Δόθηκε η εξής άσκηση
Αν έχουμε μια συνάρτηση
συνεχήςκαι δίνεται ότι υπάρχει μια ακολουθία
(έκανα ένα μικρό edit)Να αποδείξετε ότι υπάρχει
![x_o\in[a,b]:f(x_o)=0 x_o\in[a,b]:f(x_o)=0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/d82a94abf40d025d4db1ebeb41333418.png)
Εγώ πήγα με άτοπο Αν μπορούν μαθηματικοί ας δούν αν έχω δίκιο
Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
συνεχής
(έκανα ένα μικρό edit)![x_o\in[a,b]:f(x_o)=0 x_o\in[a,b]:f(x_o)=0](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/d82a94abf40d025d4db1ebeb41333418.png)
είναι λάθοςMANOLISMATHS έγραψε:...Όμως έχουμε μια ακολουθία που συγκλίνει άρα
...

Και πάλι έχει πρόβλημα, γιατί ο αριθμός που επιλέγεις να βάλεις στη θέση του ε, εξαρτάται από τοMANOLISMATHS έγραψε:Κυριε Σπύρο
Η ακολουθία συγκλινει στο 0 άρα το c=0(ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ)
, οπότε προκύπτει πρόβλημα φαύλου κύκλου
επιλέγω και το αντίστοιχο f(x_n)...Μανώλη καλησπέρα. Αν θες, προκειμένου να βοηθηθείς, προσπάθησε να γίνεις πιο συγκεκριμένος με τις ερωτήσεις σου. Παρέθεσε αν θέλεις την απόδειξη που λες, και κάνε συγκεκριμένο το σημείο στο οποίο θεωρείς ότι υπάρχει κώλυμα.MANOLISMATHS έγραψε:Πως για ε μπορω να θέτω μια ολοκληρη ακολουθία π.χ την 1/ν (βλεπε αποδειξη αρχης της μεταφοράς)
και τη συνέχεια της
.Δες το ως εξής :MANOLISMATHS έγραψε:Αν θέλετε να μου απαντήσετε λίγο σαφέστερα,,,εγώ επιλέγω το f(x_n)..που είναι το πρόβλημα στο να επιλέγω ε ,το ε>0 άρα μπορω να βάλλω οτιδήποτε θετικό
κάθε f(x_n) είναι θετικό
Μπορεί να μην το
σταθεροποιώ
Όμως δεν παύει να είναι θετικό για να το υπολογίσω
Πως για ε μπορω να θέτω μια ολοκληρη ακολουθία π.χ την 1/ν (βλεπε αποδειξη αρχης της μεταφοράς)
για κάθεεπιλέγω και το αντίστοιχο f(x_n)...
θες , κατόπιν εγώ είμαι υποχρεομένος να σου βρω ένα
.
όπου
, επ δεν μπορείς να το κάνεις αυτό αφού δεν σου έχω πει ακόμα το
.Απάντησαν επαρκώς οι προλλαλήσαντες αλλά ας τονίσω, γιατί δεν φαίνεται να έγινε κατανοητό, ότι εδώ έχουμε σοβαρό λάθος. Το ε που επιλέγεις είναι μεταβλητό, οπότε δεν κάναμε τίποτα. Ούτε καν επιλογή.MANOLISMATHS έγραψε:Σήμερα εξετάστηκε το μάθημα της Ανάλυσης στην σχολή μου
Δόθηκε η εξής άσκηση
Αν έχουμε μια συνάρτησησυνεχής
και δίνεται ότι υπάρχει μια ακολουθία(έκανα ένα μικρό edit)
Να αποδείξετε ότι υπάρχει
<...>
Άν επιλέξωπροκύπτει
είναι φραγμένη (ανήκει στο
) έχει συγκλίνουσα υπακολουθία. Έστω
το όριό της ... Μανόλη, το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να κατανόησες σωστά αυτήν την πρόταση. Ας κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω και εγώ το λάθος.MANOLISMATHS έγραψε:
. Τι μας λέει τότε αυτή η πρόταση; Μας λέει ότι υπάρχει ένα
το οποίο εξαρτάται από το
που επιλέξαμε και για το οποίο ισχύει
για κάθε
. Αν λοιπόν για το
είχαμε
τότε το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι
για κάθε
. Αυτό το συμπέρασμα είναι σωστό αλλά δεν βοηθάει σε τίποτα. Και γενικά επειδή γνωρίζουμε μόνο την ύπαρξη του
και τίποτα περισσότερο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σημαντικό αν επιλέξουμε
.Είναι τα σύμβολαMANOLISMATHS έγραψε: Το θέμα είναι ότι θέλω πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις...αλλα δεν ξέρω τι είναι οι ποσοδείκτες
Δεν τους εχω διδαχθει ως εννοια συγχωρέστε με
(για κάθε) και
(υπάρχει). Θέλω δηλαδή να μου γράψεις την άρνηση της πρότασης χρησιμοποιώντας μόνο τα σύμβολα
και φυσικά τα
κ.τ.λ. Για παράδειγμα η άρνηση της πρότασης

??

Πολύ λάθος.MANOLISMATHS έγραψε:Νεα προσπάθεια
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες