ο τρίτος βαθμολογητής προσεγγίζει συνήθως το γραπτό πολύ σωστά και δίκαια.
β) Το ότι ο δεύτερος βαθμολογητής έχει βάλει 77 δεν σημαίνει ότι σε έχει αδικήσει.Φυσικά εσύ δεν ισχυρίστηκες κάτι τέτοιο, αλλά το αναφέρω για να μη βγει το συμπέρασμα από μη ειδικούς αναγνώστες ότι έγινε κατάφορη αδικία σε βάρος μαθητή. Αυτό το αποδεικνύει ο τρίτος βαβμολογητής, μια και αν ο τρίτος είχε βάλει πχ 85 και πάνω , τότε θα έβγαζες μεγαλύτερο μέσο όρο από 17, ενώ εσύ έχεις μικρότερο.
γ) Το λάθος λοιπόν φαίνεται να έγινε από τον πρώτο βαβμολογητή, ο οποίος πιθανόν να συνέβη να διορθώνει το γραπτό σου όταν ξεκίνησε τη διόρθωση, ίσως να μην παρευρέθηκε στην πρωτη αναλυτική συνάντηση των βαθμολογητών και ...τόσα ακόμα ...ίσως.Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συνέβη.
Για αυτό ήταν πολύ σωστή η άτυπη οδηγία μιας χρονιάς ,σύμφωνα με την οποία οι συντονιστές είχαν το δικαίωμα να συμβιβάσουν αυτές τις μεγάλες διαφορές, ώστε να προστατεύεται γερά ο θεσμός της διόρθωσης και κυρίως να μην αισθάνονται αδικημένοι οι μαθητές και οι γονείς τους. Θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά με τον άλλο συνάδελφο συντονιστή ''σώσαμε '' περίπου 5 τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα οι συνάδελφοι που είχαν κάνει τα λάθη- μερικά οφείλονταν σε λάθος προσθέσεις -έμειναν πολυ ευχαριστημένοι διότι ένοιωσαν ικανοποίηση που δεν στέρησαν ή δεν χάρησαν άσκοπα μονάδες σε κάποιον μαθητή.Φυσικά οι επεμβάσεις γίνονταν αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι διορθώναμε - δωρεάν βέβαια, αλλά αυτά η πατρίδα τα περιφρονεί - ξανά το γραπτό και βλέπαμε ότι επρόκειτο για φανερό λάθος και όχι για διαφορετικές εκτιμήσεις.
'Ήταν βέβαια για μας μια δύσκολη υπόθεση , αλλά η προσεκτική προσέγγιση των συναδέλφων και η εμπιστοσύνη που μας είχαν δεν δημιούργησαν παρεξηγήσεις.
Λοιπόν, Τέλος καλό ,όλα καλά.
Σου εύχομαι,όπως και σε όλους τους υποψήφιους του mathematica , καλές σπουδές και καλή τύχη σε ό,τι κάνετε.
Μπάμπης
η τελευταία παράγραφος δεν έπρεπε να δημοσιευθεί.
Ανήκει στα κρατικά απόρρητα.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Ανδρέα, όπως βλέπεις , αν και μερικές φορές το Κράτος έχει καλές ιδέες, εύκολα τις αποσύρει, διότι δεν έχει το θάρρος να τις υπεραπιστεί.Ανδρέας Πούλος έγραψε:.............................
Μπάμπη θα σε μαλώσω,
η τελευταία παράγραφος δεν έπρεπε να δημοσιευθεί.
Ανήκει στα κρατικά απόρρητα.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η εξέταση όλων των γραπτών που διαφέρουν πάνω από πχ 15 μονάδες από διμελή επιτροπή και ως τελικός βαθμός να ανακοινώνεται μόνο ο βαθμός της επιτροπής.
Τόσο μεγάλες διαφορές σε θετικά μαθήματα δεν δείχνουν καλή εικόνα.
Μόνο έτσι θα αποφεύγονταν τα δίκαια παράπονα των μαθητών.Αλλά όπως έχω πολλές φορές γράψει, σε αυτή τη χώρα οι άνθρωποι φοβούνται να σκεφτούν. Αυτό είναι που δημιουργεί τα μεγάλα ελλείμματα σε όλους τους χώρους.
Για τα ...κρατικά απόρρητα αυτού του είδους μάλλον έχεις δίκαιο και πρέπει στο μέλλον να είμαι πιο προσεκτικός (
Μπάμπης
!...
-
kostas.zig
Μπάμπη μέχρι και η φίλη μας η Άννα κάνει λάθος πράξεις... Λεπτομέρειες....Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά με τον άλλο συνάδελφο συντονιστή ''σώσαμε '' περίπου 5 τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα οι συνάδελφοι που είχαν κάνει τα λάθη- μερικά οφείλονταν σε λάθος προσθέσεις -έμειναν πολυ ευχαριστημένοι διότι ένοιωσαν ικανοποίηση που δεν στέρησαν ή δεν χάρησαν άσκοπα μονάδες σε κάποιον μαθητή.Φυσικά οι επεμβάσεις γίνονταν αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι διορθώναμε - δωρεάν βέβαια, αλλά αυτά η πατρίδα τα περιφρονεί - ξανά το γραπτό και βλέπαμε ότι επρόκειτο για φανερό λάθος και όχι για διαφορετικές εκτιμήσεις.
'Ήταν βέβαια για μας μια δύσκολη υπόθεση , αλλά η προσεκτική προσέγγιση των συναδέλφων και η εμπιστοσύνη που μας είχαν δεν δημιούργησαν παρεξηγήσεις.
Λοιπόν, Τέλος καλό ,όλα καλά.
Σου εύχομαι,όπως και σε όλους τους υποψήφιους του mathematica , καλές σπουδές και καλή τύχη σε ό,τι κάνετε.
Μπάμπης
Από την τελευταία παρουσία της νομίζω στο Mega!
........ Φέτος στο Υπουργείο Παιδείας θα έχουμε 400 λιγότερους εκπαιδευτικούς από ότι πέρυσι. Από τους 1.100, οι 650 θα φύγουν και το Υπουργείο θα κληθεί να λειτουργήσει με 400 λιγότερους. Θα μπορέσει; θα μπορέσει. Οργανώνουμε διαφορετικά τις υπηρεσίες για να πάνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.....
Ζυγούρης Κώστας
- chris_gatos
- Επιμελητής
Εγώ πάλι που νομίζω πως οι ημέτεροι θα πλαισιώσουν και πάλι τις υπηρεσίες του Υπουργείου.
Ανερυθρίαστα και με στόμφο παρακαλώ.
Πάλι καλά που καταργήθηκε το αίσχος των αποσπάσεων-υψηλών μοριακών πριμοδοτήσεων.
(Κάτσε σίγουρα καταργήθηκε ή το λέω για να το λέω..)
Τη συνέντευξη έτυχε να τη δω κι εγώ και ήταν απαλή, σα χάδι.
Πάμε γερά για τη νέα εποχή στην Παιδεία...
(Να δούμε πόσες φορές θα το πούμε, μέχρι να με πάρουν για τα καλά τα χρόνια!)
Ανερυθρίαστα και με στόμφο παρακαλώ.
Πάλι καλά που καταργήθηκε το αίσχος των αποσπάσεων-υψηλών μοριακών πριμοδοτήσεων.
(Κάτσε σίγουρα καταργήθηκε ή το λέω για να το λέω..)
Τη συνέντευξη έτυχε να τη δω κι εγώ και ήταν απαλή, σα χάδι.
Πάμε γερά για τη νέα εποχή στην Παιδεία...
(Να δούμε πόσες φορές θα το πούμε, μέχρι να με πάρουν για τα καλά τα χρόνια!)
Χρήστος Κυριαζής
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Πάντως , αυτό το ''πρώτα ο μαθητής '' με οδηγεί στην εξής σκέψη : Που θα οδηγηθεί άραγε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αν εκεί
υιοθετηθεί το ανάλογο σύνθημα '' πρώτα ο φαντάρος '' ;
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου γεννηθούν τέτοιες απορίες σε αυτή την ώριμη ηλικία
!
Μπάμπης
υιοθετηθεί το ανάλογο σύνθημα '' πρώτα ο φαντάρος '' ;
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου γεννηθούν τέτοιες απορίες σε αυτή την ώριμη ηλικία
Μπάμπης
Υπουργείο Άμυνας
Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης...
Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες