Αυτό είναι πράγματι απαράδεκτο: Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να μην υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ θεωρία αριθμών στην εξεταστέα ύλη (την οποία και διδάσκουμε βεβαίως-βεβαίως, έστω και ακροθιγώς, στη Β' Λυκείου).lonis έγραψε: ΥΓ: Αυτό που εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει είναι ότι, 11 χρόνια μετά τον πρώτο διαγωνισμό, η ύλη του γνωστικού δεν αναπροσαρμόστηκε ακόμη.
Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
Συντονιστής: chris_gatos
- A.Spyridakis
Re: Αποτελέσματα ΑΣΕΠ για Μαθηματικούς 2009
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Έβαλα στην κατηγορία "Διασκεδαστικά Μαθηματικά" ένα αρχείο με τα θέματαMihalis_Lambrou έγραψε:Και όμως ναι! Για να εξηγούμαιlonis έγραψε:Μήπως μπορούμε Μιχάλη, να ανοίξουμε έναν υποφάκελο (στα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!) με ασκήσεις ολυμπιάδων στην χαριτωμένη αυτή γλώσσα;![]()
Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμός σε επίπεδο Ολυμπιάδας, που ονομάζεται
"Linguistic Competition" ή κάτι τέτοιο.
Ξεκίνησε από την Βουλγαρία, και η θεματική του είναι Γλωσσολογία αλλά (το σημαντικότερο) δεν πρέπει να ξέρεις την γλώσσα στην οποία σου δίνουν το άγνωστο κείμενο. Από τα συμφραζόμενα μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα επί των ερωτήσεων.
της πρώτης Διεθνούς Ολυμπιάδας Γλωσσολογίας.
Είναι σκέτη απόλαυση...
Φιλικά,
Μιχάλης Λάμπρου
Γεια σας.
με λένε Ελίνα και είμαι επιτυχούσα στο διαγωνισμό για 2η φορά στη θέση 359. τη προηγούμενη φορά δε πέτυχα, ίσως για λόγους υγείας (ημικρανία), αλλά με πείραξε που τα μόρια του προ προηγούμενου διαγωνισμού διαγράφονται.
Όσο για τη διδακτική, πήρα τηλ στον ΑΣΕΠ και κατόπιν οδηγιών τους τους έστειλα με φαξ μια αίτηση για να δω το γραπτό, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο (όπως μου τόνισαν τηλεφωνικώς) δε δικαιούμαι αναβαθμολόγηση.
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. για κάποιο λόγο δε με πήραν ποτέ τηλέφωνο όπως μου είπαν ότι θα κάνουν.
κουράγιο συνάδελφοι, σε δυο χρονάκια πάλι
συγχαρητήρια στους ήρωες που τα κατάφεραν!
ΥΓ. άραγε έχω ελπίδες για του χρόνου; αμφιβάλλω...

με λένε Ελίνα και είμαι επιτυχούσα στο διαγωνισμό για 2η φορά στη θέση 359. τη προηγούμενη φορά δε πέτυχα, ίσως για λόγους υγείας (ημικρανία), αλλά με πείραξε που τα μόρια του προ προηγούμενου διαγωνισμού διαγράφονται.
Όσο για τη διδακτική, πήρα τηλ στον ΑΣΕΠ και κατόπιν οδηγιών τους τους έστειλα με φαξ μια αίτηση για να δω το γραπτό, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο (όπως μου τόνισαν τηλεφωνικώς) δε δικαιούμαι αναβαθμολόγηση.
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. για κάποιο λόγο δε με πήραν ποτέ τηλέφωνο όπως μου είπαν ότι θα κάνουν.
κουράγιο συνάδελφοι, σε δυο χρονάκια πάλι
συγχαρητήρια στους ήρωες που τα κατάφεραν!
ΥΓ. άραγε έχω ελπίδες για του χρόνου; αμφιβάλλω...
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Ποιος το ανέχεται
Αφού συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες, δεν μπορώ να μη σταθώ στα όσα έγραψε ο Χρήστος που πράγματι με συγκλόνισαν. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά και βρίσκομαι λίγο καιρό εδώ, ωστόσο εύκολα διαπίστωσα, όπως όλοι φαντάζομαι, ότι είναι ένας άξιος μαθηματικός. Αυτός ο νέος άνθρωπος ήρθε σε απόγνωση γιατί απέτυχε την προηγούμενη φορά, ενώ σίγουρα κι άλλοι πανάξιοι συνάδελφοι έχουν αποτύχει να διοριστούν με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ας μπούμε, εμείς οι παλιοί που διοριστήκαμε με την επετηρίδα, στη θέση τους. Θα ήθελα για παράδειγμα να σκεφτώ πώς θα ένιωθε κάθε καλός μαθηματικός, αν εξαιτίας της ασάφειας των θεμάτων στην παιδαγωγική για παράδειγμα ήθελε και δεν κατάφερνε να πετύχει. Πώς θα ένιωθε ένας αριστούχος του Μαθηματικού, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, αν αμφισβητούνταν οι γνώσεις του και έπρεπε να υποστεί τη διαδικασία αυτή της επανάκρισης με εφάπαξ εξέταση που μπορεί να συνέπιπτε με μια ίωση, με μια μεγάλη στενοχώρια στην προσωπική του ζωή, με κάποιον άλλο αστάθμητο παράγοντα. Το κουρασμενο μου μυαλό αδυνατεί συχνά να συγκεντρωθεί για τη λύση μιας από τις ασκήσεις που βάζουν κάποιοι συνάδελφοι. Βλέπω εντυπωσιασμένος κάποια παιδιά από δω μέσα να παρουσιάζουν έξοχης σύλληψης λύσεις. Κι όμως, πρέπει να κάτσουν δυο μέρες σαν μαθητούδια ξανά στα θρανία της αγωνίας και του τζόγου των εξετάσεων. Κατανοώ τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι καλώς καταργήθηκε η επετηρίδα και δε θέλω να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο. Κάντε όμως στην μπάντα για λίγο την ψυχρή λογική, και σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, εγωισμό, όνειρα και πείτε μου, το ανέχεστε;
Κάποτε οι καμπύλες των γραφικών παραστάσεων ζωντανεύουν, είναι διαφορίσιμες γιατί είναι λείες κι όμορφες, έχουν ακρότατες τιμές γιατί αρνούνται τη μονοτονία, δεν έχουν όριο πραγματικό, αλλά μπορείς και τις φαντάζεσαι στο άπειρο και η ασύμπτωτη ευθεία είναι το καράβι που σε ταξιδεύει πλάι τους.
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Και μια αφιέρωση στους επιτυχόντες
Ένα ευθυμογράφημα με τίτλο "Περιπέτειες νεοδιόριστου μαθηματικού".
- Συνημμένα
-
- neodioristos.doc
- (33.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 170 φορές
Κάποτε οι καμπύλες των γραφικών παραστάσεων ζωντανεύουν, είναι διαφορίσιμες γιατί είναι λείες κι όμορφες, έχουν ακρότατες τιμές γιατί αρνούνται τη μονοτονία, δεν έχουν όριο πραγματικό, αλλά μπορείς και τις φαντάζεσαι στο άπειρο και η ασύμπτωτη ευθεία είναι το καράβι που σε ταξιδεύει πλάι τους.
- chris_gatos
- Επιμελητής
Εχοντας μόλις γυρίσει απο ένα εξοντωτικό τσξίδι αστραπή στην μακρινή Χάλκη και διαβάζοντας τα λεγομενά σας, δεν έχω παρα να σας ευχαριστήσω θερμότατα !!
Να ξαναπώ και να ξαναευχηθώ, για μια ακόμα φορά και θέλω να πιάσει τόπο η ευχή μου, κανένας μα κανένας συνάδελφος να μη νιώσει ΠΟΤΕ αυτό που είχα νιωσει στον προηγούμενο διαγωνισμό.
Καληνύχτα σε όλους.
Να ξαναπώ και να ξαναευχηθώ, για μια ακόμα φορά και θέλω να πιάσει τόπο η ευχή μου, κανένας μα κανένας συνάδελφος να μη νιώσει ΠΟΤΕ αυτό που είχα νιωσει στον προηγούμενο διαγωνισμό.
Καληνύχτα σε όλους.
Χρήστος Κυριαζής
- bilstef
- Επικοινωνία:
Re: Ποιος το ανέχεται
Στέλιος Μαρίνης έγραψε:Αφού συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες, δεν μπορώ να μη σταθώ στα όσα έγραψε ο Χρήστος που πράγματι με συγκλόνισαν. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά και βρίσκομαι λίγο καιρό εδώ, ωστόσο εύκολα διαπίστωσα, όπως όλοι φαντάζομαι, ότι είναι ένας άξιος μαθηματικός. Αυτός ο νέος άνθρωπος ήρθε σε απόγνωση γιατί απέτυχε την προηγούμενη φορά, ενώ σίγουρα κι άλλοι πανάξιοι συνάδελφοι έχουν αποτύχει να διοριστούν με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ας μπούμε, εμείς οι παλιοί που διοριστήκαμε με την επετηρίδα, στη θέση τους. Θα ήθελα για παράδειγμα να σκεφτώ πώς θα ένιωθε κάθε καλός μαθηματικός, αν εξαιτίας της ασάφειας των θεμάτων στην παιδαγωγική για παράδειγμα ήθελε και δεν κατάφερνε να πετύχει. Πώς θα ένιωθε ένας αριστούχος του Μαθηματικού, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, αν αμφισβητούνταν οι γνώσεις του και έπρεπε να υποστεί τη διαδικασία αυτή της επανάκρισης με εφάπαξ εξέταση που μπορεί να συνέπιπτε με μια ίωση, με μια μεγάλη στενοχώρια στην προσωπική του ζωή, με κάποιον άλλο αστάθμητο παράγοντα. Το κουρασμενο μου μυαλό αδυνατεί συχνά να συγκεντρωθεί για τη λύση μιας από τις ασκήσεις που βάζουν κάποιοι συνάδελφοι. Βλέπω εντυπωσιασμένος κάποια παιδιά από δω μέσα να παρουσιάζουν έξοχης σύλληψης λύσεις. Κι όμως, πρέπει να κάτσουν δυο μέρες σαν μαθητούδια ξανά στα θρανία της αγωνίας και του τζόγου των εξετάσεων. Κατανοώ τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι καλώς καταργήθηκε η επετηρίδα και δε θέλω να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο. Κάντε όμως στην μπάντα για λίγο την ψυχρή λογική, και σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, εγωισμό, όνειρα και πείτε μου, το ανέχεστε;
Kαθημερινή 19/08/09 :
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/ ... 009_326078
«Ζητείται αξιοκρατία
Κύριε διευθυντά
Το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε από τις 31 Γενάρη μέχρι 1ης Φλεβάρη 2009 τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όλων των κλάδων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ολοκληρώθηκε στις 13-14 Ιουνίου 2009. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 3255/2004, προσδιορίστηκε η ποσόστωση, 60% των προσλαμβανομένων εκπαιδευτικών θα διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ, 40% των θέσεων θα καλύπτονται από τον ενιαίο ή τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
Θα περίμενε κανείς εν έτει 2009 ότι ο κ. υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος, όπως και ο προηγούμενος υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης, θα προστάτευαν την αξιοκρατία και την αξιοπιστία των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Τι εισπράττει η κοινή γνώμη, δεν είναι ξεκάθαροι οι όροι πρόσληψης, δεν υπάρχει μία, αλλά πολλές επετηρίδες. Σύμφωνα με τον ν. 3255/2004, π.χ. στους 100 εκπαιδευτικούς, οι 40 εξ αυτών προέρχονται από τις επετηρίδες και από τους 60 εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ (επιτυχόντες), διορίζονται μόνο 20-30 τελικά. Αυτό οφείλεται στις προϋπηρεσίες των αναπληρωτών και των ωρομισθίων, οι οποίοι προσπερνούν τους διαγωνισθέντας επιτυχώς του ΑΣΕΠ και ας είχαν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καλύτερη και υψηλότερη βαθμολογία. Η εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι η ακόλουθη. 1) Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με 30μηνη προϋπηρεσία εξαιρούνται του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, δηλαδή διορίζονται από το παράθυρο. 2) Οι αναπληρωτές καταλαμβάνουν το 40% των θέσεων λόγω θεσμικού πλαισίου. 3) Οι αναπληρωτές καταλαμβάνουν και τις ακάλυπτες θέσεις των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ενώ το δίκαιο των ακάλυπτων θέσεων θα πρέπει να επαναπροκηρύσσεται. Ο σημερινός υπουργός κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, τα γνωρίζει αυτά, σκέπτεται να τροποποιήσει τον νόμο 3255/2004, προκειμένου να αποκαταστήσει αξιοκρατία και αξιοπιστία του ΑΣΕΠ. Ακόμα και το ΑΣΕΠ και ο Συνήγορος του Πολίτη διαφωνούν με την προϋπηρεσία. Σήμερα με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι νέοι και οι νέες πτυχιούχοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν κατορθώνουν ούτε και ώρες Ενισχυτικής Διδασκαλίας να τους ανατεθούν, λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας.
Εάν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί κ. υπουργέ Α. Σπηλιωτόπουλε, αυτό θα σημαίνει το τέλος των διορισμών του ΑΣΕΠ, καθ’ όσον η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, που μοριοδοτείται τα μέγιστα, μεταβάλλει τη βαθμολογία των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα η επιτυχία τους να μετατρέπεται σε αποτυχία.
Ανδρεας Ι. Συμεωνιδης – τ. Φιλόλογος – Νομικός Λυκειάρχης / Αθήνα
..................................................................
και από
http://clubs.pathfinder.gr/epityxontes/ ... &read=1955
436 ΠΕ11 διορίζονται το σχ. έτος 2009-10.
Στους ήδη πλεονάζοντες γυμναστές με τα μειωμένα ωράρια στα σχολεία, προστίθενται 436.
Από αυτούς οι 24 (είκοσιτέσσερεις) είναι από ΑΣΕΠ, ποσοστό 5.504%.
Ο κ. Καλός ήταν καλός στη δημιουργική λογιστική - θυμάστε τον όρο που εισήχθει στην πολιτική ζωή επί λογιστών.
Ήταν τόσο καλός που, το 60%, δηλαδή 60 στους 100 ή 6 στους 10, έχει καταλήξει στο 5.504%, πεντέμιση στους εκατό, 0.55 στους 10!
Από ΑΣΕΠ τα ποσοστά σε :
ΠΕ01 45,2%
ΠΕ02 39,28%
ΠΕ03 50,37%
ΠΕ04.01 41,489%
Και δεν έχω υπολογίσει και τους πολύτεκνους!
Τα ποσοστά από ΑΣΕΠ θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο.
Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Καλη σου μέρα. Επειδή το θέμα ξεφεύγει από τη θεματολογία της ιστοσελίδας αυτής, απέφυγα να σχολιάσω τα υπέρ και τα κατά της επετηρίδας και του ΑΣΕΠ από άλλη σκοπιά πλην εκείνης της ψυχικής ταλαιπωρίας των συναδέλφων. Για τον ίδιο λόγο δε θα απαντήσω στο συγκεκριμένο ποστ. Σέβομαι όλες τις απόψεις, επομένως και αυτήν που εκφράζεται στο κείμενο.
----------------Αυτός ο νέος άνθρωπος ήρθε σε απόγνωση γιατί απέτυχε την προηγούμενη φορά, ενώ σίγουρα κι άλλοι πανάξιοι συνάδελφοι έχουν αποτύχει να διοριστούν με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ας μπούμε, εμείς οι παλιοί που διοριστήκαμε με την επετηρίδα, στη θέση τους. Θα ήθελα για παράδειγμα να σκεφτώ πώς θα ένιωθε κάθε καλός μαθηματικός, αν εξαιτίας της ασάφειας των θεμάτων στην παιδαγωγική για παράδειγμα ήθελε και δεν κατάφερνε να πετύχει. Πώς θα ένιωθε ένας αριστούχος του Μαθηματικού, και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, αν αμφισβητούνταν οι γνώσεις του και έπρεπε να υποστεί τη διαδικασία αυτή της επανάκρισης με εφάπαξ εξέταση που μπορεί να συνέπιπτε με μια ίωση, με μια μεγάλη στενοχώρια στην προσωπική του ζωή, με κάποιον άλλο αστάθμητο παράγοντα. Το κουρασμενο μου μυαλό αδυνατεί συχνά να συγκεντρωθεί για τη λύση μιας από τις ασκήσεις που βάζουν κάποιοι συνάδελφοι. Βλέπω εντυπωσιασμένος κάποια παιδιά από δω μέσα να παρουσιάζουν έξοχης σύλληψης λύσεις. Κι όμως, πρέπει να κάτσουν δυο μέρες σαν μαθητούδια ξανά στα θρανία της αγωνίας και του τζόγου των εξετάσεων. Κατανοώ τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι καλώς καταργήθηκε η επετηρίδα και δε θέλω να επιχειρηματολογήσω για το αντίθετο. Κάντε όμως στην μπάντα για λίγο την ψυχρή λογική, και σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, εγωισμό, όνειρα και πείτε μου, το ανέχεστε;
κύριε bilstef κατά την γνώμη μου η απάντηση σας δεν συνάδει με το νόημα του μηνύματος του κ. Μαρίνη. Παρακαλώ διαβάστε το ξανά. Και πάντα με σεβασμό σας λέω ότι σίγουρα από τα λεγόμενά σας , αλλά και τις παλαιότερες τοποθετήσεις σας επί του ίδιου θέματος δεν έχετε την διάθεση να κατανοήσετε στο ελάχιστο όχι τους αποτυχόντες αλλά, χειρότερα, τους επιτυχόντες αλλά μή διορισθέντες συναδελφους σας που εκτός από συναισθήματα, εγωισμό και όνειρα έχουν στο κάτω κάτω και το ίδιο βασικό πτυχίο με εσάς. Τέλος πάντων αυτά έχουν συζητηθεί και παλιότερα και πάντα εκφράζοντας την άποψή μου πιστεύω ότι δεν είναι το Ασέπ αυτό που θα δώσει την ώθηση για την καλυτέρευση του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι απ όλους το ζητούμενο.

- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Στέλιο καλώς ήλθες το mathematica.Στέλιος Μαρίνης έγραψε:. ...Κάντε όμως στην μπάντα για λίγο την ψυχρή λογική[/b], και σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, εγωισμό, όνειρα και πείτε μου, το ανέχεστε;
Αρκετά μέλη μας εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν στην διαδικασία του ΑΣΕΠ (που δεν παύει να είναι διαγωνισμός, δηλαδή μία όχι φυσική ή ευχάριστη διαδικασία, με κάποιους να βρίσκονται στους καταλόγους των επιτυχόντων και κάποιους όχι, ότι και να σημαίνει αυτό) και έχουν διάφορες εμπειρίες επί το πλείστον όχι ευχάριστες. Φυσικά άλλα μέλη μας δεν γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είτε γιατί δεν απασχολούνται στην δημόσια εκπαίδευση είτε γιατί επελέγησαν με άλλο τρόπο (όπως λ.χ. εγώ πτυχιούχος του 1976 διορίστηκα με το παλιό σύστημα το 1980). Αυτός είναι ένας πραγματικός διαχωρισμός των μελών του mathematica σε δύο ξένες κλάσεις.
Ο άλλος όπου στη μία κλάση να βρίσκονται κάποιοι που έχουν κάνει στην μπάντα την ψυχρή λογική και κατανοούν όσα διεκτραγωδείς και στην άλλη βρίσκονται κάποιοι ανάλγητοι που αδιαφορούν για το τι τραβάνε όσοι εμπλέκονται στον ΑΣΕΠ απλώς δεν υπάρχει. Με αυτή την έννοια το μήνυμα σου δεν ενεργοποιεί κάποια ευαισθησία που δεν προϋπήρχε. Η κατανόηση είναι δεδομένη. Εξ' άλλου κανείς δεν θέλει τη συμπόνοια κανενός! Διότι είναι γνωστό πως όποιο σύστημα επιλογής εκπαιδευτικών και αν προκριθεί, σε κάποια μεριά, συγκεκριμένα προς την μεριά όσων μένουν στην απ' έξω θα συσσωρεύεται οργή και πίκρα.
Αν πάντως είναι να κάνουμε κάποιο διάλογο για τον ΑΣΕΠ ας τον κάνουμε με σταράτες κουβέντες. Πρώτα απ' όλα λέγοντας αν θέλουμε τον ΑΣΕΠ η κάτι άλλο και τι. Και μόνο τον ΑΣΕΠ ή και κάτι άλλο και τι; (Η άποψη η δική μου είναι εκπεφρασμένη στον χώρο αυτό και δεν θα την επαναλάβω). Και αν θέλουμε τον ΑΣΕΠ τότε με ποιο τρόπο μπορεί να βελτιωθεί (λ.χ. εξετάσεις μόνο στο γνωστικό; θέματα μόνο ανοικτής απάντησης; κ.α.).
Αυτά βέβαια αν είμαστε διατεθειμένοι να κουβεντιάσουμε.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
- Στέλιος Μαρίνης
- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ για το μήνυμα της υποδοχής. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έκανα κανενός είδους κατάταξη των μελών. Έγραψα αυτόματα σχεδόν, από καρδιάς, γιατί η αποστροφή του Χρήστου "μου ήρθε να κάψω τα βιβλία μου" με ταρακούνησε. Ο επίλογος είχε το νόημα: "Ακόμη και οι οπαδοί ενός διαγωνισμού για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, σίγουρα δεν αισθάνονται ευτυχείς με τις παρενέργειές του σε κάποια άτομα". Δεν επιθυμώ να ανοίξω εγώ το ζήτημα του διορισμού των εκπαιδευτικών σ' αυτό το χώρο. Σέβομαι ένα ύφος και μια θεματολογία που έχει δημιουργηθεί και προσπαθώ να μην αφίσταμαι απ' αυτό. Αγνοώ εξάλλου τις ζυμώσεις από τις οποίες προφανώς καλλιεργήθηκε αυτό το ύφος και νιώθω πολύ καινούργιος για να αποπειραθω να εισαγάγω "κενά δαιμόνια". Συγνώμη σε όσους θεώρησαν ότι το κείμενό μου είχε αιχμές προς άτομα. Βεβαιώνω για άλλη μια φορά ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση.nsmavrogiannis έγραψε:Στέλιο καλώς ήλθες το mathematica.Στέλιος Μαρίνης έγραψε:. ...Κάντε όμως στην μπάντα για λίγο την ψυχρή λογική[/b], και σκεφτείτε ότι μιλάμε για ανθρώπους με συναισθήματα, εγωισμό, όνειρα και πείτε μου, το ανέχεστε;
Αρκετά μέλη μας εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν στην διαδικασία του ΑΣΕΠ (που δεν παύει να είναι διαγωνισμός, δηλαδή μία όχι φυσική ή ευχάριστη διαδικασία, με κάποιους να βρίσκονται στους καταλόγους των επιτυχόντων και κάποιους όχι, ότι και να σημαίνει αυτό) και έχουν διάφορες εμπειρίες επί το πλείστον όχι ευχάριστες. Φυσικά άλλα μέλη μας δεν γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είτε γιατί δεν απασχολούνται στην δημόσια εκπαίδευση είτε γιατί επελέγησαν με άλλο τρόπο (όπως λ.χ. εγώ πτυχιούχος του 1976 διορίστηκα με το παλιό σύστημα το 1980). Αυτός είναι ένας πραγματικός διαχωρισμός των μελών του mathematica σε δύο ξένες κλάσεις.
Ο άλλος όπου στη μία κλάση να βρίσκονται κάποιοι που έχουν κάνει στην μπάντα την ψυχρή λογική και κατανοούν όσα διεκτραγωδείς και στην άλλη βρίσκονται κάποιοι ανάλγητοι που αδιαφορούν για το τι τραβάνε όσοι εμπλέκονται στον ΑΣΕΠ απλώς δεν υπάρχει. Με αυτή την έννοια το μήνυμα σου δεν ενεργοποιεί κάποια ευαισθησία που δεν προϋπήρχε. Η κατανόηση είναι δεδομένη. Εξ' άλλου κανείς δεν θέλει τη συμπόνοια κανενός! Διότι είναι γνωστό πως όποιο σύστημα επιλογής εκπαιδευτικών και αν προκριθεί, σε κάποια μεριά, συγκεκριμένα προς την μεριά όσων μένουν στην απ' έξω θα συσσωρεύεται οργή και πίκρα.
Αν πάντως είναι να κάνουμε κάποιο διάλογο για τον ΑΣΕΠ ας τον κάνουμε με σταράτες κουβέντες. Πρώτα απ' όλα λέγοντας αν θέλουμε τον ΑΣΕΠ η κάτι άλλο και τι. Και μόνο τον ΑΣΕΠ ή και κάτι άλλο και τι; (Η άποψη η δική μου είναι εκπεφρασμένη στον χώρο αυτό και δεν θα την επαναλάβω). Και αν θέλουμε τον ΑΣΕΠ τότε με ποιο τρόπο μπορεί να βελτιωθεί (λ.χ. εξετάσεις μόνο στο γνωστικό; θέματα μόνο ανοικτής απάντησης; κ.α.).
Αυτά βέβαια αν είμαστε διατεθειμένοι να κουβεντιάσουμε.
Μαυρογιάννης
- chris_gatos
- Επιμελητής
Kαλησπέρα!
Νομίζω πως η πρόθεση όλων μας είναι να υπάρχει ένας αξιοκρατικός και αξιοπρεπής τρόπος διορισμού καθηγητών στη δημοσια εκπαίδευση. Όσον αφορά το ''αξιοκρατικός'' δε νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς γι'αυτό, για το διαγωνισμο του ΑΣΕΠ. Όμως για το ''αξιοπρεπής'' , ξέρω αρκετούς, πάρα πολλούς συναδέλφους που θα το προσβάλλουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Επειδή ακριβώς όπως λέει κι ο Νίκος,είναι οι θέσεις μετρημένες και κάποιοι αν μη τι άλλο θα αναγκαστούν
να μείνουν έξω απο το ''χορό'', ας γίνει αυτό με ποιό ομαλό τρόπο και οχι με την ταμπέλα του επιτυχόντα ή χειρότερα ακόμα του αποτυχόντα.
Θα μπορούσε λόγου χάρη , να γίνει πιο σαφής η εξέταση στη δεύτερη θεματική ενότητα ( παιδαγωγικά διδακτική ), λέγοντας μας '' διαβάστε απο τα βιβλία του τάδε, του δείνα κτλ και ελάτε να σας εξετάσουμε'', βαζοντας μας και πιο δύσκολα και πιο σύνθετα θέματα
αρκεί όμως να ξέρουμε τι θα διαβάσουμε...Με την παρούσα κατάσταση, παίζει αποφασιστικό ρόλο και η ...ρέντα του καθενός, αφού σε πολλά θέματα και να έχεις διαβάσει γι'αυτά δε μπορείς να πετύχεις τη σωστή απάντηση. Εκεί ακριβώς για μένα , θίγεται το ''αξιοπρεπές'' που αναφέρω παραπάνω.
Τελειώνοντας , να πω για μια ακόμα φορά πως το πρώτο που θα ήθελα και απο άλλα μέλη να συμμετέχουν ενεργά και να εκφράσουν την άποψη τους , ώστε να υπάρχει τελικά η πολυπόθητη πολυφωνία,γιατί δε μου αρέσει να αιωρείται πως ο χ, ο ψ, ο ζ συμπαθεί εκείνον, προμοτάρει εκείνον κτλ. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να υπάρχει διαχωρισμός στα μέλη μας .
Νομίζω πως η πρόθεση όλων μας είναι να υπάρχει ένας αξιοκρατικός και αξιοπρεπής τρόπος διορισμού καθηγητών στη δημοσια εκπαίδευση. Όσον αφορά το ''αξιοκρατικός'' δε νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς γι'αυτό, για το διαγωνισμο του ΑΣΕΠ. Όμως για το ''αξιοπρεπής'' , ξέρω αρκετούς, πάρα πολλούς συναδέλφους που θα το προσβάλλουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Επειδή ακριβώς όπως λέει κι ο Νίκος,είναι οι θέσεις μετρημένες και κάποιοι αν μη τι άλλο θα αναγκαστούν
να μείνουν έξω απο το ''χορό'', ας γίνει αυτό με ποιό ομαλό τρόπο και οχι με την ταμπέλα του επιτυχόντα ή χειρότερα ακόμα του αποτυχόντα.
Θα μπορούσε λόγου χάρη , να γίνει πιο σαφής η εξέταση στη δεύτερη θεματική ενότητα ( παιδαγωγικά διδακτική ), λέγοντας μας '' διαβάστε απο τα βιβλία του τάδε, του δείνα κτλ και ελάτε να σας εξετάσουμε'', βαζοντας μας και πιο δύσκολα και πιο σύνθετα θέματα
αρκεί όμως να ξέρουμε τι θα διαβάσουμε...Με την παρούσα κατάσταση, παίζει αποφασιστικό ρόλο και η ...ρέντα του καθενός, αφού σε πολλά θέματα και να έχεις διαβάσει γι'αυτά δε μπορείς να πετύχεις τη σωστή απάντηση. Εκεί ακριβώς για μένα , θίγεται το ''αξιοπρεπές'' που αναφέρω παραπάνω.
Τελειώνοντας , να πω για μια ακόμα φορά πως το πρώτο που θα ήθελα και απο άλλα μέλη να συμμετέχουν ενεργά και να εκφράσουν την άποψη τους , ώστε να υπάρχει τελικά η πολυπόθητη πολυφωνία,γιατί δε μου αρέσει να αιωρείται πως ο χ, ο ψ, ο ζ συμπαθεί εκείνον, προμοτάρει εκείνον κτλ. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να υπάρχει διαχωρισμός στα μέλη μας .
Χρήστος Κυριαζής
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης