Μιγαδικοί από το ό.έ.δ.

Συντονιστής: Πρωτοπαπάς Λευτέρης

Leo

Μιγαδικοί από το ό.έ.δ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leo »

Καλησπέρα. Έχω κολλήσει σε μία άσκηση μιγαδικών. Έχω λύσει τα δύο πρώτα ερωτήματα αλλά με έχει παιδεύσει το τρίτο.

Αν για τους μιγαδικούς {{z}_{1}},{{z}_{2}},{{z}_{3}} ισχύει Im\left(\bar{z}_{1}z_{2} \right)=Im\left(\bar{z}_{2}z_{3} \right)=Im\left(\bar{z}_{3}z_{1} \right)\neq 0 να αποδείξετε ότι:
1) {{z}_{1}}+{{z}_{2}}+{{z}_{3}}=0
2) \left| z-{{z}_{1}} \right|+\left| z-{{z}_{2}} \right|+\left| z-{{z}_{3}} \right|\ge 3\left| z \right|,\forall z\in \mathbb{C}
3) {{\left| {{z}_{1}}-{{z}_{2}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{2}}-{{z}_{3}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{3}}-{{z}_{1}} \right|}^{2}}=3\left( {{\left| {{z}_{1}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{2}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{3}} \right|}^{2}} \right)
Η άσκηση είναι από το 1ο τεύχος του ό.έ.δ.http://www.operedidixe.gr/archive/issue1/
hsiodos
Διευθύνον Μέλος

Re: Μιγαδικοί από το ό.έ.δ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hsiodos »

Leo έγραψε:Καλησπέρα. Έχω κολλήσει σε μία άσκηση μιγαδικών. Έχω λύσει τα δύο πρώτα ερωτήματα αλλά με έχει παιδεύσει το τρίτο.

Αν για τους μιγαδικούς {{z}_{1}},{{z}_{2}},{{z}_{3}} ισχύει Im\left(\bar{z}_{1}z_{2} \right)=Im\left(\bar{z}_{2}z_{3} \right)=Im\left(\bar{z}_{3}z_{1} \right)\neq 0 να αποδείξετε ότι:
1) {{z}_{1}}+{{z}_{2}}+{{z}_{3}}=0
2) \left| z-{{z}_{1}} \right|+\left| z-{{z}_{2}} \right|+\left| z-{{z}_{3}} \right|\ge 3\left| z \right|,\forall z\in \mathbb{C}
3) {{\left| {{z}_{1}}-{{z}_{2}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{2}}-{{z}_{3}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{3}}-{{z}_{1}} \right|}^{2}}=3\left( {{\left| {{z}_{1}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{2}} \right|}^{2}}+{{\left| {{z}_{3}} \right|}^{2}} \right)
Η άσκηση είναι από το 1ο τεύχος του ό.έ.δ.http://www.operedidixe.gr/archive/issue1/
Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις την γνωστή σχέση \displaystyle{ 
\left| {\,z_1  - z_2 } \right|^2  + \left| {\,z_1  + z_2 } \right|^2  = 2\left| {\,z_1 } \right|^2  + 2\left| {\,z_2 } \right|^2 } σε συνδυασμό με το πρώτο από τα ζητούμενα.

Γιώργος
Γιώργος Ροδόπουλος
Leo

Re: Μιγαδικοί από το ό.έ.δ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leo »

Ευχαριστώ. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. :oops:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης