Αν
, να βρείτε τον αριθμό χΑς κάνουμε λίγο υπομονή, αφήνοντας τους μικρούς μαθητές να την προσπαθήσουν (του λυκείου οι μαθητές θεωρούνται μεγάλοι - ας περιμένουν μέχρι αύριο)
Συντονιστής: Γιώργος Ρίζος
, να βρείτε τον αριθμό χ
Παίρνουμε τους περιορισμούς
για να μην μηδενίζει ο παρονομαστής, αλλά έτσι κι αλλιώς x>0 αφού είναι πλευρά τριγώνου.
ή 
Όχι, το name είναι άσχετο με την ηλικία. Απλά από παλιά είχα το stavros11 σε διάφορα forum (όχι από 11 χρονών, όμως) και έτσι το έβαλα κι εδώ. Σε ακριβώς 1 μήνα κλείνω τα 15. Α' Λυκείου θα πάω τώρα.mathxl έγραψε:Μπράβο Σταύρε![]()
Δεν ξέρω αν οι γνώσεις σου, επιτρέπουν να απαντήσεις και για το είδος του τριγώνου κατά γωνία (τι τάξη είσαι;)
Είσαι 11 χρονών;

Το ΠΙ που λέτε δεν ξέρω τι είναι, αλλά γενικά αν και ο καθηγητής μας ήταν πάρα πολύ καλός, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα αν και η τάξη ήταν περισσότερο συνεργάσιμη. Επίσης είχαμε ένα πρόβλημα για 1 μήνα που έλλειπε ο καθηγητής μας λόγω ασθένειας, απ' όσο ξέρω και μας έκανε άλλος και στο μάθημα μόνο εγώ πρόσεχα επειδή με ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα Μαθηματικά. Οι υπόλοιποι έκαναν ότι να 'ναι κι έτσι χάναμε πολύ ώρα γιατί αυτός, πως να το πω, δεν μπορούσε να επιβληθεί... Με λίγα λόγια σε 1 μήνα το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε παραπάνω είναι η ταυτότητα του τριωνύμου. Δηλαδή 1 μήνα φάγαμε για τα τριώνυμα... Αυτό δεν είναι χάσιμο χρόνου ??mathxl έγραψε:Χεχεχε που να προλάβει ο καθηγητής σου...με αυτό το βιβλίο (έχει πάρα πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να κάνει στάση παραπάνω απότι λέει το ΠΙ)
Στα τρίγωνα για τις γωνίες έχουμε ότι είναι μεγαλύτερες των 0 μοιρών και μικρότερες των 180
και επειδή έβγαλες αρνητικό συνημίτονο, θα είναι μεγαλύτερη των 90 και μικρότερη των 180 , άρα αμβλεία. Σωστά και πάλι
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες