Εμβαδό χωριου
Συντονιστής: R BORIS
Εμβαδό χωριου
'Εστω ότι θελουμε να υπολογίσουμε το εμβαδο που περικλείεται μεταξύ της γραφ. παράστασης μιας συνάρτησης f , του άξονα χχ΄και μιας ευθείας χ=χο. Έστω ότι η f εχει πάνω από 1 ρίζα π.χ ρι,ρ2,ρ3 με ρι<ρ2<ρ3 και χο<ρι.Το εμβαδό του χωρίου θα είναι το ολοκλήρωμα από χ0 εώς ρι ή θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις αλλες ρίζες; δλδ απο χο εώς ρ1
+ ρ1 εώς ρ2 κ.ο.κ.
Ευχαριστώ.
+ ρ1 εώς ρ2 κ.ο.κ.
Ευχαριστώ.
- chris_gatos
- Επιμελητής
Re: Εμβαδό χωριου
Kαλημέρα. Διαβάζω το μηνυμά σου,προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάς και δε βγάζω νόημα ειλικρινά
...Μπορείς να
επαναδιατυπώσεις την ερώτηση σου, αλλά να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος;
επαναδιατυπώσεις την ερώτηση σου, αλλά να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος;
Χρήστος Κυριαζής
Καλημερα . Αν καταλαβαινω καλα αυτο που ρωτας , θα πρεπει να βρεις το προσημο της f στα διαστηματα που σχηματιζονται απο τις ριζες . Αφου xo<ρ1<ρ2<ρ3 τοτε θα παρεις ολοκληρωμα απο xo εως ρ3 και αναλογα με το προσημο στα [xo,ρ1] , [ρ1,ρ2] και [ρ2,ρ3] θα παρεμβαλεις τα ρ1 και ρ2 ή μονο ενα απο αυτα.
Ελπιζω να βοηθησα
Σωτηρης Στογιας
Ελπιζω να βοηθησα
Σωτηρης Στογιας
Σωτήρης Στόγιας
Την ίδια απορία έχω και εγώ.
Για ποιο λόγο να πάρω και τα 3 χωρία και όχι μόνο από x0 έως ρ1?
Για ποιο λόγο να πάρω και τα 3 χωρία και όχι μόνο από x0 έως ρ1?
Θα έπαιρνα από ρ1 έως ρ3.
Αν όμως αντι για κατακόρυφη έιχα μια συνάρτηση g η οποία έιχε ρίζα στο x0 και έτεμνε την f σε ένα x1 < ρ1 (πχ g(x) = x + x0) τότε δεν θα έπερνα μόνο το x0 έως ρ1? Τι κάνει την διαφορά ότι είναι κατακόρυφη και άρα όχι συνάρτηση?
Αν όμως αντι για κατακόρυφη έιχα μια συνάρτηση g η οποία έιχε ρίζα στο x0 και έτεμνε την f σε ένα x1 < ρ1 (πχ g(x) = x + x0) τότε δεν θα έπερνα μόνο το x0 έως ρ1? Τι κάνει την διαφορά ότι είναι κατακόρυφη και άρα όχι συνάρτηση?
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά μου μοιάζει σαν την κολοκυθιά (το γνωστό παίγνιο)
Ο Σωτήρης νομίζω έχει απαντήσει σωστά.
Το πρόβλημα στην μη κατανόηση αυτών που λέει είναι στην διατύπωση "να βρεθεί το εμβαδό του χωρίου" (άρα ενός και όχι αθροίσματος αυτών);;;;;;
Ο Σωτήρης νομίζω έχει απαντήσει σωστά.
Το πρόβλημα στην μη κατανόηση αυτών που λέει είναι στην διατύπωση "να βρεθεί το εμβαδό του χωρίου" (άρα ενός και όχι αθροίσματος αυτών);;;;;;
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Κανω ερωτησεις για να δω τι δεν εχει καταλαβει ο/η duperman . θα προσπαθησω να δωσω καποια σχηματα , αν και πιστευω οτι αυτα του σχολικου βιβλιου ειναι αρκετα .
Σωτήρης Στόγιας
Η παρέμβαση μου είχε ως στόχο να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένη η απορία.
Καλή συνέχεια
Συγνώμη αν έγινε παρεξήγηση.
H απορία μου είναι αν πρέπει να πάρω μόνο το χωρίο ως την πλισιέστερη ρίζα η όλα τα χωρία.
Και πιο πολύ με ενδιαφέρει το γιατι. Διότι σχηματικά μου φαίνεται σωστό να πάρω μόνο το ένα που δημιουργείται αυστηρά απο Cf x'x και την κατακόρυφη.
Έχω ψάξει σε βιβλία και μία το έχει με τον έναν μία με τον άλλον τρόπο. Μάλιστα σε ένα στη λυμένη άσκηση παίρνει μόνο το ένα χωρίο ενω στις άλυτες το αποτέλεσμα που δίνει βγαίνει μόνο αν προσθέσεις όλα τα χωρία.
H απορία μου είναι αν πρέπει να πάρω μόνο το χωρίο ως την πλισιέστερη ρίζα η όλα τα χωρία.
Και πιο πολύ με ενδιαφέρει το γιατι. Διότι σχηματικά μου φαίνεται σωστό να πάρω μόνο το ένα που δημιουργείται αυστηρά απο Cf x'x και την κατακόρυφη.
Έχω ψάξει σε βιβλία και μία το έχει με τον έναν μία με τον άλλον τρόπο. Μάλιστα σε ένα στη λυμένη άσκηση παίρνει μόνο το ένα χωρίο ενω στις άλυτες το αποτέλεσμα που δίνει βγαίνει μόνο αν προσθέσεις όλα τα χωρία.
τελευταία επεξεργασία από duperman σε Τρί Απρ 07, 2009 12:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πες μου για ποια ασκηση λες να σου απαντησω αυριο με προσωπικο μηνυμα .
Σωτήρης Στόγιας
Duperman να ζητήσω και εγώ με την σειρά ,συγνώμη...δεν ξέρω πως φάνηκε το ύφος του ποστ μου (ίσως λίγο δυσκοίλιο) αλλά έγραψα στο προηγούμενο ποστ τον σκοπό της παρέμβασης μου.
Εδώ γράφουμε όλοι ...με ίσα δικαιώματα εκτός των Συντονιστών και των διαχειριστών. Αυτό σημαίνει ότι καλώς ρώτησες ότι ρώτησες και να ρωτάς ότι θέλεις
Εδώ γράφουμε όλοι ...με ίσα δικαιώματα εκτός των Συντονιστών και των διαχειριστών. Αυτό σημαίνει ότι καλώς ρώτησες ότι ρώτησες και να ρωτάς ότι θέλεις
τελικα υπολογιζουμε το εμβαδο του ενος χωριου?η ολων των χωριων ?
αν μας ζητηθει το εμβαδο που περικλειεται απο τον χ΄χ ,την x^2-1 και την x=2 τα εμβαδα ποιων χωριων πρεπει να υπολογισουμε?
αν μας ζητηθει το εμβαδο που περικλειεται απο τον χ΄χ ,την x^2-1 και την x=2 τα εμβαδα ποιων χωριων πρεπει να υπολογισουμε?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης