Θέματα εξετάσεων 2011-Γεωμετρία Α Λυκείου
Συντονιστής: Μιχάλης Νάννος
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Θέματα εξετάσεων 2011-Γεωμετρία Α Λυκείου
Τα παρακάτω θέματα Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου, όπως και οι λύσεις, είναι από το σχολείο μου έτσι όπως τα προτείναμε.
Σημείωση: Η ύλη ήταν μέχρι το 5ο κεφάλαιο (όχι το 6ο) και όσα εμφανίζονται στα θέματα έχουν διδαχτεί και αναλυθεί στον πίνακα. Ο χρόνος διάρκειας ήταν επαρκής για να γράψει κάποιος άριστα (όπως και έγινε).
Ερώτηση: Απαγορεύεται η ανάρτηση των θεμάτων προαγωγικών εξετάσεων σχολείου στο διαδίκτυο;
Υπάρχει λόγος που ρωτώ, θα εξηγήσω εν καιρώ, αφού συναντηθώ με κάποια άτομα από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που μου είπαν κάτι τέτοιο!
Σημείωση: Η ύλη ήταν μέχρι το 5ο κεφάλαιο (όχι το 6ο) και όσα εμφανίζονται στα θέματα έχουν διδαχτεί και αναλυθεί στον πίνακα. Ο χρόνος διάρκειας ήταν επαρκής για να γράψει κάποιος άριστα (όπως και έγινε).
Ερώτηση: Απαγορεύεται η ανάρτηση των θεμάτων προαγωγικών εξετάσεων σχολείου στο διαδίκτυο;
Υπάρχει λόγος που ρωτώ, θα εξηγήσω εν καιρώ, αφού συναντηθώ με κάποια άτομα από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που μου είπαν κάτι τέτοιο!
- Συνημμένα
-
- Διαγώνισμα Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου-Μάκης-με λύσεις.pdf
- (447.07 KiB) Μεταφορτώθηκε 2025 φορές
-
Νασιούλας Αντώνης
- Επικοινωνία:
Re: Θέματα εξετάσεων 2011-Γεωμετρία Α Λυκείου
Για την ερώτηση...Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Τα παρακάτω θέματα Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου, όπως και οι λύσεις, είναι από το σχολείο μου έτσι όπως τα προτείναμε.
Το ίδιο μου είπε ένας καθηγητής μου σήμερα στο σχολείο ο οποίος είναι παλιά καραβάνα.
Από ότι μου είπε το να ανεβάσεις τα θέματα των εξετάσεων σαν ασκήσεις άνευ προελεύσεως γίνεται.
Με την ένδειξη όμως του σχολείου, των καθηγητών κτλ απαγορεύεται.
Ευχαριστούμε για το αρχείο
"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Αρχικά Μάκη τα θέματα δείχνουν ότι είναι κατασκευασμένα με μεράκι και με μεγάλη προσοχή ώστε να είναι θέματα για να αντιμετωπισθούν από μαθητές (που έχουν κατανοήσει την βασική ύλη).
Τώρα δεν καταλαβαίνω ποιος είναι εκείνος που θα απαγορεύσει την δημοσιοποίηση των θεμάτων, αν θέλει κάποιος από εμάς να το κάνει!!! Αντίθετα μάλιστα, θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι υποχρεωτική. Αυτή η μυστικοπάθεια, είναι ότι χειρότερο...
Τώρα δεν καταλαβαίνω ποιος είναι εκείνος που θα απαγορεύσει την δημοσιοποίηση των θεμάτων, αν θέλει κάποιος από εμάς να το κάνει!!! Αντίθετα μάλιστα, θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να είναι υποχρεωτική. Αυτή η μυστικοπάθεια, είναι ότι χειρότερο...
- bilstef
- Επικοινωνία:
Μπορεί παρακαλώ η παλιά καραβάνα να μας πει και το νόμο που το στηρίζει ;Νασιούλας Αντώνης έγραψε: Για την ερώτηση...
Το ίδιο μου είπε ένας καθηγητής μου σήμερα στο σχολείο ο οποίος είναι παλιά καραβάνα.
Από ότι μου είπε το να ανεβάσεις τα θέματα των εξετάσεων σαν ασκήσεις άνευ προελεύσεως γίνεται.
Με την ένδειξη όμως του σχολείου, των καθηγητών κτλ απαγορεύεται.
Ευχαριστούμε για το αρχείο
Από την μεριά μου νόμος ορίζει-θα τον βρώ και θα τον κοινοποιήσω- ότι όλα τα δημόσια έγγραφα ,εκτός αυτών που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και των στρατιωτικών μυστικών του κράτους,είναι δημόσια και προσβάσιμα από όλους .
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Βασίλη σε παρακαλώ γνωστοποίησε τον μου μόλις τον βρεις, γιατί έχω θέματα με το σχολείο μου και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πάντως και εγώ δεν βρίσκω λογική να έχουμε σχολικά θέματα καταχωνιασμένα σε ένα ντουλάπι και να τα κρύβουμε ως απόρρητα έγγραφα! Κρύβουμε κάτι αν φοβόμαστε για κάτι, εδώ τι μπορεί να φοβόμαστε; Ότι είναι λάθος; Ότι τα ανακυκλώνουμε; Ότι είναι προχειρογραμμένα; Εκθέτουμε το σχολείο; Δεν θέλω να πιστεύω ότι ισχύει τίποτα από αυτά...
Τελοσπάντων, δεν καταλαβαίνω, όμως θα συνεργαστώ αν το επιβάλλουν οι νόμοι (έστω και οι άγραφοι...) ή ο άμεσα προϊστάμενός μου
Που να έρθει και η αξιολόγηση, βλέπω να με απολύουν!!
Πάντως και εγώ δεν βρίσκω λογική να έχουμε σχολικά θέματα καταχωνιασμένα σε ένα ντουλάπι και να τα κρύβουμε ως απόρρητα έγγραφα! Κρύβουμε κάτι αν φοβόμαστε για κάτι, εδώ τι μπορεί να φοβόμαστε; Ότι είναι λάθος; Ότι τα ανακυκλώνουμε; Ότι είναι προχειρογραμμένα; Εκθέτουμε το σχολείο; Δεν θέλω να πιστεύω ότι ισχύει τίποτα από αυτά...
Τελοσπάντων, δεν καταλαβαίνω, όμως θα συνεργαστώ αν το επιβάλλουν οι νόμοι (έστω και οι άγραφοι...) ή ο άμεσα προϊστάμενός μου
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- bilstef
- Επικοινωνία:
Μάκη ,γιατί το Θέμα 1 Α3 δ) είναι λάθος; Ένα τετράπλευρο είναι τραπέζιο αν έχει 2 πλευρές παράλληλες .
Αυτό δεν αποκλείει να είναι ΚΑΙ ΙΣΕΣ. Γι'αυτό ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι ίσες.
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Αν είναι και ίσες τότε είναι παραλληλόγραμμο, σωστά Βασίλη;

- bilstef
- Επικοινωνία:
Μάκη επειδή η αυθαιρεσία του κάθε ανευθυνοϋπεύθυνου καλά κρατεί ,και επειδή έχεις πρόβλημα και επειδή στον λίγο καιρό που είμαι στη δημόσια εκπαίδευση έμαθα ότι άλλα λέγονται προφορικά και άλλα γραπτά κάποιες φορές ,κάνε αίτηση πρωτοκολλημένη ζητώντας από την διεύθυνσή σου ,και αν αυτή δεν μπορεί-ουν να σου απαντήσει ,να διαβιβάσουν της αίτηση σου στο υπουργείο ,ζητώντας να σου πουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ αν απαγορεύεται και με βάση ποιο νόμο η δημοσίευση των θεμάτων -δημόσιων πια εγγράφων .Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Βασίλη σε παρακαλώ γνωστοποίησε τον μου μόλις τον βρεις, γιατί έχω θέματα με το σχολείο μου και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
ΥΣ. Θα κάνω το ίδιο στην δικιά μου ,αλλά θα βάλω το θέμα και στην ΟΛΜΕ.
ΥΣ. Μη μασάς .......
ΥΣ. Διαφωνώ πλήρως με την υπεροχή .....των άγραφων νόμων.Γι'αυτό έχουμε τους νόμους ; και μάλιστα αν με απειλή προϊσταμένου παν να υπερισχύσουν .
ΥΣ. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας επιβάλει σε εντολή προϊσταμένου με την οποία διαφωνούμε ,να την εκτελέσουμε (εκτός βέβαια αν αντίκειται στα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος ) αλλά έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε την διαφωνία μας και να ζητήσουμε από τον ανώτερο του να παρέμβει .
τελευταία επεξεργασία από bilstef σε Τρί Μάιος 24, 2011 4:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- bilstef
- Επικοινωνία:
Ναι αλλά σε ερώτηση Σ-Λ ,τι ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ οι παράλληλες πλευρές ενός κάποιου τραπεζίου να είναι ΚΑΙ ίσες;Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Αν είναι και ίσες τότε είναι παραλληλόγραμμο, σωστά Βασίλη;
Αν η ερώτηση ήταν : Σε ΚΑΘΕ τραπέζιο οι βάσεις μπορεί να είναι παράλληλες
ΤΟΤΕ ΝΑΙ είναι Λ
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Βασίλη, στο (παλαιώτερο) σχολικό βιβλίο της Α Λυκείου (το καινούριο δεν το έχω) γράφει ότι ένα τετράπλευρο λέγεται τραπέζιο, αν έχει μόνο τις δύο απέναντι πλευρές παράλληλες. Άρα το παραλληλόγραμμο, δεν το θεωρεί τραπέζιο.bilstef έγραψε:Μάκη ,γιατί το Θέμα 1 Α3 δ) είναι λάθος; Ένα τετράπλευρο είναι τραπέζιο αν έχει 2 πλευρές παράλληλες .
Και εγώ προβληματίστηκα για λίγο σε αυτό το Σ-Λ αλλά θυμήθηκα οτι το σχολικό ορίζει ως τραπέζιο το κυρτό τετράπλευρο που έχει μονο δύο πλευρές παράλληλες(θυμηθείτε οτι για να αποδείξουμε οτι ένα τετράπλευρο είναι τραπέζιο εκτός απο το να αποδείξουμε οτι έχει δύο απέναντι πλευρές παράλληλες,πρέπει να αποδεικνύουμε και οτι οι άλλες δύο τέμνονται)
κ.Μάκη ωραία θέματα
Όσο για το νόμο το θεωρώ τελείως παράλογο!Δηλαδή τι θα κρατάμε μυστικά τα θέματα λες και είναι απόρρητα έγραφα?
Εκεί έχουμε φτάσει...
ΥΓ:Μολις είδα την δημοσίευση του Δημήτρη!Ουσιαστικά το ίδιο λέμε.
κ.Μάκη ωραία θέματα
Όσο για το νόμο το θεωρώ τελείως παράλογο!Δηλαδή τι θα κρατάμε μυστικά τα θέματα λες και είναι απόρρητα έγραφα?
Εκεί έχουμε φτάσει...
ΥΓ:Μολις είδα την δημοσίευση του Δημήτρη!Ουσιαστικά το ίδιο λέμε.
Στραγάλης Χρήστος
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
bilstef έγραψε:Μάκη επειδή η αυθαιρεσία του κάθε ανευθυνοϋπεύθυνου καλά κρατεί ,και επειδή έχεις πρόβλημα και επειδή στον λίγο καιρό που είμαι στη δημόσια εκπαίδευση έμαθα ότι άλλα λέγονται προφορικά και άλλα γραπτά κάποιες φορές ,κάνε αίτηση πρωτοκολλημένη ζητώντας από την διεύθυνσή σου ,και αν αυτή δεν μπορεί-ουν να σου απαντήσει ,να διαβιβάσουν της αίτηση σου στο υπουργείο ,ζητώντας να σου πουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ αν απαγορεύεται και με βάση ποιο νόμο η δημοσίευση των θεμάτων -δημόσιων πια εγγράφων .Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Βασίλη σε παρακαλώ γνωστοποίησε τον μου μόλις τον βρεις, γιατί έχω θέματα με το σχολείο μου και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
ΥΣ. Θα κάνω το ίδιο στην δικιά μου ,αλλά θα βάλω το θέμα και στην ΟΛΜΕ.
ΥΣ. Μη μασάς .......
Στην Ιστιαία, το Γραφείο της Β΄θμιας εκπ/σης, έχει τράπεζα θεμάτων όπου όποιος θέλει, επώνυμα, ανεβάζει τα θέματα που έχει βάλλει στο σχολείο του. Φαίνεται ότι ισχύει το "άλλος παππάς, άλλα Ευαγγέλια!!"
- bilstef
- Επικοινωνία:
'Εχεις δίκαιο, γράφει :ΜΟΝΟ τις δύο απέναντι πλευρές παράλληλες.ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Βασίλη, στο (παλαιώτερο) σχολικό βιβλίο της Α Λυκείου (το καινούριο δεν το έχω) γράφει ότι ένα τετράπλευρο λέγεται τραπέζιο, αν έχει μόνο τις δύο απέναντι πλευρές παράλληλες. Άρα το παραλληλόγραμμο, δεν το θεωρεί τραπέζιο.bilstef έγραψε:Μάκη ,γιατί το Θέμα 1 Α3 δ) είναι λάθος; Ένα τετράπλευρο είναι τραπέζιο αν έχει 2 πλευρές παράλληλες .
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Παιδιά αν και με καλύψατε, θα το εξηγήσω λίγο παραπάνω αυτό το Σωστό Λάθος, (θα το αλλάξω λίγο για να γίνει κατανοητό, δεν έβαλα όμως αυτό στις εξετάσεις) που παραδόξως δεν απασχόλησε και τόσο τους μαθητές (ίσως κατά τύχη!)
" Σε κάθε τραπέζιο, οι βάσεις είναι άνισες" Σωστό
αυτό που έβαλα έλεγε,
"Σε τραπέζιο οι βάσεις μπορούν να είναι ίσες" Λάθος γιατί αν είναι ίσες (και παράλληλες λόγω τραπεζίου) τότε έχουμε δύο απέναντι πλευρές ίσες και παράλληλες άρα παραλληλόγραμμο, όμως το τραπέζιο έχει μόνο δύο απέναντι πλευρές παράλληλες, άρα άτοπο.
Τώρα που το βλέπω, θα ήταν καλύτερο αν ζητάγαμε το πρώτο και όχι το δεύτερο, αλλά με τις απαραίτητες διευκρινήσεις δεν υπήρξε πρόβλημα...
Όσο για τους νόμους, θα σας ήμουν υπόχρεος οποιαδήποτε πληροφορία! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση.
Το παραπάνω αρχείο θα το δώσω και σε word στον κατάλληλο φάκελο.
" Σε κάθε τραπέζιο, οι βάσεις είναι άνισες" Σωστό
αυτό που έβαλα έλεγε,
"Σε τραπέζιο οι βάσεις μπορούν να είναι ίσες" Λάθος γιατί αν είναι ίσες (και παράλληλες λόγω τραπεζίου) τότε έχουμε δύο απέναντι πλευρές ίσες και παράλληλες άρα παραλληλόγραμμο, όμως το τραπέζιο έχει μόνο δύο απέναντι πλευρές παράλληλες, άρα άτοπο.
Τώρα που το βλέπω, θα ήταν καλύτερο αν ζητάγαμε το πρώτο και όχι το δεύτερο, αλλά με τις απαραίτητες διευκρινήσεις δεν υπήρξε πρόβλημα...
Όσο για τους νόμους, θα σας ήμουν υπόχρεος οποιαδήποτε πληροφορία! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση.
Το παραπάνω αρχείο θα το δώσω και σε word στον κατάλληλο φάκελο.
τελευταία επεξεργασία από Μάκης Χατζόπουλος σε Τρί Μάιος 24, 2011 5:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- bilstef
- Επικοινωνία:
Re: πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα
Η πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα στη χώρα μας καλύπτεται νομοθετικά από το άρθρο 5 του νόμου 2690/1999 http://www.segak.gr/Legisl/Leg-2690-a1-A.htm(πρόσβαση σε έγγραφα), ο οποίος αντικατέστησε το άρθρο 16 του νόμου 1599/1986 (δικαίωμα γνώσης των διοικητικών εγγράφων). Επιπρόσθετα, ο νόμος 3448/2006 http://www.tedkaxaias.gr/pub/law/nomos3448_06.pdfεναρμονίζει την ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία.
δες και εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=87017
και εδώ http://www.edps.europa.eu/EDPSWEB/webda ... ary_EL.pdf
και εδώ http://www.esos.gr/index.php?option=com ... temid=1796
Βασίλης Στεφανίδης
Βασίλης Στεφανίδης
- parmenides51
- Επικοινωνία:
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Re: πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα
Βασίλη σε ευχαριστώ, θα πάω διαβασμένο την Παρασκευή στην Δευτεροβάθμια!bilstef έγραψε:Η πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα στη χώρα μας καλύπτεται νομοθετικά από το άρθρο 5 του νόμου 2690/1999 http://www.segak.gr/Legisl/Leg-2690-a1-A.htm(πρόσβαση σε έγγραφα), ο οποίος αντικατέστησε το άρθρο 16 του νόμου 1599/1986 (δικαίωμα γνώσης των διοικητικών εγγράφων). Επιπρόσθετα, ο νόμος 3448/2006 http://www.tedkaxaias.gr/pub/law/nomos3448_06.pdfεναρμονίζει την ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία.

-
Πέτρος Μάρκου
Μάκη πάντως υπάρχει και αυτό:
Τράπεζα θεμάτων ενδοσχολικών εξετάσεων
Αν δεν κάνω λάθος η δημοσίευση των θεμάτων γίνεται από την ίδια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας
Τράπεζα θεμάτων ενδοσχολικών εξετάσεων
Αν δεν κάνω λάθος η δημοσίευση των θεμάτων γίνεται από την ίδια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας
Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα μας δώσει πολλές παραπομπές.
Από τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών της Λέσβου Ζαχαριάδη Δημήτρη
μια πολύ ωραία και ενημερωμένη ιστοσελίδα.
http://blogs.sch.gr/dimzachari/
Από τον σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών της Λέσβου Ζαχαριάδη Δημήτρη
μια πολύ ωραία και ενημερωμένη ιστοσελίδα.
http://blogs.sch.gr/dimzachari/
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης