32η Βαλκανιάδα!
Συντονιστής: spyros
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Re: 32η Βαλκανιάδα!
Συγχαρητήρια πολλά και ειλικρινή στους διαγωνιζόμενους της ομάδα της Πατρίδας, για την μεγάλη τους αυτή επιτυχία στην 32η ΒΜΟ. Εύχομαι καλή συνέχεια και στην ΙΜΟ που εξάλλου είναι αναμενόμενη με βάση την άριστη απόδοση των Μαθητών μας στην 32η ΒΜΟ. Θα ήθελα επίσης να μου επιτραπεί να συγχαρώ προσωπικά, την Αγγελική Βλάχου και τον Βαγγέλη Ζώτο.
Δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για το μοναδικό 40-ρι του Τούρκου διαγωνιζόμενου. Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι "μάλλον" προσέχουν πολύ τα ταλέντα τους...
Δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για το μοναδικό 40-ρι του Τούρκου διαγωνιζόμενου. Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι "μάλλον" προσέχουν πολύ τα ταλέντα τους...
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Κύριε Λουρίδα δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με εσάς... Άραγε, εμείς (Ελλάδα και Κύπρος) πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο;S.E.Louridas έγραψε:Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι "μάλλον" προσέχουν πολύ τα ταλέντα τους...
Σωτήρης Λοϊζιάς
Καταρχάς να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις τους καθώς όμως και όλα τα παιδιά της Β ομάδας για την πολύ καλή επίδοσή τους!
Ιδιαίτερα να συγχαρώ τον Πέτρο Ντούνη για το χρυσό μετάλλιο. Είναι σίγουρα σπουδαίο να μπορείς να κατακτήσεις χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό που κανείς Βούλγαρος ή Σέρβος δεν το κατάφεραν. Χώρες με μεγάλη παράδοση στους διαγωνισμούς.
Ο Δημήτρης Μελάς έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε ΒΜΟ (Β' Γυμνασίου) !
Στην κατάταξη των χωρών είχαμε μία έκπληξη και αυτή η έκπληξη ήταν η Ελλάδα! Κατακτήσαμε την 4η θέση ξεπερνώντας χώρες με μεγάλη παράδοση στους μαθηματικούς διαγωνισμούς όπως η Σερβία και η Μολδαβία.
Η κατάταξη των πρώτων έξι χωρών έχει ως εξής: Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μολδαβία, Σερβία.
Υ.Γ. Δημήτρη μ' αυτά και μ' αυτά δεν σε συγχάρηκα για το όμορφο και δύσκολο όπως αποδείχθηκε πρόβλημα σου!!!
Ιδιαίτερα να συγχαρώ τον Πέτρο Ντούνη για το χρυσό μετάλλιο. Είναι σίγουρα σπουδαίο να μπορείς να κατακτήσεις χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό που κανείς Βούλγαρος ή Σέρβος δεν το κατάφεραν. Χώρες με μεγάλη παράδοση στους διαγωνισμούς.
Ο Δημήτρης Μελάς έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε ΒΜΟ (Β' Γυμνασίου) !
Στην κατάταξη των χωρών είχαμε μία έκπληξη και αυτή η έκπληξη ήταν η Ελλάδα! Κατακτήσαμε την 4η θέση ξεπερνώντας χώρες με μεγάλη παράδοση στους μαθηματικούς διαγωνισμούς όπως η Σερβία και η Μολδαβία.
Η κατάταξη των πρώτων έξι χωρών έχει ως εξής: Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μολδαβία, Σερβία.
Υ.Γ. Δημήτρη μ' αυτά και μ' αυτά δεν σε συγχάρηκα για το όμορφο και δύσκολο όπως αποδείχθηκε πρόβλημα σου!!!
Σιλουανός Μπραζιτίκος
Σιλουανέ, όταν μπορέσεις πες μας και τα ονόματα της Β' Ομάδας μαζί με τις επιδόσεις τους. Συγχαρητήρια να δώσουμε και σε σας για την όλη διοργάνωση.smar έγραψε:Καταρχάς να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις τους καθώς όμως και όλα τα παιδιά της Β ομάδας για την πολύ καλή επίδοσή τους!
Σωτήρης Λοϊζιάς
Ανέβηκαν επίσης τα προβλήματα και οι λύσεις τους:
http://www.hms.gr/32bmo2015/main.htm
http://www.hms.gr/32bmo2015/main.htm
Σιλουανός Μπραζιτίκος
- Αρχιμήδης 6
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της α' και β' ομάδας.
Να το πω πιο απλά "έσκισαν'' !
Πάντα επιτυχίες !
Συγχαρητήρια Δημήτρη για το πολύ ωραίο πρόβλημα!
Να το πω πιο απλά "έσκισαν'' !
Πάντα επιτυχίες !
Συγχαρητήρια Δημήτρη για το πολύ ωραίο πρόβλημα!
Λάθε βιώσας-Επίκουρος
Κανακάρης Δημήτριος.
Κανακάρης Δημήτριος.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Το να πηγαίνουμε καλά στις ολυμπιάδες δεν είναι αυτοσκοπός. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού παλαιότερα που δεν ήταν φτιαγμένες σε στέρεες βάσεις ώστε να συνεχιστούν.Soteris έγραψε:Κύριε Λουρίδα δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με εσάς... Άραγε, εμείς (Ελλάδα και Κύπρος) πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο;S.E.Louridas έγραψε:Όπως βλέπουμε οι Τούρκοι "μάλλον" προσέχουν πολύ τα ταλέντα τους...
Με τις υπάρχουσες συνθήκες το αποτέλεσμα της Ελλάδας είναι εξαιρετικό. Ακόμη πιο ικανοποιητικό είναι ότι η αναπληρωματική ομάδα θα έπαιρνε 5 χάλκινα. Οπότε δεν είναι μόνο τα 6 άτομα της ομάδας αλλά υπάρχουν και άλλοι πιο πίσω οι οποίοι μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα.
Στην Κύπρο δυστυχώς θέλουμε δουλειά ακόμη. Σίγουρα δεν φταίνε οι μαθητές αλλά εμείς πρέπει να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε περισσότερο.
Θεωρώ όμως βασικότερο από τις όποιες επιτυχίες να προσφέρουμε καλύτερη μαθηματική παιδεία σε μια μεγάλη μάζα ικανών μαθητών. Αρκετά μεγαλύτερη από αυτούς τους 30-50 κάθε χρόνο που θα φτάσουν στα τελικά στάδια των εθνικών διαγωνισμών. Εκεί είναι που πραγματικά νοσούμε.
Όπως είναι τώρα δομημένα τα σχολεία μας δυστυχώς δεν προσφέρουμε ότι θα μπορούσαμε στους μαθητές μας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ορθότατα μίλησε για την αναγκαιότητα προτύπων σχολείων σε κάθε επαρχία. Γίνεται μια συζήτηση τώρα στην Κύπρο για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Θεωρώ ότι όντως είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετή. Για παράδειγμα δεν ξέρω αν όντως συζητούνται τα πρότυπα σχολεία. Εσείς στην Ελλάδα τα έχετε και αντί να δείτε που επιδέχονται βελτίωσης πάτε να τα καταργήσετε.
Άλλο πρόβλημα στην Κύπρο είναι ο κατάλογος διοριστέων. Η επετηρίδα που λέγατε εσείς στην Ελλάδα. Ενώ έχουμε χιλιάδες άτομα στις λίστες και θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τους καλύτερους, επιμένουμε να τους παίρνουμε με σειρά προτεραιότητας την χρονιά που πήραν το πτυχίο. Τώρα επιτέλους μάλλον θα καταργηθεί ο κατάλογος αλλά φαίνεται δυστυχώς ότι θα γίνει κάπως νερωμένα. Το 45% των μορίων θα είναι εξετάσεις. Εκ των οποίων 15% στο μάθημα, 15% στην εκπαιδευτική του μαθήματος και 15% στην γενική εκπαιδευτική. Δηλαδή ένας πτυχιούχος μαθηματικός που παίρνει στην εξέταση 100 και ένας που παίρνει 60, η διαφοράς του στην μοριοδότηση θα είναι 6 μονάδες στις 100. Εύκολα καλύπτονται από τα άλλα κριτήρια. Αν ήταν από το χέρι μου, τουλάχιστον για τον διορισμό των μαθηματικών, θα απαιτούσα τουλάχιστον το 50% των μορίων να είναι από την εξέταση των μαθηματικών. Και όταν λέμε μαθηματικών να εννοούμε μαθηματικών και όχι εκπαιδευτικής μαθηματικών η οποία είναι όντως βασική αλλά σε καμία περίπτωση το πρώτο κριτήριο.
Προσωπική μου άποψη και συγνώμη αν κουράζω ή ξεφεύγω από το θέμα, αλλά αν δεν φτιάξουμε πρώτα τα θεμέλια τότε δεν μπορούμε να έχουμε και την απαίτηση για μεγαλύτερες επιτυχίες.
- Demetres
- Γενικός Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Σιλουανέ, ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Να πω την αλήθεια το περίμενα να είναι δύσκολο για πρόβλημα 2 αλλά εύκολο για πρόβλημα 3. Περίμενα σίγουρα αρκετά μηδενικά αλλά περισσότερα δεκάρια. Εντέλει αποδείχθηκε παρόμοιας δυσκολίας με το 4! Επίσης έκαψα δύο Ρουμάνους και ένα Μολδαβό που χάσανε το χρυσό επειδή πήρανε 0 στο δικό μου.smar έγραψε:
Ευχαριστώ και όσους άλλους μου δώσανε συγχαρητήρια για το πρόβλημα.
Δημήτρη και εγώ αυτό πίστευα στην αρχή, ότι θα είναι δύσκολο για πρόβλημα 2 και εύκολα για 3.
Οι αρχηγοί το κατέταξαν στην κατηγορία medium-hard και όντως αυτή αποδείχθηκε η δυσκολία του, ένα κατάλληλο πρόβλημα 3. Στη διαδικασία επιλογής υπήρξε και ένα περίεργο. Οι αρχηγοί τελικά δεν ήθελαν να βάλουν στη θέση 4 ένα από τα τρία προβλήματα που είχαν ψηφιστεί ως hard, οπότε στη θέση 4 επιλέχθηκε ένα πρόβλημα δυσκολίας επίσης medium-hard. Οπότε στο διαγωνισμό είχαμε
1. easy
2. medium
3. medium-hard
4. medium-hard
Εν τέλει μου άρεσε η κατανομή των μαθητών παρότι η τετράδα σαν τετράδα δεν μου άρεσε. Αυτό συνέβη διότι τα προβλήματα 3 και 4 ήταν και όμορφα και πρωτότυπα και κράτησαν ψηλά το επίπεδο του διαγωνισμού.
Οι αρχηγοί το κατέταξαν στην κατηγορία medium-hard και όντως αυτή αποδείχθηκε η δυσκολία του, ένα κατάλληλο πρόβλημα 3. Στη διαδικασία επιλογής υπήρξε και ένα περίεργο. Οι αρχηγοί τελικά δεν ήθελαν να βάλουν στη θέση 4 ένα από τα τρία προβλήματα που είχαν ψηφιστεί ως hard, οπότε στη θέση 4 επιλέχθηκε ένα πρόβλημα δυσκολίας επίσης medium-hard. Οπότε στο διαγωνισμό είχαμε
1. easy
2. medium
3. medium-hard
4. medium-hard
Εν τέλει μου άρεσε η κατανομή των μαθητών παρότι η τετράδα σαν τετράδα δεν μου άρεσε. Αυτό συνέβη διότι τα προβλήματα 3 και 4 ήταν και όμορφα και πρωτότυπα και κράτησαν ψηλά το επίπεδο του διαγωνισμού.
Σιλουανός Μπραζιτίκος
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Θα ήθελα να μιλήσω ως άνθρωπος που επί σειρά ετών έχω ασχοληθεί πολλαπλά και διεθνώς με τα διαγωνιστικά Μαθηματικά αλλά τυχαίνει και με τον κλασικό αθλητισμό και που έχω αγαπήσει τον θεσμό αυτό των Μαθηματικών διαγωνισμών. Πληροφοριακά έχω να πω ότι τόσο η Τρίτη θέση όσο και η τέταρτη σε ΒΜΟ, είναι θέσεις που κατά κόρον έχει λάβει η Ελλάδα και προφανώς πολλά και ειλικρινά μπράβο ένθεν και κείθεν. Αρκεί π.χ. να δει κανείς τις κατατάξεις από τα βιβλία της ΕΜΕ που είχαμε συγγράψει το 2001 και που αναφέρονται στους διεθνείς διαγωνισμούς. Όταν πάμε να διαγωνιστούμε σε κάτι είναι σαφές ότι πάμε να διαγωνιστούμε και σίγουρα δεν πάμε για κάτι άλλο και βέβαια όταν διαγωνιζόμαστε στοχεύουμε και στο έπαθλο. Δεν είναι τυχαίο το πνεύμα της πρώτης Ολυμπιάδας στην αρχαιότητα όπου ο πρώτος Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία ήταν ο Πυθαγόρας. Προφανώς και θα πρέπει όταν επιλέξω να κάνω κάτι ή θα πρέπει να το κάνω καλά ή δεν το επιχειρώ. Στην Ελλάδα η επιτυχία στους διαγωνισμούς ΒΜΟ, ΙΜΟ εξαρτάται από το πνεύμα του παλιού 114 των περί των διαγωνιζομένων, αφού είναι σαφές ότι δεν μπορεί να έρθει κανείς πρώτος ή να έχει υψηλή απόδοση σε επίπεδο ΒΜΟ ή ΙΜΟ, με μόνο 100 περίπου ώρες συνολικά διδασκαλίας τον χρόνο και για τις 7 ενότητες. Το Ελληνικό κράτος και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για το φαίνεσθαι. Εδώ έχουν κατακρεουργήσει στην Δημόσια Μαθηματική εκπαίδευση και την Γεωμετρία, έχουν εξαφανίσει την θεωρία αριθμών και της συνδυαστικής και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα είναι η κατάργηση πλέον της ανάδειξης του χαρίσματος και της αριστείας στην εκπαίδευση με τελευταίο κατόρθωμα την κατάργηση των ΠΠ σχολείων και την ανάδειξη της κλήρωσης ως συντελεστή επιτυχίας. Κάποιοι αρμόδιοι δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα on air δείγμα γραφής που να πιστοποιεί την ενασχόληση τους με το εν λόγω θέμα και πολύ φοβάμαι μήπως η επιτυχία διολισθήσει τελικά ως αποτέλεσμα επί πληρωμής αγοράς γνώσης. Ο συντελεστής απόδοσης λοιπόν στους διαγωνισμούς είναι και πρέπει να είναι ζητούμενο για πολλούς λόγους που αναδεικνύουν κάποιες αλήθειες. Η Ελλάδα και λόγω της βαριάς Μαθηματικής και Επιστημονικής της κληρονομιάς θα πρέπει να ασχοληθεί τώρα με την αναβάθμιση της Μαθηματικής εκπαίδευσης με σοβαρή αναπροσαρμογή των προγραμμάτων της με δημιουργία Πρακτικών Λυκείων, με άμεση επαναφορά με αυξητικές τάσεις των ΠΠ σχολείων, με δημιουργία σοβαρών ιστότοπων συμπληρωματικής και ενισχυτικής διδασκαλίας όπως το mathematica κτλ, κτλ. και βέβαια οι διαγωνισμοί μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός αλλά η καλή απόδοση σε αυτούς θα πρέπει να είναι στόχος, ώστε να μην μετατραπούν σε σκοπιμότητα όπως τόσα και τόσα άλλα πράγματα στην εποχή μας.
Και πάλι λοιπόν μπράβο με ειλικρινή θαυμασμό και ενθουσιασμό στις Εθνικές Μαθηματικές μας ομάδες για την απόδοσή τους και καλή επιτυχία (αναμενόμενη) στην ΙΜΟ που έρχεται.
Και πάλι λοιπόν μπράβο με ειλικρινή θαυμασμό και ενθουσιασμό στις Εθνικές Μαθηματικές μας ομάδες για την απόδοσή τους και καλή επιτυχία (αναμενόμενη) στην ΙΜΟ που έρχεται.
S.E.Louridas
-
simantiris j.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους
!Ακόμα πιο εξαιρετικό είναι ότι ήρθαμε 4οι ως χώρα κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχουμε γίνει μια από τις "μεγάλες δυνάμεις" των βαλκανίων.Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο εξαιρετικό και πρωτότυπο πρόβλημα του κ.Δημήτρη που από μόνο του ανέβασε το επίπεδο του διαγωνισμού και στην εξαιρετική διοργάνωση της ολυμπιάδας από την ΕΜΕ!
Σημαντήρης Γιάννης
- chris_gatos
- Επιμελητής
Συγχαρητήρια σε όλους, στα παιδιά για τις διακρίσεις, στο Δημήτρη για τη δημιουργία του και όλους όσους
συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της Βαλκανιάδας!
Να είστε καλά και πάντα διακρίσεις!
συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της Βαλκανιάδας!
Να είστε καλά και πάντα διακρίσεις!
Χρήστος Κυριαζής
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους. Συγχαρητήρια και στον δικό μας Δημήτρη, για το όμορφο θέμα του.
Να ευχηθώ και εγώ συγχαρητήρια στη φανταστική εξάδα για την μεγάλη της επιτυχία, καθώς και στον κύριο Δημήτρη για την επιλογή του προβλήματός του. Μπορεί πλέον να μην έχω εξίσου ενεργό συμμετοχή στο
με παλιά αλλά την βαλκανιάδα την παρακολούθησα και χαίρομαι ιδιαιτέρως για όλους!
Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!
Νόμος του Μέρφυ
Νόμος του Μέρφυ
- Kostas Tzimoulias
Συγχαρητήρια παιδιά! πάντα επιτυχίες!
“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτή τους τη μεγάλη επιτυχία! Επίσης συγχαρητήρια στο κ. Δημήτρη για το όμορφο
πρόβλημά του! Καλή επιτυχία και στην επερχόμενη IMO!
πρόβλημά του! Καλή επιτυχία και στην επερχόμενη IMO!
Πάντα κατ' αριθμόν γίγνονται... ~ Πυθαγόρας
Ψυρούκης Ραφαήλ
Ψυρούκης Ραφαήλ
-
Σταύρος Σταυρόπουλος
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και από εμένα τόσο στα έξι παιδιά που συμμετείχαν και διακρίθηκαν όσο και στην αρχηγό της Ελληνικής ομάδας Αγγελική Βλάχου.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ το Δημήτρη για το πρωτότυπο πρόβλημά του.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ το Δημήτρη για το πρωτότυπο πρόβλημά του.
Σ τ α ύ ρ ο ς Σ τ α υ ρ ό π ο υ λ ο ς
Και από μένα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια στα παιδιά μας που, για μια ακόμη φορά, μας έβγαλαν "ασπροπρόσωπους". Είναι κατόρθωμα από μέρους τους, αν λάβουμε υπ' όψη μας τις συνθήκες και το επίπεδο προετοιμασίας τους, σε σχέση με τα παιδιά από χώρες "φαβορί". Κάποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πως δεν πάσχουμε από ικανότητες των παιδιών μας. Πάσχουμε από δομές προετοιμασίας και προ πάντων από εμμονές. Για του λόγου το αληθές (τον ηρωϊσμό των παιδιών μας), το Φθινόπωρο θα αναρτήσω σχετική μελέτη-ανάλυση, γιατί εμένα "ουκ εά με καθεύδειν το των Τούρκων και Ρουμάνων τρόπαιον"...
με εκτίμηση κι εμπιστοσύνη στα παιδιά μας
Γιάννης Κερασαρίδης
με εκτίμηση κι εμπιστοσύνη στα παιδιά μας
Γιάννης Κερασαρίδης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης