και 
να βρεθει το

μπορω να πω
=>
=>
ομοιως για τη g τα προσθετω και βγαζω 0
Η ασκηση ειναι απο το βιβλιο του κ Στεργιου και τη λυνει με τη βοηθεια του κριτηριου παρεμβολης.
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis
και 

=>
=>
Μήπως εννοείς την άσκηση 7.57 στη σελίδα 244 ; Είναι καλή ιδέα, αλλά δεν έχει σχέση με αυτή τη λύση που δίνεις. Έχεις μετατρέψει τα ζητούμενα σε δεδομένα και αυτό δεν είναι σωστό. Αν όμως έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου , γράψε μου ένα μήνυμα προσωπικό(ή και εδώ) για να το δούμε αναλυτικά και να το ξεκαθαρίσειςchr έγραψε:....................Η ασκηση ειναι απο το βιβλιο του κ Στεργιου και τη λυνει με τη βοηθεια του κριτηριου παρεμβολης.
<=>
.
<=>
<=>
(σχεση 1)
εχουμε
(σχεση 2)
και θελουμε απλα να το υπολογισουμε μπορουμε να πουμε οτι
???
![\displaystyle{\mathop {\lim }\limits_{x \to {x_0}} \left[ {{f^2}\left( x \right) + {g^2}\left( x \right)} \right] = 0} \displaystyle{\mathop {\lim }\limits_{x \to {x_0}} \left[ {{f^2}\left( x \right) + {g^2}\left( x \right)} \right] = 0}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/cda07a354636a316693aba008c58c0ce.png)
![\displaystyle{\mathop {\lim }\limits_{x \to {x_0}} \left[ {{f^2}\left( x \right) + {g^2}\left( x \right)} \right] = 0} \displaystyle{\mathop {\lim }\limits_{x \to {x_0}} \left[ {{f^2}\left( x \right) + {g^2}\left( x \right)} \right] = 0}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/cda07a354636a316693aba008c58c0ce.png)

Θα έλεγα να μελετήσεις με προσοχή το μήνυμα του Βασίλη.chr έγραψε:..........................................και εδω ειναι η απορια μου.Αφου γνωριζουμε οτι υπαρχει το οριοκαι θελουμε απλα να το υπολογισουμε μπορουμε να πουμε οτι
???
ουσιαστικα δεν εχω κατανοησει σωστα την ιδιοτητα του σχολικου βιβλιου.
θα παρακαλουσα να μου εξηγησει καποιος τι ακριβως ισχυει( αν ισχυει και αντιστροφα).
ευχαριστω πολυ.
έχει όριο μηδέν . Από δω και κάτω χρειαζεται προσοχή. Πώς θα βγάλουμε ότι η κάθε μια έχει όριο μηδέν ; Εδώ κάνουμε λοιπόν αυτό που λέει η υπόδειξη . Κάνουμε δηλαδή παρεμβολή και ύστερα χρησιμοποιούμε τα πρώτα ερωτήματα.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες