Μία ιστορία της γιαγιάς μου
- Ανδρέας Πούλος
Μία ιστορία της γιαγιάς μου
Η γιαγιά μου έλεγε μία ιστορία που τη θυμάμαι ακόμα:
Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ζευγάρι που δεν είχε παιδιά. Στον τοίχο του σπιτιού τους ήταν κρεμασμένο ένα τσεκούρι.
Το ζευγάρι κάθε μέρα αναστέναζε και έκλαιγε, γιατί αν θα αποκτούσε παιδί, μπορεί το τσεκούρι να έπεφτε πάνω στο παιδί τους και να το σκότωνε.
Κι εγώ ρωτούσα τη γιαγιά μου. Γιατί γιαγιά κλαίγανε αφού δεν είχαν ακόμα παιδί; Κι αυτή μου απαντούσε. Έλα ντε !!
Έγραψα αυτό το κείμενο, όχι τόσο να στενοχωρήσω ορισμένους φίλους του Φόρουμ, όσο για να τους κάνω πιο προσεκτικούς.
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη για την Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης, την οποία μπορεί να δει ο καθένας στο Διαδίκτυο.
Που είναι όλοι αυτοί που κλαίγανε;
1) γιατί θα φύγουν οι μιγαδικοί αριθμοί
2) γιατί θα φύγει ο κανόνας L' Hospital
3) γιατί, γιατί, γιατί .....
και να κλάμα και να ψηφίσματα και να κεραυνοί κατά των άσχετων συμβούλων του Υπουργείου και να ερωτήσεις που είναι η Ε.Μ.Ε. και δεν παίρνει θέση, κλπ.
Η μαθηματική σκέψη δεν είναι μόνο για να λύνουμε προβλήματα και ασκήσεις, αλλά και να μπορούμε να διαχωρίζουμε το πραγματικό από το φανταστικό.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ότι και όσα γράφουμε στο Φόρουμ πρέπει να μένουν και να μην αποσύρονται.
Καλή σχολική χρονιά,
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ζευγάρι που δεν είχε παιδιά. Στον τοίχο του σπιτιού τους ήταν κρεμασμένο ένα τσεκούρι.
Το ζευγάρι κάθε μέρα αναστέναζε και έκλαιγε, γιατί αν θα αποκτούσε παιδί, μπορεί το τσεκούρι να έπεφτε πάνω στο παιδί τους και να το σκότωνε.
Κι εγώ ρωτούσα τη γιαγιά μου. Γιατί γιαγιά κλαίγανε αφού δεν είχαν ακόμα παιδί; Κι αυτή μου απαντούσε. Έλα ντε !!
Έγραψα αυτό το κείμενο, όχι τόσο να στενοχωρήσω ορισμένους φίλους του Φόρουμ, όσο για να τους κάνω πιο προσεκτικούς.
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη για την Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης, την οποία μπορεί να δει ο καθένας στο Διαδίκτυο.
και να κλάμα και να ψηφίσματα και να κεραυνοί κατά των άσχετων συμβούλων του Υπουργείου και να ερωτήσεις που είναι η Ε.Μ.Ε. και δεν παίρνει θέση, κλπ.
Η μαθηματική σκέψη δεν είναι μόνο για να λύνουμε προβλήματα και ασκήσεις, αλλά και να μπορούμε να διαχωρίζουμε το πραγματικό από το φανταστικό.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ότι και όσα γράφουμε στο Φόρουμ πρέπει να μένουν και να μην αποσύρονται.
Καλή σχολική χρονιά,
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
- chris_gatos
- Επιμελητής
Re: Μία ιστορία της γιαγιάς μου
Καλημέρα!
Έχοντας πάντα στο μυαλό μου την εντύπωση πως το φόρουμ είναι ένας τρόπος ελεύθερης έκφρασης και προπαντός
ανθρώπινης επικοινωνίας και μετέπειτα μαθηματικής αλληλεπίδρασης, θέτω κι εγώ ένα ερώτημα μαζί με τα ερωτήματα του
Ανδρέα.
Μήπως αυτό το ''κλάμα'' κάποιων απο το φόρουμ, αλλά και η δυναμική παρέμβαση (εννοώ την αποστολή της
διαμαρτυρίας σε Υπουργείο, Μ.Μ.Ε) βοήθησε τελικά στο να υπάρξει περισσότερη σύνεση στη λήψη αποφάσεων;;
Και σημειώνω πως προσωπικά δε μου καιγόταν καρφί αν θα βγεί έξω το τάδε ή το δείνα. Αντιθέτως έχω τεράστιο
πρόβλημα με την χωρίς σύνεση λήψη αποφάσεων, με τους συνεχείς και χωρίς ιδιαίτερο λόγο πειραματισμούς.
Καλή χρονιά στην παιδεία και τους λειτουργούς της με υγεία!
Έστω και με τρύπια κάλτσα ας παλέψουμε για κάτι καλύτερο.
Χρήστος Κυριαζής
Ανθυποκαθηγητίσκος μαθηματικών
Έχοντας πάντα στο μυαλό μου την εντύπωση πως το φόρουμ είναι ένας τρόπος ελεύθερης έκφρασης και προπαντός
ανθρώπινης επικοινωνίας και μετέπειτα μαθηματικής αλληλεπίδρασης, θέτω κι εγώ ένα ερώτημα μαζί με τα ερωτήματα του
Ανδρέα.
Μήπως αυτό το ''κλάμα'' κάποιων απο το φόρουμ, αλλά και η δυναμική παρέμβαση (εννοώ την αποστολή της
διαμαρτυρίας σε Υπουργείο, Μ.Μ.Ε) βοήθησε τελικά στο να υπάρξει περισσότερη σύνεση στη λήψη αποφάσεων;;
Και σημειώνω πως προσωπικά δε μου καιγόταν καρφί αν θα βγεί έξω το τάδε ή το δείνα. Αντιθέτως έχω τεράστιο
πρόβλημα με την χωρίς σύνεση λήψη αποφάσεων, με τους συνεχείς και χωρίς ιδιαίτερο λόγο πειραματισμούς.
Καλή χρονιά στην παιδεία και τους λειτουργούς της με υγεία!
Έστω και με τρύπια κάλτσα ας παλέψουμε για κάτι καλύτερο.
Χρήστος Κυριαζής
Ανθυποκαθηγητίσκος μαθηματικών
Χρήστος Κυριαζής
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ Ανδρέα ΠούλοΑνδρέας Πούλος έγραψε:Η γιαγιά μου έλεγε μία ιστορία που τη θυμάμαι ακόμα:
Καλή σχολική χρονιά,
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Θα πρέπει από την αρχή να πω ότι ότι η απάντηση αυτή είναι προσωπική και απηχεί δίκές μου απόψεις και όχι τις απόψεις των καλών συναδέλφων που είναι Διευθύνοντα μέλη του mathematica ούτε φυσικά των Συντονιστών.
Όπως, ίσως, γνωρίζεις πολλές από τις αλλαγές που γίνονται στην Εκπαίδευση ή αλλού γίνονται σε φάσεις. Προηγείται κάποια προεργασία, τα θέματα περνάνε από επιτροπές, βολιδοσκοπούνται οι ενδιαφερόμενοι, υπολογίζονται οι αντιδράσεις και τα διάφορα κόστη και μετά από διάφορες τροποποιήσεις γίνεται κάποια μικρής ή μεγάλης εμβέλειας αλλαγή.
Όπως, ίσως, καταλαβαίνεις το όλο θέμα είναι μάλλον δυναμικό παρά στατικό και το τελικό αποτέλεσμα είναι συνισταμένη όλων των αντιδρώντων.
'Oπως, ίσως, φαντάζεσαι σε τέτοια ζητήματα είναι πολύ δύσκολο να προδιαγράψει κανείς εκ΄των προτέρων την κατάληξη τους ή να υπολογίσει επ΄ακριβώς την αποτελεσματικότητα μίας παρέμβασης. Αυτές είναι εγγενείς δυσκολίες της πολιτικής επιστήμης και όχι μόνο.
Επομένως, φαντάζομαι, αντιλαμβάνεσαι ότι και για το συγκεκριμένο θέμα που σε διάφορες φάσεις της εξέλιξης του υπήρχαν διαφορετικές πληροφορίες και εισηγήσεις ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι ενδιάμεσες αντιδράσεις (ανάμεσα τους και εκείνη του mathematica) ήταν άκαιρες, άσκοπες, αναποτελεσματικές ή άδικες.
Και στο τέλος-τέλος δηλαδή τι; θα πρέπει κιόλας να πετάμε την σκούφια μας για τις επιλογές που τελικά προκρίθηκαν ως "διδακτέα ύλη" για τα Μαθηματικά στις διάφορες τάξεις; Η να είμαστε ευτυχείς για τις κωμικές αιτιολογήσεις αυτών των επιλογών;
Αυτά ως προς τα συμβάντα.
Ως προς το μήνυμα σου θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:
1) Κλάμα, κλάψα ή οτιδήποτε σχετικό είναι ορατό μόνο στην ιστορία της γιαγιάς σου (3η και 5η αράδα). Δεν είναι ορατό στο mathematica όπου αξιοπρεπείς επιστήμονες και μάχιμοι δάσκαλοι διατυπώνουν την γνώμη τους και τις αιτιάσεις τους.
2) Πριν αποφασίσεις να θέσεις ζητήματα προσοχής ("να τους κάνω πιο προσεκτικούς" σημειώνεις) καλόν θα ήτο να δεις τα διάφορα ντοκουμέντα και να τα συνδυάσεις χρονικά με το ψήφισμα του mathematica. Αν το κάνεις υπό το καθεστώς της αρετής της προσοχής που, υποθέτω, διαθέτεις και ενδιαφέρεσαι να μεταλαμπαδεύσεις θα εκπλαγείς διαπιστώνοντας πόσο άδικο έχεις.
3) Πιθανόν να μην σε ενδιαφέρει αν ένα μήνυμα σου σε αδικεί (η γνώμη μου είναι ότι το παρόν σου μήνυμα σε αδικεί). Ας μην αδικεί όμως με χονδροειδή τρόπο κάποιους ανθρώπους. Γιατί πως να το κάνουμε αγαπητέ Ανδρέα Πούλο η φράση σου "Η μαθηματική σκέψη δεν είναι μόνο για να λύνουμε προβλήματα και ασκήσεις, αλλά και να μπορούμε να διαχωρίζουμε το πραγματικό από το φανταστικό", συνδυαζόμενη με τους αποδέκτες, είναι για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του συρμού "κάπως". Ή για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση πιο αρμόζουσα στο τρέχον κλίμα του Υπουργείου Παιδείας είναι "too much".
Καλή Σχολική Χρονιά, Φιλικά κτλ
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Θά ήθελα νά αναφέρω ότι κατά τήν διάρκεια τών ημερών από 30/6/2010 έως 6/7/2010 μέ τήν μορφή ατομικών επιστολών (όχι μαζικά) εστάλη στούς παρακάτω η ανακοίνωση-διαμαρτυρία "Μείωση τής ύλης" πού είναι καί αναρτημένη στήν κεντρική σελίδα τού mathematica:
1) Στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
Στους Υφυπουργούς Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννη Πανάρετο
2) Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (*)
3) Στα τμήματα Μαθηματικών των Πανεπιστημίων μας
(ατομικές επιστολές στούς προέδρους καί τούς αντιπροέδρους τών τμημάτων)
4) Στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
5) Στην ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΕΦΕ
6) Στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΑΥΓΗ (*)
7) Στους δικτυακούς τόπους alfavita, Κοινότητα Εκπαιδευτικών
(*) Το μήνυμα εστάλη στούς σημειωμένους [αλλά και σε μερικούς ακόμη αποδέκτες] αλλά υπήρξε αναφορά απόριψης επίδοσης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.
1) Στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
Στους Υφυπουργούς Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννη Πανάρετο
2) Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (*)
3) Στα τμήματα Μαθηματικών των Πανεπιστημίων μας
(ατομικές επιστολές στούς προέδρους καί τούς αντιπροέδρους τών τμημάτων)
4) Στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
5) Στην ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΕΦΕ
6) Στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΑΥΓΗ (*)
7) Στους δικτυακούς τόπους alfavita, Κοινότητα Εκπαιδευτικών
(*) Το μήνυμα εστάλη στούς σημειωμένους [αλλά και σε μερικούς ακόμη αποδέκτες] αλλά υπήρξε αναφορά απόριψης επίδοσης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Θα μου επιτρέψτε να εκφράσω την άποψη μου ότι πλέον διαφαίνεται φως, βλέποντας την παρέμβαση του Γρηγόρη Κωστάκου στο θέμα: Μία ιστορία της γιαγιάς μου όπου φαίνεται πλέον ότι η Μαθηματική Κοινότητα έχει τόση αξιοπρέπεια ώστε να μην δέχεται τελείως παθητικά αποφάσεις που είναι ενάντια στην πρόοδο της Μαθηματικής Εκπαίδευσης και μάλιστα ντε και καλά να προσπαθεί να τις εφαρμόζει.
Βεβαίως και έκανε Άριστα το mathematica πού κοινοποίησε πολλαπλά τις απόψεις των Μελών του
και μακάρι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και προς την κατεύθυνση αυτή μήπως και αναγκαστούν οι υπεύθυνοι να ακούσουν αυτούς που πρέπει και όχι αυτούς που δεν τους γνωρίζει η Μαθηματική κοινότητα και άρα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην Γνωρίζουν.
Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η προσπάθεια της επικυριαρχίας της ανωνυμίας.
S.E.Louridas
Βεβαίως και έκανε Άριστα το mathematica πού κοινοποίησε πολλαπλά τις απόψεις των Μελών του
και μακάρι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και προς την κατεύθυνση αυτή μήπως και αναγκαστούν οι υπεύθυνοι να ακούσουν αυτούς που πρέπει και όχι αυτούς που δεν τους γνωρίζει η Μαθηματική κοινότητα και άρα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην Γνωρίζουν.
Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η προσπάθεια της επικυριαρχίας της ανωνυμίας.
S.E.Louridas
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Η απάντηση των φίλων στο φίλο Αντρέα είναι
εξ απαλών ονύχων
Ελπίζω να καταλάβει το "λάθος" του και να αποσύρει το μήνυμα, γιατί εκθέτει και την γιαγιά του.
Φιλικά Χρήστος
εξ απαλών ονύχων
Ελπίζω να καταλάβει το "λάθος" του και να αποσύρει το μήνυμα, γιατί εκθέτει και την γιαγιά του.
Φιλικά Χρήστος
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
-
k-ser
- Επικοινωνία:
Ανδρέα, είχε δεν είχε παιδί το ζευγάρι, δεν το ξεκρέμαγε το ρημάδι το τσεκούρι!Ανδρέας Πούλος έγραψε:Η γιαγιά μου έλεγε μία ιστορία που τη θυμάμαι ακόμα:
Καλή σχολική χρονιά σ' όλους.
Κώστας Σερίφης
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Πολύ σωστά μιλάει η γιαγιά του. Η προσωπική μου όμως άποψη είναι πως η ιστορία της γιαγιάς δεν εμπίπτει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Στην περίπτωσή μας μάλλον ταιριάζει καλύτερα ότι το παιδί γεννήθηκε και υπήρχαν οι πληροφορίες ότι πάνω από το κρεβάτι του παιδιού κάποιος θα κρέμαγε ένα τσεκούρι. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε και το τσεκούρι δεν ανέβηκε.xr.tsif έγραψε: Ελπίζω να καταλάβει το "λάθος" του και να αποσύρει το μήνυμα, γιατί εκθέτει και την γιαγιά του.
Αν ήταν ορθές οι πληροφορίες μας ή όχι δεν έχει τόση σημασία. Οι ενδείξεις ήταν αρκετές ώστε το σενάριο αυτό να μην κινείται μόνο στην σφαίρα της φαντασίας. Ούτε έχει τόση σημασία αν η δική μας διαμαρτυρία έπαιξε κάποιο ρόλο ώστε το τσεκούρι να μην ανεβεί. Σημασία έχει ότι δεν ανέβηκε.
Η επιστολή που στείλαμε ως mathematica.gr πιστεύω ήταν αρκετά προσεγμένη και μακριά από μοιρολογίες και αφορισμούς. Θεωρώ ότι ορθώς εστάλη η επιστολή και αν ξαναχρειαστεί, πράγμα που απεύχομαι, ελπίζω να πράξουμε αναλόγως.
Εννοείται ότι τα πιο πάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Και εγώ θα κινηθώ στο ίδιο μήκος με τους συναδέλφους...
Προσωπικά νομίζω Ανδρέα ότι δεν απόδειξες τίποτα, επειδή δεν μπήκαν αυτά που διαμαρτυρόμασταν στην ύλη, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι κλαίγαμε ή ψηφίζαμε κεραυνούς άδικα!!
Το θέμα Ανδρέα μπορούμε να το δούμε και από άλλη σκοπιά, αν είμαστε καλοπροαίρετοι και διακατεχόμαστε από ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι εμείς καταφέραμε να πιέσουμε για να αποσυρθούν αυτά που είχαν ανακοινωθεί! Στην πρόθεση αντιδράσαμε, σε αυτά που ανακοινώνονταν διαμαρτυρηθήκαμε. Γιατί δεν το διαβάζεις και έτσι; Γιατί αντί να πανηγυρίζεις που κέρδισε η δημοκρατία του λόγου και των επιχειρημάτων, μας το γυρνάς στα μούτρα; Γιατί μέσα από ένα γόνιμο διάλογο – αντίδραση, εσύ διαλέγεις την στείρα αποδοχή, αποχαύνωση ή παρακολούθηση;
Και νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρεται για τον ίδιο λόγο, το έχω ξαναδεί να το πράττεις και στον διαγωνισμό του Καγκουρό, ήταν από τα πρώτα μηνύματά σου και έτσι σε γνωρίσαμε μέσα από το mathematica ( τουλάχιστον εγώ…)
Επίσης, θα σε συμβουλέψω και εγώ να μην χρησιμοποιείς τις λέξεις κλάμα, κεραυνούς, υπερβολές, Ταλιμπάν κτλ όταν αναφέρεσαι στα άτομα του mathematica, γιατί προκαλείς και είναι προσβλητικές και απαράδεκτες.
Συγνώμη για τον απότομο ύφος μου αλλά δεν μπορώ να μείνω και απαθής όταν η έγγραφη διαμαρτυρία του
λαμβάνεται ως κλάψα, είναι παράλογο και αντιφατικό...
Καλή σχολική χρονιά,
Μάκης Χατζόπουλος
Προσωπικά νομίζω Ανδρέα ότι δεν απόδειξες τίποτα, επειδή δεν μπήκαν αυτά που διαμαρτυρόμασταν στην ύλη, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι κλαίγαμε ή ψηφίζαμε κεραυνούς άδικα!!
Το θέμα Ανδρέα μπορούμε να το δούμε και από άλλη σκοπιά, αν είμαστε καλοπροαίρετοι και διακατεχόμαστε από ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι εμείς καταφέραμε να πιέσουμε για να αποσυρθούν αυτά που είχαν ανακοινωθεί! Στην πρόθεση αντιδράσαμε, σε αυτά που ανακοινώνονταν διαμαρτυρηθήκαμε. Γιατί δεν το διαβάζεις και έτσι; Γιατί αντί να πανηγυρίζεις που κέρδισε η δημοκρατία του λόγου και των επιχειρημάτων, μας το γυρνάς στα μούτρα; Γιατί μέσα από ένα γόνιμο διάλογο – αντίδραση, εσύ διαλέγεις την στείρα αποδοχή, αποχαύνωση ή παρακολούθηση;
Και νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρεται για τον ίδιο λόγο, το έχω ξαναδεί να το πράττεις και στον διαγωνισμό του Καγκουρό, ήταν από τα πρώτα μηνύματά σου και έτσι σε γνωρίσαμε μέσα από το mathematica ( τουλάχιστον εγώ…)
που μετά διαψεύστηκε και κατάπιες την γλώσσα σου όπως λες‼ Φυσικά δεν ξέχασες να ρίξεις πάλι ευθύνες σε αυτούς που φώναζαν για το άδικο γεγονός και να τους θεωρείς Ταλιμπάν και εν τέλει ηθικούς αυτουργούς, άρα υποχώρηση, παραδοχή και κατανόηση μηδέν (όπως φαίνεται και στο παρακάτω κείμενο)‼Ανδρέας Πούλος έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι,
Νομίζω ότι ως λαός έχουμε μία τάση για υπερβολές σε λόγια και έργα.
Θυμίζω πέρυσι τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους υπεύθυνους του διαγωνισμού Καγκουρό, ότι πρόκειται για σκοτεινά πρόσωπα που θέλουν να τα κονομίσουν, ανθρώπους των μονοπωλίων και διάφορες σαχλαμάρες που λένε οι κάθε λογής τραπεζορήτορες στις αποκαλούμενες "συνελεύσεις" του τρεις κι ο κούκος.
Φέτος θα έχουμε δύο μάλλον πραγματικά γεγονότα (αν όλα πάνε καλά) και ένα φανταστικό (προφανώς κατά τη γνώμη μου).
Τα πραγματικά γεγονότα θα είναι α) ο διαγωνισμός"μικρός Ευκλείδης" για μαθητές Δημοτικού την Παρασκευή 19/3/2010 κατά τις ώρες λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και β) το διαγωνισμός Καγκουρό το Σάββατο στις 20/3/2010 σε διάφορα εκπαιδευτήρια για μαθητές από την γ' Δημοτικού έως και την Γ Λυκείου.
Το φανταστικό γεγονός είναι ότι ο ένας διαγωνισμός θα επηρεάσει και μάλιστα αρνητικά τη διεξαγωγή του άλλου.
Από που προκύπτουν τα συμπεράσματα και οι αξιολογικές κρίσεις όπως αυτές που γράφετε;
1. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας μας νομίζω ότι είναι εμφανές αυτό και θα πρέπει σίγουρα να μετατεθεί ο διαγωνισμός κατά μία εβδομάδα.
2. από αυτούς που φοβούνται την άνοδο του διαγωνισμού Καγκουρό, αφού τοποθετούν τον έναν διαγωνισμό μια μέρα πριν, για να αποδυναμώσουν τον άλλο…
3. Αυτό πάντως που με προκαλεί είναι η πρόθεσή τους, η πρόθεσή της κόντρας, της προστριβής, της πρόκλησης, της αναμέτρησης του αναστήματος και τελικά την δημιουργία έντασης (είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα).
4. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της ΕΜΕ ορίσθηκε από το Υπουργείο πάνω σχεδόν στον διαγωνισμό Καγκουρό σας ομολογώ ότι με πείραξε αλλά και με εξόργισε αφάνταστα.Μια τέτοια αντιπαιδαγωγική ενέργεια υποβιβάζει το ρόλο των μαθηματικών στη χώρα μας και εμάς μας μειώνει στα μάτια μαθητών και γονέων .
5. Ελπίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος του ''ΥΠΕΠΘ'' κλπ θα μεταθέσει τον διαγωνισμό του Δημοτικού για μετά το Πάσχα .
Νομίζω ότι τέτοιου είδους υπερβολές έχουν κάποια συγγένεια με τις περσινές, (όσο και αν αυτό σας στενοχωρεί και σας ενοχλεί) ανεξάρτητα από τις προθέσεις που έχουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην ομαλή και - σίγουρα επιτυχή - διεξαγωγή του διαγωνισμού Καγκουρό και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον αγαπητό φίλο Μιχάλη και τον ακούραστο συνεργάτη του Νίκο Σπανουδάκη.
Κάνω έκκληση για την παύση της συζήτησης και ας αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν ομαλά. Προσωπικά, στη "συζήτηση" με αυτό το θέμα αυτό δεν θα ξανασυμμετέχω.
Παράλληλα, είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι, ανεξάρτητα από τη ριζική μου διαφωνία για θέματα "πολιτικής", το επίπεδο του φόρουμ σε θέματα Μαθηματικών είναι εξαιρετικό και πραγματικά παράγει έργο παιδαγωγικό και επιστημονικό στο πλαίσιο της μικρής μας χώρας.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Ανδρέα, νομίζω ότι παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι το ύφος σου και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, να μην προτρέχουμε και ας μην είμαστε βιαστικοί στα συμπεράσματά μας γιατί πολύ πιθανόν να εκτεθούμε. Αλλά θέλω να μου εξηγήσεις κάτι, τι είναι πιο εύκολο, να γκρεμίσεις το αυθαίρετο που έφτιαξε ο γείτονά μέσα στο οικόπεδό σου ή να του απαγορεύσεις μόλις διατυπώσει διαθέσεις ότι θα το πράξει;Ανδρέας Πούλος έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι,
γνώριζα τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό Καγκουρό από την προηγούμενη εβδομάδα από την επικοινωνία με το φίλο Μιχάλη,
αλλά δεν πήρα χαμπάρι για τη δημόσια συζήτηση μέσω του Φόρουμ, διότι νόμιζα - κρίνοντας από τον τίτλο - ότι ήταν η παλιά συζήτηση πριν ένα μήνα.
Σίγουρα, δυσαρεστήθηκα πολύ για τα νέα δεδομένα.
Αναγκάστηκα να στείλω πίσω τις αιτήσεις από ογδόντα μαθητές που γράφτηκαν στο εξεταστικό κέντρο που είμαι υπεύθυνος.
Και τι απαντήσεις στα παιδιά; Επιμένω ότι τη ζημιά την έκαναν πέρσι οι Ταλιμπάν και τα φετινά γεγονότα είναι απόηχος των περσινών.
Ελπίζω να εξεταστεί σωστά από νομική άποψη το θέμα ενός τέτοιου διαγωνισμού εκ μέρους του Υπουργείου και να λυθεί σωστά το πρόβλημα,
εννοώ να διεξάγεται μόνιμα και νόμιμα ο διαγωνισμός Καγκουρό και στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες 45 χώρες.
Βεβαίως, έχω καταπιεί τη γλώσσα μου και το ομολογώ δημόσια, αλλά έχω βάσιμες ελπίδες ότι με το επόμενο σχολικό έτος θα διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο διεξαγωγής διαγωνισμών που δεν διεξάγονται από Κρατικούς φορείς ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Επίσης, θα σε συμβουλέψω και εγώ να μην χρησιμοποιείς τις λέξεις κλάμα, κεραυνούς, υπερβολές, Ταλιμπάν κτλ όταν αναφέρεσαι στα άτομα του mathematica, γιατί προκαλείς και είναι προσβλητικές και απαράδεκτες.
Συγνώμη για τον απότομο ύφος μου αλλά δεν μπορώ να μείνω και απαθής όταν η έγγραφη διαμαρτυρία του
Καλή σχολική χρονιά,
Μάκης Χατζόπουλος
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- Ανδρέας Πούλος
Επειδή ορισμένοι συνάδελφοι θεωρούν ότι το ύφος και ο τρόπος της γραφής μου – ανεξάρτητα από την ορθότητα των συλλογισμών μου,
κάτι για το οποίο εκ φύσεως πάντοτε αμφιβάλλω, διότι είμαι αγνωστικιστής – είναι προσβλητικό για τα μέλη του mathematica,
τους παραπέμπω στα παρακάτω κείμενα, στα οποία δεν έχω αλλάξει ούτε την ορθογραφία, πόσο μάλλον το ύφος.
Το μόνο που έκανα είναι να τονίσω με έντονα γράμματα αυτά που θεωρώ ως «sic» και τα οποία περιέργως
δεν θεώρησε κανείς ως «ενοχλητικά» ή «προσβλητικά».
Παράλληλα, δεν μπορώ να μην επαινέσω την ήρεμη και προσεγμένη απάντηση του Demetres στο κείμενό μου.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία διαφωνούμε, παρ’ όλα αυτά,
η δημόσια και επώνυμη έκφραση απόψεων – το τονίζω είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση.
Θεωρώ ότι δεν θίγω πρόσωπα, εξάλλου με πολλά μέλη του Mathematica έχω ιδιαίτερα φιλικές και προσωπικές σχέσεις, αλλά κρίνω στάσεις και συμπεριφορές.
Και πάλι καλή σχολική χρονιά, η οποία ας μου επιτραπεί να κάνω μία ιδιαίτερα παράδοξη σύμφωνα με τη «κοινή γνώμη» πρόβλεψη, δεν θα είναι καθόλου άσχημη.
Επειδή το ρίσκο της πρόβλεψης είναι μεγάλο, στο τέλος της χρονιάς, αν κάνω λάθος μην με κράξετε όλοι μαζί.
Αν όμως προβλέψω σωστά, έχω το δικαίωμα να ζητήσω κάτι.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Polysot, 11 Μαρτίου 2010
Γιώργο δυστυχώς οι διαπιστώσεις σου για τον PISA, αλλά και η απαξίωση του ελληνικού συστήματος
και οι άσχετοι με αυτό που "αξιολογούν και αναπτύσσουν" προγράμματα σπουδών είναι μία ζοφερή πλέον πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα δε θα με ενοχλούσε να έχουμε και την άποψη ειδικευμένων ανθρώπων εξωτερικά του ελληνικού συστήματος, διότι έτσι ενδεχομένως να προσφερθούν νέες ιδέες που πάντα είναι ευπρόσδεκτες, όταν βέβαια μπορούν να λειτουργήσουν και να βελτιώσουν το συγκεκριμένο σύστημα.
Όμως η αλήθεια είναι ότι αν η κεφαλή θα το πω αυστηρά : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ή ακόμα χειρότερα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να υπάρξει βελτίωση στην εκπαίδευση - το αντίθετο μάλιστα, τότε δεν υπάρχει και περίπτωση να εφαρμοστούν και αυτά που θέλει, αν είμαστε σε εγρήγορση εμείς.
Η εγρήγορσή μας πρέπει να έχει αφετηρία - εκτός της καθημερινότητας βεβαίως - κυρίως τις πολιτικές επιλογές μας, οι οποίες ωθούν πάντα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Στέλιος Μαρίνης 11 Μαρτίου 2010
Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να συζητήσει κανείς σοβαρά την έκθεση ιδεών της κ. Διαμαντοπούλου ή να κάνει πλάκα.
Ως έκθεση ιδεών, αν γραφόταν στα χρόνια που ήμουν μαθητής θα έπαιρνε άριστα. Όμως έκτοτε στην έκθεση βαθμολογείται και η τεκμηρίωση των όσων γράφει ο μαθητής.
Έτσι, η έκθεση της κ. Διαμναντοπούλου με το ζόρι θα έπαιρνε τη βάση, γιατί από τεκμηρίωση δεν αναφέρει τίποτε.
Polysot, 12 Μαρτίου 2010
Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι γενικώς είναι άχρηστοι και ανύπαρκτοι
κυρίως διότι τους φορτώνουν πράγματα χωρίς να τους δίνουν και τα φράγκα που χρειάζονται.
Εν ολίγοις, οι περισσότεροι υπάρχοντες πολιτικοί πρέπει να είναι ανίκανοι, προδότες και επικίνδυνοι τουλάχιστον!!! Πρέπει να βρούμε τρόπο να τους ξεφορτωθούμε...φοβάμαι αλλά θα το πω: ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο.
Polysot, 27 Μαίου 2010
Συνάδελφοι τα πράγματα δεν πάνε καλά από καμία άποψη. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο (αποδεικνύεται από τις πράξεις του Υπουργείου σε σχέση με τα λεγόμενά του: εκθέσεις ιδεών).
Εκτός από ένα: να καταστραφεί η δημόσια εκπαίδευση και να απαλλαγεί το κράτος από οποιοδήποτε έξοδο για αυτήν. Η "ανάπτυξη" θα επιτευχθεί με την απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση των "επαγγελμάτων-εμπορευμάτων" μεταξύ των οποίων είναι και η εκπαίδευση : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛ 114 του συνημμένου
ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΚΠΙΔΕΥΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μην αναμένετε λοιπόν να συμβεί ότιδήποτε προς το καλύτερο της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Εξάλλου, ο έχων γνώσεις είναι επικίνδυνος, από παλιά...
Αντί να αυξηθούν οι ώρες στα βασικά μαθήματα που ωθούν στη λογική, τη σκέψη και τη διδασκαλία του τρόπου πώς να μαθαίνεις γεμίζουμε τα παιδιά με ένα κάρο παπ***ές !!!
Bilstef, Τρίτη 8, Ιουνίου 2010
Γιώργο εσύ σωστά θέλεις ,και εγώ επίσης, αλλά η ΕΜΕ μας έχει πολλές φορές ταχύτητα χελώνας
ή κεφάλι στρουθοκαμήλου οπότε ........
Μπάμπης Στεργίου, Τρίτη 8 Ιουνίου
Είχα την εντύπωση ότι η μείωση της ύλης αφορούσε σταδιακά όλα τα μαθήματα.
Βλέπω όμως αυτό αφορά μόνο τα θετικά. Καλά, δεν βρέθηκε ένα Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο της χώρας,
ούτε μια Σύγκλητος και να τους κράξει; Αυτό είναι εγκληματικό!
Να γίνει ένας εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης σε όλα τα μαθήματα και όλες τις βαθμίδες, με σύνεση και λογική,
το βλέπω θετικό. Αλλά αυτή η μονομέρεια με τα θετικά μαθήματα είναι προκλητική και καταστροφική.
Πώς περιμένουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας ;
Μόνο με τα μπλα - μπλα και τις ατέλειωτες φλυαρίες των νομικών και των δημοσιογράφων;
Φοβάμαι πως ετοιμάζουν να κάνουν 10 τις ώρες των Αρχαίων στην Α΄Λυκείου και πόσα άλλα τραγελαφικά.
Αυτά εισηγήθηκε ο Μπαμπινιώτης στην επιτροπή για το νέο σχολείο;
Μένω άναυδος με τη σιωπή των θεσμικών παραγόντων και αναφωνώ : ΑΙΣΧΟΣ !!!.
S.E. Louridas, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010.
Συμφωνώ απόλυτα με τους Συναδέλφους και βέβαια με την ανάλυση και το ΑΙΣΧΟΣ
του φίλου Στεργίου Μπάμπη.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ πρός την Ε.Μ.Ε., γιά να μην γίνει κομπάρσος χωρίς φωνή και συρρικνωμένη
όπως πιθανόν να την θέλουν ''ειδικοί'' εκτός ή και εντός τών πυλών.
Η Ε.Μ.Ε. ανήκει κύρια στα μέλη της και αυτά πρέπει να εκφράζει γιά να διατηρήσει την προσωπικότητα της.
Xr.tsif, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
Καλημέρα
Σωτήρη συμφωνώ και επαυξάνω. Οι εξελίξεις τρέχουν σαν τον Καρλ Λιούις
και εμείς από πίσω καταϊδρωμένοι ψαχνόμαστε, η δε ΕΜΕ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου
(συνήθως ξυπνάει αργά όταν η οποιαδήποτε αντίδραση δεν έχει νόημα).
κάτι για το οποίο εκ φύσεως πάντοτε αμφιβάλλω, διότι είμαι αγνωστικιστής – είναι προσβλητικό για τα μέλη του mathematica,
τους παραπέμπω στα παρακάτω κείμενα, στα οποία δεν έχω αλλάξει ούτε την ορθογραφία, πόσο μάλλον το ύφος.
Το μόνο που έκανα είναι να τονίσω με έντονα γράμματα αυτά που θεωρώ ως «sic» και τα οποία περιέργως
δεν θεώρησε κανείς ως «ενοχλητικά» ή «προσβλητικά».
Παράλληλα, δεν μπορώ να μην επαινέσω την ήρεμη και προσεγμένη απάντηση του Demetres στο κείμενό μου.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία διαφωνούμε, παρ’ όλα αυτά,
η δημόσια και επώνυμη έκφραση απόψεων – το τονίζω είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση.
Θεωρώ ότι δεν θίγω πρόσωπα, εξάλλου με πολλά μέλη του Mathematica έχω ιδιαίτερα φιλικές και προσωπικές σχέσεις, αλλά κρίνω στάσεις και συμπεριφορές.
Και πάλι καλή σχολική χρονιά, η οποία ας μου επιτραπεί να κάνω μία ιδιαίτερα παράδοξη σύμφωνα με τη «κοινή γνώμη» πρόβλεψη, δεν θα είναι καθόλου άσχημη.
Επειδή το ρίσκο της πρόβλεψης είναι μεγάλο, στο τέλος της χρονιάς, αν κάνω λάθος μην με κράξετε όλοι μαζί.
Αν όμως προβλέψω σωστά, έχω το δικαίωμα να ζητήσω κάτι.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Polysot, 11 Μαρτίου 2010
Γιώργο δυστυχώς οι διαπιστώσεις σου για τον PISA, αλλά και η απαξίωση του ελληνικού συστήματος
και οι άσχετοι με αυτό που "αξιολογούν και αναπτύσσουν" προγράμματα σπουδών είναι μία ζοφερή πλέον πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα δε θα με ενοχλούσε να έχουμε και την άποψη ειδικευμένων ανθρώπων εξωτερικά του ελληνικού συστήματος, διότι έτσι ενδεχομένως να προσφερθούν νέες ιδέες που πάντα είναι ευπρόσδεκτες, όταν βέβαια μπορούν να λειτουργήσουν και να βελτιώσουν το συγκεκριμένο σύστημα.
Όμως η αλήθεια είναι ότι αν η κεφαλή θα το πω αυστηρά : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ή ακόμα χειρότερα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να υπάρξει βελτίωση στην εκπαίδευση - το αντίθετο μάλιστα, τότε δεν υπάρχει και περίπτωση να εφαρμοστούν και αυτά που θέλει, αν είμαστε σε εγρήγορση εμείς.
Η εγρήγορσή μας πρέπει να έχει αφετηρία - εκτός της καθημερινότητας βεβαίως - κυρίως τις πολιτικές επιλογές μας, οι οποίες ωθούν πάντα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Στέλιος Μαρίνης 11 Μαρτίου 2010
Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να συζητήσει κανείς σοβαρά την έκθεση ιδεών της κ. Διαμαντοπούλου ή να κάνει πλάκα.
Ως έκθεση ιδεών, αν γραφόταν στα χρόνια που ήμουν μαθητής θα έπαιρνε άριστα. Όμως έκτοτε στην έκθεση βαθμολογείται και η τεκμηρίωση των όσων γράφει ο μαθητής.
Έτσι, η έκθεση της κ. Διαμναντοπούλου με το ζόρι θα έπαιρνε τη βάση, γιατί από τεκμηρίωση δεν αναφέρει τίποτε.
Polysot, 12 Μαρτίου 2010
Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι γενικώς είναι άχρηστοι και ανύπαρκτοι
κυρίως διότι τους φορτώνουν πράγματα χωρίς να τους δίνουν και τα φράγκα που χρειάζονται.
Εν ολίγοις, οι περισσότεροι υπάρχοντες πολιτικοί πρέπει να είναι ανίκανοι, προδότες και επικίνδυνοι τουλάχιστον!!! Πρέπει να βρούμε τρόπο να τους ξεφορτωθούμε...φοβάμαι αλλά θα το πω: ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο.
Polysot, 27 Μαίου 2010
Συνάδελφοι τα πράγματα δεν πάνε καλά από καμία άποψη. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως οργανωμένο σχέδιο (αποδεικνύεται από τις πράξεις του Υπουργείου σε σχέση με τα λεγόμενά του: εκθέσεις ιδεών).
Εκτός από ένα: να καταστραφεί η δημόσια εκπαίδευση και να απαλλαγεί το κράτος από οποιοδήποτε έξοδο για αυτήν. Η "ανάπτυξη" θα επιτευχθεί με την απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση των "επαγγελμάτων-εμπορευμάτων" μεταξύ των οποίων είναι και η εκπαίδευση : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛ 114 του συνημμένου
ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΚΠΙΔΕΥΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μην αναμένετε λοιπόν να συμβεί ότιδήποτε προς το καλύτερο της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Εξάλλου, ο έχων γνώσεις είναι επικίνδυνος, από παλιά...
Αντί να αυξηθούν οι ώρες στα βασικά μαθήματα που ωθούν στη λογική, τη σκέψη και τη διδασκαλία του τρόπου πώς να μαθαίνεις γεμίζουμε τα παιδιά με ένα κάρο παπ***ές !!!
Bilstef, Τρίτη 8, Ιουνίου 2010
Γιώργο εσύ σωστά θέλεις ,και εγώ επίσης, αλλά η ΕΜΕ μας έχει πολλές φορές ταχύτητα χελώνας
ή κεφάλι στρουθοκαμήλου οπότε ........
Μπάμπης Στεργίου, Τρίτη 8 Ιουνίου
Είχα την εντύπωση ότι η μείωση της ύλης αφορούσε σταδιακά όλα τα μαθήματα.
Βλέπω όμως αυτό αφορά μόνο τα θετικά. Καλά, δεν βρέθηκε ένα Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο της χώρας,
ούτε μια Σύγκλητος και να τους κράξει; Αυτό είναι εγκληματικό!
Να γίνει ένας εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης σε όλα τα μαθήματα και όλες τις βαθμίδες, με σύνεση και λογική,
το βλέπω θετικό. Αλλά αυτή η μονομέρεια με τα θετικά μαθήματα είναι προκλητική και καταστροφική.
Πώς περιμένουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας ;
Μόνο με τα μπλα - μπλα και τις ατέλειωτες φλυαρίες των νομικών και των δημοσιογράφων;
Φοβάμαι πως ετοιμάζουν να κάνουν 10 τις ώρες των Αρχαίων στην Α΄Λυκείου και πόσα άλλα τραγελαφικά.
Αυτά εισηγήθηκε ο Μπαμπινιώτης στην επιτροπή για το νέο σχολείο;
Μένω άναυδος με τη σιωπή των θεσμικών παραγόντων και αναφωνώ : ΑΙΣΧΟΣ !!!.
S.E. Louridas, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010.
Συμφωνώ απόλυτα με τους Συναδέλφους και βέβαια με την ανάλυση και το ΑΙΣΧΟΣ
του φίλου Στεργίου Μπάμπη.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ πρός την Ε.Μ.Ε., γιά να μην γίνει κομπάρσος χωρίς φωνή και συρρικνωμένη
όπως πιθανόν να την θέλουν ''ειδικοί'' εκτός ή και εντός τών πυλών.
Η Ε.Μ.Ε. ανήκει κύρια στα μέλη της και αυτά πρέπει να εκφράζει γιά να διατηρήσει την προσωπικότητα της.
Xr.tsif, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
Καλημέρα
Σωτήρη συμφωνώ και επαυξάνω. Οι εξελίξεις τρέχουν σαν τον Καρλ Λιούις
και εμείς από πίσω καταϊδρωμένοι ψαχνόμαστε, η δε ΕΜΕ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου
(συνήθως ξυπνάει αργά όταν η οποιαδήποτε αντίδραση δεν έχει νόημα).
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης