Μόνο τα 4Β (α) ήθελε λίγη σωστή κρίση.
Περιμένω τα σχόλια σας...
Κυριε Κυριακοπουλε,Α.Κυριακόπουλος έγραψε:•Στο Γα του πρώτου θέματος, τι θα πρέπει να απαντήσουν οι μαθητές ,αφού η ισότητα που γράφει για άλλες συναρτήσεις είναι αληθής και για άλλες ψευδής;
•Κύριοι της επιτροπής εξετάσεων, αφού δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ μιας προτάσεως και ενός προαστιακού τύπου, γιατί βάζετε τέτοια θέματα; Γιατί στερείται κυρίως από τους καλούς μαθητές 2 μονάδες που πιθανόν ,λόγο αυτών, να μην πάνε στη σχολή της προτιμήσεως τους; Οι καλοί μαθητές θα προβληματιστούν και δε θα ξέρουν τι να απαντήσουν.
•Ποτέ δεν θα δούμε θέματα χωρίς κανένα ψεγάδι;
γιατι στο 4Β βρισκετε ολες τις τιμες των f; Περιττο δεν ειναι;Rigio έγραψε:Η ώρα είναι 12. Δίνω πρόχειρες απαντήσεις σε acrobat.
Παρακαλώ ελέγξτε για τυχόν λάθη ή παραλήψεις.
Για την ερώτηση Γ.α. γράφω Λ, εννοώντας ότι αυτό ζητούν οι θεματοδότες, με τη λογική ότι βρίσκουμε τουλάχιστον ένα ζεύγος f, g για τις οποίες δεν ισχύει το ζητούμενο.
Αν υπήρχε η λέξη "πάντα" θα ήταν πρόταση.
Γιώργος Ρίζος
•Αγαπητέ μου μαθητή Paganini. Πώς γίνεται από τη μια μεριά να λες ότι έχω απόλυτο δίκαιο και από την άλλη να διαφωνείς; Δηλαδή, που διαφανείς; Δεν είναι αληθές ότι η ισότητα αυτή για άλλες συναρτήσεις f και g ισχύει και για άλλες δεν ισχύει; Τότε, ποια είναι η απάντηση; Αυτό δεν είναι αντίθετο με την κοινή σου λογική; Αυτά διδάσκουν τα μαθηματικά; Όχι παιδί μου. Κάτι δεν πάει καλά με αυτούς που έβαλαν την ερώτηση.paganini έγραψε:Κυριε Κυριακοπουλε,
ειμαι ενας μαθητης που μολις εδωσα.Κατανοω τι λετε και καταλαβαινω οτι απο καθαρα μαθηματικη αποψη εχετε απολυτο δικαιο.Αλλα ειναι ξεκαθαρο για οποιονδηποτε μαθητη οτι η προταση ηταν λαθος γιατι μιλουσε γενικα για 2 συναρτησεις.Επομενως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι η προταση ισχυει για καθε συναρτηση.ΑΡΑ ειναι λαθος.Και δεν τιθεται κανενα θεμα παρανοησης του ερωτηματος.Ακομα και οι αριστοι μαθητες ουτε καν ξερουν τι σημαινει προτασιακος τυπος!
Ισως εχετε δικαιο οτι οι εξετασεις κακοποιουν τα μαθηματικα αλλα το θεωρω τοσο αυτονοητο οσο το 1+1 κανει 2!Γιαυτο επιτρεψτε μου ακομη κιας ειμαι ενας ασημαντος μαθητης που ουτε καν διανοειται τι μπορει να ειναι τα μαθηματκα να διαφωνησω μαζι σας παροτι σαφως ειστε ενας πολυ εμπειρος μαθηματικος.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης