IMO 2011
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
-
Dreamkiller
Re: IMO 2011
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ειδικά στον Γιώργο ο οποίος διέπρεψε!

-
dimitris pap
Θέλω και γω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τα αποτελέσματα τους, σε μια αρκετά παράξενη Ολυμπιαδα απο θέμα προβλημάτων (με μόνη γεωμετρία στο 6 και πλήρη έλλειψη θεωρίας αριθμών.
Γιώργο (Βλάχο) απλά υποκλινόμαστε!!
Είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό το 1ο ελληνικό χρυσό!!!
Γιώργο (Καλατζή) είμαι περήφανος για σένα που έλυσες 6ο πρόβλημα ΙΜΟ, ιδιαίτερα αφού ήταν γεωμετρία (αλήθεια, θα ήταν πολώ ωραίο να μας έλεγες κάποια στιγμή και τη λύση σου). Νομίζω είναι η πρώτη φορά που Ελληνας λύνει ολόκληρο 6ο θέμα!!
ΠΟλλά μπράβο και στον παναγιώτη που είναι μόλις πρώτη λυκείου και έχει άλλα 2 χρόνια για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις
Y.Γ. Δώστε επίσης προσοχή στον μικρό απ' το Περού (Raúl Arturo Chávez Sarmiento) που πήρε χρυσό αν και μόνο 13 χρονών (http://en.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_ ... _Sarmiento)!
Γιώργο (Βλάχο) απλά υποκλινόμαστε!!
Γιώργο (Καλατζή) είμαι περήφανος για σένα που έλυσες 6ο πρόβλημα ΙΜΟ, ιδιαίτερα αφού ήταν γεωμετρία (αλήθεια, θα ήταν πολώ ωραίο να μας έλεγες κάποια στιγμή και τη λύση σου). Νομίζω είναι η πρώτη φορά που Ελληνας λύνει ολόκληρο 6ο θέμα!!
ΠΟλλά μπράβο και στον παναγιώτη που είναι μόλις πρώτη λυκείου και έχει άλλα 2 χρόνια για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις
Y.Γ. Δώστε επίσης προσοχή στον μικρό απ' το Περού (Raúl Arturo Chávez Sarmiento) που πήρε χρυσό αν και μόνο 13 χρονών (http://en.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_ ... _Sarmiento)!
Είναι η δεύτερη χρονιά.dimitris pap έγραψε:....
Νομίζω είναι η πρώτη φορά που Ελληνας λύνει ολόκληρο 6ο θέμα!!
...
!
http://official.imo2011.nl/team_r.aspx? ... ender=hide
Το 1989 ο Χρήστος Αθανασιάδης έλυσε τα πέντε από τα έξι προβλήματα, μη λύνοντας μόνο το πρώτο και χάνοντας έτσι το χρυσό.
Την ίδια χρονιά, κι ο Γιωργος Παπουτσής έλυσε πλήρως το 6ο πρόβλημα.
Επι τη ευκαιρία, πολλά συγχαρητήρια και στο Γιώργο Καλατζή!!
Φιλικά,
Αχιλλέας
Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα
Μια ερώτηση..κάθε χρονιά οι κινέζοι βγαίνουν πρώτοι?
-
Grigoris K.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής και ιδιαίτερα στους δύο Γιώργηδες.
Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!

Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!!!
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Και να προσθέσω ότι ο Χρήστος Αθανασιάδης, νεαρότατος Καθηγητής σήμερα στο Μαθηματικό Αθηνών, ήλθε πρώτος (με χρυσό, βέβαια) στον πολύ σκληρό διαγωνισμό Putnam, για φοιτητές.achilleas έγραψε: Το 1989 ο Χρήστος Αθανασιάδης έλυσε τα πέντε από τα έξι προβλήματα, μη λύνοντας μόνο το πρώτο και χάνοντας έτσι το χρυσό.
Επίσης πολλά μέλη του φόρουμ εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ). Από φόβο μήπως ξεχάσω κάποιον, παρακαλώ τον Βαγγέλη Μουρούκο, τον Σιλουανό Μπραζιτίκο (smar), τον Ηλία Ζαδίκ, τον Νίκο Ράπανο, να μας διαφωτίσουν περισσότερο επ΄αυτού.
Φιλικά,
Μιχάλης Λάμπρου
-
Nick Rapanos
Γιώργο Βλάχο πολλά πολλά συγχαρητήρια. Μας κάνεις εθνικά υπερήφανους!
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στον συντοπίτη μου το Γιώργο τον Καλαντζή που από ό,τι μαθαίνω ξεφτίλισε το 6ο πρόβλημα του διαγωνισμού και ακόμη περισσότερο επείδη ήταν γεωμετρία.
Αυτή τη στιγμή, είμαι στο σπίτι μου στο Λόνδινο με τον Ολυμπιονίκη Μιχάλη Σάββα και τον Ολυμπιονίκη Φάνη Παπαμιχάλη και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία της ελληνικής ομάδας. Πραγματικά πρόκειται για μια καταπληκτική και ιστορική στιγμή!
Τώρα μπήκε το νερό στο αυλάκι!
Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΕΜΕ και προσωπικά στον κ. Φελλούρη που είναι πάντα μαχητικός leader και στον κ. Ζώτο που τόσα χρόνια έχει προσφέρει πολλά στις Ομάδες μας.
Συγχαρητήρια παιδιά!!
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στον συντοπίτη μου το Γιώργο τον Καλαντζή που από ό,τι μαθαίνω ξεφτίλισε το 6ο πρόβλημα του διαγωνισμού και ακόμη περισσότερο επείδη ήταν γεωμετρία.
Αυτή τη στιγμή, είμαι στο σπίτι μου στο Λόνδινο με τον Ολυμπιονίκη Μιχάλη Σάββα και τον Ολυμπιονίκη Φάνη Παπαμιχάλη και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία της ελληνικής ομάδας. Πραγματικά πρόκειται για μια καταπληκτική και ιστορική στιγμή!
Τώρα μπήκε το νερό στο αυλάκι!
Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΕΜΕ και προσωπικά στον κ. Φελλούρη που είναι πάντα μαχητικός leader και στον κ. Ζώτο που τόσα χρόνια έχει προσφέρει πολλά στις Ομάδες μας.
Συγχαρητήρια παιδιά!!
-
ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ
Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα , τόσο για την προσπάθεια
όσο και για το αποτέλεσμα.Συγχαρητήρια και σε όσους βοήθησαν τα παιδιά
στην επίμονη και κοπιαστική προετοιμασία τους.Το χρυσό , που ήρθε για πρώτη φορά , σίγουρα θα έχει και συνέχεια.
Και εύχομαι κάθε επιτυχία στον 13χρονο από το Περού.Θα κρατήσω το όνομά
του για να παρακολουθώ την πορεία του.
όσο και για το αποτέλεσμα.Συγχαρητήρια και σε όσους βοήθησαν τα παιδιά
στην επίμονη και κοπιαστική προετοιμασία τους.Το χρυσό , που ήρθε για πρώτη φορά , σίγουρα θα έχει και συνέχεια.
Και εύχομαι κάθε επιτυχία στον 13χρονο από το Περού.Θα κρατήσω το όνομά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ την Παρ Ιούλ 22, 2011 8:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Ακριβέστερα, ο Χρήστος Αθανασιάδης ήταν ένας από τους πέντε πρώτους (Putnam Fellows): η ακριβής κατάταξη των πέντε πρώτων δεν ανακοινώνεται στο ευρύ κοινό, γίνεται όμως γνωστή από τα αριθμητικά τους αποτελέσματα σε έναν κάποιο κύκλο ανθρώπων.Mihalis_Lambrou έγραψε:Και να προσθέσω ότι ο Χρήστος Αθανασιάδης, νεαρότατος Καθηγητής σήμερα στο Μαθηματικό Αθηνών, ήλθε πρώτος (με χρυσό, βέβαια) στον πολύ σκληρό διαγωνισμό Putnam, για φοιτητές.achilleas έγραψε: Το 1989 ο Χρήστος Αθανασιάδης έλυσε τα πέντε από τα έξι προβλήματα, μη λύνοντας μόνο το πρώτο και χάνοντας έτσι το χρυσό.
[Οπότε ναι, υπάρχει περίπτωση να ήταν και #1 ο Αθανασιάδης. Αυτό που θυμάμαι πολύ καλά είναι ότι ήταν τότε (1989) πρωτοετής στο ΜΙΤ και δεν ήταν μέλος της τριμελούς ομάδας του (από τα αποτελέσματα της οποίας καθορίζεται και η κατάταξη του πανεπιστημίου): ξεπέρασε δηλαδή και τους τρεις φοιτητές που οι προπονητές της ομάδας του ΜΙΤ είχαν κρίνει επικρατέστερους για διάκριση -- αυτό και αν δεν είναι κατόρθωμα!]
Υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας Έλληνας Putnam Fellow, ο Άγγελος Τσιριμώκος (1973). Βλέπω επίσης στις λίστες και το όνομα Adam Stephanides (ενδεχομένως Ελληνοαμερικανός).
Γιώργος Μπαλόγλου
Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
Πολλά συγχαρητήρια στους Γιώργο Βλάχο και Γιώργο Καλαντζή
καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες...
Πολλά συγχαρητήρια στους Γιώργο Βλάχο και Γιώργο Καλαντζή
καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες...
Φωτεινή Καλδή
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Θεωρείται από πολλούς ο νέος Terrence Tao!ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ έγραψε:Και εύχομαι κάθε επιτυχία στον 13χρονο από το Περού.Θα κρατήσω το όνομά
[Να σημειωθεί επίσης ότι πρέπει, μάλλον, να είναι η πρώτη φορά που μία κοπέλλα (Lisa Sauermann) κατακτά την πρώτη θέση επιτυγχάνοντας το μόνο τέλειο αποτέλεσμα (42/42, με 41/42 πριν δύο χρόνια).]
Γιώργος Μπαλόγλου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gbaloglou την Παρ Ιούλ 22, 2011 9:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω
Η Κίνα συμμετείχε 26 φορές στις 17 από τις οποίες ήταν πρώτη.ΚωσταςΚ έγραψε:Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα![]()
Θ. Μπόλης
-
AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
- Επιμελητής
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τα παιδιά και ειδικά στο ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ.
Πραγματικά πρόκειται για ιστορική επιτυχία και για όσους γνωρίζουν καλύτερα τους διαγωνισμούς αυτούς καταλαβαίνουν πόσο μεγάλος άθλος είναι για ένα Έλληνα μαθητή να κατακτά ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση. Εύχομαι η επιτυχία αυτή να έχει συνέχεια.
Πραγματικά πρόκειται για ιστορική επιτυχία και για όσους γνωρίζουν καλύτερα τους διαγωνισμούς αυτούς καταλαβαίνουν πόσο μεγάλος άθλος είναι για ένα Έλληνα μαθητή να κατακτά ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση. Εύχομαι η επιτυχία αυτή να έχει συνέχεια.
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Αγαπητά παιδιά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους σας! Μας κάνετε υπερήφανους...
Ιδιαίτερες ευχές και συγχαρητήρια στο πρώτο χρυσό της Ελλάδας σε IMO και μέλος μας στο
Γιώργο Βλάχο
, φυσικά στο Γιώργο Καλατζή
για την επίλυση του δύσκολου Προβλήματος 6 και το χάλκινο μετάλλιο, στο επίσης μέλος μας Παναγιώτη Λώλα
για το Χάλκινο Μετάλλιο, στον Αλέξανδρο Μουσάτοβ για το Χάλκινο Μετάλλιο
, τον Σπύρο Κακαρούμπα για την εύφημο μνεία αλλά και το μέλος μας Νίκο Αθανασίου για τη συμμετοχή του!
Να είστε καλά παιδιά!
Αλέξανδρος
Ιδιαίτερες ευχές και συγχαρητήρια στο πρώτο χρυσό της Ελλάδας σε IMO και μέλος μας στο
Να είστε καλά παιδιά!
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
- emouroukos
- Συντονιστής
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Ελληνικής ομάδας για τη διάκρισή τους!
Είναι μια ιδιαίτερη χαρά για οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς να βλέπει έναν Έλληνα μαθητή να παίρνει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ΙΜΟ. Ας μου επιτραπεί, σαν μέλος της ομάδας πριν από πολλά χρόνια, να πω ότι η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη...!
Γιώργο Βλάχο
μπράβο σου!
Γιώργο Καλαντζή
συγχαρητήρια!
Είναι μια ιδιαίτερη χαρά για οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς να βλέπει έναν Έλληνα μαθητή να παίρνει το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ΙΜΟ. Ας μου επιτραπεί, σαν μέλος της ομάδας πριν από πολλά χρόνια, να πω ότι η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη...!
Γιώργο Βλάχο
Γιώργο Καλαντζή
Βαγγέλης Μουρούκος
Erro ergo sum.
Erro ergo sum.
Εύγε στον πρώτο, στο χρυσό νικητή!
Εύγε, σ' όλα τα παιδια που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό διαγωνισμό!
Μπράβο στους γονείς τους, τους δασκάλους και στα σχολεία που καλλιέργησαν τις
ικανότητες αυτές.
Η κοινωνία έχει λόγο να πιστεύει πως και στη χώρα μας ο χορός αυτός καλά κρατεί...
Υπάρχει χώρος και για πολλούς άλλους...
Κώστας Δόρτσιος
Εύγε, σ' όλα τα παιδια που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό διαγωνισμό!
Μπράβο στους γονείς τους, τους δασκάλους και στα σχολεία που καλλιέργησαν τις
ικανότητες αυτές.
Η κοινωνία έχει λόγο να πιστεύει πως και στη χώρα μας ο χορός αυτός καλά κρατεί...
Υπάρχει χώρος και για πολλούς άλλους...
Κώστας Δόρτσιος
-
Σταύρος Σταυρόπουλος
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στους Γιώργο Βλάχο και Γιώργο Καλαντζή.
Ακόμα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Δασκάλους τους και ιδιαίτερα σε αυτούς που τους προετοίμασαν.
Ακόμα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Δασκάλους τους και ιδιαίτερα σε αυτούς που τους προετοίμασαν.
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
Όπως αναφέρει κι ο Αλέξανδρος, ο Γιώργος είναι το μέλος GVlachos memberlist.php?mode=viewprofile&u=3926Stefanos87 έγραψε:Πολλά συγχαρητήρια και από μένα!!!!!!!!!!!!!!!!!, ειδικά στον Γιώργο που μας έκανε και ανατριχιάσαμε. Μήπως ξέρετε το email του;
Άλλα μέλη της φετινής ελληνικής ομάδας είναι
- Παναγιώτης Λώλας (Παναγιώτης 1729 memberlist.php?mode=viewprofile&u=2887)
-Νίκος Αθανασίου (nickthegreek memberlist.php?mode=viewprofile&u=2124)
...
....κι από το παρελθόν, οιMihalis_Lambrou έγραψε:....
Επίσης πολλά μέλη του φόρουμ εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ). Από φόβο μήπως ξεχάσω κάποιον, παρακαλώ τον Βαγγέλη Μουρούκο, τον Σιλουανό Μπραζιτίκο (smar), τον Ηλία Ζαδίκ, τον Νίκο Ράπανο, να μας διαφωτίσουν περισσότερο επ΄αυτού.
....
Δημήτρης Παπαδημητρίου (dimitirs pap memberlist.php?mode=viewprofile&u=402)
Ευάγγελος Ταρατώρης (ETaratoris memberlist.php?mode=viewprofile&u=1163)
Στέφανος Αρετάκης (Stefanos87 memberlist.php?mode=viewprofile&u=2714)
Φιλικά,
Αχιλλέας
- chris_gatos
- Επιμελητής
Συμπληρώνοντας την παραπάνω δημοσίευση του Αχιλλέα να πω πως
ο Γιώργος Καλαντζής μέλος αυτής της ομάδας είναι το μέλος του φόρουμ--->memberlist.php?mode=viewprofile&u=2125
ο Γιώργος Καλαντζής μέλος αυτής της ομάδας είναι το μέλος του φόρουμ--->memberlist.php?mode=viewprofile&u=2125
Χρήστος Κυριαζής
Πολλά μπράβο και απο εμένα γενικά σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική επίδοση.
Πιο συγκεκριμένα Γιώργο πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική επίδοση σου και το χρυσό!
Πιο συγκεκριμένα Γιώργο πολλά συγχαρητήρια για την καταπληκτική επίδοση σου και το χρυσό!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες