ΘΕΜΑΤΑ 2011
Συντονιστής: stranton
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
- matha
- Γενικός Συντονιστής
Re: ΘΕΜΑΤΑ 2011
Δε ξέρω αν υποτίθεται, ότι αναρτήθηκαν για να πούμε και τη γνώμη μας, αλλά μου φάνηκαν αρκετά απαιτητικά. Πάλι όμως, ίσως φταίει και το ότι τα τελευταία τρία χρόνια ''διδάσκω'' σε ΕΠΑ.Λ.m.pαpαgrigorakis έγραψε:ΘΕΜΑΤΑ 2011
Μάγκος Θάνος
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Θάνοmatha έγραψε:Δε ξέρω αν υποτίθεται, ότι αναρτήθηκαν για να πούμε και τη γνώμη μας, αλλά μου φάνηκαν αρκετά απαιτητικά. Πάλι όμως, ίσως φταίει και το ότι τα τελευταία τρία χρόνια ''διδάσκω'' σε ΕΠΑ.Λ.m.pαpαgrigorakis έγραψε:ΘΕΜΑΤΑ 2011
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη.
Μίλτος
- matha
- Γενικός Συντονιστής
Η αλήθεια είναι, τώρα που το σκέφτομαι, ότι το στεγνό ''αρκετά απαιτητικά'' που πέταξα, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο
, ότι για να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε ολοκληρωμένα, θέματα, διαγωνίσματα κ.τ.λ. άλλων συναδέλφων, επιβάλλεται να γνωρίζουμε παραμέτρους, τις οποίες (σχεδόν;) ποτέ δε γνωρίζουμε.
Εγώ πάλι, ενήργησα τελείως αυθόρμητα, σκεπτόμενος τι μπορεί να ζητηθεί σε εξετάσεις άλγεβρας Α' Λυκείου, τι στιγμή που εγώ.....(ας μη συνεχίσω καλύτερα
)
Ελπίζω να μη παρεξηγήθηκε το σχόλιό μου.
Εγώ πάλι, ενήργησα τελείως αυθόρμητα, σκεπτόμενος τι μπορεί να ζητηθεί σε εξετάσεις άλγεβρας Α' Λυκείου, τι στιγμή που εγώ.....(ας μη συνεχίσω καλύτερα
Ελπίζω να μη παρεξηγήθηκε το σχόλιό μου.
Μάγκος Θάνος
Ευχαριστούμε πολύ για τα θέματα!!!
Μακάρι να ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα (και να αναρτούμε) .
Μακάρι να ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα (και να αναρτούμε) .
Η.Γ
Να ρωτήσω κάτι? (ίσως αφελές μην με παρεξηγήσετε)
Δεν είναι υπερβολικά πολλά τα μόρια που δίνονται σε κάθε ερώτημα? Δηλαδή και άριστος μαθητής να είσαι στα μαθηματικά αν σου ξεφύγει κάτι χάνεις πολλά μόρια τσάμπα...και το έχω παρατηρήσει γενικώς στην Α Λυκείου!
Υπάρχουν τέτοιες εντολές?
Φυσικά μιλάω χωρίς να έχω εμπειρία ή γνώση επι του θέματος αλλά με εντυπωσίασε το γεγονός αυτό!
Δεν είναι υπερβολικά πολλά τα μόρια που δίνονται σε κάθε ερώτημα? Δηλαδή και άριστος μαθητής να είσαι στα μαθηματικά αν σου ξεφύγει κάτι χάνεις πολλά μόρια τσάμπα...και το έχω παρατηρήσει γενικώς στην Α Λυκείου!
Υπάρχουν τέτοιες εντολές?
Φυσικά μιλάω χωρίς να έχω εμπειρία ή γνώση επι του θέματος αλλά με εντυπωσίασε το γεγονός αυτό!
Στραγάλης Χρήστος
m.pαpαgrigorakis έγραψε:ΘΕΜΑΤΑ 2011
Πολυ ωραια θεματα, ωριαια δομημενα και καλοδιατυπωμένα. Πολυ καλό το Δ3!
Καλησπέρα. Μια γνώμη και απο εμένα.
Δεν θα τα χαρακτήριζα καθόλου απαιτητικά ίσα ίσα που νομίζω είναι απλά (βασικές γνώσεις) με καλή διαβάθμιση και που καλύπτουν όλη την ύλη....
Χαιρετώ.....
Δεν θα τα χαρακτήριζα καθόλου απαιτητικά ίσα ίσα που νομίζω είναι απλά (βασικές γνώσεις) με καλή διαβάθμιση και που καλύπτουν όλη την ύλη....
Χαιρετώ.....
Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Μαθηματικός
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Θάνο, και βέβαια δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης.matha έγραψε:Ελπίζω να μη παρεξηγήθηκε το σχόλιό μου.
Μ.
- Μιχάλης Νάννος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Μίλτο σ' ευχαριστούμε για τα όμορφα θέματά σου.
«Δε θα αντικαταστήσει ο υπολογιστής τον καθηγητή...θα αντικατασταθεί ο καθηγητής που δεν ξέρει υπολογιστή...» - Arthur Clarke
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Λογικά και ζυγισμένα από πρώτη ματιά!
Ξέρω ότι ο Μίλτος και οι συνάδελφοί του μελετάνε τα θέματα που δίνουν . Έτσι πρέπει να είναι.
Αν θυμηθώ να βάλω τα δικά μας -έχω το αρχείο στο σχολείο - , θα νομίσετε ότι τα
βάλαμε σε λάθος τάξη ! Πολύ απλά δηλαδή , αλλά πάλι απογοήτευση από την επίδοση !
Κάτι δεν μου πήγε καλά φέτος στην Α΄Λυκείου και με την ύλη και με το άποτέλεσμα. Το περίεργο είναι ότι στην αρχή της χρονιάς με το νέο βιβλίο είχα άλλες προσδοκίες. Το ίδιο μου λένε - ρε γαμώτο - όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα σχολεία.
Ψάχνω επίμονα να δω τι δεν έκανα καλά κι αν το βρω δε θα διστάσω να σας το γράψω.
Μπάμπης
Ξέρω ότι ο Μίλτος και οι συνάδελφοί του μελετάνε τα θέματα που δίνουν . Έτσι πρέπει να είναι.
Αν θυμηθώ να βάλω τα δικά μας -έχω το αρχείο στο σχολείο - , θα νομίσετε ότι τα
βάλαμε σε λάθος τάξη ! Πολύ απλά δηλαδή , αλλά πάλι απογοήτευση από την επίδοση !
Κάτι δεν μου πήγε καλά φέτος στην Α΄Λυκείου και με την ύλη και με το άποτέλεσμα. Το περίεργο είναι ότι στην αρχή της χρονιάς με το νέο βιβλίο είχα άλλες προσδοκίες. Το ίδιο μου λένε - ρε γαμώτο - όλοι οι συνάδελφοι σε όλα τα σχολεία.
Ψάχνω επίμονα να δω τι δεν έκανα καλά κι αν το βρω δε θα διστάσω να σας το γράψω.
Μπάμπης
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Μου διέφυγε η διευκρίνηση ότι:Μιχάλης Νάννος έγραψε:Μίλτο σ' ευχαριστούμε για τα όμορφα θέματά σου.
Δεν συμμετείχα στην επιτροπή που έβγαλε τα θέματα αφού δεν δίδασκα στην Α φέτος και λόγω του υιού.
Πράγματι οι συνάδελφοι έκαναν πολύ καλή δουλειά.
Μ.
- chris_gatos
- Επιμελητής
-
m.pαpαgrigorakis
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Στον παρακάτω σύνδεσμο, υπάρχουν και άλλα θέματα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Άλγεβρα της Α τάξης:
http://users.sch.gr/mipapagr/index.php/ ... emata.html
Μ.
http://users.sch.gr/mipapagr/index.php/ ... emata.html
Μ.
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Μίλτο θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου και μόλις δώσουν οι μαθητές μου θα τα αναρτήσω και εγώ!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- parmenides51
- Επικοινωνία:
Πολλά θέματα εξετάσεων για όλες τις τάξεις γυμνάσιου - λυκείου βρίσκονται κι εδώ.
- Κώστας Μαλλιάκας
Τα θέματα είναι καλά και πιστεύω καθόλου απαιτητικά αλλά ζητούν βασικά πράγματα.Μια παρατήρηση μόνο για το 2ο θέμα είναι ότι θα μπορούσε να σπάσει λίγο την άσκηση για να μοιραστούν οι μονάδες και να καθοδηγήσουμε λίγο τους μαθητές , για παράδειγμα να ζητηθεί να βρεθούν οι ρίζες ή το πρόσημο μόνο του αριθμητή ή και του παρονομαστή.
Φοβάμαι ότι εμείς την Δευτέρα θα βάλουμε δυσκολότερα για αυτό καλό είναι να ακούγονται καλοπροαίρετες φυσικά κριτικές των θεμάτων.
Φοβάμαι ότι εμείς την Δευτέρα θα βάλουμε δυσκολότερα για αυτό καλό είναι να ακούγονται καλοπροαίρετες φυσικά κριτικές των θεμάτων.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες