Δεν καταλαβαινω ακριβως τι σχεση εχει αυτο..Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Μίλτο πες μου γιατί είναι ψευδής ηαν μπορείς αναλυτικά
αν
και οχι 3αυτες οι απαντησεις που εχω δωσει εγω παραπανω γιατι ειναι λαθος
Συντονιστής: stranton
Δεν καταλαβαινω ακριβως τι σχεση εχει αυτο..Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Μίλτο πες μου γιατί είναι ψευδής ηαν μπορείς αναλυτικά
και οχι 3οκ τυπογραφικοmiltos έγραψε:Δεν καταλαβαινω ακριβως τι σχεση εχει αυτο..Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Μίλτο πες μου γιατί είναι ψευδής ηαν μπορείς αναλυτικά
ανκαι οχι 3
αυτες οι απαντησεις που εχω δωσει εγω παραπανω γιατι ειναι λαθος
αν μπορείς αναλυτικά.
Εφόσον εχουμε ισοδυναμια μπορουμε να διαβασουμε αντιστροφαΤηλέγραφος Κώστας έγραψε:οκ τυπογραφικοmiltos έγραψε:Δεν καταλαβαινω ακριβως τι σχεση εχει αυτο..Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Μίλτο πες μου γιατί είναι ψευδής ηαν μπορείς αναλυτικά
ανκαι οχι 3
αυτες οι απαντησεις που εχω δωσει εγω παραπανω γιατι ειναι λαθος
Ορθη επαναληψη :
Μίλτο πες μου γιατί είναι ψευδής ηαν μπορείς αναλυτικά.

γιατι αναγκαια?Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Αφού είναι ψευδής η![]()
Και αφού είναι αληθής η συνεπαγωγή
Αναγκαία ψευδής είναι η
Ωραια αν δεχτουμε οτι ηmiltos έγραψε:γιατι αναγκαια?Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Αφού είναι ψευδής η![]()
Αναγκαία ψευδής είναι η
αφου η μεταβαση απο υποθεση σε συμπερασμα ειναι μαθηματικα ορθη..
ειναι αληθης και αφου ισχυει 
.
Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Ωραια αν δεχτουμε οτι ηmiltos έγραψε:γιατι αναγκαια?Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:Αφού είναι ψευδής η![]()
Αναγκαία ψευδής είναι η
αφου η μεταβαση απο υποθεση σε συμπερασμα ειναι μαθηματικα ορθη..ειναι αληθης και αφου ισχυει
αληθης θα ηταν και η.
Ξαναδες το.
και όχι μόνο πιο γρήγορο αλλά, όπως σημειώνεται (στην ίδια παρέμβαση) και πιο κάτω, και διδακτικά πιο πρόσφορο: Τα άψυχα βελάκια γίνονται γειτονιές, συνοικίες, πόλεις και οι σχέσεις του "ανήκειν" μεταφράζουν τις σχέσεις του "συνεπάγεσθαι". Αλήθεια τι είναι πιο ενδιαφέρον: να ανήκεις κάπου ή να συνεπάγεσαι κάτι;kalfokat έγραψε: ...δεν είναι πιο γρήγορο, τουλάχιστον όταν θέλουμε να απαντήσουμε σε σχολικές ασκήσεις να σκεφτόμαστε απλά πως αν το σύνολο των τιμών αληθείας της υπόθεσης είναι υποσύνολο των τιμών αληθείας του συμπεράσματος τότε η συνεπαγωγή είναι αληθής;
Σας ευχαριστώ πολύ και για το καλωσόρισμα και για τα καλά σας λόγια!'Εγραψα τα παραπάνω περισσότερο ως ευκαιρία για να καλωσορίσω την Κατερίνα Καλφοπούλου στο mathematica.
Mαυρογιάννης
Sifis80, εδώ κάνεις λάθος. Η άσκηση που βάζεις είναι διαφορετική. Πως θα βαθμολογούσες την ακόλουθη λύση της άσκησής σου:sifis80 έγραψε:Αν το 7 είναι σωστό :
Άσκηση: Να λυθεί η ανίσωση: α^2< 4.
Απάντηση: α<2 .
Πως θα το βαθμολογήσετε:
Λαθος γιατι δεν γράψαμε -2<α<2.
τότε
.
τότε
.
.
τότε
.μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση που νομίζω ότι βοηθάει;Αν το 7 είναι σωστό :
Πως θα το βαθμολογήσετε:
Νομίζω ότι το θέμα, αν αντιμετωπιστεί ΚΑΙ με σύνολα γίνεται αρκετά πιο καταληπτό από όλους.kalfokat έγραψε:μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση που νομίζω ότι βοηθάει;Αν το 7 είναι σωστό :
Πως θα το βαθμολογήσετε:
Η επίλυση ανίσωσης σημαίνει ως γνωστόν να βρεθούν όλες οι τιμές του αγνώστου - μα όλες - που κάνουν αληθή την ανισότητα.
Αν μια (αληθής) υπόθεση οδηγεί σε ένα μερικό πλην αληθές συμπέρασμα είναι αληθής.
Δεν υπάρχει απαίτηση να έχουμε όλες τις δυνατές αληθείς περιπτώσεις στο συμπέρασμα για να είναι αληθής η συνεπαγωγή.
Αν π.χ ο πατέρας μου είναι ο Κ.Κ. τότε ο γιος του Α είναι αδελφός μου. Αλήθεια.
Δε θα θεωρήσω λάθος το παραπάνω συμπέρασμα μόνο και μόνο επειδή ο Κ.Κ. έχει και μια ακόμη κόρη που δεν την αναφέραμε..![]()
Καλή βδομάδα
τότε και προφανώς 
, και έστω ότι
,θα έπρεπε και
, άτοπο, άρα και 
Ανann79 έγραψε: Αντότε και προφανώς
τότε
οπότε αυτό που γράφεις δεν ισχύει.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες